Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1235
Cevap
74297
Tıklama
17
Öne Çıkarma
Cevap: [Rehber]Bitcoin & Altcoin Nasıl Alınır - Kripto Paralar (59. sayfa)
K
4 yıl
Binbaşı

@DH Specialist Tavsiye için teşekkürler hocam son bir şey daha sormak istiyorum yeni olduğum için kripto para işinde.

Ben stop loss koymuyorum uzun vadeli yatırımcı olduğum için bu doğru bir hareket mi? Mesela 1000 dolardan etherum alıyorum ama yıl içinde 300 dolara düşsede yıl sonundaki tutara bakacağım için bir zararı olurmu bu yıl içinde düşüşlerin benim için ?

Yani zararımız %100 olsada , aldığımız kripto miktarında bir değişiklik olmuyor ve değeri dolar bazlı yine artarsa artıcak sonuçta değil mi?.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 22 Ocak 2021; 14:59:40 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DH Specialist
K
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: DH Specialist

uzun vadeli yatırımcılar genellikle stop loss kullanmıyor. ben de kullanmıyorum.

düşse de çıksa da miktar aynı.
Cevap içişn teşekkürler hocam birşey daha soraiblirmiyim

Ben Binance ilk defa kullanıcam mesela alt coinler için işlem çifti ya dolar ya bitcoin TRY yok yani önce btc alıp btc ile mi altcoin alabiliyorum. Yoksa türk lirası olarak yükleme yaparsam işlem çifti farklı olsada alabilecek miyim direk coini türk lirası ile sistem çeviricek mi türk lirasını dolara vs.

Udemyden temel analiz, grafik yorumlama eğitimi vs almayı düşünüyorum.

Birde etheruma uzun vadeli koydum ama bu arada yükseldiğinde ana parayı bırakıp karı çekmek mi gerekiyor ? Sonra düzeltme olursa o karı tekrar yatırmak için? Nasıl yapılıyor arada yükseldiğinde karı çekelim mi yoksa uzun vade koyduğumuz için çeksekte çekmesekte aynı mı olur Kusura bakamyın çok soru sordum





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 25 Ocak 2021; 2:11:28 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Teğmen

Sevgili arkadaşlarım, biraz önce elimdeki tether ile qtum almak istedim fakat piyasalar kısmında bu iki pariteyi aratınca “qtum/usdt 10x “yazıyor. Bu 10x li olan ne anlama geliyor? Mesela qtum/eth yanında hiçbir şey yazmıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
4 yıl
Binbaşı

@MancınıK* Ben de araştırdım hocam onu kullanabilmek için marjin hesabı ayrıyeten açılıyor binanceden heralde. Yani5x 10x kadar borç veriyorlar size yani 1btc alacaksanız 3-4 btc alabiliyorsunuz ama tecrübeli kullanıcılar için öneriliyor kısaca bakiyenizin üstünde borçlanma demekmiş.




Bu mesajda bahsedilenler: @MancınıK*
P
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: MancınıK*

Sevgili arkadaşlarım, biraz önce elimdeki tether ile qtum almak istedim fakat piyasalar kısmında bu iki pariteyi aratınca “qtum/usdt 10x “yazıyor. Bu 10x li olan ne anlama geliyor? Mesela qtum/eth yanında hiçbir şey yazmıyor.
Futures ile kaldıraçlı/vadeli alım mı yapmak istiyorsunuz? Hiç tavsiye etmem ama siz bilirsiniz. Risk oranı çok fazla.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

P
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: DH Specialist

altcoinler hali hazırda bitcoinin kaldıraçlı versiyonu gibiyken altcoinlere daha da kaldıraç açmak özellikle piyasaya yeni girenler için kumardan farksız.

kaldıraç hayat karartır
Twitter'da gözünü karartıp 125x girenleri gördüm. Hala kendime gelemedim. Başlangıç parasını nasıl bulduklarını geçtim, olası bir kayıpta bunu nasıl finanse edeceklerini de çözemedim. Dediğiniz gibi bir insanın 2x dışında (o da bakiyenin cüzi kısmı ile belki) asla bulaşmaması gereken tam bir kumar.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

şu anda bende 5x ETH ve TOMO long var fakat ben tamamen kaybetmeyi göze alabileceğim paralarla girdim. twitterda paylaşanların çoğu da bir kaç dolarla pozisyon açıp " bakın % kaç kazandım, çok başarılıyım" diyerek kendisini pazarlıyor. tabii kaybettiklerini paylaşmıyorlar




Bu mesajda bahsedilenler: @programmer_onur
D
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

8 Şubatta ETH CME vadeli işlem borsasına eklenecek.

Geçmişte Uranyum'u eklediklerinde tam zirvedeymiş.
17 Aralık 2017'de BTC'yi eklediklerinde yine tam zirvedeydi. O zamanlar uranyumu eklemişler ve düşmüş diye konuşuluyordu. Gerçekten de öyle oldu.

Şimdi ETH eklenecek. Bence bu büyük abiler tarafından verilen çok önemli bir sinyal. Hem Uranyum hem de BTC eklendiği güne yaklaşırken çok hızlı yükselmiş.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Specialist -- 25 Ocak 2021; 14:56:37 >

K
4 yıl
Binbaşı

@DH Specialist 8 şubata kadar çıkar çıkar 8 şubattan sonra dump mı olur hocam düşüşe geçer diyorsunuz.

İnsan düşüşe geçeceği zamanı bilmek istiyor 8 şubata kadar güzel çıkış yakalayıp satsak sonra düşünce alsak çok güzel olurdu. Düşüş trendine girer mi girerse ne kadarlık bir düşüş olur vs karışık işte bazı kaynaklar 8 şubattan sonra düşmeyebileceğini vs söylüyor

Ben ETH için yıl sonu hedefi 5 bin dolar olarak koymuştum amma şimdiden uçuyor bilemedim





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 25 Ocak 2021; 16:32:42 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DH Specialist
D
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

uranyum ve btc'de olanların aynısı olursa 8 şubat eth için zirve olabilir. bu sadece bir tahmin.

bazı kaynaklar yükselebilir diyor demişsiniz. nasıl bir kaynak bu hepimiz tahmin yürütüyoruz




Bu mesajda bahsedilenler: @Kıyamet Senfonisi
P
4 yıl
Yarbay

Şu an ETH fomosu iyice tırmandı, 1500 gelince zirve yapacak. Twitter'da malumunuz olan bazı "analist" ünvanlı hesapların verdikleri gaz da ortada. BTC'nin bir bölümü ETH'ye kayacak, bundan kaçış yok, bakalım işin cılkı ne zaman çıkacak.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

K
4 yıl
Binbaşı

@programmer_onur Bilmiyorum etherum 2500 dolarları zorlayabilir 8 şubata kadar ki bende acemiyim ama Mmcrypto falan bugün canlı yayın açmış 652 etherum almış 1380 den . YTD

@DH Specialist Bilmiyorum ki hocam düşmeyebilir diyen tahminciler var stabil seyrede diye vs. Birde ne zaman satmak gerekiyor onu hesaplamak zor ya mesela zirveyi gördüğü zaman insan dahada çıkarmı diye görmek istiyor. En iyisi Çekmeden belirli bir miktara Stop loss koymak galiba eğer çıkarsa diye görmek için.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 31 Ocak 2021; 2:45:3 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @programmer_onur , @DH Specialist
D
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi





Bu mesajda bahsedilenler: @Perturbator
F
4 yıl
Er

USD ile işlem yapmak için sisteme elimdeki USD yi nasıl sokabilirim? Binance veya bitstampe göndersem ne kadar zamanda hesapta görünür?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

tam olarak nasıl göndermeyi planlıyorsunuz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @flamestorm
T
4 yıl
Yarbay

benim 10 dolar bitcoin almam gerekli bunu en az maliyetle nasıl alabilirim? trust wallet yükledim telefona onda minimum 50 dolar çekim yapman lazım diyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: DH Specialist

bu konu ne zaman epey aktif olur işte o zaman zirveye yaklaştık diyebiliriz

geçen sene mart ayında bir kaç günde yarıya düştü her şey. kısa sürede büyük bir çöküş oldu ve bu dip sinyaliydi.

yaklaşık 1 yıl sonra yani bu günlerde tersinin olacağını düşünüyorum. çok kısa sürede çok büyük yükselişler. böylelikle zamanında korkup satanlar şimdi de açgözlülükle yüksek fiyatlardan alacak.

piyasayı yönetenler bizim gibi anında alım satım yapamıyor. ani ve büyük düşüşlerle birlikte insanlar pes ediyor ve kısa sürede büyük mal el değiştiriyor. bu topladıkları malı da yüksek fiyatta satabilmek için de insanların dikkatini piyasaya çekmeleri gerekiyor. bu da büyük yükselişlerle oluyor.

finansal piyasalara karşı hiç bir ilgisi olmayan bir çok kişi bu aralar borsalarla ilgilenmeye başladı. hiç ilgisi olmayan kişiler kendisine şu soruyu sormalı "ben niye buradayım"? borsa biz para kazanalım diye değil, bizim elimizden parayı alsın diye var. belki bir çok kişi yükselirken kazanacak fakat trend tersine döndüğü zaman öyle bir psikolojide olacaklarki satmayacaklar. hatta ucuzladı diye daha da çok para yatıracaklar. bu yüzden ilk hedef ana parayı çıkartmak olmalı. böylelikle matematiksel olarak zarar etme şansımız kalmaz.
Sen yetkili birine benziyorsun hocam :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DH Specialist
D
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

ufak miktarlarda btc almak mümkün ama çoğu borsada min. limit var. ayrıca btc'yi çekerken ödeyeceğiniz komisyon da en az 2-3 dolar olur


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TITAN
D
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

saçlarımızı ağarttık hayali paraların peşinde koşarken




Bu mesajda bahsedilenler: @hdfilmdepo_09
T
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: DH Specialist

ufak miktarlarda btc almak mümkün ama çoğu borsada min. limit var. ayrıca btc'yi çekerken ödeyeceğiniz komisyon da en az 2-3 dolar olur
Çok sinir bozucu ya. Bi sitede 50 dolarım var çekilişten çıktı o 50 doları çekmek için 1 dolar deposit yapmam lazım btc ama hiç btc'm yok. Kafayı yemek üzereyim


Bu mesaja 1 cevap geldi.