Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
570
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Rootkit
Z
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Kullandığımız makinede 2-3 ay önce bir işletim sistemi hatası aldık, sonrasnda makine açılmadı. Kasa güç düğmesine basınca fanlar dönüyor ama ekrana görüntü gelmiyordu, Bios'a girmiyordu. Sistem eskiydi ve sabit diskte de o sıra işimiz yoktu. Nette biraz araştırınca bulgular bizi anakartın rahmetli olduğu kanısına vardırdı. Arada yeni sistem topladık. Sabit diskte kullandıklarımıza da işimiz düştü.

Şimdi gelelim bugüne: Yeni sisteme sabit diski taktık. Çalıştırdık, sorun yok taa ki Windows açılış logosuna kadar. Masaüstü gelecekmiş gibi oluyor ama aniden çöküyor, anında reset atıyor. Masaüstü açılmıyor. Denediğimiz şeyler:

Safe Mode, Son çalışan konfigle açma
Windows Kurulum CD'sinden Repair kurulu Windows
Kurtarma Konsolundan fixmbr, fixboot, chkdsk /r, sfc /scannow

Şu an düşündüğümüz eski sistem arıza yaptığında belki sabit diske zaten önceden Rootkit bulaşmıştı ve biz anlamamıştık. Belki de sisteme arızayı bile o yaptırmıştı. Şimdi yeni bir sisteme taksak da Windows logosunu geçemiyoruz.

Sabit diskte kurulu işletim sistemi Windows XP Servis Paket 3 bu arada.

Ne yapabiliriz?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.