Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
1378
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Retarder / Egzoz freni kullanımı ve kontrolü?
S
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar,

Bir sorum olacak. Otobüslerdeki retarder kolu sadece retarderı kontrol ediyor bildiğim kadarıyla. Bir de direksiyon milinin yakınlarında egzoz frenini kontrol eden düğme...

Peki ya kamyonlarda durum nasıl? Araçta retarder varsa ve yoksa MARKADAN MARKAYA bu iki fren sistemi nasıl kontrol ediliyor acaba?

Teşekkürler, sevgiler...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertacaygun -- 7 Şubat 2020; 16:23:21 >

S
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Cevaplarsanız sevinirim.



K
4 yıl
Yüzbaşı

Otobüslerdeki retardar kolu sadece retardar için değil tempomad içinde kullanılır. Kamyonlarda ki klasik egzoz freni ayak altında düğme şeklinde olur bastığın zaman egzoz manifoltuna bağlı bir klapeye bağlı olarak çalışışır. Modern kamyonlarda bu düğme retarder olmayanlarda retarder kolu gibi direksiyon yanındadır. Hem direksiyon yanında hem ayak altında olanlarda vardır. Markadan markaya farklılıklar olsada klasik egzoz freninden biraz daha gelişmiş sistemler vardır yani egzoz manifoltuna kompresör basıncı vererek vs tutma kapasitesi artırılmıştır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.