Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
39
Cevap
4258
Tıklama
11
Öne Çıkarma
Sabit Telefonu Turknet'ten Taşıdım
B
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Turknet'teki sabit telefonu, VOIP operatörü olan NetGSM firmasına taşıdım. Süreci paylaşıyorum.

NetGSM şu an bireysel müşteri alımına kapalı ama eskiden bireysel müşteri alıyordu. O dönemde NetGSM bireysel müşterisi olmuştum. Bu bilgiyi başta paylaşayım.

Süreç şu şekilde gelişti:

*Turknet numaramı NetGSM'e taşımak için başvuru formunu doldurdum. Telefon görüşmesi yaptık, Turknet'ten bireysel telefon taşıması yapamayacaklarını söylediler. Sadece Türk Telekom'dan bireysel taşıma yapabileceklerini söylediler.

*Birkaç gün sonra artık Türk Telekom'u araştırmaya başlamıştım ki NetGSM'den arayıp taşımak istediğim numarayı incelediklerini ve bu numaranın "toptan hat kiralama" yöntemiyle Türk Telekom'dan kiralandığını, yani taşımak istediğim numaranın sahibinin Türk Telekom olduğunu ve belgeleri göndermem durumunda taşıma işlemini yapacaklarını belirttiler.

*Belgeleri gönderdim, kendilerine ulaştıktan sonra taşıma işlemi başvurusunu yapmadan önce bilgilendirmek için beni aradılar. Eğer telefon hattı üzerine internet varsa internetin kesilebileceğini veya numara taşınmasına rağmen eski operatörün telefon faturası göndermeye devam edebileceğini söylediler. Ben de bunun sorun olmadığını söyleyip taşıma başvurusuna onay verdim.

*Belgeler ulaştıktan sonraki dördüncü gün aradılar ve ertesi gün filan saatte numaranız taşınmış olacak dediler.

*Bu andan (resmi taşıma saatinden 24 saat önce) itibaren numaram NetGSM'de de aktif oldu. Yani hem Turknet sabit hattan arama yapabiliyordum hem de aynı numara ile NetGSM SIP uygulaması üzerinden arama yapabiliyordum. Fakat sabit hat numarasını aradığımda sadece Turknet sabit hat çalıyordu. Yani NetGSM henüz çağrı alımına açık değildi.

*Ertesi gün ilgili saatten 5 dk. kadar önce Turknet sabit hattımın çevir sesi kesildi ve numara NetGSM'e taşındı. Artık sabit hattımı aradığımda NetGSM üzerinden çağrı alıyordum.

*Taşıma işlemi gerçekleştiği anda internetimde herhangi bir kesinti yaşanmadı.

*Turknet OİM "Hizmetlerim" bölümüne baktığımda hem internet hem de telefon hizmeti hâlâ aktif görünüyordu. Bunun üzerine Turknet OİM üzerinden "yalın internet" başvurusunda bulundum.

EKLEME: Bu kısmı sonradan ekliyorum. Taşımanın gerçekleştiği gün internetim kesilmemişti ama ertesi gün sabah saatlerinde DSL ışığı söndü ve internetim kesildi. Destek kaydı açtım. Taşıma esnasında Türk Telekom'un devreyi iptal ettiği, internet aboneliğimin de sonlandığı ve dilersem yeniden abonelik başvurusu yapabileceğim bilgisi verildi. Halbuki taşımaya başvurmadan Turknet'e destek kaydı açıp "sadece telefon numaramı taşıyıp taşıyamayacağımı" sormuştum ve "sadece telefon numaramı taşıyabileceğim" şeklinde cevap almıştım. İnternet aboneliğimin iptal edilmesi üzerine Türk Telekom'dan yeni internet aboneliği aldım. Zaten İSS değiştirmeyi düşünüyordum.


Başta da belirttiğim gibi ben zaten NetGSM bireysel müşterisi idim. Sıfırdan bireysel numara taşıması yaparlar mı bilmiyorum. Ama numara taşıma başvuru formunda "Bireysel" başvurusu var. Arayıp sormak lazım.

Numaranızı taşımak isterseniz aşağıdaki bağlantıdan Turknet numaranızı sorgulayınız. Eğer hizmet sağlayıcı olarak Türk Telekom olarak görünüyorsa numaranızın asıl sahibi Türk Telekom'dur ve NetGSM bu numarayı kendisine taşıyabilir.

https://www.turkiye.gov.tr/btk-numara-tasima


Peki neden numaramı taşıdım?

Yaklaşık sekiz yıldır Turknet'te hem sabit telefon hem de internet hizmeti kullanıyorum. Hiç İSS değiştirmedim. Ama son zamlardan sonra İSS değiştirme arzusu oluştu. Fakat sabit telefon, elimi kolumu bağlıyordu. Çünkü neredeyse hiçbir İSS sabit telefon hizmeti sunmuyor. Millenicom'un sunduğu söyleniyor fakat sitesinde bireysel müşteri için sabit telefona dair kelime geçmiyor. Telefon görüşmesi yapıldığında da farklı farklı cevaplar alınıyor. Türk Telekom sabit telefon hizmeti sunuyor ama hem taahhütlü hem de pahalı.

Numaramı VOIP operatörüne taşıyarak internet ile sabit telefonu tamamen birbirinden ayırmış oldum. Artık istediğim zaman istediğim İSS'ye geçiş yapabilirim. Elimi kolumu bağlayan bir durum kalmadı. Ayrıca NetGSM'de konuştukça öde sistemi olduğu için aylık sabit ücret ödemeye de gerek yok.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilen Biri -- 4 Ağustos 2022; 18:49:51 >

S
2 yıl
Binbaşı

Bir hafta önce aynı sebeplerden dolayı ilk önce Türknet üstünde kullandığım sabit hattı iptal ettirmiştim, şimdi bu durum bende de bir ışık yaktı ama geç kaldım sanırım telefon hizmeti iptal oldu numaramı kaybettim 30 yıllık numara, ve ben hala geçebileceğim Iss bile bulamadım.

NetGSM bu özelliğini bilmiyordum şahsen güzel konu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerdarS. -- 31 Temmuz 2022; 19:45:55 >

M
2 yıl
Yarbay

Ben de 70 senelik numarayı kaybetmek istemiyorum, böyle yöntemler kullanılabilir



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

P
2 yıl
Onbaşı

Telefon hattını iptal ettirerek, internet hattını ayrıca kullanmamız mümkün değil mi hocam? Ben TTNet ten (telefon hatlı) internetimi başka firmaya taşıdım. Taşıma işlemi tamamlandıktan sonra telefon hattımı iptal etmek istiyordum, bu duruma engel birşey var mı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hangi firmaya geçtiyseniz ona sormanız lazım. Büyük ihtimalle telefonu iptal ettirip internete devam edebilirsiniz.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Panakei4
G
2 yıl
Yarbay

Netgsm de yıllık ödeme ve tarife ücreti ayrı ayrı galiba. Bende taşıyacağım. Engelli indirimi olduğundan şuan 134 TL türknet ödüyeceğim. En az 500 dk telefon görüşmesi var. Çok fark çıkmayacak gibi.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

P
2 yıl
Onbaşı

Eyvallah hocam. Geçtiğim firma nakil olduktan sonra telefonu iptal ettirebilirsiniz demişti de, acaba yanlış bilgi mi verdiler diye tereddüte düşmüştüm yazdığınız okuyunca. Teşekkür ederim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Bilen Biri
A
2 yıl
Yüzbaşı

Var mı arayıp soran, bilgi alan; bireysel numara taşınabiliyor mu?
Yoksa konu sahibinin hali hazırda abone olması dolayısıyla konu netgsm e numara taşıma için bir örnek teşkil etmiyor görünüyor.



B
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Yalın internet başvurusunda bulunduktan sonra bu konuyu açmıştım. Bugün sabah internetim kesildi. Turknet Destek Merkezi, Türk Telekom'un devreyi iptal ettiğini ve yeni devre başvurusunda bulunacaklarını, ilave bir ücret ödemeyeceğimi, yeni devre tahsisinin birkaç gün sürebileceğini söyledi.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

G
2 yıl
Onbaşı

Ben de sabit telefon hattı kullanıyorum, yakında değiştireceğim. Firma bakıyorum.



A
2 yıl
Yüzbaşı

Başvuru formunu doldurup gönderdim, amacım başvuru formunun onaylanıp onaylanmayacağı idi. Gün içinde de evrakları göndermeden arar bir sorarım dedim ki sabah aradılar, kurumsal kimlik sordular yok deyince o zaman başvurunuzu kabul edemiyoruz dediler. Peki ama telekom hatlarının taşınabildiği bilgisini vermişsiniz, turknet kullanıyorum ama edevletten kontrol ettiğimde ses hizmetinin telekom olarak göndüğünü söylediğimde o zaman taşıyabiliriz dediler. O zaman ben evrakları hazır edeyim diyerek görüşmeyi sonlandırdım.

Daha önce ucundan kıyısından herhangi bir netgsm aboneliğim, üyeliğim vs. yoktur.

Ancak; ses hizmetini taşıyacak kişiler sayfalarını iyi incelesinler. Sanırım çağrı yapmak için voip adaptör ya da voip destekli cihaz lazım, ha çağrı almak için böyle bir uyarı bulunmuyor sayfalarında. Ya da ben okuduğumu tam anlayamıyorum...

Edit:

Voip destekli eski bir modeme geçiş yaparak eski analog telefon ile netgsm telefon hizmetini kullanabilir hale geldim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aniceman -- 13 Ağustos 2022; 19:17:44 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İki üst mesajda yazmıştım. Gözünüzden kaçmasın. Taşıma sonrası internet hizmetim de iptal oldu. Turknet yeniden başvuru yapmam gerektiğini söyledi. Yani sıfırdan internet aboneliği başvurusu yapılması lazım dedi. Bilginiz olsun.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @aniceman
A
2 yıl
Binbaşı

Sizinle tamamen aynı arayış içindeydim. Bu konu süper oldu. Önce turknetten sadece sabit telefonu netgsm voip e aktarmak, daha sonra interneti farklı bir firmaya aktarmak gerekiyor sanırım. (Tekrar tesis ücreti ödememek için)

Peki voip telefon hizmeti almaya başladık, aynı telefon numaramızı kullanıyoruz, 1 yıl sonra beğenmedik sabit telefona geri dönelim dedik; turk telekom bize eski numaranızı artık kullanamazsınız der mi?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

A
2 yıl
Yüzbaşı

Tekrar teşekkürler, yardımlarınızla ben de netgsm ile tanışmış oldum.

Dun acilan internetkutusu internet aboneligim ve temin ettiğim eski bir voip modem ile şu an interneti ve telefonu sorunsuz kullanabilir haldeyim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
2 yıl
Binbaşı

Aylık 17 TL / 100 dakika paketi var en ucuz. Sanırım kullandığın kadar öde gibi birşey yok doğru mudur hocam. Siz nasıl bir anlaşma yaptınız netgsm ile?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @aniceman
A
2 yıl
Yüzbaşı

Ağırlıklı gelen aramalar için kullanıldığından sabit ücret dışında (ki o da yıllıkmış), açıkçası tarifelerle pek ilgilenmemiştim geçerken. Yeni internet servis sağlayısı arayışı sırasında cep paketim de bitik olduğundan 17 lik paket yüklemiştim, paketsiz kullanımı o yüzden denemedim. Ama sitelerindeki ses hizmeti fiyatlarından paketsiz kullanımın da mümkün olduğu sonucunu çıkarmıştım. Sadece paket olsa ayrıca arama fiyatı yazmazdı. Ancak sonraki ay deneyebileceğim maalesef.

Arama Yönü 0-60 Sn.
Netgsm > Türkiye 0800 lü Hatlar Ücretsiz
Netgsm > Türkiye Türk Telekom Sabit 0,11 TL
Netgsm > Türkiye STH 0,15 TL
Netgsm > Türkiye Cep Telefonları 0,19 TL


https://www.netgsm.com.tr/fiyatlar/ses-hizmeti





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aniceman -- 13 Ağustos 2022; 21:35:30 >

B
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Paket almak zorunda değilsiniz. Hesaba kredi yükleyip konuştukça öde sistemi ile kullanabilirsiniz. @aniceman adlı arkadaşın bir üst mesajda paylaştığı tarife geçerli. Çok fazla arama yapmıyorsanız dakika paketi almak yerine konuştukça öde sistemini kullanmak mantıklı.

Konuştukça öde sistemini kullanırsanız senede bir kere hat kullanım ücreti haricinde hiçbir ücret ödemiyorsunuz.

SMS hizmeti de veriyorlar. NetGSM'deki numaranıza diğer operatörlerden 25 adet SMS gelirse, NetGSM hesabınıza 25 adet bir aylık ücretsiz SMS hakkı tanımlanıyor. Ev telefonu numaranızı kullanarak SMS gönderebilirsiniz. Hatta başlıklı SMS de gönderebilirsiniz. Bunun için SMS başlığı başvurusunda bulunuyorsunuz. NetGSM onay verirse başlıklı SMS gönderebiliyorsunuz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @aniceman , @alibaba
A
2 yıl
Binbaşı

Aslında turknetin 10 aylık ücreti peşin ödemeli (3 taksitte) sabit fiyat kampanyasına 11 Ağustosta katıldım. 15 Ağustosa kadar katılın zamdan etkilenmeyin diye mesaj gelmişti.
Bugün 25 Temmuz -25 Ağustos dönemine ait 15 Ağustos son ödeme tarihli faturayı da ödemem gerektiğine dair mesaj geldi. Aradım, bu şekilde oluyor dediler. İyi madem ödeyelim dedim. 2 dk sonra geri aradılar: Efendin 25 Ağustos - 25 Eylül dönemine ait fatura da gelecek ondan sonra 10 ay başlayacak dediler. Peki dedim kaç TL gelecek, 1 ay zamlı fatura ödeyeceksiniz dediler. 180 TL.

Dalgamı geçiyorsunuz taa 25 Eylülde başlayan dönemin parasını alın, zamdan etkilenmeyeceksiniz deyip zam yapın. Saçma sapan sisteminiz var. En kısa sürede servis sağlayıcı değiştireceğim dedim kapattım.

Telefonu netgsm e interneti milleni.com a geçirsem ödediğim 1500 TL yi geri alabilirmiyim şüpheliyim. Bulaştık belaya.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Bilen Biri
G
2 yıl
Yarbay

Turknet çok acemileşti. Ben telefon ile turktelekoma taşıyacağım. Zaten 75 vdsl kullanıyorum. 50 lik tarife 500 dk alo paket ucuza geliyor.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @alibaba
T
2 yıl
Binbaşı

Bende NETGSM'e bugün itibariyle geçmiş bulunmaktayım.
İkinize de çok teşekkürler yardımlarınız için.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teen wolf -- 28 Eylül 2022; 17:27:43 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Bilen Biri , @aniceman