Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
399
Tıklama
0
Öne Çıkarma
saç kurutma makinesi çalışmıyor (çözüldü)
A
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

seri lamba ile güç veriyorum 1-2 kademelerde kısa devre olduğundan lamba tam güç yanıyor , ac 220v kabloları arasında sarı renkli film kapasitör var 0.1 uf değerinde ve bacakları arasında resimdeki direnç mevcut , kondansatörün değeri 8.40 nf düşmüş diğer parçalarda sorun göremedim yinede sormak istiyorum bu kondansatörün kullanım amacı ne bu devrede ve sorunun sebebi kapasite kaybetmiş olması mı ?
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
sorun ilk kademe rezistansındaki kopukluktan dolayı olmuştu bir şekil ekledim sorun düzeldi





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 18 Ocak 2022; 9:39:41 >

K
2 yıl
Yarbay

bahsettiğiniz kondansatör kısadevre olmuş olabilir, direnç ve kondansatörü söküp denemediniz mi? Ayrıca saç kurutma makinalarında varistör olurdu, kısadevre olmuş olabilir yine vasa.

seri lamba ile denerken, ısınıp ıınmadığına da dikkat edin. ısınmıyorsa, girişinde sorun aranır. girişi atlayıp direk razistans ucuna seri lamba ile elektrik verilip denenebilir...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

hocam seri lamba ile denedim , 1-2 kademede kısa devre vardı daha sonra 1 kademe rezistans da kopmayı fark ettim ona ek yapınca makine çalıştı , girişteki kondansatör ise 0.1 uf değerinde onu ölçtüm 8.40 nf göründü onu devreden ayırdım bişey değişmedi




Bu mesajda bahsedilenler: @karafetva
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.