Merhaba sayın cemaat. Elime bir tane ps3 geçti.Son kasa fat modeli.Soğutucu kısımı eski fat kasalara göre daha iyi ve 65 nm üretilmiş işlemci.Yani sarı ışık ihtimali çok az olan bir model diyebiliriz.Ama bu cihazın bir sorunu var.Ana menüde ve bazı oyunlarda hiçbir sorun olmadan saatlerce çalışıyor ama gt6'yı açtığımda 5-6 dk. sonra kırmızı ışık yanıp kapanıyor.Sonra tekrar açtığımda çalışıyor.Yani kesinlikle bir sarı ışık hatası değil.Sarı ışık konusunda çok tecrübe sahibi olduğum için, ondan olmadığını biliyorum.Çünkü sarı ışık hatası işlemci ile anakartı bağlı tutan lehimlerin zamanla özelliğini kaybederek, temassızlık meydana getirir.Böylece işlemci ile anakartın ilişkisi kesilir.İşte lehimler böyle. < Resime gitmek için tıklayın > Bu da özelliğini kaybetmiş lehim ile yeni lehimin karşılaştırılması. < Resime gitmek için tıklayın > Isı tabancası yöntemi ile işlemcilerin üstüne ısı uygulayarak, bu lehimlerin tekrar anakarta yapışmasını sağlıyorsunuz.Ama bu uygulama cihazı sadece kısa süreli hayata döndürüyor.Isı işlemi uyguladıkça, zaten özelliğini kaybeden lehimler artık ne kadar ısıtırsan ısıt, görevini yerine getiremiyor.Tabi bu ısı işleminden dolayı da, işlemci zarar gördüğü için kalıcı olarak cihaz bir daha geri dönmemek üzere bozuluyor.Aslında sarı ışığı hiçbir ısı yöntemi yapmadan, reballing yöntemi ile tamami ile tamir edebiliyorsunuz.Yani bir nevi lehimleri değiştiriyorsunuz.Ama biraz zor ve malzeme gerektiren bir iş. Yöntem böyle. Videoyu izlemek için tıklayınız
Sarı ışık konusuna değinmemin sebebi, şu an bende olan hatanın sarı ışık ile alakasının olmaması.Çünkü sarı ışık gören cihaz, kapandığı zaman tekrar açılmaz.Bende hemen açılıyor.Hatta bazı oyunları oynayabiliyorsun.Bu hatanın soğutma problemi ile alakalı olacağını düşünüyorum.Çünkü sadece zorlandığı yerlerde, daha çok sistemi yoran oyunlarda yapıyor.Bu oyunlarda daha fazla güç tüketimi ve ısınma oluyor.O yüzden ilk başta macunlarını değiştim ama, işe yaramadı.Sonra da, konunun başlığında geçen ihs modu uygulamaya karar verdim.IHS modu kısaca özetlersek, soğutucu blok ile işlemci arasında olan kare plakanın ismine verilen isim. < Resime gitmek için tıklayın > İşte bu plakayı buradan çıkartıp, oradaki macunlarıda değişip, tekrar yerine takıyoruz.Çünkü oradaki macunlarda özelliğini kaybedip, soğutma işlemini tam olarak yapamayabiliyor.Tabi cpu ile gpu ayrı olduğu için ikisinide sökme işlemi ayrı oluyor.Burada önemli olan işlemciye zarar vermeden doğru yöntem ile çıkarmaktır. < Resime gitmek için tıklayın > Yöntem kısaca böyle yapılıyor. Videoyu izlemek için tıklayınız
Bu yöntemi bu akşam yapıp, test edeceğim.Nasıl yapıldığını daha detaylıca anlatacağım.Hem rehber olur, hem de bu yöntemi yapan varsa bu konu altında fikirlerini belirtebilir.Böylece bu sorunu yaşayanların derdine deva olmuş oluruz.Boşuna tekrar konsol masrafı yapmamış oluruz.Takipte kalın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 30 Ağustos 2014; 10:55:36 >
Elime bir tane ps3 geçti.Son kasa fat modeli.Soğutucu kısımı eski fat kasalara göre daha iyi ve 65 nm üretilmiş işlemci.Yani sarı ışık ihtimali çok az olan bir model diyebiliriz.Ama bu cihazın bir sorunu var.Ana menüde ve bazı oyunlarda hiçbir sorun olmadan saatlerce çalışıyor ama gt6'yı açtığımda 5-6 dk. sonra kırmızı ışık yanıp kapanıyor.Sonra tekrar açtığımda çalışıyor.Yani kesinlikle bir sarı ışık hatası değil.Sarı ışık konusunda çok tecrübe sahibi olduğum için, ondan olmadığını biliyorum.Çünkü sarı ışık hatası işlemci ile anakartı bağlı tutan lehimlerin zamanla özelliğini kaybederek, temassızlık meydana getirir.Böylece işlemci ile anakartın ilişkisi kesilir.İşte lehimler böyle.
< Resime gitmek için tıklayın >
Bu da özelliğini kaybetmiş lehim ile yeni lehimin karşılaştırılması.
< Resime gitmek için tıklayın >
Isı tabancası yöntemi ile işlemcilerin üstüne ısı uygulayarak, bu lehimlerin tekrar anakarta yapışmasını sağlıyorsunuz.Ama bu uygulama cihazı sadece kısa süreli hayata döndürüyor.Isı işlemi uyguladıkça, zaten özelliğini kaybeden lehimler artık ne kadar ısıtırsan ısıt, görevini yerine getiremiyor.Tabi bu ısı işleminden dolayı da, işlemci zarar gördüğü için kalıcı olarak cihaz bir daha geri dönmemek üzere bozuluyor.Aslında sarı ışığı hiçbir ısı yöntemi yapmadan, reballing yöntemi ile tamami ile tamir edebiliyorsunuz.Yani bir nevi lehimleri değiştiriyorsunuz.Ama biraz zor ve malzeme gerektiren bir iş.
Yöntem böyle.
Videoyu izlemek için tıklayınız
Sarı ışık konusuna değinmemin sebebi, şu an bende olan hatanın sarı ışık ile alakasının olmaması.Çünkü sarı ışık gören cihaz, kapandığı zaman tekrar açılmaz.Bende hemen açılıyor.Hatta bazı oyunları oynayabiliyorsun.Bu hatanın soğutma problemi ile alakalı olacağını düşünüyorum.Çünkü sadece zorlandığı yerlerde, daha çok sistemi yoran oyunlarda yapıyor.Bu oyunlarda daha fazla güç tüketimi ve ısınma oluyor.O yüzden ilk başta macunlarını değiştim ama, işe yaramadı.Sonra da, konunun başlığında geçen ihs modu uygulamaya karar verdim.IHS modu kısaca özetlersek, soğutucu blok ile işlemci arasında olan kare plakanın ismine verilen isim.
< Resime gitmek için tıklayın >
İşte bu plakayı buradan çıkartıp, oradaki macunlarıda değişip, tekrar yerine takıyoruz.Çünkü oradaki macunlarda özelliğini kaybedip, soğutma işlemini tam olarak yapamayabiliyor.Tabi cpu ile gpu ayrı olduğu için ikisinide sökme işlemi ayrı oluyor.Burada önemli olan işlemciye zarar vermeden doğru yöntem ile çıkarmaktır.
< Resime gitmek için tıklayın >
Yöntem kısaca böyle yapılıyor.
Videoyu izlemek için tıklayınız
Bu yöntemi bu akşam yapıp, test edeceğim.Nasıl yapıldığını daha detaylıca anlatacağım.Hem rehber olur, hem de bu yöntemi yapan varsa bu konu altında fikirlerini belirtebilir.Böylece bu sorunu yaşayanların derdine deva olmuş oluruz.Boşuna tekrar konsol masrafı yapmamış oluruz.Takipte kalın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 30 Ağustos 2014; 10:55:36 >