Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
19360
Cevap
371117
Tıklama
17
Öne Çıkarma
Cevap: Samsung Galaxy Note 9 [ANA KONU] (10. sayfa)
E
6 yıl
Yarbay

Hocam yanlış anlamayın lafım size değil ama;

Birileri gidip de instagram hikayesindeki videoların kalitesi için Note 9 alacaksa hiç almasın daha iyi.

8.000 tl'sine yazık etmek olur bu :)




Bu mesajda bahsedilenler: @ultrati4
E
6 yıl
Yüzbaşı

Androidli bütün cihazlarda durum aynı note 9a has bi sorun değil...

Instagram iosa daha çok destek veriyorki her zaman dediğimi diyecem yine bi kaç sayfa geride demiştim yine



"iPhone multimedya telefonudur yani müzik sosyal medya, Galaxy note ise gerçekten telefondan faydalanmak isteyenlerin telefonudur"

Kıyaslama yanlış

Ben müzük bide sosyal medya için alacam derse birisi gitsin iPhone alsın kullansın arkasında ki elma tek 2 bin lira eder..

Ama yok ben müzik dinler sosyal medyaya girerim ama bir bilgisayarda yaptığım her işi yapabileyim mesela torrent programım var 100gb veri indirecem,not alacam yeri geldiğinde televizyon ekrarında film izleyecem extra hafıza istiyorum derse Galaxy note alır.

Benim bu dediklerimi kolay kolay kimse demez size ama söyleyeyim ben

Koyu bir Apple hayranıydım eskiden tabi ki medyanın ve kapitalist sistemin gazıyla çünkü daha kullanamamıştım bile:)))



Neyse memurluğa atandım param da var artık sene 2011 miydi hatırlamıyorum parayı bastım aldım iphone 4...

Aldım almasına ama aldım mı başa belayı telefonu elime alınca şebeke kesiliyor yahu bi tek bende mi var diye araşrırdım herkeste var apple ceo su SJ açıklama yaptı siz tutmasını bilmiyorsunuz kılfla kıllanın dedi (şaka değil) bazı ülkelerde bedava kılıf dağıttı ama bize yok 3. Dünya ülkesiyiz ya..



Ahh ahh ge günlerdi minicik batarya koymuşlar bir yere çıkamıyorum çıksam internete giremiyorum çünkü 3g de şebeke su gibş gözünün önünde akıp tükeniyor 10dk %10 tüketiyor.. şarja tak çıkar tak çıkar bi haller oldu :)



Anamm naptım iki de bşr internetten veri indiren torrent indiren oyun filim indiren biriyim iphone da dosya yöneticisi yok eee itunes varya (tam bi saçmalık ama apple yapınca teknoloji harikası)



öyle böyle dayanamadım iPhone 4s çıktı onu da aldım neden almayayım bütün Dünya kuyruğa girdi sabahlara kadar o elması bile her şeye bedel.

Her kes delirmiş iPhone candır gerisi heyecandır sloganı beni de sürükledi :))))))

Aldım almasına ama şebeke sorunu hariç diğer bütün sorunlar hâlâ duruyor en önemlisi itunes saçmalığı..

Vallahi de billahi de sadece telefon ekranına animasyonlu bir duvar kağıdı atmak için telefonu pc ye bağlayıp kırdım (jailbreak) en sonunda havalara uçuyorum an dandik android telefonunda olan bi özelliği artıl bende sahibim duvar kağıdım su teması elimle dalgalar oluşturuyorum ne zevkliydi...

Neyse ios 7 güncellemesi geldi apple 4-5 sen güncelleme verir zaten sonuna kadar destek helal olsun apple..

İos 7 ye güncelledim eyvahlar olsun gitti 4s saçmalıyor donuyor takılıyor gğncellememiydi yoksa imha operasyonumuydu bğtün 4s ler çöp oldu...



Oğlum herkes apple diyor vazgeçme sakın olur böyle hatalar küçücük ekranı da olsa, interneri açmak için kısa olmasada olur tema neye yarar, koyma internetten ver indirme kıyamet mi kopacak torrentle ne uğraşıyon kul hakkı zaten, prizle arkadaş olduk olsun bi arkadaşımız arttı nede olsa ooo biiir appleeee



iPhone 5c çıktı renkli renkli aldım almaz olaydım internete girmiyor wifi sıkıntılı yahu bu firma hiç mi test yapmaz ( hayır çünkü apple derki benim kaliteli iPhone mi alıyorsan eşşek gibi katlanacaksın hem para verecen hemde sana bindirecem)

Bende iPhone 5c hanımda spot galaxy s3 mini evet mini:) ikimizde Turkcell İnternete giremiyorum arkadaş hattımı s3 miniye takıyorum sorun yok 5c 5 dk bir kesiliyor wifi yine öyle başlarım bu çılgınlığa dedim ve kapitalizm sisteminden çıktım kurtuldum ohh be dünya varmış...



"Oleyyyy apple hücresel veri kısayolu getirdi en büyük apple başka büyük yok..."



Xiaomi mi max 2 kullanıcısı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ultrati4
B
6 yıl
Yüzbaşı

G
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: silversmith

Gear S3'te 46mm. mağazalardan bakabilirsiniz. Aşağı yukarı Galaxy Watch ile aynı büyüklükte gözükür kolunuzda. Galaxy Watch'ı henüz mağazalarda görmedim.
Ben pazar günü Samsung Watch belki teşhirde vardır diye Emaar Samsung ve Akasya Avrupa Elektronik AvrupaTR samsung bayilerinde sordum, önsipariş aldıklarını ( aynen samsung online daki gibi hediyeleride var dediler) ama ürün yok, yani önsipariş verin hemen sıraya alalım diye teklifler geliverdi, bende aynen söyle dedim: samsung 8/512 ler gibi 1 ay sonra o renk yok diğeri ekimde planlanıyor gibi olabilir diye EYVALLAH gelsin hele bir bakalım deneyelim sonra dedim. Sütten ağzımız yandı üflüyoruz yoğurda...

Bu arada ıvır zıvıra bir dolu para harcamaktan ise Samsung Watch almak çok daha avantaklı, kolaylık, mantıklı, işlevsel, hatta alışınca kolaylıklarına avantajlarına iyi ki aldım dedirtiyor akıllıbilekliksaatler için. Heleki kablosuz BT kulaklık + samsung watch + note8/note9 bence çok uyumlu. Kişisel fikrim tabi ama kullanınca iyi ki dedirtiyor. Hele hele araba kullanırken ne bileyim toplantıda, iş sırasında vs vb vd gerçekten çok fonksiyonel.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Rwenzori , @silversmith
R
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: shockwave23

Beyler bu telefon kaç para ben Xiaomi kullanıyorum da zenginler kulübü olmalı bence burası 9 10 bin TL diyorlar da
evet kardeş zenginler kulübü, xiaomi'yi çöpe atıyoruz biz :) her akşam toplanıp özel uçakla las vegas filan yapıyoruz. burası zenginler kulübü.

işin şakası ön sipariş fırsatları ile oldukça uyguna aldık.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 10 Eylül 2018; 7:13:15 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Note9 da 4k 10 dk kısıtlaması var 4k 60 fps te ise 5 dk kısıtlaması var:/. Pixel 2 XL de 4k da süre kısıtlaması yok...





Pixel cihazları benim için daha çok en güncel android saf halde olması ve portre özellikle çok iyi. Pixel orjinal rom u mono ses kayıt ediyorken ki modifiye olarak ta stereo ses li video kayıt yapabiliyor ken samsung yıllardır amiral cihazları hep stereo ses ile kayıt yapmakta:)





Pixel 3 ler önden çift kamera ile gelecek kesin. Ana kamerada bokeh efekti tek kamera ile basarmalari yazılım ve donanımsal içerisindeki yapay zeka dedike parçası ile hallediyor namussuz .





Pixel 3 ler her acıdan dehşet olacak. Snapdragon 845 4k 60 fps desteği ile gelecek zaten.



Hatta pixel 3 un Google Camera modu asıl Note9 da anlam li olacaktır. Malum suanki Google Camera 4k da sadece 30 fps var.





Note spen ile ilk çikan note bile suanki birçok amiral gemisi cihazdan üstündür yani fonksiyonelliği açısından.





Yani Note serisi hangisi olursa olsun s pen kalemi kendisini ayrı bir sınıfa kategoriye sokmaktadır ...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @vbalikci
B
6 yıl
Yüzbaşı

fotoğraf kalitesini ve paylaşılan örnekleri tetmin edici,note 9 un kamera performansınıda başarılı bulmuyorsun yani..p 20 pro her noktada sana fotoğraf çektirecek ve çekilenlerede baktıracak kadar daha iyi performans mı gösteriyordu. p 2o kamerası çok iyi bir telefon ona katılırım ancak note 9 almadan önce 2 hafta boyunca karşılaştırma videosu izlemiş biri olarak sana bu bahsettiğin duyguyu hissettirecek bir fark bir durum yok ortada kafa kafaya bir durumdalar hatta hatırı sayılır yerde note 9 kamerası daha bile başarılı bulunmuş..teknik olarak örnekleri ile detaylandırırsan eski p20 fotoğrafları ile note 9 ile benzer kareleri çekip kıyas yaparsan seviniriz.paylaşılan örneklerde n yola çıkarak sana göre note 9 fotoğraflarının nesi eksik başarısız.karanlık düşük ışık hareketli gece gündüz manzara vs p 20 pro hangi noktalarda daha iyi


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ß@R!$
S
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

7 -8 hatta 9 saat sureler belki de daha fazlasini rootsuz ama bazi ayarlarla pekala elde edilebilir.


Ekran suresini azaltan gizli etmenler daha onceleri de bircok konuda da dile getirmisimdir burada da tekrarliyayim :

Her turlu kablosuz baglanti : Bluettoth wifi sebeke ( Sebeke sinyali zayif daha fazla pil tuketecektir cunku sinyali kuvvetlendirecek bazi ayarlari kendi icinde otomatik aktifleniyor ... )

GPS aktif kullanimi . GPS pasif yani acik ama herhangi bir programca kullanilmamasi dahi; ...

NFC acik olmasi veya kullanilmasi ( az da olsa etkisi vardir ... )


En dramatik faktorlerden biri de iste : Ekran parlakligi ve cozunurlugu ( cozunurluk oyunlarda ciddi batarya tuketimi acisindna anlam ifade etmektedir hatta duusk cozunurluk daha iyi oyun deneyimi veya yukske FPS filan imkani da saglayabilir )





Dikkat edilirsi o ekran surelerinin detaylarinda su yakarda saydiklarimin hicbirini gostermez . Yani ekran acik sureleri genelde pek saglikli bir veremez.

Ekran surelerinde oyunlar icin hangi cozunurlukte veya diger uygulamalar hangi cozunurlukte veya genel olarak ekran parlakligi hangi seviyede belirtilemedigi icin objektif bir yargiya varilamaz...


Bir baska kriter ise : Ekran renk profiller : Standart olan en az pil tuketirken sinema veya fotograf ayarli olursa pil tuketii daha fazla olacaktir ... O ekran acik kullanim ekrna goruntulerinde de yine ekran renk prifilleri hangisi secilmis onu da paylasamadigindna ciddi bir yanlis fikir sahibi olabiliriz.


Kulaklik 3.5 mm jack ine baglanan kullalik enerji tuketim kalitesi de belirler : Bazi cihazlarda yuksek ohm degeri sebbeiyle daha fazla batarya tuketimi yapacaktir yani kulaklik marka modeli farkli olanlarda bile batarya somurme oranalri sadece OHM degeri yuksek ise daha fazla olmasi gibi ...

Ve diger cihazdaki sensorlerin kullanimi : telefonu iris tarayicisi, infra red kullanimi ki karanlik ortamlarda otomatik aktiflenir ....

Izlenen video muzik meyda iceriklerin kalitesi yaniltabilir misal : SOT ( Screen on Time ) larda herkesin kendisine gore favori muzik veya video programalri vardir . Video ve muzik kalitesi yuksek ise bataryayi cok daha fazla somurecektir .... Cihaz 4K 60 FPS oynatabilir olmasi sebebiyle absurd olsa da ihtimaller arasinda surekli bu tur medyaalri oynatmak ta daha fazla isinma ve bataryayi daha fazla somurecektir ... Birileri gider 480p de video izleyebilir o zamanda pozitif asiri iyimser sonuclar elde edilebilir :)


Bir de gorsel medya videolarda gorsel iceriklerde beyaza ne kadar yakinsa bataryasi daha da fazla guc tuketecektir AMOLED teknolojilerin en buyuk dezavantajlarindan birisidir :/ . SAmsung Pentile ekranla surekli optimize etse de gercek degismez ...



Cihaza OTG Type-C kablosu ile harici bellek hardisk fiziksle klavye fare gibi bircok bilindik cihazlari da baglanmasi ile type-c portundna disariya bagli cihaz ve cihazlarina guc saglamasi sebeiyle de gizli batarya tuketimi olacaktir...


Bir baska etmen ise : kullanilan hafiza kartin kalitesi ve icerisindeki gorsellerin coklugu indekslenmesi vs... Tum bunlar da ciddi bataryayi somurmektedir.


Bir baska etmen daha ise : SIM karti icin sahsen kesin bir bilgim olmasa da SIM kartlarindan da kaynakli tam cozemedigim veya baskalarin da cozemedigi veya ben kacirdigim bir detay dan oturu de olabilir asiri pil tuketimi yasanabilmesidir



Ekran acik kullanim surelerin elbette anlamli oldugu yerler de vardir o da soyle ifade edeyim :

Kendi kullanim aliskanliklarimiz ve ekran kablosuz kablolu baglantilarimiz ayni uygulamalar ayni ekran renk profili secilmisse ayni parlaklik seviyesinde ise gunluk ortalama gorusme suresi gorusme stili kablolu ayni kulaklik ile midir veya kablosuz kulaklik ile midir vs tum aliskanliklar ve tercihler parametreleri ayni olunca o zaman ayni cihaz veya farkli cihazlarda asil iste o zaman o SOT ekran acik kullanim degerleri anlam ifade edecektir .


Yani kisi anca kontrol altinda degiskenleri anca kendi cihazi kendi kullanimini goz onunde bulundurursa o meshur SOT ekran acik kullanim sureleri anlam ifade edecektir ...




Her guncelleme elbete arti veya eksi yonde sonuclara da gebedir .


Genel tavsiyem cihaz bakimini da aradabir yapilmasidir . Ozellikle her ay OTA ile gelen guncellemeler sonrasi yedeklemeler yapilarak fabrika ayarlarina donulmesi ideal olanidir.


Bazi uygulamalar arkada greksiz sistemi yorabilecek kirintilar birakabilir...


Biraz uzun oldu ama aklima gelenleri suan iicn bu sekilde derledim.


Yazim ortaya umarim herkes okur. Biraz bilinc elde edebilir. Aramizda elbette benden cok daha iyi bilen fakrindaligi olanlar da vardir . Eklenecek detaylar da kesinlikle vardir keza benim de aklima suan gelmemis etmenler de olabilir ...




Bu mesajda bahsedilenler: @ß@R!$
E
6 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar ekrandan ışık sızması sorunu için bugün Samsung Teknik Servise gittim. Her 10 cihazdan 6'sında bu sorunun olduğunu, kendilerinin de bu sorundan haberdar olduklarını fakat Samsung Türkiye'nin bunu bir problem olarak görmediğini söylediler. Bilginiz olsun



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
6 yıl
Yarbay

Yabancılar ne demiş:

Too cheap to be true

Şu telefonu şu dönemde tek başına bile 5500 altına satan varsa şahsen şüphe ile yaklaşırım.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @emocan21
G
6 yıl
Binbaşı

Arkadaşlar merhaba Samsung'dan gelen üçlü aksesuar seti hediyesini kullanmayacağım için satıyorum ikinci el bölümüne koydum bilginiz olsun



1 Dex pad

1 power bank

1 hızlı kablosuz sarj standı





< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
6 yıl
Binbaşı

Bu telefona laf edeni Allah taş eder :) maşallahı var...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
6 yıl
Teğmen

Arkadaşlar uzun bir aradan sonra yeniden merhaba. Ben de 512/8 Okyanus Mavisi Note 9 alıp uzun süre bekleme evresini geçirenlerdenim. Samsung'a büyük kızgınlıklarımız olmuştu, telefonu kullanmadan satma noktasına gelmiştim. Ne olduysa oldu, FB-Bjk maçının olduğu gün telefonu açıp kullanmaya başladım. Şimdi de sizlere 2 haftalık deneyimlerimi anlatmaya çalışacağım. Öncelikle belirteyim son 6 yılda kullandığım telefon modelleri şu şekilde; LG P880 (2012), HTC Desire 820 (2015), iPhone 7 (2017). Bunu Note 9 kıyaslamasını bu telefonlara göre yapacağım için belirtiyorum.

Beğenmediğim yönlerinden başlıyorum:

-Telefonda spam mesajları engelleyememek çok büyük bir sıkıntı. HTC ve iPhone bu işi çok güzel yapıyordu, kafam rahattı. Şu an bu durum benim için sıkıntı. Belki diğer son model tüm Android telefonlar artık spam mesajları engellemiyordur, bunu bilemem ama Note 9 bu konuda beni üzdü.

-Arayan numara engelle(yeme)me! En az spam mesajları engelleyememek kadar sıkıntılı bir durum. Rehberimdeki numarayı engelliyorum, fakat engellediğim kişi beni aradığında telefonum gayette güzel çalıyor! Abimi engelleyerek onun telefonundan kendimi arayarak test ettim, telefon çaldı. Dargın olduğum kız arkadaşımı engellemiştim, aradığında onda da çaldı, mecbur konuşmak zorunda kaldım.

-Telefonda çok basit bir uygulama olan şarkının istenilen bölümünü kesip zil sesi yapma özelliği yok. Hepi topu 8-10 mb'lik bir uygulama. Bu işi 3. parti bir uygulamaya yaptırmak hoş olmadı. Telefon da sadece şarkıda vurgu yapılan yeri zil sesi yap diye bir seçenek var ama benim vurgu yapmak istediğim yer ile telefonun vurguladığı yerler farklı :)

-Sosyal medya kullanımı sıkıntılı. Örneğin twitter'da telefonu yan çevirip kullanmak istediğinizde fotoğraflara bakmak zulme dönüşüyor. Haa sırf bu sebepten ötürü telefondan vazgeçilmez tabii ki ama yine iPhone ve HTC bu konuda çok başarılıydı.

-İlginçtir telefonun canavar gibi hoparlörleri olmasına karşın örneğin dışarıdayken telefon çaldığında zil sesini duymakta sıkıntı yaşıyorum. Bunun için çokça ayar yaptım, her türlü ses ayarıyla oynadım, kendi içindeki tüm zil sesleriyle ve kendi yaptığım şarkılarla denedim fakat nafile. Bu konuda telefonu kötülemek hiç içimden gelmiyor, umarım sıkıntı benim bir şeyleri eksik yapmış olmamdır diyorum ve konu hakkında fikirleriniz varsa yardımlarınızı bekliyorum.

-Telefon görüşmelerinde çevredeki tüm sesi karşı tarafa aynen iletiyor. Bu durum karşı tarafta Note 8 varken yaptığım telefon görüşmelerinde de oluyordu. Çevrede olup biten ne varsa duyuyordum, şu an benimle konuşanlar bu durumu yaşıyor. Bu bazen avantaj olabilirken, benim açımdan dezavantaj olarak görüyorum. iPhone'u bu konuda takdir ediyorum, dış sesi engelleme özelliğiyle konuştuğum kişi sadece beni duyuyordu.

Şimdi gelelim bende hayranlık uyandıran güzel taraflarına:

-Muazzam derecede hızlı bir yapısı ve şahane bir ekranı var.

-"Note serisi benim ne işime yarayacak ki" deyip kalem kullanımına bugüne kadar hep ön yargı ile yaklaşmıştım. Malumunuz ön sipariş döneminde Yapı Kredi 18 ay mevzusu ile telefon ve kulaklık 6000 liraya gelince almış bulundum. Şu an SPen olmazsa olmazım gibi bir şey.

-Kamera harikulade. Detaylar ve renkler çok iyi, odaklama hızı oldukça başarılı. Fotoğraf; bu telefonu almam için en önemli ikinci sebepti (birincisi Sarı-Lacivert rengi ). SPen'in bluetooth özelliği ile fotoğraf çekilme gereği henüz duymadım, çünkü zaten elinizi havaya kaldırdığınızda bunu algılayıp bir kaç saniye içinde fotoğrafınızı çekme gibi şahane bir özelliği var. iPhone'da en büyük sıkıntım fotoğraf çekiminde ayar yapamıyor olmamdı, HTC zaten orta segment bir telefondu yani kamera konusunda hiç bir iddiası yoktu. LG'den sonra yani yıllar sonra yine çok iyi fotoğraflar çeken bir cihaza sahip olmak mutluluk verici. Şu an bu konuda doğru bir tercih yaptığım için mutluyum.

-Ses konusuna az öncede değinmiştim aslında. Müzik ve video da ses çok iyi. Bu telefonu kullanan herkesin sanırım en çok hem fikir olduğu konuda bu. O yüzden çok bir şey yazmama gerek yok.

-Pil ömrümden şu aşamada memnunum. Konuyu ilk günden beri takip ediyorum, sürekli paylaşılan şey herkesin kendi kullanımına göre elde ettiği pil süreleri. Bu öznel bir durum aslında, çünkü herkesin telefonu kullanım şekli farklıdır. Kimimiz sosyal medya ağırlıklı pil harcarken, kimimiz sadece internette gezer, kimimiz ofis işlerini yapar. O yüzden ben kendimi baz alarak yazıyorum, ben ekran sürelerinden de bana sunduğu günlük tüketimden de şu an için memnunum.

-Gizli klasör özelliği beni benden alan övmek için kelimelerin kifayetsiz kaldığı şapşahane bir uygulama. Kendi açımdan çok kullanışlı ve verimli bir özellik. Dosya içerisine girdiğinizde resmen ikinci bir telefon kullanıyor gibi oluyorsunuz. O dosya içerisine Google Play'den istediğiniz uygulamaları indirebilir, ikinci hatta Duos Messenger uygulamasını da katarsak üçüncü bir Whatsapp'ı, Facebook'u yükleyebilirsiniz. Buna ihtiyacınız olur mu bilmem ama ben bankacılık uygulamalarımı gizli klasör adlı uygulama içine yükledim. Ayrıca tüm önemli notlarımı da yine buraya aldım. İstendiği takdirde gizli klasör saklanabiliyor ve hiç bir şekilde menü içerisinde gözükmüyor.

-Yanında gelen Gear Icon X içinde bir şeyler yazayım. Bir kulaklıktan beklenmeyecek kadar iyi özelliklere sahip. Dahili hafızaya sahip olması, dokunmatik olarak kontrol edilebilir olması, ses kalitesi, mikrofon kalitesi, ortam sesini açtığınızda çevrenizde olup biteni duyabilmeniz gerçekten iyi. Fakat dış sesi absorbe edememesi bazen telefon konuşmalarınızın kalitesini düşürüyor. Karşı tarafa ses Note 9'da olduğu gibi çok gürültülü gidiyor. Tüm özelliklerini göz önünde bulundurarak gidip Samsung mağazasından bu kulaklığa 799 lira verir miydim? Asla!

Kullandığım aksesuarları da belirttikten sonra yazıma son vereyim. Önce Gearbest'ten Nillkin deri kapaklı kılıf ve Baseus'un mavi kenarlı şeffaf silikon kılıfını aldım. Aliexpress'ten de Baseus'un temperli ekran camını ve Dome çakması yedek bir temperli cam siparişi verdim. Fakat dayanamayıp bir de Samsung'un orijinal Clear View mavi kılıfını aldım. Baseus'un ekran camı dün geldi ve taktım. Cuk diye oturdu, çok iyi yapıştı. İlk önce dokunmatikte sıkıntı yarattı, canım çok sıkıldı. Sonra aklıma dokunmatik hassasiyetini arttırma özelliği geldi ve arttırınca şimdi ekran yağ gibi oldu. Camın varlığı bile belli değil, 0.3mm kalınlığında ve gayet iyi duruyor. Tabii 1 ay sonra durumu ne olur bilemem, diğer arkadaşların yaşadığı toz geçmesi, yapışkanının gitmesi gibi sıkıntıları yaşar mıyım bilmiyorum. Aldığım 3 kılıfta birbirinden güzel, her birinin kullanım alanını belirledim ve bu şekilde sıkılmadan yıllarca güzel güzel kullanırım diye düşünüyorum.

Yukarıda yazdığım olumlu-olumsuz özellikler sadece Note 9'a özel değildir eminim. Fakat yazımın başında da belirttiğim gibi sadece kendi kullandığım telefonları göz önünde bulundurarak bu kıyaslamaları yaptım.

Çok uzun bir yazı yazdım, af ola. Umarım alan yada bundan sonra alacak arkadaşlar için gerekli bilgileri sağlayacak bir yazı olmuştur. Ayrıca 10 yıllık Forum Donanım üyeliğimin de 100. mesajı oldu bu



S
6 yıl
Teğmen

Güncellemeden sonra batarya performansında ciddi artış gözlemledim.



C
6 yıl
Yarbay

Beyler şu devasa pil kullanım ekran resimlerini foruma sık sık atmasanız nasıl olur?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
6 yıl
Yarbay

Bu kadar çok pil konusunun geçmesi ki o da daha çok beklentilerin karşılanmaması ile cihazın sorunlu olmamasından denilebilir. Kılıf, ekran koruyucu ve pil üçgeninde paylaşımlarla sayfalar ilerliyor. Pratikte bir telefon gün içersinde şarja takılmadan sizi idare edebiliyorsa 4000 ile 6000 mah. Pil arasında fark yok çoğu kullanıcı için ve iki gün pil dayanmamasi benim gibi daha çok iş amaçlı telefonu kullanan biri için bile problem değil. 3 veya 3 gün şarj etmeden telefon kullanma hayali 5 seneden beri var ancak işlemci hızı artarken, ekranlar büyürken, kameraların sayısı yarım duzineyeye yaklaşırken pil boyutu artsa da markaların hedeflediği telefonun günü çıkarabilmesi.



Siz fotoğraf çekerken DSG şanzıman gibi 4 kamera hazır bekleyecek ve pil büyüdü diye artık daha çok dayanır diye kurduğunuz hayal suya düşecek.



Marka degistireceklere tavsiyrm şudur ki, beğendiğiniz ve guvendiginiz bir marka varken diğer markaların modellerine heveslenip en yüksek fiyattan alıp zarar etmeyin. Samsung özellikle note kullanıcısı kolay kolay başka markaları kabullenemiyor. Begense bile eksiklik olarak gördüğü şeyleri zamanla eski markasına dönmek için bahane ediyor.



Huawei kesinlikle çok iyi marka. Lafım yok. Burada karar verilmesi gereken ise siz o markanın kullanıcısı olabilecek misiniz? Kamera farkıni zaten fiyat olarak ödedikten sonra size vereceği diğer opsiyonlar eski telefonunuza göre ne kadar fark yaratacak? Mesela şöyle oturup çektiğim harika fotoğrafları TV'den izleyelim dediğinizzde TV'ye bağlamak için çile çekip, bağlandığında leica lenslerin harukalade merdeklerinden cam gibi fotoğrafları 55" ekrana oturmuş görmeyi hayal ederken ekranın ortasında 24 " ve bozulmuş bir formatta görünce ne hissedeceksiniz? Ya da videoyu oynatirken 10 san gecikmeli bir aktarimla kapatmak için bile çile çektiğinizde telefonun büyüsü ne olacak?



Her yeni alışveriş daha iyisi hayali ile yapılır. Bu yüzden daha çok verdiğiniz meblağlar gözünüze gelmez. O an ya tersi olursa, memnun kalmadan diye dusunen sayısı çok az olur. İşte ben Samsungdan özellikle note'dan sonra bu tip şeyleri çok yaşadım. Beğendiğim telefonun hep eksiğini gördüm. Note ise daha ilk kullanımda benim istediğim bu dedirtti yine.



Aliskanliklarin kırılması kolay değildir ve bir markanın ya da modelinin alışkanlık haline gelmesi de uzun zaman alir. Çin menşeli modeller henüz note serisinin ömrü kadar piyasada risklerini iptal etmediler ve kaldı ki yeni yeni tercih edilebilir modeller çıkarıyorlar. Bu yüzden onların önünde daha uzun bir yol, tüketicilerin ise kısa bir karar anı var. forumlardaki pişmanlık ya da memnuniyet cumleleri kişisel beklentileri ile doğru orantili olarak kararlarının süresini belirliyor.



Saygılarımla



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
6 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar yaklaşık üç telefon değiştirdim son bir ay içerisinde kimisine göre mantıksız gelebilir ve sonuna kadar hak veririm. Barış hocam da benim yaşadıklarımı yaşamış birisi, bu sayfayı okuyan, note kullanıcıları ve almak isteyen cihaza sahip olmak isteyenleri kısacası bilgilendirmek istiyorum.



Note 9 cihazında yaşadığım problemler;



- Pil tüketimi yerine göre 5 saat ekran süresi verirken, bazen 3 saatte verebiliyor bunu anlamış değilim, genel olarak tek kullandığım uygulama whatsaap ve instagramdır. Bir de telefondan müzik dinlerim.



- Bugünde bahsettiğim gibi cihaz uyku modundayken güçlü bir şekilde pili yiyor.



- Instagram'da cihazı tam ekran yapamiyorsunuz, storylerin bazıları ve hatta bir çok kısmında yazılar gözükmuyor, kendiniz de story atınca bazı kişilerin ekranında gözükmuyor yazdıklarımız ne yazik ki samsung bunu optimize etmemiş.



- Instagram'a attığım fotoğraf ve video kalitesi story de oldukça kötü bir seviye de net çıkmıyor, böyle ilginç bir flurleşme var, en basit Samsung c7 de bile bu sorun yoktu. Bugün tekrar deneyeceğim instagram'ı kaldırıp yeniden kurdum. Instagram benim için çok önemli...



Bu yazılı olan maddeler dışında başka bir soruna rastlamadım. Siz değerli arkadaşlarımızın, abilerimizin değerlerini sürekli görüyorum . Derdimiz 6 7 saat ekran süresi almak ya da 9 saat ekran süresi almak değil, cihazda bir problem mi var ya da başka bir şey yapılmamış mı bunu görmek ve içimizin rahat etmesidir.



Herkesin kendisine göre bir telefon kullanma şekli vardır, o sebeple bu yazıyı içimden gelerek tüm samimiyetimle yazdım. Yaşadığım sorunları yaşayan, özellikle instagram konusunda benim gibi mağdur olan var mı Bariş hocam da mağdur

Sonuçta üç telefon değiştirmeye de bir Dünya para gitti, note 9 fiyatına göre oldukca pahalı bir cihaz boylesine pahalı bir cihaz da biraz da olsun beklentiler yuksek oluyor, insan kendisinde göremeyince bunları üzülüyor...


Ip7 plus ; 3.5 saate yakın sarj süresi , batarya yoğun kullanımda akşamı görememesi, kulaklık girişi olmayışı, dosya aktarımda ma oldugu hal de zorluk çikartması uzerine sıfır alınmışken ikinci el olarak satıldı yerine huawei p20 pro alındi.

Huawei p20 pro ; Jack girişi iphone gibi yoktu, ama beklenti olarak ses kalitesi iphone gibi olur diye düşünmüştüm. O da ne ses kalitesi en kötü on yıl önce çıkan cihazlardan bile kötüydü.... Kulakliktan muzik dinlemek p20 pro da hayal olmuştu...

Kamerası sarı bir ton atıyordu, on kamera da yapaydı, renkler oldukça tuhaf ve berbattı. Iphone'yi bir an gözler aradı. Video ya değinmiyorum bile.. ama bataryası guzeldi..

En son note 9 ...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amen.Ra -- 19 Ekim 2018; 12:33:21 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
6 yıl
Yüzbaşı

Video icin bir sey diyemeyeceğim ama hikayelerin yarım çıkması olayı instagramin kendi uygulamasından kaynaklı.

Note8'de ilk başlarda sürekli uygulama çökmesi yaşanıyordu. Bir sure sonra düzeldi. Ama hikayeler hala yarım maalesef...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Amen.Ra
B
6 yıl
Yüzbaşı

Sayısız örneklerden bir tanesi de bu inceleme videosu olmuş Hep söylediğim gibi not 9'un bir batarya sorunu yok



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Paradaisu.
L
6 yıl
Yarbay

Arkadaşlar selamlar. Az önce güzel bir şey keşfettim.

Biliyorsunuz ki Nougat ile "Otomatik Güç Tasarrufu Modu" kapanmıştı.

Macrodroid adında bir yazılım indirdim. Gerekli ADB SHELL komutlarını girdim. (2 tane sadece, app size söylüyor.)

Şimdi telefonumu %40'a gelince otomatik olarak güç tasarrufu moduna alabiliyorum.

Tavsiye ederim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.