Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 2 mobil kullanıcı
508
Cevap
34068
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Cevap: Robogil Robot Süpürge (14. sayfa)
B
3 yıl
Yüzbaşı

Beyefendi,

Robot internete bağlanmasa, robotu cep telefonu uygulamasından nasıl kontrol edebiliyor ve robotun çıkardığı haritayı cep telefonunuzun ekranında nasıl görebiliyorsunuz?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BravoUno -- 21 Ağustos 2022; 15:50:18 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @oktayerbayy@gmail.com
B
3 yıl
Yüzbaşı

Beyefendi,

Teknik servis hata yapmış da olabilir.

Öyleyse kusura bakmayınız. Arkadaşlar en kısa sürede adresinize Teknik Servis Raporu'nuzu tekrar kargolayacaklardır.

Sorununuz haritalama ile ilgili duruyor. Haritalama konusunda da müsait olduğunuzda Teknik Servis personelini arayın yardımcı olacaklardır. Gerekirse uygulamanıza uzaktan bağlanarak birlikte harita çıkarmayı ve kaydetmeyi deneyin.

Eğer sonuç alamazsanız robotu tekrar teknik servise göndermenizi rica ederiz..



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @oktayerbayy@gmail.com
B
3 yıl
Yüzbaşı

Oktay bey, kargo kutusunda bir de kutu dışına yapıştırılan adresinizin yazdığı kargo poşeti var. Rapor oraya da konmuş olabilir. Mümkünse orayı da kontrol ediniz.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @oktayerbayy@gmail.com
O
3 yıl
Yarbay

Cepte dursun elbet lazım olur bu bilgi 😉

Modem değiştirirsem ne olur ? Modem sıfırlarsam ne olur ? Umarım işinize yarar...
Videoda Robogil'imizin canavarları da olduğundan burada da paylaşmak boynumuzun borcudur dedim 😉

https://www.youtube.com/watch?v=E4YUBcl810c



A
3 yıl
Çavuş

Merhaba forum üyeleri,

Robogil firması ile aylar süren Tüketici Hakem Heyeti sürecimiz “lehimize” olacak şekilde sonlanmıştır. Herkes gibi ürünümüz yerli firma garantisinde olsun mantığı ile aldığımız, ancak problem yaşadığımızda sadece THH ile çözebildiğimiz bir alışveriş oldu. Bilginize..

Not: Yeni aldığım robot süpürgede, hiçbir şekilde çevrimdışı olduktan sonra bağlanamama sorunu yaşamıyorum!!



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
3 yıl
Yüzbaşı

Sevgili müşterimizin THH süreci ile ilgili bilgilendirmesi için teşekkür ederiz, ancak yasal süreç henüz tamamlanmamıştır!

Robogil, Büyükçekmece İlçe THH kararını Bakırköy İlgili Tüketici Mahkemesi'ne götürmek üzere 05 Eylül 2022 tarihinde başvurmuş bulunmaktadır.

İlgili görselleri eklere koyuyorum.

Öncelikle şunu belirtmek isteriz; Robogil, THH kararı gereği müşterimize ürün bedelini ödemiş durumdadır.

Tüketici Mahkemesine itiraz nedenine gelince;

1. Ne yazık ki son zamanlarda bazı tüketici hakem heyetleri, kendisine gelen şikayetlerle ilgili olarak şikayet edilen firmalara gerekli bilgi vererek tebligat yapıldığını iddia etmesine rağmen, firmalara nedense bu tebligatlar ulaşmamaktadır!

Dolayısı ile firmalar haklarındaki şikayetlerden haberdar olamadıkları için tebligat yapılmış ancak firma tarafından herhangi bir savunma yapılmamış sayılmakta, yasal süre içerisinde savunma yapamayan firmalar hakkında bilirkişi raporu ile karar verilmektedir.

Ancak ne ilginçtir ki THH tarafından yukarıda bahsettiğim şekilde firma hakkındaki tüketici şikayetinin tebligatı yapılmazken, THH karar tebligatında herhangi bir aksaklık yaşanmamakta, karar tebligatları firmalara hemen ulaşabilmektedir!

Bu kapsamda, ilgili THH telefon ile aranarak "ulaştırıldığı söylenen tebligatın ne zaman ve nereden gönderildiği" sorulmuş, "ne tebligatların yasal olarak ulaştırılması gereken KEP eposta adresinde, ne interaktif vergi dairesi sisteminde, ne de PTT tebligat uygulamasında böyle bir tebligatın bulunmadığı" bildirilmiş, THH ilgili personeli tarafından cevap olarak "yalnızca sistem üzerinde tebligatın yapılmış olarak göründüğü ancak tebligatın nereden, hangi sistem üzerinden yapıldığının ve detayının görünmediği" bildirilmiştir!

2. THH kararlarına dayanak olan bilirkişi raporları karar tebligatında hakkında karar verilen firmalara iletilmemektedir.

Bu nedenle bilirkişilerin yetkinlikleri ve uyguladıkları test prosedürleri hakkında herhangi bir bilgiye ulaşılamamaktadır.

Özetlemek gerekirse;

Nedenini tahmin edebileceğiniz üzere son zamanlarda ilçe Tüketici Hakem Heyetleri kapatılarak yalnızca illerde ve büyükşehir ilçelerindeki Tüketici Hakem Heyetleri görev yapmaya devam etmektedir.

Firmalara tebligat yapılmadan, bilirkişilerin yetkinlikleri ve uygulanan test prosedürleri bilinmeden, firmaların haberi olmadan ve savunmaları alınmadan verilen kararların ne kadar adil olduğu konusunda şüphelerimiz bulunmaktadır.

Not: müşterimizin iade ettiği robot süpürgenin iade kontrolleri yapılmış, "FAAL olduğu ve internete sorunsuz bağlandığı" kayıt altına alınarak teknik servis raporu hazırlanmış, ilgili Tüketici Mahkemesi tarafından görevlendirilecek yetkin bir bilirkişi tarafından tekrar incelenilmesi maksadıyla muhafaza edilmektedir..

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BravoUno -- 28 Eylül 2022; 16:23:20 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @anglcrl
A
3 yıl
Çavuş

Merhaba @BravoUno

Buradan yaptığınız itiraz bilgilendirmesi için biz teşekkür ederiz. Karar açıklandıktan sonraki 1 aylık süreçte de firmanız tarafından, itirazınız hakkında bilgilendirilmedik.
Süreç bizim için şu şekilde ilerlerdi;

Karar açıklandı ve firmanıza bildirdik. Bize dönüş yapılacağı söylendi. Firmanız yetkilisi. T… bey tarafından arandık ve elinize karar tebligatının ulaştığı ve Eylül ayı sonunda ödeme yapılacağı bilgisini aldık. Nitekim ödeme de yapıldı.

Forumda sürecin sonuçlanıp sonuçlanmadığı ile ilgili daha önce sorular aldığımızdan cevap verme gereği duyduk.
Anlaşılan o ki hala devam eden bir süreçteyiz. Adil bir sonuçla sonuçlanması dileği ile..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anglcrl -- 28 Eylül 2022; 17:39:29 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @BravoUno
H
3 yıl
Yarbay

Herhangi bir şekilde firmayı savunma amaçla yazmıyorum ancak şunu belirtmekte fayda görüyorum.

İthalatçı firmalar fiyatlarını stok maliyetleri bazında hazırlar ve bu şekilde piyasadaki anlık değişmelerden müşterilerini korurlar. Söz konusu sarf malzemeleri firmanın stoğuna, söz gelimi, 2021 yılının Haziran ayında girmiş olsa TL/USD 8.7 civarındaydı ve satış fiyatı da buna göre hesaplanmıştır muhtemelen. Robogil fiyatlarını sık değiştiren bir firma olmadığı için anılan stokları bitinceye kadar eski fiyatı korumuş, sonrasında da yeni gelen partinin maliyetine göre güncelleme yapmış olabilir.

Saygılarımla




Bu mesajda bahsedilenler: @hayvan herif
O
3 yıl
Yarbay

Çakmalarıyla kıyaslıyorsun dostum, orjinal seti o fiyata rüyamızda görürüz ancak.




Bu mesajda bahsedilenler: @hayvan herif
H
3 yıl
Yarbay

Süper bir bilgilendirme.
Ama ben en çok transit geçen tırlardaki robotların boşaltılıp yerine dandik plastiklerin konmasına bayıldım.
Şu zekamızı biraz da bilimde kullanabilsek...

Teşekkürler




Bu mesajda bahsedilenler: @BravoUno
O
3 yıl
Yarbay

Bizim milletimiz xiaomi'den dolayı çakma kaçak aksesuarları ve fiyatlarını orjinal sanıp tüm markaların yedek parçalarını o fiyat ile kıyaslıyor, kısa vadede olmasada özellikle çakma hepa filtrenin geçirgenliği sebebiyle robotlarda uzun vadede arızalar olmaya başladığını forumda sıkça görmeye başladık.
Gülü seven dikenine katlanacak, robot sahipleri robotuna bakacak ki robotu da evini temiz tutsun.


https://www.instagram.com/reel/CikC9zcAHPA/ Robotların dili olsa adlı bu reels geldi aklıma 😀



B
3 yıl
Teğmen

Ben luna kullanıyorum, anlattığınıza çok benzer bir durum var. Luna ve stella uygulamaları da farklı halbuki. Git şu odayı süpür dediğimde çıkıp ortalıkta bir dolanıyor, yer değiştirme diyor, halbuki harita üstündeki konumu da doğru, harita da doğru. Emiş fanı kapalı şekilde koridoru falan bir kontrol edip geliyor. Sonra şarj istasyonunun önüne geliyor, duruyor, ardından emiş fanini açıp temizliğe gidiyor, bunu 2-3 çalıştırmadan birinde yapmaya başladı. Ben de geçenlerde fark ettim bu durumu, çünkü süpürgeye iş verdikten sonra hata vermediği sürece ne yaptığını kontrol etmiyorum. Paspas işin içine girince sıkıntı olabilir tabi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
3 yıl
Yüzbaşı

Hocam merhaba bu özelliği kapatmanın bir yolu yok mu?
En az 3 dk bu şekilde robot evi geziyor sonra temizliğe başlıyor.
Evde salonda duruyor robot. Şarj ünitesini yere bantladım oynama ihtimali yok.
Salonu kullanmadığımız için eşyaların yer değiştirme ihtimali yok.
Sağ sol ön en az 2 m boş.
Ama her komut verdiğimizde min 3 dk evin içini dolaşıyor sonra şarj istasyonun önüne geliyor sonra temizliğe başlıyor.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @BravoUno
B
3 yıl
Yüzbaşı

Özelliği kapatamazsınız, zaten tavsiye de edilmez.

Haritanız düzgün çıkmış, oda düzenlemeleri doğru ise ve bu haritayı kaydetmişseniz robotun durumsal farkındalığını bozan başka bir dış etken olmalı..

İsterseniz istasyonun yerini değiştirip tekrar deneyin..

Yine sorun devam ederse, Robogil Müşteri Hizmetleri ile görüşerek detaylı yardım alın veya robotu kontrol için teknik servise yollayın..



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @lord-06-
B
3 yıl
Onbaşı

Mart ayından beri Stella 500B kullanıcısıyım robotu aldığım dönemde robogil'in internet sitesinde yedek parça seti vardı yanlış hatırlamıyorsam setin fiyatı 400 TL idi. Bugün yarın alırız derken sitesinden satışının kalktığını gördüm. Kendime ve robotu tavsiye edip aldırdığım arkadaşıma yedek parça seti almak istiyoruz. Tekrar bir kampanya gelir mi veya yedek parça seti için toplu fiyat verebilir misiniz ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Oldukça detaylı ve değerli yorumlarınız için teşekkür ederiz..



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @nqs
N
3 yıl
Yüzbaşı

< Resime gitmek için tıklayın >
Sessiz modda yapılan süpürme işleminde robot süpürge 10 dakikada 12 m2 yeri %1 pil bile harcamadan temizlik yaptı. Tam orta yerde 6 m2 yüksek havlı halı olmasına rağmen.



R
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba, yorum ve görseller için teşekkür ederiz.

Halıların bulunduğu yerleri haritada "NO MOP ZONE" yani "Paspas Yasak Alan" olarak işaretleyip haritanızı bu şekilde kaydedebilirsiniz. Bu durumda robot süpürge modunda halılarınızın üzerine çıkarak temizlerken paspas modunda bu alanlardan sakınacak ve halılarınızın üzerine çıkarak kirletmeyecektir.

8 adet halınızı bu şekilde işaretleyebilir ve bu alanları istediğiniz zaman tekrar şekillendirebilir ve kaydırabilirsiniz. Alanlarda değişiklik yaptıktan sonra haritanızı son haliyle kaydetmeyi unutmayın...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nqs
N
3 yıl
Yüzbaşı

Naçizane tavsiyem;
her düzgün süpürme olayından sonra yeni haritayı eski harita üzerine kaydederseniz, zamanla bu "durumsal farkındalık" olayının süresi de sayısı da azalabiliyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @lord-06-
N
3 yıl
Yüzbaşı

500B’yi 2 aydır full kullanıyorum ve ben de her gün ortalama 50-60 m² alan süpürüyorum. Haritalaması gayet stabil çalışıyor, öyleki süpürme işleminde manuel müdaheleniz olsa bile veya harita kayması yaşasanız bile bir önceki haritayı yüklediğiniz anda stabilitesini koruyor. AI dinamik yol haritası özelliği yüzünden şarj ünitesinde veya başka bir şekilde yerinden oynatılması halinde "durumsal farkındalık" özelliği yüzünden 1,5 ila 3 dakika süresince odalarda geziniyor, sonra şarj ünitesi önüne gelip üniteye girmeden verilen komut ne ise o görevi yapıp geliyor. Dediğim gibi "süpürme olayından sonra yeni haritayı eski harita üzerine kaydederseniz, zamanla bu "durumsal farkındalık" olayının süresi de sayısı da azalabiliyor." süre en fazla 25-30 saniyeye inebiliyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @lord-06-