merhaba ben spora yazılacağım,kısa sürede gelişmek istediğim için supplement kullanmayı düşünüyorum.Türkiye şartlarında tabii hem protein tozu hem de kreatin kullanmak biraz zor,bu yüzden birini seçmem gerek.Sizce kreatin mi almalıyım protein tozu mu ? yaş 16 boy 181 kilo 58
protein mi kreatin mi diye bir soru sorarak cahilce toz kullanacağın izlenimi veriyorsun en başta, bence ikisinide kullanma hemen. iyice araştırma yapıp spora bi başla ilerleyen zamanlarda bu konuda bilgilenince kullanırsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carlion -- 30 Aralık 2021; 18:52:16 >
Ben tek supplament kullanacaksam bunu kreatin olarak seçerdim. Ama sana tavsiyem önce bir spora başla kaslarını buna alıştır. Aynı zamanda supplamentleri araştır neden ve nasıl kullanılması gerektiğini öğren ve sonra yine 1 supplament kullanacaksan kreatin kullan :)
Makro besinleri düzene sokarak en iyisi sağlıklı bir şekilde (toz, diğer yan maddeler) gibi diğer alternatif yani yemeklerden karşılayarak kilonun 1.8-2x katınca protein alarak güzel bir gelişme sağlarsın. Yaşın gereği kullanmaya bilirsin tozları çünkü makro besinlerin en verimli kullandığı yaşlardasın şu an.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carlion -- 30 Aralık 2021; 18:52:16 >