Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4385
Cevap
212794
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: RK3066 Chipsetli Android MiniPc Ana Konu ve Teknik Destek (UG802-MK808) (156. sayfa)
İ
12 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: zeus4u

quote:

Orijinalden alıntı: ilkerxxx

dün imito mx1 in 5volt girişini kırdım. soğudum cihazdan satıp x5 alayım dedim. sonra usb hub alıp kmanda flash ve hdd yi oraya bağladım. otg den elektriği verdim. sabah ta digiturk play indirdim. canavar gibi oldu.gözüme tekrar girdi cihaz. evde kurulu çanak çömleğide kaldırmıştım. artık receiver bitmiştir benim için. mx1 i adam akıllı modeller çıkana kadar kullanmaya devam. bence herkes elindeki ile idare etsin boşu boşuna para harcamasınlar. hele bir eylül ekiim ayları gelsin. ozamana adam akıllı cihazlar piyasaya çıkacaktır.

usb hub ı nereden ve kaç paraya aldınız acaba? harici adaptörlü mü birde?

bimeksten adaptörsüz kurabiye adama benziyen inca - s-link 5 li hub aldım. 12 tl ye
ve 2 adaptör kullandım. 1.si otg ye bağladım. 2.sini ise çift başlı kablo ile hdd ye bağladım. çift başlı kablonun bir ucu 2. adaptöre bir ucuda usb hub a bağladım. diğer ucunu ise mx1 ile gelen otg usb kablo ile harici mini hdd ye bağladım ve sıkıntısız çalışıyor.

ama bozmadan önce sadece kaliteli nokia orjinal kablo ile adaptörden elektirik alıyordum ve direkt mx1 e takarak hdd yi çalıştırıyordum



M
12 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: wersin3230


quote:

Orijinalden alıntı: intifada54

quote:

Orijinalden alıntı: wersin3230

Bazı oyunların menüsü dokunmatik ekranla calışıyor o yüzden oynayamazsınız.mesela fifa 2012 de öyle.oyun oynamak bu cihazlarda şu anda çok kısıtlı.ps3 joystic olsun diğer oyun kolları olsun oyun destekliyorsa oynarsınız.mesela gta,asphalt7,shutdown gibi oyunları oynayabilirsiniz..tablet ve telefonlarda sixaxis controller veya usb/bt joystic uygulamaları ile dokunmatik tuşlar yapılıyor.bu uygulamalar android mini pc lerde şu anda çalışmıyor.sebebide uygulamaların bu cihazda dokunmatik devre dışı diye bir hata vermesi.şimdilik benim deneyipte çalıştırabildiğim tek uygulama gamekeyboard uygulaması.bu uygulama ile klavye yada joystic ile dokunmatik tuşlar atayıp bir çok oyunu oynayabilirsiniz.gamekeyboard uygulamasını yapamazsanız ayrıca yardımcı olabilirim.

selam dostum gamekeyboardı yükledim şimdi nasıl tuşları ayarlıyacaz?


Dostum ben evde degilim ama aklimda kaldigi kadar anlatayim yapamazsan yarin detayli olarak pm atarim.öncelikle uygulamayi actinda 1.secenege tikla ayarlardan gamekeyboardi sec sonra 2.secenektende gamekeyboardi sec.3.secene tiklayinca dokunmatik joystick ve butonlar ciktiysa tamamdir.isin zor olan kismi bu butonlarin ayari.onun icinde 4.secenekten gamekeyboardin ayarlarina gir.en altta toucscreen diye secenek var onu aktif yap.daha sonra yanlis hatirlamiyosam hardware button diye yazan yere tikla orda sirayla her tus icin ayri ayri atama yapman gerekiyor.ornek en bastakine tikla yeni bir kucuk sayfa acilacak sen neyle kumanda edeceksen o cihazin tusuna bas sonra sayfadan hangi komutu vermek istiyorsan onu sec.mesela kumandanini sag yon tusuna bastin diyelim gamepadright secenegini sec.simdi butun tuslari bu sekilde ayarladiktan sonra ekrandaki joystik ve butonlari oyunlarda cikan butonlarin uzerine gelecek sekilde yerlestimen gerekiyor.bunu icin hardware button edit mode secenegini isaretlemen gerekiyor.sonra tuslari istedigin gibi yerlestirebilrsin.herhangi bir oyunu ac oyunda buton nerde ise oraya bir parmaginla ekranda belirle.oyundan cik gamekeyboard ac ilk sayfada 3. Secenek vardi oraya tikla butonlar ekrana gelince mouse ile butonlari yerlestir.simdilik aklimda kalan bu.istersen youtube den bakabilirsin.yada yapamazsan bana pm at ben yarin adim adim sana anlatirim.

Ben de nasıl kullanıldığını anlatacaktım ama arkadaş Gamekeyboard uygulamasını anlatmış.

Bu tür uygulumaları kullanabilmek için cihazın rootlanması gerekir.
MK802IIIS / MK808B / iMito MX1 / UG007 için root işlemi;

Orjinali burada.

Cihazın otg sinden (UG007 de power girişi) usb kablosu ile bilgisayara takın.

1) Moborobo ve TPSarky-VonDroid i üstteki linkten indirin.
2) Ayarlar geliştirici seçenekleri USB hata ayıklama çentiğini seçin.
3) Ayarlar USB den bilgisayar bağlantı modunu seçin.(Connect to pc)
3) Tpsarky ı bir yere açın dursun. Moboroboyu kurun ve çalıştırın.
4) Bir şey yapmadan bekleyin, windows driver otomatik kurulacak, işlem bitince moborobo, cihaza bağlanmaya çalışacak ya da siz bağlantı tuşuna tıklayın.
5) Moborobo cihaza bağlanmaya çalışırken herhangi bir şey yapmadan bekleyin, süreç sona ersin. Bağlanamadı hatası verebilir önemli değil, dikkate almayın.
6) Bu aşamadan sonra çok dikkatlı olmalısınız , en ufak yanlış bir işlem başarısızlıkla sonuçlanır.
7) TPSparkyRoot.bat çalıştırın. İşlem yapacak ve bir tuşa basmanızı isteyecek, bastığınızda cihaz yeniden başlayacak. Hiçbir işlem yapmadan cihazın açılmasını bekleyin.
8) Tam olarak açıldığında, "connect to pc" yapın, moborobo yeniden bağlanmaya çalışacak o işlemi bekleyin, bağlanmıya çalışmıyorsa siz ilgili butona tıklayın ve bekleyin.
9) Bu işlem 3 kez tekrarlanacak her açılışta, moboroboyu çalıştırın, "connect to pc" yapın, TPSparkyRoot.bat çalıştırıp sonucu bekleyin ve bir tuşa basın.
10) Her şey düzgün yapıldıysa en son açılışta cihaz rootlanmış olacak. Daha sonra marketten supersuyu (super user) kurabilirsiniz.
11) Cihaz rootlandığına göre marketten "Quick Boot" adlı küçük kullanışlı yazılımı kurabilirsiniz. Reboot - Recovery - Bootloader ve Power Off özellikleri var.

Stick cihazlarda oyun oynamanın en kestirme yolu, android telefonlarınızla senkronize etmektir, markette bir yığın bu iş için uygulama var.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musamk -- 14 Şubat 2013; 23:37:54 >

K
12 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar 1200 kbs de full hd digiturk play donma oluyor mu ?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
12 yıl
Çavuş

Bilgisayardaki 5.5GB lık 1080p mp4 filmi, wifi ile ağ üzerinden (es file explorer) UG007 de açtım. Açamaz , uzun süre yükleme yapar ya da takılır diye tahmin etmiştim ama birkaç saniye içinde filme bağlanıp yürütmeye başladı . Mxplayerda istediğim konuma 2 saniye içinde geçiyor.
Android cihaza hiç disk falan bağlamadan, bilgisayara bağlanmış disklere, flashlara ağ üzerinden ulaşılabilir. DLNA nın pratik yolu gibi.

Tabi 10-20-40gb lık 1080p filmlerde ne yapar henüz denemedim. 10-20-40gb lık 1080p film izleme takıntımız neden var orası da ayrı konu :) O filmler nasıl nerede muhafaza edilir. 1-1.5 gb lık h.264 ler ve divx filmler gayet keyifle izlenebiliyor tvde.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musamk -- 15 Şubat 2013; 4:16:38 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: musamk

Bilgisayardaki 5.5GB lık 1080p mp4 filmi, wifi ile ağ üzerinden (es file explorer) UG007 de açtım. Açamaz , uzun süre yükleme yapar ya da takılır diye tahmin etmiştim ama birkaç saniye içinde filme bağlanıp yürütmeye başladı . Mxplayerda istediğim konuma 2 saniye içinde geçiyor.
Android cihaza hiç disk falan bağlamadan, bilgisayara bağlanmış disklere, flashlara ağ üzerinden ulaşılabilir. DLNA nın pratik yolu gibi.

Tabi 10-20-40gb lık 1080p filmlerde ne yapar henüz denemedim. 10-20-40gb lık 1080p film izleme takıntımız neden var orası da ayrı konu :) O filmler nasıl nerede muhafaza edilir. 1-1.5 gb lık h.264 ler ve divx filmler gayet keyifle izlenebiliyor tvde.

5.5gb lik 1080p film mi olurmuş? Bu işin standardı en az 6.55 gb dir, ideali 8Gb dir. HDD ler büyümeden önce filmler DL-DVDR boyutuna göre hazırlanırdı (7.93 GB - 7.94 Gb max), bazılarıda 2 DVD-R şeklinde 8.34 Gb olarak encode edilirdi, Mkvtoolnix ile 2 ye böler (altyazı gömülü) 2 dvd-r ye yazardık.

Lafın kısası, 5.5 Gb lik 1080p film izlenmez. Ben 8Gb altı (tercihen 10-12 gb) 1080p mkv indirmiyorum. Arada dağlar kadar fark var. E tv fiyatlarıda dip yaptı, hemen herkesin evinde 46-47" TV, bilemedin en az 42" LCD vardır.

10Gb MKV leri bu cihazlar ile stream etmek çok zor, routerin hemen yanında olması gerekiyor ki takılmasın. Sadece wireless olsa iyi, Samba üzerinden film oynatırkende işlemciye gereksiz yük biniyor buda performansı düşüren bir etken.

Özet olarak: Dahili antenli dual core stickler ile 1080p MKV stream etmeyi hayal bile etmeyin.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

M
12 yıl
Yarbay

Bu USB ethernet alacaklar dikkat etsinler, daha önce konu içinde yazmıştım ama kimbilir hangi sayfada. Videoyu bulunca burdan paylaşırım.
Şöyle bir olay var ki, Android ile uyumlu ve driver gerektirmeden tak çalıştır USB ethernetlerin çoğu maks. 6.7 mbit hızında çalışıyor. Biri test etmiş onaylamış, 3 tane usb ethernet ile.
Birisi mavi renkli ethernet, öbürü beyaz renkli ethernet ve geekbuying de satılan model (içinden mini CD çıkıyor), öbürüde yine beyaz renkli şekli aynı ama kutu içeriğinde cd yok.

İlk iki ethernet çöp, hızları 6.7 mbit i geçemiyor. Bende içinden cd çıkan beyaz ethernet var hızı 6.7 mbiti geçmiyor. Wifi bile daha hızlı kalıyor onun yanında. İçinden cd çıkmayan beyaz etherneti bulup almakta risk, samanlıkta çöp aramaktan farksız. Çünkü ikisininde tipi aynı, siz fotoğrafından ayırt etseniz bile satıcı ayırt edemeyip, aha lan bunun cd side var daha iyi bu diyip onu yollayabilir.

O yüzden 5$ da olsa, o kadar heveslenip usb ethernet alırken fazla heveslenmeyin.

Bu yazdığımın firmware ile alakası yok, bazı çipsetler (çin malı) 100 mbiti veremiyor işte bu kadar basit.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
12 yıl
Yarbay

Doğrudur hız düşük ama hiçbir noktada wifi gibi bekleme yapmıyor, tıkladığınız anda sayfalar geliyor.



O
12 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: kizilok

Arkadaşlar 1200 kbs de full hd digiturk play donma oluyor mu ?

digiturk play in yeni güncellemesiyle birlikte görüntü kalitesi de eskiye göre baya iyileşti. hiç donmadan izliyorum. sen applicationdan mı izliyorsun yoksa browserdan mı?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o.Z.Z -- 15 Şubat 2013; 11:21:39 >

H
12 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: muratzilla


quote:

Orijinalden alıntı: cekmece

1. Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM) 13/02/2013

benim kargoda son durum bu, kargo adresi olarak işyeri adresini yazmıştım cuma mesai sonuna kadar elimde olur mu?

geekbuying utandırdı doğrusu, çin bayramı sonrasına kalacağını düşünmüştüm.

Bu konuya ilk yazmaya başladığımda Aliexpressten alıp 25-30 gün bekleyen ve Geekbuying dediğimde bana saldıran pek çok tip vardı, bakıyorum şimdi hepsi sus pus oldu :)
Hatta 1 ay beklemek istemediği için sıfır fiyatından da daha pahalıya ikinci el ürün satanlar, alanlar vardı. İşlerine mani oluyorum hem blok yedim hemde laf :)

Böyle geekbuying den alıpta singapurpost ile hızlı hızlı ürünü eline geçenleri gördükçe seviniyorum. Ha adamlar mükemmel değil, bazen geç yolladıklarıda oluyor ancak posta çok hızlı. Yıl olmuş 2013 hala Chinapost ile ürün alan var ya inanılacak gibi değil.

5$ indirim kuponunuz var diye illa Aliexpressden alıp riske girecekseniz de ısrar edin Singapur post ile yollasınlar.

Bana göre doğru seçilmiş satıcı ile Aliexpress daha mantıklı.
1 Şubatta 121 dolara geekbuying den aldığım tablet çinden çıkmadı bekliyorum.Aynı tableti singpost ile gönderim yapan aliexpress satıcısından indirim kuponu ile 106 dolara alabilecekken geekbuying.com'uda deneyimlemek amacıyla ordan sipariş verdim ve halen bekliyorum.Ayrıca aldıktan sonra ürün ve gönderim ile ilgili yolladığım 3 adet mesaja hiçbir şekilde geri dönüş yapmadılar.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
12 yıl
Yarbay

Çin yeni yılında nerden alırsanız alın böyle gecikmeler yaşanması gayet doğal. Adamlar uyarıyor zaten sitenin tepesinde.
Sonuçta hiç biri stok tutmuyor, seçtiğiniz tableti fabrikadan tedarik edemediyse yollamamaları gayet normal.
Ha kendi stoklarında bulunan TV stick filan sipariş etseydiniz şimdiye çoktan elinizdeydi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
12 yıl
Yüzbaşı

haftaya çin tatili bitecek sanırım
ben de sipariş vermek üzereyim
son bi kez de sizlere sormak istiyorum
gk802 ve neo x5 arasında kaldım
fiyatlar yakın
fikirlerinizi bekliyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
12 yıl
Yarbay

USB Ethernet mevzusunu biraz araştırdım. Buna göre RD9700 chipsetli adaptörler en fazla 5 - 6 Mbit hız sağlıyorlar. ASIX ASX77882, AX88772A veya AX88772B chipsetliler ise 90 Mbit hız sağlayabiliyorlarmış. Tabi performansın modelden modele göre de değişmesi olası ama asıl etken kullanılan chipset... Fiyatları da ona göre tabi. ASX77882 kullanan cihazlardan birisi Edimax 4208 miş ve işin güzel tarafı bu model Vatan Bilgisayarda satılıyor. Ben bu haftasonu almayı düşünüyorum çünkü yakında Digitürk'ü internet üzerinden alacağım, sorun yaşamak istemiyorum.

http://www.vatanbilgisayar.com/Network%20Aksesuar%C4%B1/edimax-eu-4208-eu-4208-10100-usb20-ethernet-adaptoru/productdetails.aspx?I_ID=62292

Adam bununla network üzerinden HD film izleyebiliyormuş.

Diğer iyi modeller de bunlar :

http://www.aliexpress.com/snapshot/212383112.html

http://www.aliexpress.com/snapshot/212727953.html

Ben hala Aliexpress'den alışveriş yapamıyorum. Nedense kredi kartımı kabul etmiyorlar. Banka ile mi görüşmem lazım acaba ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 15 Şubat 2013; 15:22:55 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
12 yıl
Yarbay

Benim imito MX-1 İ satmaya karar verdim.

Ne yazıkki hiç kullanma - deneme şansım olmadı. Geldiği gibi kutusunda , hatta singapurpost zarfında duruyor.
Yoğunluktanda Sanırım bir süre daha olamayacak.

150 tl gibi bir fiyat düşünüyorum.

ilgilenen olursa PM den ulaşabilir.



M
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: musamk

quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

USB Ethernet mevzusunu biraz araştırdım. Buna göre RD9700 chipsetli adaptörler en fazla 5 - 6 Mbit hız sağlıyorlar. ASIX ASX77882, AX88772A veya AX88772B chipsetliler ise 90 Mbit hız sağlayabiliyorlarmış. Tabi performansın modelden modele göre de değişmesi olası ama asıl etken kullanılan chipset... Fiyatları da ona göre tabi. ASX77882 kullanan cihazlardan birisi Edimax 4208 miş ve işin güzel tarafı bu model Vatan Bilgisayarda satılıyor. Ben bu haftasonu almayı düşünüyorum çünkü yakında Digitürk'ü internet üzerinden alacağım, sorun yaşamak istemiyorum.

http://www.vatanbilgisayar.com/Network%20Aksesuar%C4%B1/edimax-eu-4208-eu-4208-10100-usb20-ethernet-adaptoru/productdetails.aspx?I_ID=62292

Adam bununla network üzerinden HD film izleyebiliyormuş.

Diğer iyi modeller de bunlar :

http://www.aliexpress.com/snapshot/212383112.html

http://www.aliexpress.com/snapshot/212727953.html

Ben hala Aliexpress'den alışveriş yapamıyorum. Nedense kredi kartımı kabul etmiyorlar. Banka ile mi görüşmem lazım acaba ?

Budur işte. Boş laf üretmeden. Araştırarak, deneyerek , başkalarına da faydalı olmak , forumun amacına ulaşması demek.
Ben gittigidiyordan denemek için almıştım, uyduruk bir şeydi. 2 dakika sonra cihazı kilitliyor, önceki sayfalarda konusunu etmiştim.
Yazdığınız Vatan linkindekini de sipariş ettim şimdi, birkaç güne yazarım sonucu. 30-35mbit stabil şekilde çalışabilseler her şey için yeterli aslında.
Düzgün çalışırsa tam anlamıyla ağdan film izleme olayını test edebilirim.

Aklın sıra bana laf sokacaksın, bu konuyu ilk gündeme getiren gene benim. Seko92 detayları vermiş. Üstelik satın alma linkinide koymuş, hem yurtiçi hem yurtdışı bravo.
Sen ne yaptın bu güne kadar mus amk? Argümanlara yanıt vereceğin yerde "Ben komodor 64 e kafa ayarı yapardım" gibi saçma komik cevaplar verip konuyu başka yerlere çekip beni aşağılamaya çalıştın. Sen basic ile "10 print "Musamk" 20 goto 10" yazarken ben assembly ile basit introlar yazıyordum.

Bikemediğin bileği öpecek veya susacaksın, bu kadar basit. Sen hala bilmediğin alanlarda kral kesiliyorsun. 5.5 Gb lik 1080p filmlerinle sana hayatta başarılar. Ha UG007 cihazından aldığın 2 kanal stereo seslede muhteşem sinema deneyimi yaşıyorsundur onuda bir ara burda anlatırsın.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

M
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

USB Ethernet mevzusunu biraz araştırdım. Buna göre RD9700 chipsetli adaptörler en fazla 5 - 6 Mbit hız sağlıyorlar. ASIX ASX77882, AX88772A veya AX88772B chipsetliler ise 90 Mbit hız sağlayabiliyorlarmış. Tabi performansın modelden modele göre de değişmesi olası ama asıl etken kullanılan chipset... Fiyatları da ona göre tabi. ASX77882 kullanan cihazlardan birisi Edimax 4208 miş ve işin güzel tarafı bu model Vatan Bilgisayarda satılıyor. Ben bu haftasonu almayı düşünüyorum çünkü yakında Digitürk'ü internet üzerinden alacağım, sorun yaşamak istemiyorum.

http://www.vatanbilgisayar.com/Network%20Aksesuar%C4%B1/edimax-eu-4208-eu-4208-10100-usb20-ethernet-adaptoru/productdetails.aspx?I_ID=62292

Adam bununla network üzerinden HD film izleyebiliyormuş.

Diğer iyi modeller de bunlar :

http://www.aliexpress.com/snapshot/212383112.html

http://www.aliexpress.com/snapshot/212727953.html

Ben hala Aliexpress'den alışveriş yapamıyorum. Nedense kredi kartımı kabul etmiyorlar. Banka ile mi görüşmem lazım acaba ?

Aliexpress kredi kartı adresinizin, shipping adresinizle aynı olmasını istiyor. Ben Garanti k. kartım ile yurtdışındaki adresime ürün alamamıştım mesela. İşin komiği önce provizyonu koyuyor, parayı çektiler oh be diyorsunuz, 2 gün sonra siparişi iptal edince neye uğradığınızı şaşırıyorsunuz.

Aynı ürünü başka sitede görürsem Aliexpress'in yüzüne bile bakmıyorum. Canı çok yanan var burdan. Yabancı siteleri araştırın aliexpress scam diye.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: tendertendere

haftaya çin tatili bitecek sanırım
ben de sipariş vermek üzereyim
son bi kez de sizlere sormak istiyorum
gk802 ve neo x5 arasında kaldım
fiyatlar yakın
fikirlerinizi bekliyorum

GK802 için güzel gelişmeler var bu aralar. Bir şekilde freescale iMX.6 kaynak kodunu derleyip çalıştırmayı başarmış birileri. Bu demektir ki tamamen sıfırdan custom romlar gelecek ilerde.
Ayrıca linux desteğide iyi, ubuntu performansı öbür sticklerden çok daha iyi.

Ben olsam GK802 alırdım, 80$ a düşmesini bekliyorum almak için (MK808 75$ lardan 50$ lara indiyse buda inecek). Neo X5 in kendi yazılımı iyiymiş, custom rom pek yok. Al tak çalıştır cihaz olarak iyi ancak tam bir media player deneyimi gene yaşayamazsın. 5.1 ses çıkışı Android'in kendisinde yok. Filmleri stereo izlerim zaten ev sinema sistemim yok, alsam koyacak yerim yok diyorsan ve öncelikli amacın Androidli media player ise X5 al o zaman.

Ancak bu cihazlara bu paraları bayılıp ağ üzerinden 1080p video oynatamayınca üzülüp ağlamayın. En güzeli 50$ lık bir Rockchip 3066 lı bir stick (MK808, MK 802 IIIs vb) ve bir tane ucuz media player (dark egreat vb)



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: muratzilla


quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

USB Ethernet mevzusunu biraz araştırdım. Buna göre RD9700 chipsetli adaptörler en fazla 5 - 6 Mbit hız sağlıyorlar. ASIX ASX77882, AX88772A veya AX88772B chipsetliler ise 90 Mbit hız sağlayabiliyorlarmış. Tabi performansın modelden modele göre de değişmesi olası ama asıl etken kullanılan chipset... Fiyatları da ona göre tabi. ASX77882 kullanan cihazlardan birisi Edimax 4208 miş ve işin güzel tarafı bu model Vatan Bilgisayarda satılıyor. Ben bu haftasonu almayı düşünüyorum çünkü yakında Digitürk'ü internet üzerinden alacağım, sorun yaşamak istemiyorum.

http://www.vatanbilgisayar.com/Network%20Aksesuar%C4%B1/edimax-eu-4208-eu-4208-10100-usb20-ethernet-adaptoru/productdetails.aspx?I_ID=62292

Adam bununla network üzerinden HD film izleyebiliyormuş.

Diğer iyi modeller de bunlar :

http://www.aliexpress.com/snapshot/212383112.html

http://www.aliexpress.com/snapshot/212727953.html

Ben hala Aliexpress'den alışveriş yapamıyorum. Nedense kredi kartımı kabul etmiyorlar. Banka ile mi görüşmem lazım acaba ?

Aliexpress kredi kartı adresinizin, shipping adresinizle aynı olmasını istiyor. Ben Garanti k. kartım ile yurtdışındaki adresime ürün alamamıştım mesela. İşin komiği önce provizyonu koyuyor, parayı çektiler oh be diyorsunuz, 2 gün sonra siparişi iptal edince neye uğradığınızı şaşırıyorsunuz.

Aynı ürünü başka sitede görürsem Aliexpress'in yüzüne bile bakmıyorum. Canı çok yanan var burdan. Yabancı siteleri araştırın aliexpress scam diye.

Bana öyle oldu işte, sonradan iptal ettiler gibi oldu. Neyse benim gözüm pek tutmadı zaten o siteyi. Bu arada bahsettiğin cd'siz olanı Dealextreme satıyor :

http://dx.com/p/usb-2-0-wired-10-100mbps-high-speed-ethernet-network-adapter-dongle-white-92233

Özellikle "Chipset: ASIX AX88772A" diye yazmışlar. Bu işimizi görecek sanırım ama bir ay beklemek de zor geliyor her seferinde. Vatan'da da kalmamış, diğer firmalar da 10 TL kargo istiyorlar. Ne yapsam bilemedim ?



M
12 yıl
Yarbay

10 tl kargoya verene kadar o kargo parasına DX den alıp 1 ay beklemek daha mantıklı.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: muratzilla


quote:

Orijinalden alıntı: tendertendere

haftaya çin tatili bitecek sanırım
ben de sipariş vermek üzereyim
son bi kez de sizlere sormak istiyorum
gk802 ve neo x5 arasında kaldım
fiyatlar yakın
fikirlerinizi bekliyorum

GK802 için güzel gelişmeler var bu aralar. Bir şekilde freescale iMX.6 kaynak kodunu derleyip çalıştırmayı başarmış birileri. Bu demektir ki tamamen sıfırdan custom romlar gelecek ilerde.
Ayrıca linux desteğide iyi, ubuntu performansı öbür sticklerden çok daha iyi.

Ben olsam GK802 alırdım, 80$ a düşmesini bekliyorum almak için (MK808 75$ lardan 50$ lara indiyse buda inecek). Neo X5 in kendi yazılımı iyiymiş, custom rom pek yok. Al tak çalıştır cihaz olarak iyi ancak tam bir media player deneyimi gene yaşayamazsın. 5.1 ses çıkışı Android'in kendisinde yok. Filmleri stereo izlerim zaten ev sinema sistemim yok, alsam koyacak yerim yok diyorsan ve öncelikli amacın Androidli media player ise X5 al o zaman.

Ancak bu cihazlara bu paraları bayılıp ağ üzerinden 1080p video oynatamayınca üzülüp ağlamayın. En güzeli 50$ lık bir Rockchip 3066 lı bir stick (MK808, MK 802 IIIs vb) ve bir tane ucuz media player (dark egreat vb)

Bu çok güzel haber, kaynağını verebilir misin oradan okuyayım ? Kızım için aldığım Freescale işlemcili tablete de güzel yazılımlar çıkar umarım.

Bu arada Levy20041 nickli arkadaş MK808 için Alex'in 1.4 kernel'ı ile yeni bir rom hazırlıyormuş. İçinde XBMC falan da var :

http://www.armtvtech.com/armtvtechforum/viewtopic.php?f=13&t=1609

Ayrıca Alex de yeni bir kernel daha çıkartacakmış (1.5). Alex'in kernel'ını kullanmayanlar çok şey kaybediyorlar söyleyeyim.

Bunun dışında Levy Minix X5 temelli MK808 Hybrid yazılımını yakında güncelleyerek hem kendinden rootlu hale getirecek hem de Alex 1.4 kernel'ı koyacak. Geçen gün şu anki hali ile denedim, gerçekten çok güzel bir yazılım, yenisi çok daha iyi olacaktır. Linki burada :

http://www.armtvtech.com/armtvtechforum/viewtopic.php?f=13&t=858

Yazılım root'lu değil, root etmesi de biraz sıkıntılı olabilir. Bazıları becerememişler.

Yazılım güncellemesi yapmayı düşünenler biraz beklesinler, bir iki haftaya yeni yazılımlar çıkar diye düşünüyorum. Çıkınca buradan haber veririm.

Şunu da belirteyim Finless'ın romları doğrudan internetten izlenen videolarda donanımsal hızlandırma yapamıyorlarmış. Levy'nin romları yapabiliyor. Bu sayede internet üzerinden rahatça HD video izlenebiliniyormuş. Yani MK808 ile izlemekte sıkıntı çeken arkadaşların sorununun kaynağı bu da olabilir.



S
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: muratzilla

10 tl kargoya verene kadar o kargo parasına DX den alıp 1 ay beklemek daha mantıklı.

Bence de ama ben yine de Vatan'a gidip bir soracağım.