Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
19360
Cevap
370995
Tıklama
17
Öne Çıkarma
Cevap: Samsung Galaxy Note 9 [ANA KONU] (842. sayfa)
O
4 yıl
Yüzbaşı

Şimdi Beta 4'te ön kamerada night mode var mı yoksa Beta 3'te mi var? Hangisinde varsa onu yükleyeceğim.



İ
4 yıl
Yüzbaşı

Yani bir versiyon update bu kadar zor olmamalı diye düşünüyorum elimde bir cihaz var 2 gündür güncelleme geldi yazıyor herkes bakıyorum yazılım güncel diyor yok home CSS indir yok USB modunda aç Arkadaş herkes bunlarla uğraşmak öğrenmek zorunda mı? Ben neden alamıyorum bu android 10 u kolayca anlamış değilim dip not. Apple kullanicisiydim Android'e geçtim oneplus kullandim 1 ay önce kolay bir şekilde update edebildim yani 1 dosya indirdim yazılım güncellemeyle girdim güncellendi bu işe bu şekilde ise birisi açıklasın lütfen





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi illegal-dead -- 2 Ocak 2020; 22:54:34 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: shindorei

Özel meseja izin vermiyor. senin için tekrar buradan yazacam.

telefonu önce download mode alman gerekli. Bunun için telefonu kapatıp, ses kısma ve bixby tuşuna basılı halde iken USB ile bilgisayara bağlaman gerekli.

Sonrasında ise indirdiğin 5 GB lık zip dosyasından çıkardığın dosyaları Odin e eklemen lazım. Program seni yönlendiriyor zaten.

AP için AP_....
BL için BL_.... şeklinde

Dikkat edilecek husus telefondaki verilerin silinmesini istemiyorsan eğer CSC bölümünde HOME_CSC yi seçmen. Eğer telefon temizlensin temiz kurulum yaparım ben dersen CSC ile başlayanı seçmen gerekli. Dosyaları ekledikten sonra Start diyorsun bilgisayarına bağlı olarak 5 dk da yüklüyor yazılımı. İlk Sayfadaki resmi direk ekliyorum buraya.

< Resime gitmek için tıklayın >
bir iki sorum olacak sana

1- resimdeki gibi csc tikli iken Almanya romunun ilgili home csc dosyasını seçer ve kurulumu başlatırsak her şeyi siliyor değil mi? Türkiye cihazı olmasına rağmen cihazım bir sorun çıkartmıyor dimi bu Almanya home cs dosyası?
2- odin ile yükleme yaparken yedeği odin de alabiliyoruz dimi? ( en az 10 yıldır girmedim odine :( )
3- cache ve wipe factory reset yapmam gerekiyor mu? Evet ise ne zaman kurulumdan önce mi sonra mı?
4- Almanya stock romunu yükleyip devam edersek bir daha başka bir ülke romuna geçmediğimiz de Almanya romuna güncelleme geldiğinde ota dan güncelleme alacak değil mi telefon?
5- garanti dışı oluyor muydu telefon odin ile stock rom attığımızda?

android 10 a ota güncellemesi ile geçmek istemiyorum bu yüzden uzun zamanda uzak kaldığımdan sordum bu soruları saçma gelen olabilir. :)

şimdiden teşekkürler..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
4 yıl
Yüzbaşı

Neredeyse 1 senedir note 9 kullaniyorum ama android temiz yuklemesi kısmında bir konuyu tam kavrayabilmis degilim.

Ben temiz ve mümkün olan en sorunsuz kurulumu yapmak istiyorum. Kaybetmek istemedigim seyler notlarim, telefon rehberim, hatta mümkünse samsung sifrelerimi hatirlamasi özelliği. (Adini unuttum)
Home csc yerine csc secicem.sanirim.
Ayarlari geri yuklemek yok, tamam.
Peki app'ler? Hepsini sifirdan mi indirip kurayim?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @smart1978
S
4 yıl
Binbaşı

Samsungun şifreleri hatırlaması özelliği SAMSUNG PASS ile geliyor. Samsung olarak oturum açtıktan sonra ve güvenlikli ekran kilidi yaptıktan sonra kullanmaya devam ediceksinizdir diye düşünüyorum.
Notlar rehber v.b. diğer özellikler Ayarlar - Hesaplar ve yedekleme - Yedekle ve Geri yükle - Veri yedekle diyip yedeklemek istediğiniz verileri seçip SAMSUNG cloud a yedekleyebilirsiniz. Kurulumdan sonra aynı şekilde Geri yükle diyerek geri yükleyebiliyorsunuz.

Home CSC yerine CSC olanı seçerseniz Appleri yeniden kurmanız gerekli zaten.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tugsay
K
4 yıl
Yarbay

Merhaba arkadaşlar almanya romunu kurdum 1-2 sorum olacak kuran arkadaşlar bakıp geri dönüş yapabilirse sevinirim.
genel olarak rom problemsiz çalışıyor ancak arama ekranında ayarlardan rehber menüsü sürekli arama klavyesinde açılsını seçtiğimizde arama menüsüne girip çıktığımızda problemsiz şekilde arama klavyesinden başlıyor ancak ben genelde son aramalar menüsünü kullandığımdan o seçeneği seçiyorum yani menüden son görüntülenenleri aç diyorum rehberi kapatıp açınca en son hangi sekmeyi açık bırakıp çıkmışsam oradan başlıyor sizde de böylemi acaba?
Bir diğer konu bildirim menüsünde medya diye bir bölüm var tıkladığımda telefon siyah ekran aktif donmuş gibi hiçbirşeye tepki vermeden 5-6 saniye bekliyor navigasyon tuşları bu süre zarfında işe yaramıyor bu süreden sonra bu ekrandan navigasyon tuşu vasıtası ile çıkabiliyorum (Geri tuşu ile çıkamıyorum malesef) sizdede böyle mi bu medya menüsü ne işe yarıyor teşekkürler.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
2
4 yıl
Binbaşı

Android 10 beta ile birlikte game launcher tamamen değişmiş durumda bütün özellikleri yokedilmiş. Bu düzelecek mi ? Önceden canlı yayın yapabiliyoduk oyunu. Instagram whatsap görüntülü konuşma kaydedebiliyoduk. Şuan hiçbiri çalışmıyor . Ekran kaydedici aracı aramalarda çalışmıyor yayın yapmıyor. Tam sürümde düzelir mi bunlar acaba ? Yoksa özellik mi kıstılar.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

T
4 yıl
Yüzbaşı

Teşekkür ederim, samsung pass'ti evet siz söyleyince hatirladim ben de.
Temiz kurulumdan tam kasıt nedir o'nu çözemiyorum. App'leri falan sifırdan sifirdan yukkemek mi?
Home-csc ile temiz kurulum olmuyor sanirim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @shindorei
S
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Butunluk bozulur ve sanirim sorunlu calisacak veya hic calismayacaktir. Sahsen o turden bir deneyimim merakim da olmadi ve onermem de .


Dedigim gibi HOME_CSC ike kurulursa sanki OTA dan aliyormuscasina guncelleme yapilir .




Bu mesajda bahsedilenler: @HACKERTHT
S
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

. Yedeklemelerinizi de yapin diyorum ve ek olarak onemli kismi yedeklemeleri elle/manuel yapin diye de oneriyorum. Hatta oneri otesi emir kipiyle diyebilirim :) .



Once neden boyle ifade ediyordumu anlatirsak tekrardan :) : Samsung bulut veya bilgisayar veya baska bir cihaza veya cihazdan malum SAmsung Stich Samsung Cloud ile yedeklemeleri aliyor ( Gerci Microsoft a devrediliyor yedeklemeler ve Samsung Cloud kapatilacak ) .


ISte Samsung otomatik yedeklemelerinde cihazinizda yuklu uygulama oyun tema neyse surumleri aynen yedekler ve buna ek olarak data cache ile kirintilar diyebilecegimiz seyleri de yedekler! Ama bu tur cache ve ayar cache dosyalari yeni arayuz suurmunde ve yeni Andorid surumunde cakismalara sebep olmaktadir. Bu cakismalar da cihazda lag yavaslama batarya cabuk bitmesi ve ISINMALARA vesile olmasi olarak karsimiza cikmaktadir. Cihaz aslinda o kadar hizli ki daha da hizli olacagindan bihaber insanlar otomatik geri yuklemeleri yapmaktadir .



HOME_CSC her daim tercih edilmelidir. Sadece formatlamak icin telefondaki ayarlardan yapiniz. CSC su yonde sakinca da dogurabilir : Uslune uygun olmada resetlenmesi ile Samsung hesabinizla ilk kurulum ekraninda sifrenizi teyid ettirmek isteyecektir!


Yine ek olarak : Zaten ayni Android surum ve arayu surumlerinde alinmis yedeklerde nispeten daha az sorunla karsilacaktir yani suan veya gelecekte Android surum ve arayuz surumleri ayni olanlar arasinda yedeklemelerde ve geri yuklemelerde diger hallerdeki gibi sorunlar yasatmayacaktir.


Telefonda malum resmi olarak yuklu ve gomulu 2 market var : Google Play Store ve SAmsung Store ... Bunlarda da ortak bolca uygulama var :) . Birinde daha once olan otekinde gec cikabiliyor. Bir de bu hallerde de cihaz afakkiyor :) .



Hicbir sorun olmasin yani ayni android surum ve arayuzdesiniz misal Android 10 ve ONE UI 2.0 dasiniz diyelim : Su sorun da ek olacaktir yani diger kosullarda da genel manada da belirecektir : Samsung yedeklemelerinde uygulama oyun tema witget vs malesef eski surumlulerini yedeklemektedir! Yani siz geri yuklerken otomatik konforlu diye aslinda siz ayni zamanda guncel olani da otomatik indirmeye baslayacak burada Google ve Samsung Magazalari arasinda guncellemeler cile cektirecektir telefona da size de :) :/ ...


Samsung Bulut yedekleme hizmeti ucretsiz ve ucretli kapaniyor Microsoft a devrediliyor yukarda da yazmistim.

Bakalim Microsoft veya Samsung fikrini degistirebilir yepyeni bir olusumla ( kimbilir ) Sunu cozsunler AKILLICA kafi :) : Yedeklenen seylerin surum bilgileri guncel olanlari varsa bulutta iken yani sunucularda guncel olanina kendi icinde guncellensin oyle arsivlensin ve hatta kulliciya uyari ile secenek sunulsun en basta yedeklemelerinizde guncel olanlarla bulutta kendilerini guncel tuttulsun mu diye teklifleri de olmali.


Bu gercekten cok onemli bir hizmettir incedir de . Ama anlayana yani sirket yoneticilerine sesleniyorum :) ...


Ben hep manuel elle yukluyorum. Her iki magazanin zaten yuklenenler kismi vardir oradan da bakiyorum. Zaten insan kullandigi seylerin isimlerini de bilir indirir .


Konforlu bir otomatik geri yuklemeye aldanip surekli cebellesmek yerine bir defa ama en basta duzgun yapmak sonrasinda sefasini konforunu yasamak daha idealdir. Yani bina yapacaksin saglam temellere ve saglam ust yapilarla ve sonrasinda kafan rahat olacaktir ama bastan savma otomatik diye rastgele binalar kurup sonra restore etmek veya olmadi yikip tekrar binayi insaa etmek gibi sonrasini da dusunerek en bastan goreceli konforsuz ugrastirici gibi gorunen seyleri yapilirsa en ideal yaklasimlar olacaktir.


Emin olun basta zor gibi gelebilir bir kere yapildi mi zor gelmeyecektir de :) . Insan davranislarinda aliskanliklar engellidir baska birsey degildir .

Uzun oldu ama aciklayaici oldugunu dusunuyorum :) .


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tugsay
N
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: shindorei

1. Home_CSC seçersen hiç birşeyi silmez. Zipden dosyaları çıkarttığınızda 2 adet CSC dosyası çıkıyor. 1 tanesi Home_CSC_..... diğeride CSC_.... şeklinde. sadece CSC olanı seçersen herşeyi siler.
2. Odin konusunda dediğin kadar bilgim yok. 3 4 aydır samsung kullanıyorum. Ama şimdiye kadar kullandığım flashlama programları içinde yedek alınan görmedim (LG_UP ve Sony Flashtool)
3. İstersen yapabilirsin. Ben temiz kurulum yaptım. Samsungun kendi hesaplar sekmesinden yedekleme yapmıştım Home ve App lar hariç onları yükledim. Uygulamaları yükledim sonra cache temizledim. Factory Resete gerek yok. Sonuç itibari ile ikiside tercih meselesi yapmasan da olur.
4. Hayır. XDA da yazan bilgiye göre Samsung Note 7 den beri Multi-CSC OXM şeklinde bir güncellemeye gitmiş. Bu dosyada aşağıda belirttiğim bütün CSC leri destekliyor. (Ülkeleri)

SM-N960F OXM multi CSC ( ACR AFG AFR ATO AUT BGL BNG BRI CAC CAM CAU DBT DKR ECT EGY EUR ILO INS ITV KSA LAO LUX MID MWD MYM NEE NPL ORX PAK PHE PHN ROM SEB SEE SEK SKZ SLK THL THR TPH TUN TUR XEF XFE XME XSG XSP XTC XXV )

Telefonun orjinali TUR (Türkiye) olduğu için TUR şeklinde kuruluyor zaten. Türkiye ile devam ediyorsun yani.
5. Hayır. Benim telefonda Beta varken garantiye verdim. Sorun olmadı. Hatta verirkende söyledim Android Beta 10 var içinde diye bakan arkadaş yakından takip ediyorsun galiba günceli filan dedi. Garanti için ilk baktıkları veya tek baktıkları şey anladığım kadarıyla KnoX sayacı. Onun 0 olması gerekli.

Alıntıları Göster
Zaten senin de önerdiğin normal CSC ile herşeyin silerek yüklenmesi dimi? Cakismada olmuyorsa daha iyi bir seçenek olmadığını düşünüyorum doğru mudur?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Kartel1

Merhaba arkadaşlar almanya romunu kurdum 1-2 sorum olacak kuran arkadaşlar bakıp geri dönüş yapabilirse sevinirim.
genel olarak rom problemsiz çalışıyor ancak arama ekranında ayarlardan rehber menüsü sürekli arama klavyesinde açılsını seçtiğimizde arama menüsüne girip çıktığımızda problemsiz şekilde arama klavyesinden başlıyor ancak ben genelde son aramalar menüsünü kullandığımdan o seçeneği seçiyorum yani menüden son görüntülenenleri aç diyorum rehberi kapatıp açınca en son hangi sekmeyi açık bırakıp çıkmışsam oradan başlıyor sizde de böylemi acaba?
Bir diğer konu bildirim menüsünde medya diye bir bölüm var tıkladığımda telefon siyah ekran aktif donmuş gibi hiçbirşeye tepki vermeden 5-6 saniye bekliyor navigasyon tuşları bu süre zarfında işe yaramıyor bu süreden sonra bu ekrandan navigasyon tuşu vasıtası ile çıkabiliyorum (Geri tuşu ile çıkamıyorum malesef) sizdede böyle mi bu medya menüsü ne işe yarıyor teşekkürler.
Bilen yok mu arkadaşlar?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: shindorei

arama ekranında ayarlardan rehber menüsü sürekli arama klavyesinde açılsını seçtiğimizde arama menüsüne girip çıktığımızda problemsiz şekilde arama klavyesinden başlıyor ancak ben genelde son aramalar menüsünü kullandığımdan o seçeneği seçiyorum yani menüden son görüntülenenleri aç diyorum rehberi kapatıp açınca en son hangi sekmeyi açık bırakıp çıkmışsam oradan başlıyor sizde de böylemi acaba?

- En son nerede bıraktıysam oradan açılıyor.

ir diğer konu bildirim menüsünde medya diye bir bölüm var tıkladığımda telefon siyah ekran aktif donmuş gibi hiçbirşeye tepki vermeden 5-6 saniye bekliyor navigasyon tuşları bu süre zarfında işe yaramıyor bu süreden sonra bu ekrandan navigasyon tuşu vasıtası ile çıkabiliyorum (Geri tuşu ile çıkamıyorum malesef) sizdede böyle mi bu medya menüsü ne işe yarıyor teşekkürler.

- O şekilde bir sıkıntı yok bende. Telefonu tekrar bir sıfırla istersen
Cevap için teşekkürler kardeş.Rehber de klavyede başlasın dediğimde nerde kapatırsam kapatayım klavyede başlıyor olması gerekende bu ama son görüntülenenlerde başlasın dediğimde en son nerede bıraktıysam oradan başlıyor.
Peki bu bildirim çubuğundaki medya ve cihazlar menüsü ne işe yarıyor onu biliyormusun?


Bu mesaja 3 cevap geldi.
S
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Android 10 ile belki Samsung csc dex tolera edebilir ama sanmiyor . Bakalım Şubat güncellemesi ota dan alacak mı ?

Onun dışında pratiksel bir engeli yoktur.

İşi sağlamak almak için tekrardan Turkiye firmware yine aynen csc ile kurulum yapabilirsiniz.


Boot loader versiyonunu zaten 4 idi son Android 9 da bir sorun olmayabilir.

Zamanla belli olacaktır.

Şubat a kadar zaten yazılım ota şeylerine artık kafa yorulmaz .


Belki Türkiye resmi Android 10 Ocak güvenlik güncellemesi ile gelirse o zaman da mevcut şeylerin korunumu için home csc ile yazılımı atılır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @tugsay
S
4 yıl
Binbaşı

Yanlış bilmiyorsam bağlı cihazlarda hangi medyayı oynatabileceğin gibi birşey olması gerekli. BT ile bağlılarda şu ses çıksın gibi diye biliyorum ben.




Bu mesajda bahsedilenler: @kartel1
R
4 yıl
Yüzbaşı

Medya ve cihazlar menüsü derken? Hangi menüden bahsediyorsunuz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kartel1
S
4 yıl
Binbaşı

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @renkli_
B
4 yıl
Teğmen

Benim telefona root attım ama o günden beri sol üst kısımı acayip ısınıyor. Bakıyorum CPU , Ram verilerinde çalışan anormal program yok. Pil su gibi gidiyor. Buna ne sebep olmuş olabilir ,bilgisi olan var mı.



B
4 yıl
Yüzbaşı

Adi ustunde, Son Goruntulenen... Yani siz anladigim kadariyla, son aramalarda, arama kayitlarinda kalmasini istiyorsunuz. Ama ordaki ifade genel bir ifade. Siz arama katitlarina gelip ordan uygulamayi kapatırsaniz, o zaman arama kayitlarindan baslar yeniden actiginizda...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kartel1
R
4 yıl
Yüzbaşı

Güncelleme ile mi geldi bu? Bende yok çünkü böyle bir yer...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @beyefendi34