Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 13 misafir, 6 mobil kullanıcı
61439
Cevap
2586880
Tıklama
235
Öne Çıkarma
Cevap: Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (671. sayfa)
İ
5 yıl
Er

iyi günler gelecek evimde sitesinde böyle bir indirim göremedim ben, başka yerde de satış yapıyor mu acaba?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @isene
İ
5 yıl
Çavuş

GittiGidiyor üzerinden satın aldık



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @inş müh
H
5 yıl
Yüzbaşı

Hocam açıkcası Xiaomi kalite ve servis olarak ürkütüyor beni. Zaten S serisi de Türkiye’de satışı yok.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot
M
5 yıl
Teğmen

Merhaba,

Tekrardan mesaj kutunuza bakmanızı rica edeceğim. Bir çok kişi destek aldığından atılan mesajlar arada gözden kaçıyor malum.

Kolaylıklar dilerim.




Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot
S
5 yıl
Çavuş

Arkadaşlar tüm inceleme videolarını izledim ancak yinede sormak istiyorum. Sizce vacuum mop pro mu yoksa v2 pro mu ? arasında 150 lira var sebebi ile yazarsanız pek çok teşekkür ederim.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

M
5 yıl
Er

Herkese iyi forumlar.
Bir forum sitesine ilk defa üye oldum sırf robot süpürge hakkında soru sorabilmek için :)

Birkaç gündür araştırmada bulunuyorum. Birkaç sorum var cevaplarsanız çok mutlu olurum.

Benim evimde genel olarak halı var sert zemin yok denecek kadar az. Moplu robot alsam (teknolojisi daha iyi olduğunu düşünüyorum) kullanım açısından sorun yaşar mıyım? Mopu kullanmayacağım.

Halıların tümü püsküllü(saçaklı) süpürme işleminde robotun fırçası püskülleri sarar mı?


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot
A
5 yıl
Çavuş

Çok bilmediğim için soruyorum mop pro dediğiniz benim söylediğim xiaomi değil mi ? Bir de alacağım sitenin önemi var mı sizce ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot
İ
5 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: isene

GittiGidiyor üzerinden satın aldık
teşekkürler bende gelecekevimdeden aldım, trendyoldan umarım memnun kalırız.



H
5 yıl
Onbaşı

https://www.hepsiburada.com/roborock-s6-maxv-vacuum-cleaner-p-HBV00000WWUJZ?magaza=imirket

yeni gelmiş sanıyorum... buradan alınır mı , bilgisi olan paylaşırsa sevinirim .
Bir de bu fiyat nasıl ? s6 maxv almayı düşünüyorum ..
Saygılarımla



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot
S
5 yıl
Yüzbaşı

merhaba,
Bu suallere defaatle cevap verildi.
Roborock'un Türkeye'de hiçbir şekilde resmi mümessili yok.
İthalatçı garantisine de güvenilemiyor maalesef.
Benim bildiğim, bu forumdan öğrendiğim Ekay online ithalatçı kategorisinde olmasına rağmen iyi bir servis altyapısı kurmuş ama sadece roborock s5 max modelini satıyor.
İllâ sağlam yer arıyorsanız (ki doğrusu da bu) alacağınız müesseseyi iyi incelemeniz icâbediyor.
Önceki sayfaları okuyun lütfen, hangi müesseselerin sağlam olduğu, satın almada dikkat edilmesi gereken kriterler vs. üstâd Ali Tan Hocam tarafından belirtilmiş.
(Hatalı verdiğim bilgi var ise mevzuunun uzmanları lütfen düzeltiniz)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szkrb -- 9 Eylül 2020; 13:22:39 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Halil Makineci
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Makine her yerde aynı hocam, ben defalarca anlatmaya çalıştım.
Eskiden bavulda geliyordu, şimdi TSE garanti kapsamı kontrolü uygulanmadığı için her parası olan getirtiyor.
Sizce de garip değil mi bir ürünün onlarca firma tarafından ithal edilmesi ve pazaryerlerinde kıyasıya satılması?
Ben 8bin liramı bu kadar kolay harcayamıyorum. Acele etmemenizi öneririm.




Bu mesajda bahsedilenler: @Halil Makineci
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

MiStore robotların garanti kapsamını değiştirmiş.
Artık tanklar, motorlar ve tekerlekler garanti kapsamında değilmiş, istiyorsanız 500TLye bunları sadece bir defaya mahsus kapsayan ek garanti yapabilecekmişsiniz.

Bunlar bizi gerizekalı sanıyorlar!
Fan da bir motor, lidar da! Yani bunlar çıkınca geriye bir şey kalmıyor zaten.
Güpegündüz sahtekarlık. Yasal olarak bir dayanağı da yok!

MiStore’dan ve ana firma olan Evofon’dan bu şartlarda robot almamak, aldırmamak lazım.

Başından beri söylüyorum:
Ne aslı telefoncu olan ithalatçılardan, ne de telefon tamircilerinden robotçu olmaz!



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba
Forumun ilk mesajını incelemenizi öneririm öncelikle.
Moplu bir robotun halıda üstünlüğü yoktur. Sadece kuru temizleme yapan Roomba, Neato, Electrolux ve benzeri robotlar sadece halıda daha iyi sonuç verir.

Moplu robotların teknolojisi daha iyi diye bir şey yok ama o parayı vermişken mopu da oluversin diyoruz genelde.

Püskül uzunluğu fırça çevre uzunluğunu geçerse sarması normaldir. Bazı robotlarda bunu hisseden ve fırça(lar)ı tersine çevirip kurtaran algılayıcılar var.

Saygılarımla



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mahmut Y.
S
5 yıl
Yüzbaşı

Hocam sağolun siz büyük bir fedakârlıkla bunları çok teferruatlı bir şekilde ve bıkmadan usanmadan defaatle anlatıyorsunuz da kime anlatıyorsunuz.
Bizler (şahsımı tenzih ediyorum) ısrarla ucuz robot peşindeyiz maalesef.
Ucuz alıyoruz, şansımız yaver gitmeyince de başımızı taşlara vuruyoruz ama iş işden geçmiş oluyor...
Emeğinize sağlık.
Teşekkürler, saygılar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bunları üzülerek okuyorum.

Sizleri her zaman kahveye beklerim diyorum ama bu durumda sadece robotlarınız bana geliyor.
Saygılar benden



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @szkrb
A
5 yıl
Yüzbaşı

Ali Bey cevaplamış ama bu ürünü almak için araştırma yapan biri olarak ben de yazayım. Ürün yeni ve özellik olarak bazı açılardan üstün ancak yeni olmasına da bağlı olarak arıza durumunda yedek parça temininde bir süre sorun yaşamanız muhtemel. Satıcısının distribütör olmaması ve muhtemelen servis hizmeti de vermiyor olmaması sebebiyle yüksek olasılık sorun yaşarsanız muhatap da bulamayacaksınız.

Her ne kadar Ali Bey bu cihazlara servis veriyor olsa da parça temin sorununu yada en azından temin süresinin uzun olabileceğini göz önünde bulundurmanız iyi olur.

Son olarak bu teknoloji size S5 Max ile arasındaki 3000 civarı fiyat farkını ödemeye değecek birşey katacak mı diye düşünmeniz maktıklı olur.

Bir S5 Max kullanıcısı olarak ben kendi adıma değmeyeceğini düşünerek S6MaxV’den vazgeçtim. Zaten sonrasında da Ecovacs Ozmo T8+ çıktı.

S5 Max’ı da Ali Bey’in tavsiyesi ve firma sahibi’nin foruma üye olup soruları cevaplamasına güvenerek Ekay’dan aldım. Ne cihazdan ne da Ekay’dan pişman da olmadım bu güne kadar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliboduroglu -- 9 Eylül 2020; 18:42:29 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Halil Makineci
T
5 yıl
Yüzbaşı

7 mayısta gittigidiyor.com incehesap mağazasından satın aldığım xiaomi vacuum mop proyu servise gönderdim. Evofone'a gönderdim. Distribütor garantili diye almıştım ancak bu ürünün distribütörü evofone değil mi? xiaominin distribütörü evofone diye biliyorum. beni bugün aradılar bu ürün bizim değil bu ürünün onarımını ücretli yaparız dediler. yarın incehesap ile görüşüp ne iş diye soracağım



H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sayın Boduroğlu çok güzel bir yorum yapmış, teşekkür ediyorum.
Yeni bir teknoloji olan yapay zeka henüz hem pahalı hem de ergen. Daha anlaşılır tabiri ile: emekleme döneminde. Koyu bir Ecovacs takipçisi olarak T8’i bile önermiyorken, size S6MaxV diyemiyorum.

Alınmaz mı? Alınır ama bence önce ülkemizde ciddi bir altyapısının oluşması lazım.

Saygılarımla



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @aliboduroglu @Halil Makineci
S
5 yıl
Yüzbaşı

Merhabalar,
Robot alma aşamasında bu forumdan, bilhassa Ali Tan Bey'in bilgi ve birikimlerinden çok istifade ettim. Belki başkalarının işine yarayabilir diye tecrübelerimi aktarmak isterim.
Bir marka-modelde karar kılmış, denemek için bir kaç gün kiralamayı aklıma koymuştum ki Ali Tan hocamın bir üyeye cevaben metraj-pil kapasitesiyle alâkalı mesajını okudum ve seçtiğim robotun bana yetmeyeceğini anlamış oldum. (160 m. süpürme alanı görünüyor) Öncesinde pil/kapasite ilişkisi hakkında en ufak bilgim yoktu. Bu bilginin akabinde bataryası uygun olan marka-modele yöneldim.
Marka-modelden bağımsız yazacağım, çünkü ilk defa kullanıyorum ve mukayese yapabilmem mevzubahis değil.
Öncelikle "işe yarar mı, klâsik temizliğin yerini tutar mı" diye en ufak bir tereddütüm olmamıştı. Normalde haftada bir temizlik yapılıyorken robotla hergün yapılacağı için toz birikmeyecekti. Tam da düşündüğüm gibi oldu, gerçekten de ev sürekli temiz.
Mop özelliği için de aynı şeyi düşündüm, ne kadar kötü silerse silsin hergün sileceği için mutlaka işe yarayacaktır diye bir mantık yürüttüm ve bunda da yanılmadığımı gördüm.
(Benim memnuniyetim evimin fiziki şartlarından kaynaklı da olabilir gerçi. Hiç halı yok, parkeler parlak cilâlı ahşap, seramikler düz yüzeyli parlak porselen, derz aralıkları ise mermer derzleri genişliğinde. Mobilyalarımın tamamına yakınının altına girebiliyor, metrekareye düşen eşya yoğunluğu çok az, gardroplar, portmanto vs tamamı gömme dolap şeklinde)
Eksi olarak gördüğüm husus; mop sonrası tekerlek izleri oluyor, parkelerde görünmüyor (açık renk olmasından mütevellit sanırım) ama seramiklerde gün ışığı alan yerlerde farkediliyor.(Koyu renk, pütürsüz düz yüzey ve parlak olmasından kaynaklı olabilir. Aslında eski usül viledayla silindiğinde de iz kalıyordu zaten. Açık renk, biraz pürüzlü yüzeyli veya yarı mat seramiklerde belli olmayabilir belki, bilemiyorum) Bu kadar kusur kadı kızında da olur diye düşünerek dert etmiyorum. Mühim olan temiz olduğunu bilmek. 3 gün mopladıktan sonra 4. gün yere düşen bir kırıntıyı almak için ıslak mendil kullandım, bahaneyle temizliği kontrol amaçlı etrafını bastırarak sildim ve bembeyaz çıktı.
Netice itibariyle; şimdiye kadar almamış olmamı büyük kayıp olarak addediyorum. "Temizliği yeterli olur mu" hususunda tereddütünüz varsa bile en kötü ihtimalle rutin temizliğe çok yardımcı olacaktır. Bu özelliği bile almak için başlıbaşına bir sebep.
Tek zorlandığım husus -yaşım itibariyle olsa gerek- kurulum aşaması, mobil uygulama vs teknolojiye adaptasyon oldu.
Buradaki bilgilendirmeleriyle, evimin şartlarına uygun vasıftaki robotu, destek hizmeti veren bir firmadan almamı sağlamış Sayın Ali Tan hocama müteşekkirim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szkrb -- 9 Eylül 2020; 22:59:42 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bu güzel bilgilendirmenize çok teşekkür ederim, forum üyelerimize çok büyük katkısı olacaktır.

İyi günlerde, huzur ve keyifle kullanınız.

Saygılarımla



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @szkrb