Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir, 1 mobil kullanıcı
3314
Cevap
107446
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Cevap: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI) (116. sayfa)
N
9 ay
Yarbay

Ben hiç reset atmıyorum. Onun yerine grafik ayarların girip çıkıyorum. 10-15 saniye sonra fps normale dönüyor. Bir tek dün gece işe yaramadı 2-3 dakika sürdü düzelmedi. Bir de bun yapmadan sorun yaşandığı anda olduğum bölgeden uzaklaşırsam fps düzeliyor fps düzeldiği anda o bölgeye geri gelince sorun tekrar başlamıyor. Ama aynı bölgeye 1 saat sonra dönersem tekrar fps 5-6 kadar düşüyor.

İlk fırsatta 16 gb ram daha alacağım bakalım ne olacak. Dual yani çift kanal ram'e geçince bakalım düzelecek mi. Ram'in dual değil diye yapıyor olmasından da şüphe ediyorum çünkü

Yani oyuna ram'in yetmesi dışında ram'in dual ram de olması lazım gibi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @parola13
S
9 ay
Yarbay

PC oyunculuğunun güzelliği bence sırf donanım kullanımını test etmek için aldığım oyunlar var.
Ram konusunda refresh interval tREFI değerini gecikmeyi düşürmek için en yüksek değere ayarlayan varsa defaulta alsın bu oyunda buglara sebep oluyor.
Kusursuz olsun isteyenlerde vardır tabi ama bu oyun gibi yükleme ekranı olmayan büyük açık dünya oyunlarında zor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 28 Kasım 2024; 18:52:17 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Noctivagant
T
9 ay
Binbaşı

Ramle alakası yok. Bende 32gb var bende de oluyor, sinir ediyor beni.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Noctivagant
P
9 ay
Yüzbaşı

benım sorunum bu. 1 saat sonra bu yaşanıyor ve restart çekmek zorunda kalıyorum. (mb sınırı ıcın vıdeo kalıtesını 720p ye dusurdum.)








Bu mesaja 3 cevap geldi.
U
9 ay
Yarbay

Oyunun güzel sürprizleri var gerçekten


gazetecinin zulası için haritanın güney doğusunda yer alan bataklığa gittim görevden 2 km uzakta baya ıssız bir yer, lokasyon bir köyü gösteriyordu, silahı biraz zorla da olsa buldum. Köyde yaşayan diğer askerlerin zulasının olduğu odayı da buldum onlarda bana sıktı adamları da istemeden temizledim ve bingo aynı silahtan onlarda zula yapmış bir anda iki tane para eden kaliteli silahım oldu. Tek sıkıntı 11 mermilik şarjörü olması bir upgrade vs deneyeceğim belki artar kapatesitesi.



K
9 ay
Yüzbaşı

4080 de o sorunu yaşayan vardı forumdan biri yazmıştı. Oyunun hangi makinede nasıl çalıştığı ilginç gerçekten. Enteresan bir problemi var




Bu mesajda bahsedilenler: @nrgls
E
9 ay
Yarbay

Ben de yaşadım bu sorunu. 2k'ya çıkarmıştım tekrar 1080e indirdim. Bide texture kalitesini medium-high yapmak gerek sanırım. Ram ile ilgili sorun yaratıyor sanırsam.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @parola13
S
9 ay
Yarbay

Amd kartta bu 5 fps olayını yaşayan oldumu?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
9 ay
Yüzbaşı

Bu problem genel hocam. Bende de oluyor. Ekran kartınız nedir acaba?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @parola13
P
9 ay
Yüzbaşı

Rtx4070



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kocankoi
N
9 ay
Yarbay

Hangi ayarda hangi çözünürlük de oynuyorsunuz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Teslaman
T
9 ay
Binbaşı

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu sistemle 1440p yüksek ayarlarda oynuyorum fakat ayarları düşürsem de farkemiyor. Bir yere girdiğim zaman veya özellikle haritayı açtığım zaman 2 FPS'de takılı kalıyor oyun. Özellikle askeri üssün bir tanesinde duvarlardaki texturelarda flickering oluyordu. Orada çok fazla çöktü.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teslaman -- 28 Kasım 2024; 21:47:56 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Noctivagant
Ö
9 ay
Yarbay

16 gb 4060ti - ryzen 7700 ve 32 gb ddr5 ram ile 1080P epic ayarlarda 100 altına henüz inmedim. 3 saat kadar oynadım.



S
9 ay
Yarbay

5 fps ye düşen nvidia kullanıcıları şunu deneyin.
Nvidia app or control panel and find the games executable and add it to the list of programs. Set the Vsync option to FAST in the app, turn it OFF in-game.

Hem Stalker2.exe yi hemde ....\S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl\Stalker2\Binaries\Win64Stalker2-Win64-Shipping.exe bu ikisini ekleyin.

Oyunda vsync kapatıp nvidia uygulamasında bu exe leri VSYNC:FAST şeklinde ayarlayın.

Oyun akıcı değil şikayeti olanlarında sorun nvidia sürücüsü kaynaklı gibi vsync mevzusu böyle şeyler yapıyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 28 Kasım 2024; 21:58:23 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
9 ay
Yarbay

Oyunda akıcı kamera dönüşleri nasıl sağlayabilirim ? Vsync falan açık ama kamera dönüşleri yumuşak değil. Ekran kartı 3060 ti



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

T
9 ay
Binbaşı

Ben zaten vsync kullanmıyorum. Gsync açık olduğu için o opsiyon devre dışı direkt, gri yani kullanılamıyor. Gsync'i de kapatmam açıkçası çünkü pürüzsüz oynuyorsun ve fps dropları hissetmiyorsun bununla. (20 altına düşmezse tabii)


< Resime gitmek için tıklayın >


Benchmark yapan bir youtuber'ın yorumlarına yazmıştım. Cevap vermiş, memory leak var diyor. Yarın patch geliyormuş sanırım, yarın düzelir vs demiş. Bekliyorum bakalım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teslaman -- 28 Kasım 2024; 22:4:41 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Starborn
K
9 ay
Yüzbaşı

Hocam oyunda ilginç bir sıkıntı var. Bir kaç mesaj üstte arkadaş 4070ti ile sıkıntı yaşamadığını söyledi. Başka biride 4080 le bu 5 fps sıkıntısını yaşadığını söyledi. Bir tanıdığım aynı 4070ti ile bu sıkıntıları yaşamıyor. Sorun büyük olasılıkla vram kullanımında.

Ben 4060 ile bu sorunu yaşıyorum. Ama kendimce çözüm buldum; Steam'de lossless scaling diye bir program var. oyun içinden frame gen'i kapatıp, dlss i dengeli yapıp arka programdan losslss scaling açıyorum stabil 70-80 FPS ile oynuyorum o sıkıntıyı yaşamadan.




Bu mesajda bahsedilenler: @parola13
S
9 ay
Yarbay

Gsync ile vsync birlikte kullanılabilir. Zaten kullanım şekli budur. Ben o şekilde kullanıyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 28 Kasım 2024; 22:6:18 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Teslaman
K
9 ay
Yüzbaşı

Bende aynı şekilde g sync kullanıyorum, bu çözümü denesem düzelir mi bilemedim.

Yarın ki gelecek patch içinde herhangi bir performans iyileştirme notu yazmıyordu hocam. Umarım en yakında zamanda düzelir ama sanmıyorum. Benzer sorunda olan dragons dogma 2 vardı onda oyunu adam etmeleri 8 ayı bulmuştu




Bu mesajda bahsedilenler: @Teslaman
N
9 ay
Yarbay

Gamepasse den oynuyan nasıl yapacak çünkü ondaki exe ekleyince desteklenmeyen uygulama diyor. Bir de senin yazdığın şekilde dosya yok.

Xbox klasörü içindeki dosyada sadece Stalker2-WinGDK-Shipping.exe adında dosya var. Onu ekleyince de desteklenmeyen uygulama diyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 28 Kasım 2024; 22:15:58 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Starborn