Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
165
Cevap
27429
Tıklama
8
Öne Çıkarma
Cevap: RetroPie Kurulum Rehberi [Raspberry Pi 3 ile Retro Oyun Konsolu] (4. sayfa)
G
7 yıl
Yüzbaşı

rasperi pi 3 mamenin hangi versiyonunu kullanıyor



A
7 yıl
Yarbay

Arkadaşlar, retropie'yi PC üzerinden kullanmak için uğraştım biraz ama ne gamepad düzgün tanıdı ne de oyunlar çalıştı. Ben Mame, Sega, nintendo vs ile PSX ve Gcube oyunlarını da oynamak istiyorum açıkçası. Rasbperry Pi 3 3D oyunlar da ne kadar akıcı? Biraz araştırdım ODROID-XU4 donanım olarak muhteşem duruyor ama bu single board ile deneyen oldu mu? Arada iki katı fiyat farkı var ve kurulum ve ayar kısımının daha zahmetli olması da ayrıca düşündürüyor beni... Pi 3 ne kadar yeterli 3D oyunlar için? Kullananların yorumlarını alabilir miyim?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: AnacoN

Arkadaşlar, retropie'yi PC üzerinden kullanmak için uğraştım biraz ama ne gamepad düzgün tanıdı ne de oyunlar çalıştı. Ben Mame, Sega, nintendo vs ile PSX ve Gcube oyunlarını da oynamak istiyorum açıkçası. Rasbperry Pi 3 3D oyunlar da ne kadar akıcı? Biraz araştırdım ODROID-XU4 donanım olarak muhteşem duruyor ama bu single board ile deneyen oldu mu? Arada iki katı fiyat farkı var ve kurulum ve ayar kısımının daha zahmetli olması da ayrıca düşündürüyor beni... Pi 3 ne kadar yeterli 3D oyunlar için? Kullananların yorumlarını alabilir miyim?

Kardeşim ben tv de kullaniyorum pc de denemedim ama hdmi dan ekran yansitmayi kullanirsan olur diye düşünüyorum bunun yani sira 3d dediğiniz Nintendo 64 bit oyunlarsa mario kart veya ps1 gibi herhangi bir sorun plmafan oynarsiniz psx oyunlarida sorunsuz oynatıyor hatta güzel boyutlu sd kartınız varsa rahatlikla hazir image indirip kullanabilirsiniz



Size bir site önereyim torrent dosyaları mevcut full arsivler var ustelik hepsinin aciklamali gorsel vidrolarida var yapmanız gereken sd kartınıza hazir image i yazmak ve klavye ile kol yön ve tuslari atamak sonra keyfinize bakmak her boyutta sd kart icin ozenle temali sekilde ayarlanmis özelleştirilebilir image lar buyrun

https://www.arcadepunks.com/retro-pi-downloads-page/



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
7 yıl
Yarbay

Cevabınız için teşekkür ederim. Ben PC üzerinde retropie kurarak denedim, orayı çok açmadığım için yanlış anlaşıldım sanırım. Elimde kullanmadığım bir mini notebook var. (Cel SU3600 1.2GHz, 4GB RAM, 250GB HDD, Onboard intel graphics, vs...) Ubuntu üzerinden retropie kurulumu yaptım ama dediğim gibi ayarları sırasında çok sorun yaşadım. (Tüm güncellemeri yaptığım halde) O nedenle single board pc çözümlerine yöneleyim diyorum. Aslınca Notebook'ta çalıştırsam süper olacak çünkü cihaz hem küçük (11.6") hem de kendi ekranı olduğu için dilediğim yerde açıp rahat rahat oynayabilirim. =)
N64 ve PSX oyunlarına rasbperry pi 3b yeterli diyorsanız ODroid'e hiç yönelmeyim.

Torrent sitesi için de çok teşekkür ederim, eve geçince kontrol edeceğim.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kemal_ansen
T
7 yıl
Binbaşı

N64 sorunlu biraz. PS1 de şu ana kadar bir sıkıntı göremedim.

n64 te banjo kazooie oynadım sadece bu oyunda kamera geniş alan gördüğü yerlerde (bir tepeden aşağıya bakmak vs.) oyun oynanmayacak derecede yavaşlıyor. Kısacası performans sorunu var bilginiz olsun. Sorun cihazdan değil emulatorden de olabilir. PCde hiç denemedim n64. Ama bildim bileli bu n64 emulatorleri sorunludur, çalışmayan oyunlar her zaman vardır. Sorun eğer dediğim gibi emulatorde ise daha güçlü bir sbc alınsa da yine bu tip sorunlar yaşanacaktır.

Diğer yandan mame de 2000 sonrası çıkmış bir kaç arcade oyunda cihaz zorlandı. Bazıları hiç açılmadı.

Raspberry pi 3 veya başka bir sbc alacaksanız buna göre karar verin.

Bana mame ve 8-16 bit konsollar,ps1 yeter derseniz raspberry pi 3 gayet iyi iş görüyor. İleride işin içine gamecube,ps2 vs katarım diyorsanız i5 işlemcili bir mini pc kurmak en mantıklısı şu an



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @AnacoN
A
7 yıl
Yarbay

Değerli bilgilerinizi benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. 16 yıllık PS2 için bile i5 CPU gerekiyorsa şimdilik bu işi rafa kaldırayım ben. İleride HTPC'yi değiştirmeyi düşünüyordum, o zaman kurarım artık. Boşuna SBC için para harcamayım.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

D
7 yıl
Yüzbaşı

Merhaba arkadaşlar

mümkünse retropie'ınızdaki bios/mame2003 klasörünün içerisindeki bios dosyalarını benimle paylaşır mısınız,oyunları çalıştırmak için doğru bios dosyalarını bulamadım bir türlü. İsimleri yeterli olacaktır ve ya özelden pm atarsanız biryere upload da edebiliriz.



B
7 yıl
Teğmen

2-3 ay önce Model 3 almıştım. Open Media Vault ile kullandım biraz, USB 2.0 ve 100 Mbps ağ üzerinde biraz yavaş kaldığı için, Retropie'a geçmeye karar verdim. Sandisk Ultra 16 GB class 10/uhc1 modelini kullanıyordum. Sistemi aç kapa yaptım birkaç kere ki, direk fişten de çekmedim, önce sistem üzerinden kapattım, sonra fişten çektim.

Sorunum şu, cihazı fişe takınca yeşil ışık yanmıyor, ekrana görüntü gelmiyor. Birkaç kere kartı çıkarıp ve gücü kestikten sonra belki açılıyor. Güç kaynağımda sorun olduğunu düşünmüyorum açıkçası ki, güç yetmeyince zaten kırmızı ışık yanıp sönüyor, buda bende olmuyor.

Hafıza kartım emekli olmaya başlamıştır diye düşünerek (en az 4 yıllık) gidip Samsung Evo Plus 32 GB class 10/uhc1 modelini aldım bu kart eski kartımdan kat ve kat hızlı (R:95/W:20).Ama sorunum halen devam etmektedir. Benim gibi sorunla karşılaşan veya çözümü bilenler yardımcı olurlarsa çok mutlu olurum. Bu arada Türkçe kaynak olarak sorunuma çare bulamadım.

Fanım var ama gürültü yaptığı için kullanmıyorum. Bir USB portunda Gamepad, diğer USB portunda kablosuz klavye receiver'ı ve ethernet ve hdmi kabloları takılı. Bunların hepsini çıkartıp denesem de sonuç değişmiyor.



A
7 yıl
Yarbay

Kart arızalı olabilir hocam.



A
7 yıl
Yarbay

Selamlar, çoğu ROM sitesi ne yazık ki kapatılmış. Bildiğiniz açık olan ROM sitesilerini paylaşabilir misiniz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
7 yıl
Yarbay

Romları buldum ama N64 ve çoğu farklı emulatörde sorun yaşıyorum. Oyunları yüklüyorum, görünüyorda ama açmaya çalıştığımda ya emulationstation geri dönüyor ya da dos penceresinde kalıyor, görüntüler yazılar birbirine giriyor ama sesle gelmeye devam ediyor. Bunu nasıl çözebilirim?



P
7 yıl
Yarbay

Yine yazayim ama...ilk model xbox emulasyonda mukemmel...tekrar tavsiye...ille kucuk olacak derseniz o baska...google a retropie roms pack yazin aratin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 11 Ekim 2018; 16:3:35 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
7 yıl
Yüzbaşı

Ben burdan 2 kişilik arcade sistem aldım, daha doğrusu henüz teslim almadım; elime ulaştıktan sonra detaylı yorum yaparım. Tek kişilik veya çift kişilik retropie yüklü hazır sistemler kuruyorlar.

http://www.arcadenostalji.com

Videoyu izlemek için tıklayınız


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @lifelessboy
L
7 yıl
Yüzbaşı

Selamlar, fiyat bilgisi yok sitede. Siz hangi modeli ne kadara aldınız öğrenebilir miyim?


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sterilsenfoni
S
7 yıl
Yüzbaşı

1350 tl den aldım, 64gb olan modeli. 32 gb olani 1150 tl sanırım. Dediğim gibi daha cihaz henüz elime ulaşmadığı için sağlıklı yorum yapamıyorum, fiyatı epey yüksek. Bu paraya değer mi onu gelince göreceğim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Laynis
L
7 yıl
Yüzbaşı

İyi günlerde kullanın. Sanırım bartop aldınız değil mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sterilsenfoni
S
7 yıl
Yüzbaşı

Sağolun teşekkürler. sanırım bartop dediğiniz içinde crt monitörü olan arcade makina.

yok o değil hocam, onun fiyatı 3.500 tl. Bakın aşağıdaki linkte tüm ürünlerin fiyatı mevcut:

https://arcadenostalji.sahibinden.com/




Bu mesajda bahsedilenler: @Laynis
K
7 yıl
Yüzbaşı

Evet cok uzun zamandir bu siteyi kullaniyorum ve hazir romlari atip atip kuruyorum genellikle ps ve dreamcast oyunlarinin fazla oldugu romlari seviyorum ben



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

A
7 yıl
Yarbay

ROM'ların içindeki oyunların listesi var mı? İndirmeden önce görebilsek süper olur. Bakındım ama göremedim.



S
7 yıl
Çavuş

Retropie skinlerini farkli kaynaklardan indirebiliyor muyuz ? spaceoddıty gibi bir theme indirilip kurulabilinir mi ? retropie içinden skin indirilebiliniyor ancak indirilen skin nasıl çalıştırılabilinir nasil seçilebilinir ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skylax -- 4 Kasım 2018; 17:9:23 >