Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
380
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Rekabet Kurumu'ndan Martı'ya soruşturma
T
2 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Rekabet Kurumu'ndan Martı'ya soruşturma



Bu hafta çeşitli sektörlerdeki teknoloji şirketlerine soruşturma açan Rekabet Kurumu şimdi de elektrikli scooter girişimi Martı’ya soruşturma başlattığını duyurdu. Kurumun web sitesinden duyuru yapıldı.



Rekabet Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. ve 6. maddelerini ihlal ettiği iddiası nedeniyle soruşturmaya karar verildi. Martı’nın rakipleri dışlayıcı uygulamaları ve rekabeti sınırlayıcı anlaşma, eylem ve kararları incelenecek.



Ayrıca Bkz.Rekabet Kurumu'ndan VavaCars, Letgo Otoplus, Arabamcom ve Garaj Sepeti'ne soruşturma



Rekabet Kurumu’nun açıklaması şöyle:



"Martı İleri Teknoloji AŞ’nin ilgili ürün pazarında hâkim durumda bulunduğu ve rakipleri üzerinde dışlayıcı eylemleri ile hâkim durumunu kötüye kullanmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. ve 6. maddelerini ihlal ettiği iddiasına yönelik yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.



Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 21.07.2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4.ve 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak; Martı İleri Teknoloji A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 22-33/527-M sayı ile karar verdi."




Kaynak:https://www.rekabet.gov.tr/tr/Guncel/marti-ileri-teknoloji-a-s-hakkinda-sorus-340998f37318ed11a2280050568595ba

 Haberi Portalda Gör

gündemi değiştirmek için düzenlenen oyunlar...
Yoruma Git
DH Misafiri - 2 yıl +9
D
2 yıl
Yarbay

gündemi değiştirmek için düzenlenen oyunlar...




3
2 yıl
Yüzbaşı

Haraç koparmak peşindeler



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

M
2 yıl
Binbaşı

Yorumlara bakıyorum. Şirketler istisnasız mükemmel, hiçbirinin hiçbir yanlışı yok, hep Rekabet Kurumu haraç peşinde. Varsa bildiğiniz söyleyin biz de bilelim ama her boka da bilip bilmeden bulanmayın. Üstünüze yapışır, eleştirdiklerinizden farkınız kalmaz.

Martının gündeme ne etkisi olacak. Evine ekmek götüremeyenin Martıdan haberi mi var.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myhotyro -- 10 Ağustos 2022; 17:42:26 >


B
2 yıl
Çavuş

bunlar googledan bile harac kesmeye calıstılar google yedirir mi? dedi akıllı olun play store lisansınızı iptal ederim cinli telefon satıcısına dönersiniz.. ağam pasam öyle demedik dediler.. bu da harac olayıdır tabii ki adama bak diyor evine ekmek bilmem ne hahahaahahhaahahaha bakın %29 oyu bunlar veriyor





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black2432 -- 10 Ağustos 2022; 19:40:0 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.