Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4117
Cevap
96892
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: ROMA TARAFTARLARI | Mourinho Roma'da! (7. sayfa)
O
9 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: hasanatom

De rossi neden stoper oynadı?
Xabi alonso da stoper oynuyor yeni moda mı bu.

Hocam Roma maçlarını izleyen biriysen zaten De Rossi'nin neredeyse 3. stoper rolünde oynadığını bilirsin.
Yedeklerde baktığımızda da Castan ve Gyömber dışında stoper yok, zaten takımda başka yok. Gyömber Juventus maçında direk ilk 11'e sürülecek kalitede bir transfer değil, yanlış bilmiyorsam Catania'dan kiralandı bu senede. Castan da henüz tam iyileşmemiş olabilir. Bu da her şeyi açıklıyor... Eğer Castan oynayabilecek durumda olduğu halde De Rossi stoper kullanılmışsa o zaman alttaki ihtimale geçiyoruz:
Rudi Garcia maç öncesinde Roma'nın ilk düdükten itibaren saldıracağını söylemişti. Saldıran bir Roma isteyen hoca, 3 orta saha haklarından birini neredeyse 3. stoper denebilecek kadar defansif oynayan(ve çoğu zaman defans anlamında stoperlerden daha iyi iş çıkaran) bir oyuncuyla harcamak yerine, o oyuncuyu direk stoper başlatıp onun mevkisine de Keita'yı vermiş. O zaman neden direk Castan-Keita ile başlanmadı dersen De Rossi'nin Roma'ya etkisi çok büyük ve takım kaptanı. Vazgeçmek istememiş olabilir.

Ama dediğin gibi ekstrem bir tercih. Bence %90 Castan sakatlığından dolayı riske edilmek istenmemiştir. Fakat öyle olmasa bile stoperde De Rossi tercihi de pek absürd değil. En yakın örnek: Verona maçında çizgiden kafayla top çeldi. Her sezon en az bir maçta böyle çizgiden top çelen bir adam.



A
9 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: O Rei

İtalya'nın Bulgaristan maçını izledim, De Rossi sahadaydı. Hem golü attı hem de kırmızı kart yiyip atıldı
Şu Buffon bıraksa da kaptanlık De Rossi'ye geçse artık Hem arkada bekleyen Sirigu var, bissürü iyi İtalyan kaleci var...

Florenzi yerine Darmian oynatılıyor sağ bekte. Premier ligi takip eden arkadaşlar okuyorsa bir Darmian'ı yorumlasınlar ben tanımıyorum, Florenzi yerine tercih edilebilir mi? Hocanın da bir bildiği vardır elbet ama Florenziyi ben çok çok beğeniyorum.

Bosna Herzek'in 3-0'lık Andorra galibiyetinde de 10 numaralı formasıyla Pjanic ve Dzeko oynamışlar. Belçika maçı kadrosunda da Naingolan varmış. 2014 Dünya Kupasına hangi akla hizmet çağırılmadı o adam anlamıyorum zaten.

United'ın bu sezon her maçını izledim. Darmianı'da tabiki. Darmian'da gördüğüm ofansif olarak kısıtlı bir oyuncu ama defansif olarak güven veren bir yapısı var.

İlerde üretken değil, rakip defansın dengesini bozacak sahte koşular yapmıyor, tehlike yaratabilecek ortalar açamıyor, adam eksiltemiyor. Torino'da oynarken hatrı sayılır maçını izlemiştim yine Darmian'ın. United'a transferinin resmileştiği gün United konusuna da yazdım hatta, ofansif gücü yüksek, rakibin sağ kanadını otobana çevirir diye ama büyük hayal kırıklığı oldu açıkçası United'taki hücum performansı. Belki hoca böyle oynamasını istiyordur tabi onu bilemem... Ama defansif olarak sağlam duruyor bunuda ekleyeyim.

Florenzi'yi izlemediğim için tercih edilir mi edilemez mi bilemeyeceğim ama.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Ambarad

Barcelona'nın olduğu grupta, ve ilk maçımızın Barcelona ile olduğunu düşünürsek, çok güzel bir başlangıç yaptık. Florenzi bu takımın gelecekteki bayrak adamı olacak.

Ben hep demişimdir Tottiden sonra bu takımın kaptanı Florenzi'dir diye.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
J
9 yıl
Yarbay

İtalyan futbolunun efsaneleri arasındaki yerini alan Alessandro Del Piero, 300. golünü atan Francesco Totti'yi tebrik etti.

Kariyeri boyunca sadece Roma forması giyen ve şimdiden adını kulüp tarihine altın harflerle kazıyan Totti, Pazar günkü Sassuolo maçında Roma'daki 300. golünü kaydetmişti.

Juventus'un efsane ismi Del Piero, uzun yıllar İtalya Milli takımında birlikte oynadığı Totti ile ilgili şunları söyledi:

"Totti için özel bir zaman. Birlikte geçirdiğimiz yılları hatırlıyorum. Kendi takımlarımızın kaptanlığını yaptık ve aradaki harika rekabetin temsilcileri olduk. Bu da birbirimize olan saygımızı daha da büyüttü.

2006 Dünya Kupası'ndaki Avustralya maçında penaltıyı gole çevirdikten sonra attığın çığlık hala aklımda. Birlikte dünyadaki en harika şeyi kazandık, Dünya Kupası."

Inter Milan'ın efsane ismi Javier Zanetti ise, "Totti harika bir şampiyon, hem saha içi hem de saha dışında. Uzun yıllardır Roma'nın sembolü ve kulüp tarihindeki yerini aldı. San Siro'da ikimizin de gol attığıo maçı hala hatırlıyorum. Bu seviyede bir şampiyona karşı oynamak benim için büyük bir memnuniyet ve onurdu" dedi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
9 yıl
Binbaşı

@Ambarad Hocam ben tam tersi sorunun gol yemekten değil, gol atamamaktan kaynaklandığını düşünüyorum. Yoksa Roma 5 tane de yese 6 golle karşılık verip maçı alabilirdi.
De Rossi'nin stopere çekilme nedeni Rüdiger'in sakat olması. Bakın sakatlık geçmişinde de yazıyor:http://www.transfermarkt.co.uk/antonio-rudiger/verletzungen/spieler/86202
Florenzi sağ bekte baya iş yaptığını düşünüyorum en azından FIFA 15'te Serie A Team of the Season'a seçildi RB ile

Golleri gördüysen o kadar saçma goller ki... İkinci golde Szczesny adam orta açacak diye ta ilerde bekliyor, adam boş kenara vuruyor Şezni geri dönene kadar top giriyor. Üçüncü golde yine adamın önü kapalıyken açısı da darken hiç beklenmedik bir şekilde şut deniyor üst direğe çarpıyor kalecinin hiç uzanamayacağı yere ve kimsenin beklemediği anda. İlk golü izleyemedim açtığımda yemiştik ama öyle organize ataklarla gelip de attıkları bir gol değil. Savunma hatasından, savunma anlayışından kaynaklı değil yani.

Fakat rakip forvetlere bir de Roma'nın oyuncu kalitesine baktığınızda hakikaten forvete aslında forvet olmayan Gervinho da geçse Iturbe de geçse bu işi halletmeleri gerekiyordu. Bu bakımdan Rudi Garcia'nın hatası denebilir aslında. Ve bu saatten sonra Rudi gidip Montella gelse üzülmem, gidenin ardından çok ağlamam. Geçen sene olsa aynen ben de üzülürdüm, biraz daha şans verilmesini isterdim.

@Ali Babür Hocam geçen sezon sonunda bu konuda da konuştuk. Salih'in oynamama sebebi emin ol Salih'in eşşekliğidir. Verdi Merdi falan gibi ne gençler denendi bu takımda geçen sezon. Salih kendini gösteremiyordur, çalışmıyordur bu kadar basit. Sanki Avrupa'ya gidip uyup sağlamayıp dönen ilk oyuncumuz mu...

Sana çok bariz bir enstantane anlatayım. Geçen sezon Salih'le röportaj yapıyorlar. FourFourTwo dergisi falan olabilir tam bilmiyorum. Salih şöyle diyor: "Roma büyük kulüp ama en çok Fenerbahçe'de Volkan abinin 'Kavga olursa kaçma ben yardıma gelirim' demesini özlüyorum."
Sen Roma'da oynarken kalkıp Türkiye Süper ligindeki saha içindeki profesyonellikten uzak kavgaları da işin içine katarak eski takımını özlediğini söylüyorsun, bir de cümlenin başına Roma'yı da katıp "Roma büyük kulüp AMA..." diyorsun. Bu ne demektir? Bari yarın birgün Roma'dan gittikten sonra yapsaydın bu açıklamayı, ayıp olmasaydı. Üstelik senin geldiğin yere gelmek için can atan, Totti'yi De Rossi'yi idolü gören kimbilir kaç genç futbolcu vardır. Şunun kıymetini gram bilmiyor demek ki, gram... Kendi mevkisinde İtalya liginin ve İtalya'nın en iyi oyuncusu De Rossi var, o ona neler neler katabilir...




Bu mesajda bahsedilenler: @Ambarad , @Ali Babür
O
9 yıl
Binbaşı

İlginç. Son golde bütün savunma akıl tutulması yaşadı.

Leverkusen'in oynadığı topu gördük, 2-0 gerideyken bile bizim goller bulacağımız barizdi. Diğer takım BATE. Barça'dan da 1 puan alabileceğimizi gördük.

Kısacası... ben onu bunu bilmem de bu takım bu gruptan çıkamazsa Rudi Garcia sezon arası kesin gitsin.

İtalya şampiyonu Juventus geçen sezon Şampiyonlar ligi finali oynadı. Kısmetse bu sezon da şampiyon Roma yahut Napoli veya Fiorentina. Yani aynı kefedeyiz, neden Avrupa'daki hedefimiz aynı başarı olmasın? Artık İtalyan takımları için Avrupa arenası sadece "olsa iyi olur ama olmasa da olur" bir şey değil. Belli ki Serie A için o kriz dönemleri sona erdi, Avrupa'nın en iyi 4. ligi olduğunu hatırlama zamanı geldi. Sen Roma'ysan, İtalya liginin ilk 2'ye giren takımıysan Avrupa'da çeyrek final hedefleyeceksin EN AZ.

Geçen sezon ayrıca Napoli ve Fiorentina UEFA Avrupa liginde yarı final oynadı. Bilmem anlatabiliyor muyum...



A
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Maçın ilk yarısı bitti. 10. hafta da 3. maçında Maicon 1 asist 1 gollük performansla oynuyor bu maç. Umarım Rudi Garcia mesajı almıştır da, sağ bekte fantezilere girmez bir daha.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
9 yıl
Onbaşı

Böyle bi tokat lazımdı Roma'ya.
Tek kale bile oynasan gelir Medel cezasını keser.


Balon patlamadı ,yama yapılıp gökyüzüne tekrardan çıktı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
9 yıl
Binbaşı

Gene yüzyılın tespitlerini yapacam toplanın

1. Maçtan önce bir arkadaş sordu: "Roma'ya bastım kazanır mı?". Benim cevabım hazırdı: "Valla yener mi bilmem de ben olsam KG VAR oynardım, Roma savunması çok kötü." 3 attık ama 2 tane yedik, KG'nin babası oldu.
2. Frosinone(Serie A'ya yeni yükselen bir takım) maçı hariç fileleri gole kapadığımız başka bir maç yok sezon başından beri. Gol atmada 1. olmamıza karşın gol yememede 7.yiz ligde.
3. Eskiden De Rossi neredeyse 3. stoper gibi bir rolde çok defansif orta saha oynardı, şimdi savunmadan topu alıp oyuna sokma işini bile Pjanic yapıyor, o bölgelerde De Rossi'yi görmüyoruz.
4. Transfer döneminin son günlerine kadar beklediğimiz flaş stoper takviyesinin Rüdiger çıktığını da tekrar hatırlatalım.

Sanırım bunlar bu sezon Roma'nın oynadığı "bol gol yemeli" oyunu özetlemeye yetiyor. Sonuç? Yukarıda arkadaşın da dediği gibi: "Millet 2-0 olunca rahatlar, biz en çok 2-0'da geriliyoruz." Bu taktikle şampiyon olmayı bekleyebilir misin? Belki. Ama asla "emin" olamazsın. Garcia ve takım durumun farkındadır, kimse salak değil elbet. Acaba düzeltebilecekler mi...


Bu mesaja 2 cevap geldi.
H
9 yıl
Teğmen

pornhub'a yeni kategori eklenmiş





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harry Kewell -- 11 Kasım 2015; 15:52:17 >

U
9 yıl
Binbaşı

5 lık olur roma



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
9 yıl
Yarbay

Salih penaltı yaptı. Neymar kaçırdı. Kaleciden dönen topu Adriano 90'a taktı. Savunma o kadar rezil ki, penaltıdan sonra Adriano dönen topa 4 Roma'lı arasından geldi vurdu. Bu kadar kötü takım görmedim Şampiyonlar Ligi'nde uzun süredir. Yarım saat daha olsa 9-10 olur yemin ediyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Kendi açımızdan oyun olarak berbattık bugün.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

J
8 yıl
Yarbay

10. hafta: Roma 23 puan, Juventus 12 puan. Roma 1. sırada.

18. hafta: Roma 33 puan, Juventus 36 puan. Roma 5. sırada.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
8 yıl
Yüzbaşı

Totti'ye yakışmadı bence bu açıklamalar. Tamam bir efsanesin. Ömrünü Roma'ya vermişsin eyvallah ama artık ne 20 küsür yaşındaki tekniğin, ne de o yaşlardaki çevikliğin kalmış. Günümüz futboluna bakaraktan sahaya çıktığın her an takım 10 kişi oynuyor demektir. Diğer bir efsane Del Piero gibi kulüp menfaatlerini düşünüp, gençlere yerini bırakmalısın. Hatta sezon sonu futbolu bırakıp, alt yapı vs vs gibi alanlarda kulübe katkı yapmalısın. Sahada olmandan daha çok yarar sağlayacaktır kulüp adına böyle birşey.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: KaraAy_

Son 2 senedir penalti disinda ayagina top degmeyen , Real madrid teklifini reddeden (efsane) , kadro disi kalmis.

Vallahi uzun zamandir gordugum en iyi haberlerden biri. Spaletti degisimi erken baslatti.

Totti bizim efsanemizdir. Bu kadar net. Emin ol sen memnun ol diye de yapmadı bunu Spaletti. Bu sorunu siz değil, biz düşünelim. Yerli yersiz yorumlarınızı kendinize saklayın.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: KaraAy_

quote:

Orijinalden alıntı: Ambarad


quote:

Orijinalden alıntı: KaraAy_

Son 2 senedir penalti disinda ayagina top degmeyen , Real madrid teklifini reddeden (efsane) , kadro disi kalmis.

Vallahi uzun zamandir gordugum en iyi haberlerden biri. Spaletti degisimi erken baslatti.

Totti bizim efsanemizdir. Bu kadar net. Emin ol sen memnun ol diye de yapmadı bunu Spaletti. Bu sorunu siz değil, biz düşünelim. Yerli yersiz yorumlarınızı kendinize saklayın.

Konuya geliyorum , fikrimi belirtiyorum bana gore dogru olani yapti diyorum. Konudan agir tabirle defol git diyorsun.

Benim bilmedigim bir sure zarfinda baska takim taraftarlari baska takim konusuna yazamaz diye bir kural mi geldi ?

Bu kadar alingan olma , gerek yok bir (efsane) icin. Yersen tabi



Spaletti hocam dogru yolda ilerliyor , yine galibiyet aldi. Rudiden sonraki lale devri devam ediyor bakalim ne olacak. 3. yarisi bayagi hareketli.


Yorum yapmana bir şey diyemem. Özgür bir ortam. Lakin yorum var, yorum var. Sen Romalılar için efsane olan adamı, Romalıların konusuna gelip kendince böyle parantez içinde efsane falan yazıp iğnelersen, tepki görürsün. Aslında bunu sende çok iyi biliyorsun ama işine geliyor ortamı germek. Senin yaptığın şu yorumu, Romalı biri yapsa, anlayış gösteririm. Lakin Roma ile bir ilgisi, bir bağı olmayan, Totti'nin oynayıp, oynamaması onun için bir şey ifade etmeyecek olan kişiler, gelip böyle yorum yaparsa sinirlenirim. Git kendi takımınla ilgilen derim.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

P
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: KaraAy_

quote:

Orijinalden alıntı: Ambarad


quote:

Orijinalden alıntı: KaraAy_

Son 2 senedir penalti disinda ayagina top degmeyen , Real madrid teklifini reddeden (efsane) , kadro disi kalmis.

Vallahi uzun zamandir gordugum en iyi haberlerden biri. Spaletti degisimi erken baslatti.

Totti bizim efsanemizdir. Bu kadar net. Emin ol sen memnun ol diye de yapmadı bunu Spaletti. Bu sorunu siz değil, biz düşünelim. Yerli yersiz yorumlarınızı kendinize saklayın.

Konuya geliyorum , fikrimi belirtiyorum bana gore dogru olani yapti diyorum. Konudan agir tabirle defol git diyorsun.

Benim bilmedigim bir sure zarfinda baska takim taraftarlari baska takim konusuna yazamaz diye bir kural mi geldi ?

Bu kadar alingan olma , gerek yok bir (efsane) icin. Yersen tabi



Spaletti hocam dogru yolda ilerliyor , yine galibiyet aldi. Rudiden sonraki lale devri devam ediyor bakalim ne olacak. 3. yarisi bayagi hareketli.


Boş yapiyorsun hem de çok boş. Totti roma için efsanedir,zidane ile kiyaslamiyor kimse. Ya da diğer efsanelerle.

Efsane olması niye dert oluyor size? Gelip burda komiklik niye yapmaya çalışıyorsun, bir takım vatsapp gruplarına mi üyesin yoksa ?

Ambarad sakin olduğu için sana hakettiğn cevabı vermiyor, roma'yi desteklesem , sen de gelip burad böyle artist artist konusacan verirdim kalayi . bu özgüvenin kaynağı nerden geliyor size merak ediyorum





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pabliato -- 22 Şubat 2016; 0:02:33 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
8 yıl
Teğmen

Yahu ben gercekleri soyluyorum , olan bu.

Sadece roma taraftarinin gozunde efsane olan bir oyuncu , son 2 sene zaten penalti disinda ayagina top gelmeyen kisi kadro disi kalmasiyla oyle aciklama yapamaz kacinci yuzyildayiz yahu ?


250 kusur serie a macinda 1 kupa alan bu adam basketbolun lebronu neyse futbolun lebronu o , loserin teki.


Cevap bile yazmak istemiyordum aslinda ama 3 alintiyi suan gorunce dayanamadim.

Bana burda ne konusursaniz konusun, ne istatistik cikarirsaniz , rma gitmedi o yuzden efsanemiz falan deseniz bile fikrim degismeyecek.

" Roma ile bir ilgisi, bir bağı olmayan, Totti'nin oynayıp, oynamaması onun için bir şey ifade etmeyecek olan kişiler, gelip böyle yorum yaparsa sinirlenirim. Git kendi takımınla ilgilen derim."

Futbolu takip ediyorum , elimden geldigince maclari izlemeye calisiyorum. 5 sene once futbolu birakmasi gereken adam hala para cukkaliyor. Bana koyan bu.

`Bütün sene Premier lig izleyip gelip burada Serie A yorumu yapınca bir hayli sallama oluyor işte.
Digiturk Serie A'yı almakla da başımıza bu tarzda bi kitle saldı. Normalde Serie A ile ilgilenmeyen ama son 1 sezondur arada sırada maçlara baktığı için bilmeden atıp tutan. `

Evimde premier ligin disinda mumkun olan butun maclari izlemeye calisiyorum , Psg ligide dahil. Bilmeden yorum yapmak biraz sikinti burda buna deginmissin sanirim. Benim son 3 sezondur roma maclarini izleyip izlememem cok bisey degistirmezdi cunku efsaneniz ya sakatti , ya da kulubeden girip penalti ariyordu.
Rudi bunu yapamadi , spaletti yapti. Bas taci etmeniz lazim adami birakin artik su duygusalligi.

"Efsane olması niye dert oluyor size? Gelip burda komiklik niye yapmaya çalışıyorsun, bir takım vatsapp gruplarına mi üyesin yoksa ?

Ambarad sakin olduğu için sana hakettiğn cevabı vermiyor, roma'yi desteklesem , sen de gelip burad böyle artist artist konusacan verirdim kalayi . bu özgüvenin kaynağı nerden geliyor size merak ediyorum"

Gruplarla alakam yok , 1 haftada bir sadece Knight online bolumunu check eden , cok nadirde olsa dunyadan foruma girip yazan biriyim.

Amrabad istedigi cevabi verebilir , Romayi desteklemedigin icin cevap verme hakkinda yok. Ozguvenim yok , sadece gercekleri ve gozumun gordugunu soyluyorum. Bu bilmem kac mac oynadi olaylari eskide kaldi artik , modern futbolda yeri yok.


2+2=4


Saygilar.