Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 10 misafir, 3 mobil kullanıcı
61429
Cevap
2584141
Tıklama
235
Öne Çıkarma
Cevap: Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (917. sayfa)
A
2 yıl
Er

Merhabalar markanın kalitesini şu servis formuna bakarak bile anlamak mümkün.Oysaki bu konuda kendilerini firma olarak çok övmüşler(2iş günü içinde onarım,koşulsuz değişim yerli üretim vs.) ve birkaç kişiyle polemiklere girmişlerdi.Döndük dolaştık yine Ali Bey'in firmai ile ilgili yaptığı yorumların doğru olduğu sonucuna geldik.İyi akşamlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Negnem
F
2 yıl
Binbaşı

Bu dreamer ds10 Plus nasıldır hb de şuan 11000 tl düşmüş



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

R
2 yıl
Teğmen

Bir hususa daha değinmekte fayda var..

Videoda "SARF MALZEMESİ" kavramına hiç değinilmemiş!

Bu konudaki görüş ayrılıkları ve kanundaki gri bölgelerden de bahsedilmemiş. (Daha önce forumda bu konu detaylı tartışılmıştı.)

Örnekle açıklamak gerekirse; diyelim ki bir araba aldınız ve garanti süresi içerisinde lastikleriniz aşındı. Garanti kapsamı içinde 4 lastiğin de yenilenmesini istiyorum diye kaç kişi THH'ye gidiyor?

Veya robot süpürgenizin bataryası değil de yan fırçaları yıprandı, ücretsiz değişim mi talep ediyorsunuz yoksa fırçaları yeniliyor musunuz?

Lityum iyon piller fiziki yapıları gereği genelde 1000 dolum arası bir kapasiteye sahiptirler. Bu 1000 dulumu normal şartlar altında günde 1 defa robotunuzu şarj ederek 2 yıl 9 ayda tamamlayabileceğiniz gibi, günde 2 defa şarj ile bu sürenin yarısında da yani 2 yıllık garanti süresi içinde de tamamlayabilirsiniz.

Sarf malzemelerinde genelde olduğu gibi pillerde de kullanıma göre hizmet süresi düşer, çünkü fiziksel durum geçen gün sayısına değil, kullanım yoğunluğuna bakar. (Bir pakette 20 adet bulunan kibritin bitme süresinin 20 gün yerine, kibritlerin adedine yani bir günde yaktığınız kibrit sayısıyla bağlantılı olması gibi.)

Bu durumda şarj edilebilir pillerle çalışan ürünleri kullanmak için ürün kılavuzlarında "günde 1 defa şarj edilmelidir" hükmü konulmalı veya bu gibi aletlerin yasal satışı için çok daha uzun ömürlü pillerin ucuza imal edileceği tarihleri beklemeli yada son ihtimal yasal garanti sürelerini kısaltmalı mıyız?

Bu fiziki durum karşısında, "ürünlerin pilleri sarf malzemesi değildir, garanti süresince veya servis ömrü boyunca mevcut piller hizmet vermelidir" diyebilir miyiz?

Sarf malzemesi kavramını fiilen kabul etmemiz durumunda ise, garanti süresi içerisinde herhangi bir imalat hatası olmamasına rağmen tamamen fiziki yapısal özellikleri ve kullanım durumuna bağlı olarak değişmesi gereken parçalar için kanun ne diyor?

Veya bu husustaki kabul görmüş teamüller nedir?

Müşterileri bilinçlendirirken bu konuların da gözönünde bulundurulmasinda fayda olacağını değerlendiriyoruz.

İyi forumlar..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robogil robot süpürge -- 8 Kasım 2023; 3:14:52 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cenkakay08
H
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Daha güzel anlatılamazdı.
Robotlarda batarya konusunun tüm dünyada sınırlı garanti kapsamına girdiğini ve robotun kendi fiziksel yapısından ayrı değerlendirildiğini eklemek istiyorum.
Bu konu, en azından ülkemizde, firma insiyatifindedir.
Teşekkürler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @robogil robot süpürge
X
2 yıl
Yüzbaşı

Bugün itibariyle Roborock Q7 Max Plus Çöp İstasyonlu Akıllı Robot Süpürge satın aldım.
Hazneli olması gerekiyordu.

Bakalım ne olacak. Aslında Xiaomi S10+'nın mop sistemi daha iyiymiş ama bizim için elzem olan hazne idi.



O
2 yıl
Çavuş

Herkese selamlar, 10-12 bin tl aralığında bütçem var. 2+1 evde yaşıyorum (100 m2). Evcil hayvan yok. Aşağıdaki 4 model arasında kararsız kaldım. Benim için önemli olan çekiş gücü ve mop özelliği olması. Sizce hangisi?
Roborock Q7 Max
Xiaomi Robot Vacuum S10T
Dreame Bot D10S Plus
Dreame Bot L10S Pro


Bu mesaja 2 cevap geldi.
H
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bu ürün dediklerinizi karşılıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @deatless22
H
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

S8 mop konusunda başarılı bir makinedir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Phantom7
B
2 yıl
Er

Her iki mesaj için de çok teşekkür ederim, mesajım asla dreame kötülemek amaçlı değil, tam tersine uygun fiyatlı bu ürünü almaya çok niyetliyken çeşitli konulardan derlediğim kullanıcı yorumları, kendi özetim. Kullanıcı hataları elbet yoğundur ancak belli ürünlerde yoğunlaşan şikayetler endişelendiriyor o yüzden bu forumdaki kullanıcıların fikirlerini almak istedim. Misal ilk cevaptaki arkadaşımızın yorumu çok faydalı oldu benim için. Herkese teşekkür ederim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Robotlarda arızaların satıcı bazında yoğunlaşması diye bir konu mantıken imkansız. Kaldı ki Teknosa zaten ithalatçı değil, o da bir başka ithalatçının malını satıyor.

Açılmayan, bağlanamayan ürün her daim ayıplıdır, satıcı bunda sorun yaratamaz ama biri şekilde teknik servis yönlendirebilir - çünkü bu aşamalarda kullanıcı hatasına çok rastlanır.

Kutuyu açmadıysanız zaten mesafeli satışlarda 14 gün içinde iade yasal hakkınızdır.

Saygılarımızla,


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @unicornca
B
2 yıl
Yüzbaşı

Kusura bakmayın hocam yeni gördüm.06.23 ise rahatlıkla açabilirsiniz.Ben de satın aldım dün ve 06.23 yazıyordu.Açtım kullanıyorum şuan sorunsuz bir şekilde.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @unicornca
B
2 yıl
Yüzbaşı

S8 deki batarya problemini satın alırken belli kriterlere uyarak ortadan kaldırabilirsiniz.Bashi geçen 3 modeller arasında D10S hariç diğer ikisi arasında ben de kaldım ve S8 alarak konuyu kapattım.Eğer bütçe problem oluyorsa ben Q7 max tercih ederdim şahsen.




Bu mesajda bahsedilenler: @bestrafer
A
2 yıl
Yüzbaşı

S8 vs S8 pro ultra değmez
S8 vs Q Revo değer





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimurat07 -- 11 Kasım 2023; 22:19:13 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @headshotçı
H
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Her iki üretici de yıl sonu demişlerdi.




Bu mesajda bahsedilenler: @secilburgaz
T
2 yıl
Teğmen

Roborge üzerinden satın aldığım 360 S10 cihazimin garanti sağlayıcısı SHERMAN olduğu halde inkar ediyor. Roborge den bir şirket yetkilisi satış belgesini paylaşacak sağolsun ve gerekli hukuki işlemleri başlatacağım belgeye rağmen kabul etmezlerse.

Roborge deki arkadaş SHERMAN konusunda mağdur olan müşterilerinin çok olduğunu belirtti ve şaşırmadı hiç. Garantimin dolmasına az süre kaldığı için böyle yaptıklarını düşünüyor.

Buraya doğru ürünü ve satıcıyı seçmek için dahil olan birçok arkadaşa yardımcı olabilmek için paylaşıyorum bunları.

360 marka cihaz alacak olan arkadaşlar garantisini SHERMAN firmasının vermediğine emin olsun ki benim gibi mağdur olmasın. ( bu arada Roborge yi de karalamış olmak istemem, onlar çok yardımcı oluyor süreçte ve çok uzun zamandır da SHERMAN dan ürün tedarik etmiyorlarmis)



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

H
2 yıl
Yüzbaşı

< Resime gitmek için tıklayın >
Dreame l20 ultra nihayet satışa çıkıyor. Fiyat ne olacak aceba?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
2 yıl
Binbaşı

Buna robot süpürge demek haksızlık. Adamlar resmen çıtayı zirveye çıkarmış. Umarım makul fiyata satarlar da evde temizlik için yardımcı derdi biter.


https://www.youtube.com/watch?v=KpWU2-u5_aM


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Beyaz sirke bütün dünyada robotlarda yaygın olarak kullanılıyor ve herhangi bir zararı yok .
Bu deterjanı bilemiyorum ama genelde az miktarda (bir tatlı kaşığını geçmeyecek kadar) kullanıldığında normal zemin temizleme deterjanlarının da bir zararı olmaz. Güncel robotların hiç birinde su pompası sıvı ile temas halinde değildir dolayısı ile haznede bir kırık yok ise herhangi bir aşınma, tıkanma veya paslanma olamaz.

İyi günlerde keyif ve huzur içinde kullanınız.




Bu mesajda bahsedilenler: @xanberk
O
2 yıl
Er

Merhaba,

Amazon TR'de Nethouse satıcısında var gibi görüyorum ancak siz de inceleyip emin olun: (Ultra değil de Plus upgrade'i gibi. Ultra'nın sanırım base cihazı da farklı)

https://www.amazon.com.tr/Roborock-istasyonu-sertifikal%C4%B1-teknolojisi-uyumlulu%C4%9Fu/dp/B0969X3QV6?th=1





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ouzdemi -- 15 Kasım 2023; 14:34:37 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Yaseko
H
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

DreameBot L20 Ultra 44.999 TL

Cok çok yanlış bir fiyat. Yazık ettiler.


Bu mesaja 3 cevap geldi.