Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir
79383
Cevap
2804752
Tıklama
152
Öne Çıkarma
Cevap: SAMSUNG GALAXY NOTE 4 [ANA KONU] (Her Şey İlk Sayfada) (12. sayfa)
G
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: MicroFiba

Arkadaslar cihazi tavsiye eder misiniz 2014 telefonu malum hala alinirmi cihazi begeniyorum ozellikleride iyi 2 -3 sene gotuese yeter bide sarji ve kamerasi nasil? Simdiden tesekkurler

Arkadaşımızın biri son iki sayfayı okumanı önermiş..Benim de şöyle bir önerim var: OKUMA, OKUDUKÇA SOĞURSUN..Bu söylediğim, HERŞEYİN tüm markaları ve bu markaların tüm modelleri için geçerli..Forumdaki insanların BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU şikayetine çözüm bulmak ve çemkirmek için geliyor buraya, çözümü bulduğunda ya da tesadüfen kendi bulduğunda arkasına bile bakmıyor.Bir elin parmaklarını geçmeyen arkadaşları ise bu kapsama dahil etmiyorum elbette.Zaten ülkemiz de herşeye rağmen ayakta kalmaya devam ediyorsa, yaşamın her alanındaki bu bakış açısına sahip insanların yüzü suyu hürmetine devam ediyor.Vesselam.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7309DB214 -- 11 Mayıs 2016; 9:13:51 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
K
8 yıl
Binbaşı

Ya arkadaşlar telefonu o kadar kurcalıyorsunuz ki, ondan sonra reset atıyor ram çok yiyor diye dert yanıyorsunuz. 50 tane rom yükle ondan sonra reset attı falan diye dert yan. Ben 1,5 senedir kullanıyorum telefonu aldığım gibi kullanıyorum. Sadece Samsung'un verdiği güncellemeleri alıyorum ve kullanıyorum. Telefon şu an canavar gibi ne takılma ne reset atma var.

İkincisi İphone stabil olmasının nedeni; Adamlar size telefonu kurcalatmıyor ne rom atabiliyorsun nede başka bir şey. Yapsan bile Android kadar kurcalama imkanı vermiyor sana. Adamlar al kullan kurcalama diyor ve sonuç ortada.

Tavsiyem; Telefonu kurcalamadan sadece kullanın.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
R
8 yıl
Yüzbaşı

Okuma veya okuduğunu anlamada büyük sıkıntılar yaşadığın belliki, yazı içerisinde yaşanan girişimi desteklemememiz kesinlikle mümkün değildir dememe rağmen, klasik aptallar ve cahiller gibi konuyu Akp'yi getirip pirim yapmaya çalışıyorsun da bunlar geride kaldı yemez bunları kimse.

Sen hangi dönemden yaşadığından haberi olmayan bir cahilsin, dışarı çıkıp adam vurmak mı kaldı diyorsun, bu dönemde insanları vursalar yine iyi, patlatıp parçalara atırıyorlar, terör şehre inip asker polis tarıyor, karakol bombalıyor, kalabalık meydanlar taranıyor bombalanıyor, sen bu zaman da insana kurşun sıkmamı kaldı diyorsun,

Askerliğini yapmadığın çok belli ki, ciddi emir komuta zincirinden haberin yok



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @slapert
B
8 yıl
Yarbay

Note 7i görünce Note 4e bir sene daha devam dedim



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

D
10 yıl
Yarbay

S5 16 GB modeli 2199 TL den satışa çıkaran samsung türkiye NOTE 4 ü 2499 TL den aşşaya çıkarmaz milleti önce soyacaklar



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

F
10 yıl
Yarbay

Note 4 ciksa da note 2 alsak



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
10 yıl
Yüzbaşı

Her köşeden cihaz yağıyordu. Apple yeter artık diyorduuu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
A
10 yıl
Yarbay

Kaleme aynı hatta daha fazla fonksiyon katan bir rakip çıkmadıkça ben kendi adıma Note serisinin mahkumuyum.

Özellikle kaleme yeni katılan Mouse fonksiyonu Smart Select müthiş bir efektiflik katmış. Pencereler arasındaki geçiş size ları çok basit bir şekilde ayarlama kaydırma cihazı multitasking canavarı haline getirmiş. Tanıtımlarda görülen dışardan bir dökümanı taratıp ister metne çevirme veya fotoğraf olarak algılatıp üzerinde değişiklikler yapılmasına izin verme aradığım beklediğim daha uzun yollarla sık sık kullandığım bir olaydı. Şimdi her şey çok basitleşmiş.

Note hakkını verebilen için mükemmeliyete giderek yaklaşan alternatifi olmayan bir cihaz. Note un kendine özgü fonksiyonlarını kullanmayanlar için çok gereksiz bir telefon, kullananlar için ise vazgeçilmez, sadık bir kullanıcı kitlesi oluşturduğuda kesindir. Daha önce Note kullanıp yerine başka telefon arayan kişinin zaten önce yaptığı Note seçimi yanlıştır. Yada Note ile İ6 plus arasında kaldım diyen kişi çok yanlış yoldadır. Ortak hiçbir yanı olmayan 2 cihaz arasında kararsız kalınmış sa ortada büyük bir hata vardır.

Kolay gelsin



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

I
10 yıl
Yarbay

Öncelikle lütfen kimse üstüne alınmasın, sözüm şahsa münhasır değildir ama şu iPhone 6 Plus ve NOte 4 arasında kalanları gerçekten anlamaya çalışmak istesem de anlayamıyorum.
Yazılımı kıyaslasanız tabi ki sözüm olamaz. İki farklı platform ve ikisinin de kendine göre artısı ve eksisi mevcut.

İş özelliklere gelince ikisi arasında benim gördüğüm tek yakınlık EKRAN BOYUTU ki o bile tutmuyor.

Kalemi olmayan hiç bir cihazı NOte 4 ile kıyaslamak bana sadece abesle iştigal olarak geliyor ki bunun da nedeni cihazın adını alan kalem özelliği ANA özellik, seçenekler arasında olan, bu da var işte içinde denecek bir şey değil bana göre.

Pili değiştirilebilen, ekstra hafıza arttırma şansı olan, ekran çözünürlülüğü bile farklı olan bir ürünle kıyaslamak garip geliyor bana açıkçası.

Tabi ki seçme özgürlüğü herkesin kendine ait ama boyut ve özellikleri ile kıyaslayacaksınız iPhone 6 Plus'ı ne biliyim HTC ONE M8 ile, LG G3 ile, Samsung S5, Sony Z3 ile kıyaslayın ama NOte 4 kalem özelliği ile o segmentte değil bana göre.

Keşke kalem ve en azından NOte 4 e yakın özelliklere haiz bir başka ürün daha olsaydı da hep beraber kıyaslayabilseydik...

Sürç-i lisan ettiysem affola.

Saygılarımla...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IRoN -- 17 Eylül 2014; 23:22:01 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
A
10 yıl
Yarbay

Bu arada plus alıp rehberini kopyalayamayan,real racing oynayamayan,çözünürlük farkı yüzünden akıcılıkta ve uygulamalarda sorun yaşayanlar var.Bunları samsung yapsa neler denirdi düşünemiyorum...


Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Evet Arkadaslar

daha once bır cok cıhaz ıncelemesını profosyonel olarak yapmıs bırı olarak bugun de kısa bır note 4 ıncelememı yarı profosyonel olarak sızlerle paylasıcam

oncelıkle cıhazı palladıum samsung store'da yaklasık bır saat boyunca ayrıntılı bır sekılde deneme sansı buldum

Magaza gorevlısı ılk defa benım ınceleyecıgımı soylerek kutuyu onumde actı. Cıhaza tum hesaplarımı kurup ayrıntılı ınceleme sansım oldu. SImdı kısa notlar halınde ıncelemem su sekılde :

- Inceledıgım telefon snapdragonlu bır demo versıyonuydu. dolayısıyla ulkemızde satılacak exynos versıyonu ıle ılgılı farklılıklar olabılır oncelıkle bunu belırteyım.

- Cıhaz demo olmasına ragmen denemelerımde oldukca hızlı tepkımeler verdı. ılk olarak belırtmek ıstedıgım sey, dokunmatıgı oldukca gelıstırılmıs. Note 3'e gore cok daha hızlı tepkıme suresı var.

- Ekran QHD ve gercekten buyuleyıcı. cıhazın ıcınde bır demo vıdeoyu oynattıgımda goruntu kalıtesıne hayran kaldım. Ekran sıze her seyı oldukca net bır sekılde verebılıyor. Yazılar cok keskın, cok net bır sekılde okunuyor.

- cıhazın en dıkatımı ceken ozellıgı beyaz performansı oldu. Beyazlar bu sefer olmus. Samsung ıyı ıs cıkarmıs. Aslında yapması gerekenı yapmıs. Cıhazın menusude bu sebeple beyaz tema uzerıne yapılmıs. Ha sunuda belırteyım halen bır lcd ekran kadar basarılı bır beyaz degıl ama S4, S5, Note 2 ve Note 3 gıbı telefonlara gore cok daha basarılı. Beyaz dengesı cok ıyı.

- Spen cok daha gelıstırılmıs. Yazı yazarken Note 3'e gore asırı bır fark yok belkı ama ozellık olarak cok daha onde. Bır kere en onemlı ozellık olarak akıllı secım ozelıgı getırılmıs. bununla beraber ekranda kı herhangı bır metını cok kolay bır sekılde ısaretlıyerek bunu metıne cevırebılıyorsunuz. Yanı mesela sız haberturk'de okudugunuz bır metnı secıyorsunuz ve cıhaz bunu hemen metın olarak algılabılıyor ve baska hıc bır sey yapmadan hemen paylas secenegınden mesaj olarak atabılıyorsunuz. Tabı sadece mesaj degıl, bır cok farklı paylasma secenegı var. Aynı sekılde bır resım var mesela, bu resmı cok kolay bır sekılde ıstedıgınız yerını keserek hemen ınstagrama atabılıyor yada dıger programlarla paylasabılıyorsunuz. Ornek olarak uc kısı resım cektırdınız. Arkadasınıza sadece ıkı kısıyı gondermek ıstıyorsunuz. Hemen spen ıle o ıkı kısıyı secersenız cıhaz sadece sectıgınız kısmı crop yapıyor yanı kesıyor ve hemen paylasabılıyorsunuz.

- Programlar cok hızlı acılıyor, Note 3'e gore cok daha fark var. Ayrıca androıd'ın en sınır oldugumu ozellıgınden bırı olarak programların gec acılması ve ıcerıgının gec gelmesı gıbı durumlar guclu ıslemcısınınde sayesınde artık yok.

- s5'le gelen yenı tema analyısı bu telefondada devam edıyor. Ayrıca bırazda androıd L'den esınlenmısler. Cıhaz menusu beyaz tema uzerıne cok kullanıslı bır sekılde kullanılabılıyor.

- Cıhazın arkasında yer alan sensor hem kalp atısınızı olcuyor hemde bu sensorun uzerıne elınızı goturdugunuzde resım cekebılıyorsunuz. Algılamama gıbı bır sorun yok tam tersı elınızı koydugunuz anda resım cekıyor.

- Yenı selfıe modu basarılı, artık kalabalık selfıe cekerken herkesı kadraj ıcıne alabıleceksınız. Tabı bunu kamera ıle degıl ayrı bır panoromıc tarzı yazılımla yapıyor. Yaptıgım bır ıkı denemede basarılı sonuclar verdı. Yalnız yazılımsal bır ozellık oldugu ıcın arka tarafta cok fazla kısının hareket halınde oldugu resımlerde bırlestırmeyı nasıl yapar denemek lazım.

- ses kayıt ozellıgını cok deneyemedım ama alt tarafta yer alan 2 ve ust tarafta yer alan 1 mıkrofon ıle cok daha net bır ses kaydının yapılabıldıgını soluyor. Bunun baska bır avantajıda sesle yazma gıbı olaylarda algılamanın oldukca artıtılması olacaktır. Yanı ses cok daha net gıttıgı ıcın soyledıgınız sozler kelımelere cevrılırken cok daha basarılı sonuclar alırsınız.

- telefonun yan tarafında metal kaplama var ama bunu bır ıphone dakı yapı gıbı beklemeyın. Bana bıraz ucuz ıscılık gıbı geldı. ozellıkle demır hocamında belırttıgı gıbı soyulmalar yasanabılır.

- Turkce uygulamalar olsun, ınstagram gıbı sosyal aglar olsun hıc bır problem veya kasılma olmadan acıldı. Ozellıkle belırteyım, beyaz dengesının cok daha basarılı olması, QHD ekran ve yuksek ppı degerı sayesınde bu telefonda bır haber okumak yada sosyal aglarda gezınmek ınanılmaz keyıflı. Elınızde premıum bır cıhaz tutuyorsunuz.

- beyaz rengıne hayran kaldım, cıhazı cok daha sık gosterıyor. Ama tabı sıyah rengınıde gormek lazım. Yalnız hemen belırteyım, Note 3'de beyaz arka kapaktakı derı hıssıyatı sıyaha gore daha dusuktur. Beyaz kapak daha plastık oldugunu bellı eder. Bu malesef bu telefondada var. Kullandıgım beyaz modelde beyaz kapak derı yerıne daha cok plastık tutuyormussunuz hıssı verıyor.

- Google Play'den uygulama yuklemek de cok hızlı. Note 3'e gore cıddı bır hız farkı var. Ayrıca ınternet sayfalarınında acılma hızına hayran kaldım. Kendı telefonumdan Note 4'e ınternet vermıstım ve magaznın ıcınde kor bır noktada olmama ragmen oldukca hızlı bır sekılde 3G uzerınden sayfaları actı. Ozellıkle acılırken bıraz uzun suren hurrıyet mobıl sayfasını denedım kı bastıgımın uzerınden 2 sanıye ıcınde sayfa acıldı.

- kamerayı test etmek ıcın ortam musaıt degıldı ama orda cektıgım bır kac resmı evet gelınce pc den bakınca bıraz hayal kırıklıgı yarattı. Ozellıkle resımlerde noıse olayı cok var. Ayrıca youtube'dada kamera performansı karsılastırmalı testlerde renklerı dogal verememesı acısından basarısız ılan edılmıs. Ancak tabı detaylı bır testten sonra kamera performansı konusunda yorum yapabılırım. Ayrıca vıdeo cekme gıbı bır sansım olmadı.

- batarya performansı olarak hemen sole bır deger verıyım. cıhaz ılk benım ıcın acıldı. actıgımda yuzde 59 daydı. Yaklasık 50 dakıka kadar cıhazı kullandım. Vıdeo oynattım, google play'den uygulamalar yukledım, resım cektım yanı kısaca ortlama bır kullanım yaptım. Ayrıca tum bu ıslemler sırasında parlaklık full idi. Bu sure sonunda telefonu gorevlıye teslım ederken sarj yuzde 44'e gerılemıstı. yanı yaklasık olarak 50 dakıka ıcınde yuzde 15 deger kaybettıkı bu rakam bana gore cok ıyı. Ortalama bır fıkır vermek ıstersek full parlaklıkta cıhaz 5 saat cıvarı gıderkı bu cok ıyı bır rakam. Ama dedıgım gıbı bu bır demo cıhazı ve bu sekılde olcum saglıklı degıl o yuzden bu soyledıklerımı sadece fıkır vermesı acısından goz onunde bulundurun.

- yenı multıtaskın menusu Galaxy S5'ın aynısı, menu tusundan aktıve oluyor yanı artık home tusune basılı tutmak zorunda degılsınız. Gecısler kutucuklar ıcınde anımasyonlu bır sekılde gosterılıyor ve oldukca sık olmus. Ayrıca dergım uygulamasıda daha degısık. ıcerıgıne bakma sansım olmadı ama dızaynda yapılan farklılıkları hemen fark edebılıyorsunuz.

- ınstagramda resımlere bakmak gercekten keyıf, ozellıkle beyazında daha parlak ve gercege yakın olması cıhazı farklı bır havaya sokmus.

- Cıhazda power savıng modları var. Bu ozellıkle sarjdan sıkayet edenler ıcın cok onemlı bır ozellık. Ornegın gunduz ıstesınız ve tum gun sadece gereksınımız olan emaıl ve whatsapp mesajları, ıste cıhazı bu moda sokup sadece emaıl ve whatsapp uygulamasını calıstırabılıyorunuz. bu sekılde sarjınız cok daha uzun surelerde dayanıyor. yuzde 10 kalan bır saj ıle 1 gun ıdare edebılıyorsunuz. Cıhazı gunduz ıste bu sekılde kullanıp aksamda normal kullanım yapsanız tahmını olarak soluyorum yaklasık 30 saatlerı bulan kullanım yakalayabılırsınız.

- Herhangı bır uygulamanın ıcındeyken ekranı sol veya sag ust taraftan asagı cekersınız coklu pencere ozellıgı oluyor. Yanı eskısı gıbı surukle bırak gıbı zahmet veren seylere ıhtıyacınız yok. ekranı kucultup arka tarafta baska bır uygulama acabılıyorsunuz. Coklu pencerenın kullanımı acısından cok pratık bır ozellık olmus.

- magaza calısanları da cıhaza acıkcası hayran kaldı. Ayrıca cıhazın 10 ekımden ıtıbaren gelebılecegını soyledıler.

- cıhazda herhangı bır antutu testı gıbı bır sey yapmadım cunku kullandıgım demo cıhaz dolayısıyla sonuclar yanıltıcı olabılır. Ayrıca hemen sunuda belırteyım kullandıgım sure ıcerısınde cıhaz ısınma yaptı. Cok rahatsız edıcı bır ısı olmadı ama oyun oynamadıgımıda hemen belırteyım.

Sımdılık ılk ıznlenmlerım bunlar umarım faydalı olmustur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkans -- 3 Ekim 2014; 20:23:24 >
Bu mesaja 4 cevap geldi.
A
10 yıl
Yarbay

Vay arkadaş teknoloji ilerledikçe sorunlarda çoğalıyor yahu. Eskiden bi telefon görünce sorardık renkli ekranmı polifonik mi okadar. Alır geçerdik. Şimdi snapmı exynosmu 64bitmi 3200mah mı 2k mı 4k mı soyuluyomu falan fıstık bir sürü sıkıntı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
10 yıl
Binbaşı

Hala iPhone 6 diyenler var.

Şu telefonun oyun performansı ve hafifçe daha hızlı arayüzü dışında bir avantajını söyleyin bana

Hayır stabilite, hız farkı da kalmayacak yakında. O zaman neyi savunacaklar merak ediyorum.

Bir 55 madde daha yazardım ama anlamayan anlamayacak zaten gerek yok.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: cemir7

her ne kadar samsung galaxy note 4 akıllı telefonu çok güzel bir akıllı telefon olsa da
bir telefona her ne özelliği olursa olsun 2000+ vermek cok mantıklı değil bana kalırsa tamamen ihtiyaç fazlası ve aç gözlülüğe gidiyor bu durum.

Bir hafta kadar önce telefonum bozuldu 1.000 tl yeterli dedim kendi kendime bir telefona onun busu iyi şunun şusu iyi derken bir baktım 1800 tl para ayırıyorum.
İnsan gerçekten kendine hakim olmalı bazı konularda.

Hocam bende içki, kumar, kadın yok

tek kötü huyum bu olsun


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
10 yıl
Yarbay

Bir süredir forumları takip ederek iPhone 6 Plus ile Note 4 arasında tercih yapmaya çalışıyorum.

Bugün de Note 4 'ü deneme fırsatım oldu.

Telefondaki akıcılık, S PEN kullanımı, görüntü kalitesi vs. muhteşem.

Özellikle kalemle yapılabilenler gerçekten olağan üstü.

Sanırım iPhone Plus kalmamasında bir hayır varmış. iPhone hayranı iken bir anda fikrim değişti.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
10 yıl
Yüzbaşı

açılışı yaptım hadi hayırı olsun vatana millete :)
< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 3 cevap geldi.
I
10 yıl
Yarbay

Arkadaşlar ne yaptınız ya ne açıklığı? cihazın ekranı oradan cıkıyor. birebir yekpare ekran ile yapışık olur mu hiç?



Q
10 yıl
Teğmen

kahkahalar atarak bu forumu takip ediyorum koca koca adamlar bir telefon icin birbirine giriyor ya yasinizdan basinizdan utanin
aileniz su forumdaki 0-6 yas kavgalarinizi gorse biz seni bu yuzden mi yetistirdik der
Note 4 un kamerasi gec aciliyor Iphone 6 da bukuluyor HADI BASLAYIN BIRBIRINIZI YEMEGE



M
10 yıl
Er

Herkese merhaba arkadaşlar. Öncelikle foruma yeni üye oldum ve note 4 cihazını alan herkese hayırlı olsun diyorum.. Kazasız belasız iyi günlerde kullanın :) Bu sabahtan beri forumu özellikle takip ediyorum ancak bu kadar kapsamlı bir forumda hala 0-6 yaş arası çocukların yaptığı benim telefonum daha güzel muhabbetini anlayamadım koca koca insanlar yapmayın. Arkadaşlar herkesin bir tercihi var görüşlerimiz farklı olduğu gibi kullanacağımız teknolojik aletler de farklı olabilir gayet doğal ve normal ihtiyaç meselesi. Bugün iphone kullanan arkadaş bundan 2 yıl sonra samsung almayacağının garantisi olmadığı gibi samsung kullanan bir arkadaşın da iphone kullanmayacağının garantisi yok. Kendimden biliyorum 5 yıl iphone kullandım ve 1 sene önce note 3 ile samsunga geçtim ama bir sonraki telefonum samsung olacak diye bir saplantım olmadı iyisini yapanı alırım. Şu anda da görünen köyde note 4 ün diğerlerini ezdiğini kör olmayan herkes görüyor. Sırf farklı ses olmak için yada iphone fanı olduğunuzu kanıtlamak için olmayan sorunlar üretmeyin komik duruma düşüyorsunuz.. Neyse uzatmıcam :) Herkese iyi mutlu forumlar..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi



Touchwiz'de ufak bir ayarla cihazınızı uçuşa geçirin


Size touchwiz’i birkaç ufak ayarla dahada hızlı çalışan bir canavara dönüştürebileceğinizi söylesem ne derdiniz? Üstelik herhangi bir root işlemi yapmadan.

Bunun için yapmanız gereken önce ayarlar menüsüne girerek (bıldırım cubugundakı cark ısaretı) en aşağı inip, cihaz hakkında menüsüne geçmeniz ve burdan en alta inip yapım numarasının üstüne 7 kere ard arda basın. Bunu eğer başarı ile yaparsanız geliştirici modunu aktıif hale getireceksiniz. Zaten aktıf oldugunda sıze burda cıkan bır yazı ıle durum bildirilecek.

Bu işlemi yaptıktan sonra, deminki cihaz hakkında bölümünün hemen üzerine Geliştirici Seçenekleri denilen gri ikonlı bir bölüm gelecek. (Unutmayın demin yaptığınız işlemle bu menü açılmıştır). Bu bölüm telefon geliştiricileri için olmakta olup bahsettiğimiz ayarlar dışında hiçbir bölümü değiştirmeyin. Burda yanlışlıkla değiştireceğiniz başka bir ayar telefonunuzun çalışmasına etki edebilir!!!!!!!

Geliştirici seçeneklerine girdikten sonra, sayfayı aşağı doğru kaydırarak çizim bölümüne gelin ve burda sırasıyla Pencere animasyon ayarı, Geçiş animasyon ölçeği ve Animatör süre ölçeği ayarlarını “Animasyon kapalı” moduna getirin.



Burda ayrıca GPU Goruntulemeyı zorla secengını ısaretleyın

Bu ayarları yaptıktan sonra telefonunuzu yenıden baslatın. Telefon açıldıktan sonra gözle görülür bir hızlanma olacaktır.

Peki bu yetmez daha hızlımı olsun diyorsunuz ??

O zaman yukarda anlattığım

"Geliştirici seçeneklerine girdikten sonra, sayfayı aşağı doğru kaydırarak çizim bölümüne gelin ve burda sırasıyla Pencere animasyon ayarı, Geçiş animasyon ölçeği ve Animatör süre ölçeği ayarlarını “Animasyon kapalı” moduna getirin."

kısmından sonra telefonu acıp kapatmayın ve alta ınerek,


“Arkaplan işlemlerini sınırla” seçeneğini gelerek, “Arkalan işlemi yok” seçeneğine tıklayın.

Şimdi arkaplan işlemlerini sınırla demek, multitaskingi kapatmak demek. Yani siz örneğin garanti bankası kullanıyorsunuz. Giriş yaptınız o sırada mailinizde bir şeye bakmak için çıktınız. Geri geldiğinizde Garanti Bankası başlangıç sayfası açılır. Yani yeniden giriş yapmanızı ister. Bunun sebebi siz programdan çıkar çıkmaz sistemin Garanti Bankası uygulamasını kapatmasıdır.

Burda "Arkaplan işlemi yok" seçeneği yerine "En fazla 2 işlem" seçeneğini işaretlerseniz eğer, o zaman Garanti bankasından sonra emailinize bakıp geri döndüğünüzde hala programın kapatılmadığını görürsünüz. Ama siz bankadan çıkıp önce email, sonrada iki tane haber programı açıp ve geri dönerseniz
banka yine kapanır. Bunun sebebide 2 tane arka plan işlemine izin verip daha sonra üç tane program açtığınız için sistem ilk açılanı kapar son iki açılanı açık tutar. Eğer arka plan işlemi yok seçeneğini tıklarsanız, ne kadar program açarsanız açın raminiz 2.08'i geçmez. Cİhazınız tek kelime ile uçar. Tavsiyem 2 ile sınırlı tutun. Ama hızı gormek ıcınde arka plan ıslemı yok'u bır kerede olsa deneyın.

Şimdi son anlattığım GPU görüntülemeyi zorla ve Arka plan seçeneği yok seçeneklerinide aktif hale getirirseniz, cihazınız tek kelime uçar. Deneyin nasıl hızlı olduğunu göreceksiniz. Eğer batarya'ya bir etkisini görürseniz geri gelerek bu işaretleri kaldırabilirsiniz. İlk anlattığım animasyon ayarlarını kapamanın ise bataryaya zararı değil tam tersine faydası vardır.

Onemlı Not: Cıhazınızı acıp kapattıgınız anda arka plan ıslemı tekrardan standarta gelır yanı fabrıka ayarına. Yıne aynı hızı ıstıyorsanız buraya gelıp bu secenegı arka plan ıslemı yok veya en fazla 2 seklınde secmenız gerekır.
< Resime gitmek için tıklayın >