Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
786
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Resmi Türkçe Yamalardaki Translate Sorunu
P
8 ay
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar ben genelde korku oyunları oynarım ve steamda türkçe dil seçeneğini görünce oynarım ama son 2-3 tanesi rezalet ötesi translate yama bile değil firmalar bizi mi kekliyor yoksa türk arkadaşlara veriyorlarda türkler tarafından mı kekleniyorlar anlamadım. Resmi yamaların böyle saçma çıkması çok ilginç geliyor bana. Daha önce resmi yamalarda böyle saçmalığa denk geldiniz mi? En son INSOMNIS LONG NIGHT EDITION oyunda denk geldim. Ana menü bile çevrilememiş.
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >



M
8 ay
Yüzbaşı

Chernobylite faciasını unutmadık.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
6 ay
Yüzbaşı

sonradan düzelttiler galiba?




Bu mesajda bahsedilenler: @Microphone Not Found
J
6 ay
Yarbay

Metni okumak



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

B
6 ay
Yüzbaşı

Çeviriyi muhtemelen kendileri yaptı. Discord hesaplarında bir oyuncu soru sormuş ingilizce metinlerde hatalar var vs diye. 2 kişiydik düzelteceğiz vs demişler.



E
6 ay
Yüzbaşı

küçük oyunlarda olabiliyor bazı hatalar.



W
6 ay
Binbaşı

Dil biliyorsanız, hem kendi dilinizi hem de orijinal dili, çok daha fazla hata görebiliyorsunuz.

Facia hatalar çok. Forza Horizon 5 mesela. Baştan aşağı berbat çevirisi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
6 ay
Onbaşı

Aynı durum ps5'de tlou part 2 oynarken başıma geldi.Kapı şifresi var.Not'da meşrubatımı getirirsen şifreyi verebilirim diyor.Bende ilerledim oyunda denk gelirim diye.Aklıma takıldı youtube'dan baktığımda ingilizcesi soda,çevirisi meşrubat diye geçiyor.Tam bir rezalet bunun yüzünden loot kaçırdım.Ki hiçbir oyunda loot kaçırmayı sevmem oyun zevkimin içine etti resmen.



A
6 ay
Binbaşı

Sadece translate değil mesele resmi Türkçe ekli diye aldığımız oyunlar bile yarı İngilizce yarı Türkçe gelişi güzel çevrilip satılabiliyor.

Mesela Türk yapımı bu oyun

https://store.steampowered.com/app/1557180/Ex_Natura_Nature_Corrupted
oynayanlar ne demek istediğimi daha iyi anlar.



H
6 ay
Yarbay

Oyun indie olunca çeviriyi yapan şirkette baştan savma yapmakta beis görmüyor. Yapımcı ve yayıncı firma da zaten küçük olunca test etme imkanı olmadan direk oyuna ekliyor, haberleri olursa güncelliyorlar olmazsa böyle oluyor işte. Ülkede işini düzgün yapanı görünce alnından öpüyoruz...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.