Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9656
Cevap
201082
Tıklama
10
Öne Çıkarma
★★★ Samsung Galaxy Note7 Ana Konu ★★★
K
8 yıl
Binbaşı

5.8" olarak konuşulan ekran 5.7" oldu.
4200 mah beklenen batarya 3500 oldu.
6gb beklenen ram 4gb...

Fiyat zaten uçuk. Samsung alsın başına çalsın telefonunu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
5.8" olarak konuşulan ekran 5.7" oldu.
4200 mah beklenen batarya 3500 oldu.
6gb beklenen ram 4gb...

Fiyat zaten uçuk. Samsung alsın başına çalsın telefonunu
Yoruma Git
Yorumun Devamı KaptanMemo1234 - 8 yıl +143
Telefon 4000 liradan çıktı millet note 5 i satıp alayım mı diyor. 3500 liradan normal satış devam etse bile şu kadar söyleyeyim bizim millette gram akıl yok. Kimseye hakaret etmek istemem ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı onsos1100 - 8 yıl +60
Kenarlarında 2 dönüm çerçeve olan iPhone kullanıcısı mısınız?
Yoruma Git
batarya zayıf - 8 yıl +34
G
8 yıl
Yarbay

Telefon 1 ay gec tanitilsa ozellikler azala azala kalmayacak galiba



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
8 yıl
Binbaşı

Telefon 4000 liradan çıktı millet note 5 i satıp alayım mı diyor. 3500 liradan normal satış devam etse bile şu kadar söyleyeyim bizim millette gram akıl yok. Kimseye hakaret etmek istemem ama daha 2 hafta önce ülke parçalanıyordu belki yiyecek ekmeğe muhtaç kalacaktık 2 haftada note 7 ye 4000 lira verecek ülke haline gelmişiz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
.
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Qantas

büyük beklenti içindeydim ama malesef fos çıktı.
kimse kusura bakmasın ama bu telefona 3000+ veren enayidir....


bence artık alternatif marka ve modelleri konuşmalıyız....

Hocam "enayi" demeniz biraz ağır kaçıyor. Bu tamamen zevk ve alım gücüyle alakalı bir durum. Size göre Note 7 "fos" olabilir saygı duyuyorum ancak alacak kişi zaten Note 7'yi bilerek ve benimseyerek alacaktır. Yani ona göre fos değildir. Yanlış anlamayın beni ama Sizden biraz üslubunuza sahip çıkmanızı tavsiye ediyorum.

Saygılar..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

.
8 yıl
Yarbay

Arkadaşlar merhaba.

Note 7 ile ilgili tamamen objektif ve detaylı bir inceleme yazısıyla karşınızdayım...

Samsung Note 7 ile artık birşeyleri daha iyi yaptığını ortaya koymuş diyebiliriz. Aslında bunun sinyalini bizlere S7 ve S7 Edge ile vermişti. Peki iyi şeyler derken neleri kastediyorum?

--- Note serisi Note 7 ile birlikte artık su sıçramalarına ve tozlara daha dayanıklı durumda.
--- Dahili hafızamız 64 GB ve daha çok oyun, uygulama, fotoğraf, video ve doküman telefonumuzda bulundurabiliriz. Bununla birlikte hafıza kartı desteğiyle toplam hafızamızı daha fazla hale getirebiliriz.
--- USB Type-C portu ile hem çift taraflı , telefona daha rahat takıp çıkartabileceğimiz bir uca hem de daha hızlı veri alışverişine sahibiz.
--- İris tarayıcı ile daha güvenli bir telefona sahibiz. (Gerekli bir özellik mi? yazımızın devamında...)
--- Note 5'e oranla 500 mah. daha fazla bataryaya sahibiz.
--- Hassasiyeti yine Note 5'e oranla çok daha iyi durumda olan S-Pen'imiz var artık.
--- Note 7'miz ilk defa iki tarafı kıvrımlı ekrana sahip Note telefon olmuştur. (Peki bu kıvrımlar yararlı mı, tutarken zorluk yaratıyor mu? Yazımızın devamında...)
--- Note 7'mizin ekranı dünyada ilk kez donanımsal olarak HDR destekli.

Yukarda bahsettiğimiz anahtar özelliklerin yanı sıra daha bir çok özellik barındıran Note 7 mize biraz daha yakından bakalım :

--- TASARIM:
Note 7 miz diğer Note serilerinden farklı olarak her iki tarafı kavisli ekrana sahip bir şekilde bizlere sunuldu. Note 7'de kavisler S7 Edge' e göre daha orantılı ve daha az olduğu için, ayrıca S7 Edge ve Note 5'ten biraz daha uzun kasa yapısı ortaya koyduğu için tutuş sırasında avuca kolayca oturuyor ve herhangi bir rahatsızlık vermiyor. Samsung S7 Edge'ten gelen geri dönüşlere kulak vererek yaptığı hatadan dönmüş ve bu kesin dönüşle artık avucun kenar ekranlara değmesiyle oluşan istemsiz telefon tepkilerini yok etmiş. Bunu bir artı olarak köşeye yazabiliriz.

Kullanılan materyaller ve işçilik üst düzey bunu da belirtmeden geçmeyeyim. Bugüne kadar gördüğüm en iyi işçiliğe ve ekran-kasa oranına sahip telefon diyebilirim. Yalnız Note 7'nin cam yapılı kasası acaba düşünce hemen kırılır mı sorusunu aklıma getirmiyor değil. O nedenle alacak arkadaşlarımın sağlam bir kılıf ile kullanmasını tavsiye ederim.

--- EKRAN:
Ekran olarak yine 2K Super Amoled bir ekran kullanan Samsung renk doygunluğu, beyaz dengesi ve parlaklık olarak gayet güzel bir iş çıkarmış. Gün ışığında otomatik parlaklık ile birlikte kullanıldığında hiçbir problem olmadan çok rahat kullanabiliyoruz. Ayrıca çeşitli ekran modlarıyla istedigimiz kalitede ekrana sahip olabiliyoruz. Ekran konusunda çok başarılı olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Bunu da bir artı olarak köşeye yazalım.

Mavi Işık Filtresi:
Ekrandaki mavi ışığı kapatarak sarı bir renk veren bu özellik ile göz yorgunluğu hafifletilmek iştenmiş ve bence başarılmış. Gayet yararlı olan bu filtreyi istediğiniz düzeyde ayarlayabilir ve gözünüze uygun seviyeyi belirleyebilirsiniz.

Always On Display:
Bu harika özellik ile birlikte ekranı hiç açmadan saate bakabilir, gelen bütün bildirimleri takip edebilir, müziklerimizi değiştirebilir, ekran kapalı iken aldığımız notları ekranda görebiliriz. Unutmadan bu özelliğin S7 serisinden çok daha gelişmiş olarak Note 7'mizde olduğunu belirteyim. Çesitli temalar ile süsleyebilir, dilerseniz kendinizin ya da sevdiklerinizin resimlerini dahi bu ekrana yerleştirebilirsiniz. Ayrıca gerçekten çok cimri çalıştığını ve çok az pil tükettiğini gördüm. Bu da benden bir artı aldı.

Gece Saati:
Bu özellik ile belirlediğiniz zaman aralığında, yine belirlediginiz edge ekranlardan birinde bir saat beliriyor. Bu sayede gece Note 7'mizi yanımıza koyarak bir masa saatine dönüştürebiliyoruz. Ayrıca bildirim geldiğinde bildirimlerimizi görebiliyoruz. Bu özellik gayet güzel,kullanışlı fakat bir o kadarda pil tüketiyor. Özellik olarak artı ama batarya tüketimi olarak eksi yazıyorum köşeye.

Edge Ekranlar:
Mantığı S6 Edge,S6 Edge+ ve S7 Edge ile aynı olan bu özellik sayesinde kenarlarda oluşan belirli kısayollara Note 7'mizi daha hızlı kullanabiliyoruz. Kenarlara arama ve mesaj atmak icin kişi kısayolları, acil ulaşmak istediğiniz uygulamalar, müzik kontrolü , Ram takibi, haber kaynakları vs gibi bir çok kısayol atayabiliyoruz. Bunu da bir artı olarak köşeye yazıyorum.

---PERFORMANS:
Aynı S7 serisinde olduğu gibi Samsung Note 7'de Exynos 8890 ve 4GB Ram ile birlikte bizlere sunuldu. Böylece Samsung Note serisinin S serisinin önüne geçmesini engelleyerek asıl amiral gemilerinin S serisi olduğunu bizlere kesin bir tavırla anlatmış oldu.

Exynos 8890 ve 4GB Ram her ne kadar bulunduğumuz ve önümüzdeki 2 yıllık dönemde yeterli olsa da, islemci ile birlikte gelen Mali T880 MP12 grafik birimi Note 7'yi uzun süre kullanıp özellikle oyunlardan tam performans almak isteyenler için yeterli olmayacak düzeyde kalıyor. Bunu bir eksi olarak köşeye yazalım.

Note 7 kullanırken herhangi bir takılma, donma yaşamadığımı üzerine basarak belirtmek istiyorum. Note 7'deki yeni arayüz gerçekten çok hafif ve çok kullanışlı durumda. Bunu da bir artı olarak köşeye yazıyorum.

Samsung'un bilinen yazılımsal özellikleri performansa olumlu katkılar sağlamış durumda. Özellikle Android 7 ile standart hale gelecek olan bölünmüş pencereler çok kullanışlı. Ayrıca uygulamaları küçültüp ekranda tutarak farklı uygulama ekranlarına geçmek hem keyifli hem de gayet yararlı olmuş.

Bunların dışında video izlerken S-Pen kullanmadan gif resimler oluşturma, tarayıcıda dahi herhangi bir site üzerindeki videoyu ekranda küçülterek farklı uygulamalarda gezerken dahi izlememizi sağlayan eklenti, Arama açıldığında titret,akıllı bekleme, tek el kullanım modları vs gibi daha bir çok küçük ise yarar yazılımsal özellikler var. Bu da kocaman bir artı olarak köşeye yazılıyor.

--- BATARYA PERFORMANSI:
Note 7 bizlere 3500 mah batarya ile birlikte sunuluyor. Yaptığım testlere göre standart (yoğun oyun oynamadan) ve gayet rahat bir kullanımla bataryanın 1 günü çıkarttığına şahit oldum. Bunun haricinde çeşitli güç tasarrufu modlarıyla daha uzun kullanım ve ekran süreleri almakta mümkün kılınmış. En begendigim özellik ise herhangi bir root islemine gerek kalmadan ekran çözünürlüğünü istediğimiz şekilde ayarlayabilmemiz oldu. Note 7'mizi ister HD isterseniz FULL HD çözünürlüğe kolayca ayarlayarak kullanabiliyoruz. Bu sayede daha uzun pil ömrü bizlere sağlanmış oluyor. Bu da bir artı olarak köşeye yazılıyor. Yalnız ekran çözünürlüğü düşürme ile birlikte güç tasarrufu modlarıda kullanıldığında arayüzde ve oyunlarda kare atlamaları gözlemledim. Aslında bir sorun gibi gözükse de arka plan işlemleri ile birlikte işlemci gücü düşürüldüğü için bu olayı normal karşılayabiliriz.

---S-PEN:
Note severlerin en çok önemsediği konu olan S-Pen çok daha gelişmiş olarak karşımıza çıkıyor. Artık hem hassasiyetin artması hemde kalem ucunun incelmesi sonucunda gerçek kalem deneyimine çok daha yakın durumda.

S-Pen ile bizlere sunulan yenilikler olarak; herhangi bir videodan gif resim oluşturmaya yarayan "Akıllı Seçim", Herhangi bir uygulamayı küçülterek daima ekranda tutup istediğiniz an ön izleme yapabileceğimiz "Bakış", Ekrandaki küçük gözüken yazıları rahatça büyüterek okumamızı sağlayan "Büyüt" ve herhangi yabancı bir kelimeyi anında Türkçe veya başka dillere cevirmemize imkân tanıyan "Çevir" özelikleri bulunmaktadır. Bir artı olarak bunları da haneye ekliyoruz tabiki.

Yalnız anlam veremediğim bir durum var aklımda. Note 3'ten bu yana kullanılan ve bizleri bu özelliklere alıştıran Samsung formüle çevir, ekrana sabitle gibi çok faydalı olan bu S-Note özelliklerini sırf Note 7'ye yeni özellikler koymak için kaldırmaları bence yanlış olmuş. Note 5 S-Note uygulamasını kurarak tekrar bu özelliklere sahip olabiliyoruz fakat verimli bir şekilde kullanamadığımızı belirtmek isterim. Bunu da bir eksi olarak yazıyorum.

--- İRİS TARAYICI:
Samsung adındanda anlaşıldığı üzere Note 7'mize koyduğu iris tarayıcısı ile biyometrik olarak gözümüzü tarayarak güçlü ve kolay kolay kopyalanamayan bir güvenlik sistemi oluşturmak istemiş. Güvenlik olarak başarılı fakat işlevsellik olarak malesef sınıfta kalmış. Işığın dengeli olduğu yerlerde işini iyi yapan iris tarayıcısı ışığın yetersiz ya da çok fazla olduğu yerlerde beni bir hayli zorluyor. O nedenle ki mantık olarak her ne kadar iyi gözükse de reel kullanımda işini yapmaya zorlanan bir iris tarayıcısı olduğu için benden eksi alıyor.

Güvenli Klasör:
Samsung koyduğu iris tarayıcısı ile birlikte istediğiniz uygulamaları Güvenli Klasör'e atarak sizin dışınızda kimsenin ulaşamayacağı bir sistem oluşturmuş. Güzel düşünülmüş fakat iris tarayıcısının yetersizliği biraz sorun olabiliyor.

--- SU SICRAMALARINA VE TOZ GECMESINE KARŞI DAYANIKLILIK IP68:
Arkadaşlar su geçirmez diye yanlış adlandırılan bu özellik kesinlikle su geçirmez değildir. Bu özellik ile saf su yani yağmur sıçramalarından oluşacak sıkıntılar giderilmek istenmiştir. 30 dakika su altında kalabilir dense de kesinlikle tavsiye etmiyorum. Özellikle denize sokmamanız konusunda sizleri uyarmak isterim.

IP Derecelendirmeleri şu şekildedir:
IPXX şeklinde kodlanan numaralar cihazın suya ve toza ne kadar dayanıklı olduğunu anlatır. IP'den sonra gelen ilk rakam toza, ikinci rakam ise suya dayanıklılık seviyesini gösterir.

IP1X= 50 mm çapındaki cisimlere karşı koruma sağlar.
IP2X= 12.5 mm çapındaki cisimlere karşı koruma sağlar.
IP3X= 2.5 mm çapındaki cisimlere karşı koruma sağlar.
IP4X= 1 mm çapındaki cisimlere karşı koruma sağlar.
IP5X= Günlük hayatta karşılaşabileceğiniz toz parçacıklarına karşı koruma sağlar.
IP6X= Çöle bile gitseniz hiç bir şekilde toz geçirmez.

IPX1= Cihazın üzerine (dik konumda) damlayan suya karşı kısmi koruma sağlar.
IPX2= Cihaz 15 derece eğik pozisyonda iken damlayan suya karşı koruma sağlar.
IPX3= Cihazı kısa süreli su püskürmelerine karşı korur.
IPX4= Cihazın üzerine sıçrayan suya karşı (Yağmurlu havada yanınızdan araç geçerken olduğu gibi) koruma sağlar.
IPX5= Cihazınızı 3 dakika boyunca düşük basınçlı suya karşı korur.
IPX6= Cihazınızı 3 dakika boyunca yüksek basınçlı suya karşı korur.
IPX7= Kısa süreli suya düşmelere karşı dayanıklıdır, su fıskiyelerinden etkilenmez, kesinlikle havuza girmeyin.
IPX8= Cihazınızı yıkayabilir, birlikte tatlı suya girebilir ve en fazla 1 metre derinliğe dalabilirsiniz. Ancak denize, tuzlu suya girerseniz cihazınızda problemler oluşabilir.

Note 7 telefonumuz IP68 sertifikasına sahip. Yukarda bahsettiğim derecelendirmeye göre IP68 demek çöle bile gitseniz hiçbir şekilde toz geçirmez ve cihazımızı yıkayabilir, birlikte tatlı suya girebilir ve en fazla 1 metre derinliğe dalabilirsiniz. Ancak denize, tuzlu suya girerseniz cihazınızda problemler oluşabilir demektir.

Bu özellik ile birlikte Samsung'un şarj ünitesine nem sensörü koyduğunu ve ıslak olarak kesinlikle şarj yapmanıza izin vermediğini belirtmek isterim. Bir artı da Samsung'un bu konudaki duyarlılığına vermek istiyorum.

--- USB TYPE-C PORTU:
Bu portun bizlere sağladığı en büyük avantaj giriş ucunun çift taraflı ve orantılı olmasından dolayı artık telefonumuzu şarj ederken sarj ucunu ters taktım düz taktım gibi sıkıntıların kalmamasıdır. Öyleki gece ya da gözümüz kapalı dahi olsa şarj cihazımızın ucunu rahatlıkla takabiliyoruz. Ayrıca PC ile Note 7'miz arasındaki veri transferi Type-C portu sayesinde biraz daha hızlı gerçekleşebiliyor.

---SONUÇ VE PUANLAMA:
Samsung S7 serisi ile yakaladığı çıkışı Note 7 ile sürdüreceğinin sinyalini fazlasıyla veriyor. Üst seviye işçilik, tasarım ve donanımın yanında harika yazılımsal özelliklerle harmanlanan Note 7 kullanıcısını fazlasıyla memnun edecektir. Bütçesi Note 7'ye yetmeyen, 64 Gb dahili hafıza, yeni arayüz, kalem ve Type-C portunu önemsemeyenlerin S7 Edge almalarını da tavsiye ederim.

---PUANLAMA:
TASARIM:9,5
PERFORMANS:8,5
ARAYÜZ:9
BATARYA:8
DONANIM:9

Evet Sevgili Dostlar bugünkü yazımda tarafsız olarak Note 7'yi kilit özellikleriyle ele almak istedim. Alacak ve almayı düşünen herkese iyi bir rehber olacağını düşünüyorum.

Herkese iyi forumlar, iyi akşamlar dilerim. Sağlıcakla kalın...

Mesut ŞİMŞEK

Edit: Kamera örnekleri fazlasıyla olduğu için inceleme olarak ele almadım arkadaşlar.Bilginize...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..ScReaM -- 25 Ağustos 2016; 1:51:25 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 7 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Akustik34 , @zknbora
B
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: enver328

Kenarı eğik ekranı nasıl kullanabiliyorsunuz? Kullanımda sorun çıkmıyor mu? Hem koruyucu film, kılıf da yok. Düştüğünde sağı solu çatlarsa veya ekran çizilirse ne yapıyorsunuz?

Kenarlarında 2 dönüm çerçeve olan iPhone kullanıcısı mısınız?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
8 yıl
Yüzbaşı

100 binde. 1 telefon yanmış..
Tamam sorundur kabul. Ama samsung patlayanlari deisiriz milyon adet sattim dese.. hic bi cewap veremessiniz hak idda edemessin.
Apple telefonu yanlis tutuyosunuz dedi. Buda yanlis sarj ediyosun usb type c falan fişman der.
Ne diyeceksin....
Adam parani al yada yeni tel verim diyor..
Gene yaranamiyor.
Yok teli vermem. Yok gozlugu vermem. Yok samsunga güvenmem..
Olm parani yuru lan! dese.. ayri tribe girer tipler. Var burda.
Size dogubank esnafi lazim. Carcar konustumu xtiri ceker.. susar gidersin. Hmm. Burda bu muameleyi. Hak eden kisi cok.
Note 8 ciksin ozaman degiselim deseler bekler 6 ay.. patlamasi onemsiz note 8 alsinda.
Lan bazan cok ama cok haksiz bu musteri dedigin cok çiğ insanlar var ya..
Adam note 7 almış sanarsin 350s mersedesin airbaglari acmadi.. o kafada..
Birisi mesaj yazmis tam hatirliyorum.. "yarin samsungla sinir harbine hazirmiyiz" arkadaşlar
Orgutleniyor herifcioglu..
Daha yazarimda adminlere saygimdan yazmiyirum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aykutasil -- 3 Eylül 2016; 1:56:05 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 4 cevap geldi.
H
8 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Jadame

Ne kadar özürlü var bu forumda ...

Ben özürlü bir bireyim.
Bizlerin sağlık durumunu hakaret etmek için kullanmayın. Sıkıldık bu zihniyetten!



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

.
8 yıl
Yarbay

Arkadaşlar kendi çekmiş olduğum Samsung Galaxy Note 7 Kutu Açılışı videosunu izlemek isteyenler için konuya ekliyorum. Iyı seyirler.. :

Videoyu izlemek için tıklayınız



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 8 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Akustik34
B
8 yıl
Yarbay

Artık telefonumu şarj ederken yanında bulundurduğum en önemli extrası


Bu mesaja eklenen görseller:

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 5 cevap geldi.
G
8 yıl
Yüzbaşı

Tek kelimeyle çöp :(



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: drmccc40

Bana ön cam için 974 tl çıkarmışlardı

Vay camına



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

O
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Matt_Murdock

ilk başlarda bende almayı düşünuyordum note 7 almayı sonra bu çıkan patlama haberlerindrn sonra ve samsungun iphone bir iphone fiyatı kadar pahalı bir fiyat koyunca vazgeçtim şahsen bu patlayan telefona o kadar verilmeside akıl karı bir iş değil. şimdi bı yenilenen telefonu alınca samsung bana yeniden patlamayacağının aynı sorunun tekrarlamayacağı garantisini veriyormu hayır. bu telefona o kadar vermek enayiliktir. hemde birde patlıyorsa.ben canımı sokakta bulmadım alırım s7 edge keyfime bakarım

Siz kim oluyorsunuz da bu telefonu alanlara "enayi" diyebiliyorsunuz? İsteyen istediğini alır size ne? Hayat bizim, para bizim, zevk bizim size ne? Almak istemiyorsan almazsın ama alan kişilere de hakaret edemez veya lakap takamazsın.

Patlamaz garantisi veren firma var mı? Apple, samsung, htc, sony vs. Yoksa böyle bir garanti türü var da benim mi haberim yok?

Saçma sapan mesajlarınızı da alın ve terk edin burayı lütfen.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Fatih617

Geçen seneki note 5 gibi bu da çöp. Gerçi tüm samsunglar çöp ama bu daha da çöp.

ÇÖP demenize rağmen burada olduğunuza göre kokudan rahatsız değilsiniz demek. Alışkanlık başlamış zaar, hoş geldiniz :)

Saygılarımla...




Bu mesajda bahsedilenler: @Fatih617
.
8 yıl
Yarbay

Evet arkadaşlar sonunda Note 7 Full HD çözünürlükte 3G batarya tüketimi denemelerim bitti ve sizlerle detaylı olarak paylaşıyorum...

Öncelikle belirtmek isterimki herkesin kendine göre kullanımı vardır. Bu test sadece merak edilen bir durumun örneğidir.

Telefonu saat 16.52 de şarjı %99'da iken Full HD çözünürlüğüne aldım ve o saatten bataryanın bitimine kadar sadece 3G internet bağlantısı ile kullandım. Senkronizasyon ve konum açık, herhangi bir devre dışı bırakılan uygulama yok. Oldukça yoğun, sınırsız bir kullanım uyguladım.

Telefonun çözünürlüğünün düşmesiyle birlikte otomatik olarak bazı islevlerde ķısıtlanıyor. Örnegin Always On Display özelliği devre dışı kalıyor ve işlemci performansıda azalıyor. Yani bir nevi güç tasarrufu uygulanıyor. Dilerseniz "Özelleştir" seçeneğinden sadece ekran çözünürlüğünü Full HD ya da HD yaparak, arka plan kısıtlamaları olmadanda telefonu kullanabilirsiniz...

Açıkcası memnun kaldım diyebilirim. Çünkü amacı pil tasarrufu olan bu özellik hakkını fazlasıyla veriyor. Bataryamızın bitmemesi adına günlük kullanım için uygun bir çözüm olmuş...

Aşağıdaki ekran görüntülerinden detaylara bakabilirsiniz arkadaşlar :

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..ScReaM -- 19 Ağustos 2016; 7:56:54 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @IRoN , @44 plaka , @DeeepBlue
M
8 yıl
Binbaşı

Telefon uzun uzun çalınca, patlama patlama geliyorum diyor musunuz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 5 cevap geldi.
H
8 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar iki gündür telefon elimde.
Şarjı çok iyi. Gözlükle eskisi gibi aşırı ısınmalar ortadan kalkmış. Uçak moduna almadan takıp kullanıyorum ve aşırı ısınma olmuyor.
Telefonda tek bir donma olmadı. Klavyede bazen takılmalar olur ya hani, işte bunda çok hızlı yazmama rağmen hiçbir takılma olmuyor. Rehber açılışı gayet hızlı. Parmak izi okuma ve göz tarayıcı müthiş hızlı. Bekleme modunda şarj gayet iyi. Diğeri always on ekranında daha çok şarj yiyor gibime gelmişti. Bu ona göre daha iyi bekleme modunda.
Ekranda pembelik sarılık söz konusu bile değil.
Hızına falan zaten kimse tek laf edemez.
Alın kullanın. F tipi telefon olan iPhonea para vermeyin.
Usb takıyorum bilgisayara, filmleri dolduruyorum ve sonra telefona takarak çok hızlı şekilde kopyalıyorum. Bilgisayarımdan hızlı kopyalama yaptı valla. Şaşırdım.
Gözlüğün oculus sinemasında film seyretmek çok zevkli. Film seyredince ısınma söz konusu değil.
O hem telefon patladı diyen hem de Samsungun inceleme talebini kabul etmeyen Çinli zibidiye inanmıyorum.
Cihazı bizzat alın kullanın ona göre karar verin. Burada klavyeleri çamurdan geçilmeyen, her gördüğü haberde zırt pırt buraya gelip daha da almam deyip duyanlara aldırmayın.
Kendiniz deneyimleyin. Samsung zaten cihazın arkasında. Erirse bozulursa getir ver ya paranı al ya da yenisini diyor. Hatta erirse adam göndereyim inceleme yapalım diyor. Süreç gayet şeffaf. Adamlar net.

Ha bir de, değişim yapanlara hediye verse iyi olurdu Samsung.
Ne cimri şirket çıktı böyle yahu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

Pilden sebeple değişim alan Note7 kullanıcıların yeni sorunları

http://forum.xda-developers.com/note-7/help/replacement-note-7-properly-t3468856

Konuya nadiren yazıyorum ama telefon tanıtıldıktan sonra şu konuda yazılan yüzlerce sayfa mesajın neredeyse hepsini okudum. Sizin mesajlarınız da bazen doğru şeyler içerse de çoğu (özellikle son mesajlarınız) telefonu karalamaya ve olumsuz ön yargı oluşturmaya yönelik.

Hele sizin konu sahibi olduğunuzu bilmeyen biri gelip yorumlarınızı okusa, diyecek ki bunları yazan herhalde note 7'den nefret ediyor. Ben olsam derdim.

Hep rahatsızdım yazdıklarınızdan ancak hep bir durayım bakalım ne olacak dedim. Ama şu son mesajınız tam bir ön yargı mesajı! İnsan bir düşünür. O linke "değişim alan kullanıcıların yeni sorunları" yazmak ne demek? Linkteki 12 sayfanın tamamını okudum. Birkaç kişi hariç değişim cihazı alanların hepsi cihazdan memnun. Önceki cihazlarına göre de daha iyi olduğunu söylüyorlar. Tıpkı bu forumda değişim yapanların söylediği gibi...

Şimdi o linki buraya yazdınız hadi, neden "değişim alan kullanıcıların yeni sorunları" demek yerine "değişim alan kullanıcıların cihaz hakkındaki yorumları" demediniz???

İşte bu tam bir ön yargı ve insanları telefondan soğutma çabasıdır.

Eğer linki okumadıysanız bilginiz olmayan bir konuda nasıl yaşanan sorunlar diyebiliyorsunuz? Yok eğer okuduysanız içeriğe tam zıt olarak sadece birkaç kişinin sorun yaşayıp diğerlerinin eskisinden bile daha iyi dediği note 7'ye karşı nasıl böyle taraflı, yanlış, bilinçli bir düşmanlık yapma amacı güden mesajı yazabiliyorsunuz??

Her durumda haksız çıkıyorsunuz.

Bu başlıktaki kullanıcılara biraz saygınız varsa, artık bu konuya yorum yazmaktan vazgeçersiniz...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
S
8 yıl
Yarbay

Hala Note 7'yi savunanlar var. Bakın Samsung'u savunursunuz anlarım, neticede rekabet ortamını oluşturup akıllı cihazların gelişmesini sağlayan bir firma; saygı duyuyorum.

Anlamadığım nokta; 3500 lira fiyat bandındaki bir akıllı telefonun patlaması nedir? Donar, kasar, takılır eyvallah, tartışılır bunlar. Ama telefon patlıyor beyler, kafanız mı güzel anlam veremiyorum. Telefonun şarj esnasında patlaması kadar tehlikeli bişey olabilir mi? Bununla insanlar uçağa biniyor, okula gidiyor, araba kullanıyor. Tehlikenin farkında değil misiniz yoksa ben mi paronayağım? Kronik sorun değil bu, potansiyel tehlike. Yangın tehlikesi içeren, yaralanmalara sebebiyet veren tehlike. Komik olmayın gözünüzü seveyim.

Dipnot: iPhone, HTC, LG, Samsung kapışması değil bu, anlamayanlar için ekleyeyim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
8 yıl
Yarbay

Yahu Türkiye ne ara bu durumlara geldi iPhone 7 3799fiyat açıklıyor note 7 3599 iPhone 7plus 256 gb 5000 tlden fazla diyorlar abi ya bu para çok kolay kazanılıyor yada milletde para çok vallahi deli para bu paralar



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.