Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
11
Cevap
363
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Python'daki def komutunu anlamadım?
Y
5 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Şu def komutunu anlayamadım kısaca anlatabilecek olan var mı? Zamanınızı çalmak istemiyorum.(internette araştırdım ama hâla anlayamadım.)



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

G
5 yıl
Yarbay


def insanın_dünyadaki_fonksiyonu():
print("Doğ")
print("Askere Git")
print("İşe Gir")
print("Evlen")
print("Çocuk Yap")
print("Yaşlan")
print("Öl")
insanın_dünyadaki_fonksiyonu()



fonksiyon tanımlamak için kullanılır





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökşen PASLI -- 18 Temmuz 2020; 18:17:28 >

T
5 yıl
Yarbay

yok artık



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
5 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Why?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @vonderplanitz
Y
5 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Bu ne ya?? Açıklayabilcek vrmı?
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

G
5 yıl
Yüzbaşı

def fonksiyon tanımlamak için kullanılır ve çok temel bir bilgidir. Eğer bilmiyorsanız ne olduğunu çalıştığınız kaynağı tekrar gözden geçirin.



G
5 yıl
Yarbay

orda parametre var parametreye giren değer ile 527 çarpılıyor tutar bulunup yazılıyor



K
5 yıl
Yüzbaşı

:D dostum hangi kaynaktan öğreniyorsun?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
5 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Ortaya karışık xd



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Kurtçu Restrop
G
5 yıl
Teğmen

Def komutunu kullanarak Dünya'nın çapı 12472 kilometredir. Çıktısını nasıl alabilirim



S
5 yıl
Yüzbaşı

Şimdi @ozgur1309 hocam, "def" kavramını anlamadıysanız arkadaşın dediği gibi lütfen öğrendiğiniz kaynağı gözden geçirin. Ayrıca, demişsiniz ki internetten araştırdım lakin anlamadım. Ben çok fazla araştırdığınızı düşünmüyorum maalesef. Def oldukça basit bir kavramdır ve fonksiyon oluşturmanıza yarar. Yani mesela uzun bir matematiksel işlem yazdın, oldukça uzun bir kriptografik şema yaptın v.s bunu bir kez tanımlayıp fonksiyon olarak kullanmana yarıyor. @frkn_clk Hocam size de naçizane bir tavsiye, bu işi kendiniz yapmadan öğrenemezsiniz. Okul v.s ödeviniz ise mezun olduğunuzda hiçbir şeyden anlamayan bir insan olmak istiyorsanız böyle devam edin sadece. Yok bir hedef/amacınız varsa kendiniz araştırmalarınıza başlasanız iyi olur.
def dunyaCapi():
print("Dünya'nın çapı 12472 kilometredir.")
dunyaCapi()


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ozgur1309 , @frkn_clk
Y
5 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Hocam istihza nın kitabından ilerliyorum yeni başladım sağlam ilerlicem 800 sayfaya yakın 150deyim class a daha gelmedim. Önceden çok hızlı ama anlamadan ilerliyodum ondan classa yatay geçiş yapmış gibi oldum.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @shortcut
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.