Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
393
Tıklama
0
Öne Çıkarma
RA4/T0CKI Led Yakamama Problemi
A
8 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

PIC16F84A mikrodenetleyici kullanıyorum. RA4/T0CKI ucuna led bağladığımda ledim yanmıyor. Diğer yerlere bağlanınca yanıyor. Ama buraya olunca yanmıyor. İnternetten araştırdım biraz Open Drain bir port olduğundan ledin pull up sistemi olmadan yanmayacağı falan yazıyordu. İnternetten yine biraz araştırdım bu sistemi anladığım kadarıyla devreme döşedim.

< Resime gitmek için tıklayın >

Kodumda ya da devremde ya da her ikisinde de sıkıntı var ama çözemedim olayı. Bilen biri varsa yardım edebilir mi? Kesin basit bir hatadır ama buna yeni başladım henüz öğrenme aşamasındayım o yüzden lütfen anlayışla karşılayın :)

Kodum şu;


#include <Infinite.h>
#use fast_io(a)


void main()
{

set_tris_a(0x01);
output_b(0x00);


while(TRUE)
{
//TODO: User Code
if (!input(pin_a0)) output_high(pin_a4);

else
output_low(pin_a4);
}

}

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.