Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
170
Cevap
13897
Tıklama
11
Öne Çıkarma
Cevap: S40 nasıl bu kadar iyi yol tutuyor (10. sayfa)
G
6 yıl (19602 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: hearthland

Şunlar şurda dursun. Belki farklı ağızdan duymak isteyen olur.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Alıntıları Göster
Virajda hizlanmaya çalişirsaniz önden çekişte de, arkadan çekişte de sorunlar yaşarsiniz. Önden çekişte virajda kayda değer güç istediğinizde ön lastikler hem yönlendirme hem çekiş yükü altinda kaldiğindan dolayi tutunma kaybi yaşayabilirsiniz. Ayni şekilde arkadan çekişli bir araç da virajda gaza yüklendiğinizde yük arkaya bineceği için tutunma limitlerinde olan ön tekerlerin dingil basinci azalacaği için olan tutunmayi kaybetme riski de var. Bunlar işin detay kisimlari.

Gel gelelim viraji sabit hizla dönerken, yani virajda sadece hizinizi korurken ön tekerleğin ya da arka tekerleğin çekiş kuvveti sağlamasi pek bir şey değiştirmez.

Videoyu izlemek için tıklayınız

S40 ile E36'nin güzel bir kapişmasi. Biri önden çekişli biri arkadan çekişli. Aralarinda dağlar kadar fark yok. Ayrica videoda Vauxhall Cavalier'in de kontrolden çiktiği bir an var, bakin teker yerden koptuğu anda o araç kontrolden çikar pist koşullarinda. O yüzden pistte arkayi kaydira kaydira döneyim diye bir olay yok maalesef.



D
5 yıl (1 mesaj)
Er

2007/2008 Audimi.2012 ve Üstü Focusmu tercih hangisi olmalı tşkler





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dursun433 -- 26 Mayıs 2020; 0:7:44 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.