S

Er
21 Ocak 2022
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
7 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
4 ay
Muhabbet kuşum ayağının üstüne basamıyor.
Muhabbet kuşumu bu akşam daha az önce kafesinde yerde yatarken buldum. Yerde yatıyordu fakat sol ayağı havadaydı. Yürürken zorlanıyor, daha doğrusu sol ayağında gücü yok. Elimle oynuyorum bir tepki bile vermiyor, çok hafif sol ayağı. Kendisi dişi ve bebek, daha yeni 2-3 aylık. Uçmayı çok bilmiyor, tüneğinde kalırdı. Şu an herhangi bir veterinere götürecek durumda değilim. Ne yapmam lazım? Ayağımı kırılmış yoksa burkulmuş mu... Önerdiğiniz bir şey var mı?

DIPNOT: Kafesinde birlikte kaldığı kardeşi (erkek) var. Gayet güzel anlaşıyorlar acaba o'mu ayağını böyle yaptı dedim ancak yanyana gelince çok güzel eğleniyorlar.


< Resime gitmek için tıklayın >
S
6 ay
12. sınıfta dilden sayısal/eşit ağırlığa geçmek?
Merhaba arkadaşlar. Şimdi buraya kısa bilgi yazacağım ki beni de anlayın... 10. sınıf bittiğinde açığa geçiş yaptım. Ardından 11. sınıfta açıkta okudum, hemen sınavları girip kazandım ve 11. sınıfın sonlarında mezun oldum. Haliyle 12. sınıfta da açıktaydım, yani o zamandan beri mezunum. O yüzden mezun kafasını çok iyi biliyorum.

Normalde dilciyim, 1 sene öncesine kadar isteyerek seçtim ve çok zevk alıyordum. Ancak bir yerden sonra sevmedim, işsiz kalma düşüncesi ve son zamanlarda gelişen AI teknolojileri ile gerçekten 20 sene sonrasında çöpte kalabilecek en kritik mesleklerden. Bütün meslekler (dil alanında) birbiriyle bağlantılı. En kötü öğretmen olabiliyorsun, bende bunu istemiyorum. Eczacılığa çok yatkınım, etken maddeleri, etkileşimleri, farmakolojiyi, birden farklı reseptör engelleyicilerinden tut terimlerine kadar çok severim. Bir kaç günlüğüne de bu meslek ile bilgi sahibi oldum eczacı sayesinde. İçim çoook ısındı, zaten ısınmıştım çoktan beridir. Ailem benim için de anneden ibaret. Kendisi beni çok iyi destekliyor, mezuna bırakmam da çok ısrarcı. Sağlıkçı olmamı istiyor. O zekayı bende görüyor, bende kendimde.

Asıl sorum ise şu; evet burada tavsiye almama gerek yok, her şey bende bitiyor. Bir den fazla "zor" sözünü duyacağım, bunun farkındayım ki sizden tek isteğim objektif ve empati yapmış olduğunuz bir şekilde cevap vermenizdir. Dil alanından, sayısala geçeceğim. AYT haliyle hiç görmedim ve 0'ım. Bana yetecek AYT neti 50-55. TYT zaten her türlü yapabilirim. Biyolojiye çok hakimim aynı zaman da kimyaya. Sadece tek sorunum matematikten kaynaklıdır. Bu 12 (hatta 16) ayda yapabilir miyim? Elbette zor, ancak 16 ayda da bir şeyler yapılmıyorsa ben insan olmamalıyım... Tavsiyelerinizi, objektif fikirlerinizi bekliyorum.
S
7 ay
YKS telefon numarası değişikliğinden sonra sorun olur mu?
Herkese merhaba, arkadaşlar. Öncelikle YKS başvurusunu çoktan yaptım ancak o zaman başvuru yaptığım "o zaman ki" kullandığım telefon numarasıydı. Bu telefon numarası şu anda başvuru belgemde bulunuyor. Ancak yeni telefon numarasına geçmek (kendi üzerime yeni bir hat aldım) zorunda kaldım ve artık eski telefon numarasına erişimim yok. YKS başvuru belgemde eski numaram var, bunu sistemde güncelledim ancak başvurum için olan "başvuruyu düzenleme" bölümü ve tarihi bitti. O yüzden sistemde kendi üyeliğimde güncellense bile başvuru belgemde güncellenmiyor. Bir sıkıntı yaratır mı eski telefon numaramın başvuru belgesinde olması? Ayrıca OSYM başkanlığını arıyorum ama kimseye bağlamıyor. Sınav belgemde eski telefon numaramın (kullanılmıyor artık) olması bir sorun teşkil eder mi?
S
9 ay
tyt kaynak önerisi arıyorum (yardım)
Hacı oğlanlar, sütte maya çalanlar ve burada nezih statüsüne geçmiş çalışkan, değerlerini bilen sayın arkadaşlarım. Kafayı taşa vurdum ve çok az bir zaman kaldığını görerek çalışmalarıma başlamak istiyorum. Yan gelip yattım, şimdi g*tümü tırmıklıyorlar. Kısası kısa, netlerimi arttırmak istiyorum ve netlerim şu şekilde:

- TYT: 32.5 net
+ Türkçe: 20-28 net (paragrafta ortanın üstünde, dil bilgisinde ise taşa sürülecek aklı olmayan kişilerdenim, farklı bir ilgim var)
+ Matematik: 0.00 (hiçbir temelim yok, bana bilinmeyen denklem versen günlerce bakarım, problemler de ayrı bir mesele)
+ Sosyal Bilimler: 5-10 net (tarihe ayrı bir ilgim var, genellikle 3-4 net arası. coğrafyada bilgi eksiğim çok fazla, yorumlama kapasitem az. felsefe ve dine gelecek olursam socrates desen salatalık derim)
+ Fen Bilimler: 0.00 (oha!?!? diyeceksen artık bi' dur kardeşim. bilgiler eski konulara göre kafamda ancak son 9 ve 10. sınıf olmadığından dolayı yapamıyorum. biyolojiye çok ilgiliyim, yapabileceğimi düşünüyorum, kimyada formülleri ezberleyerek ilerletebileceğimi bilirken fizikte optiğe bela okuyarak "allah allah" diyerek kafamı okşayacak kadar bilgisizim)

- YDT: 12.5 net (evet bilader, daktilo olacağım, işsiz olacağım)
"Bu konuda çok sağlam ilerleyebilirim ki tek eksiğim Türkçe dersindeki gibi dil bilgisidir. Burada da grammer (1) alanını yapamıyorum. Ancak diğer bir bölüm olan skills (2) yerlerini rahatlıkla yapabilecek birisiyim. Dershanem üzerinden de eksik bilgilerimi kapatabilir, güzel hocalarımızla bu açığı kapatabilirim)



Şimdi buraya gelip derece öğrencileri veyahut farklı nezih arkadaşların yazmasını beklemiyorum. Ben yapabileceğimi biliyorum ancak şöyle bir şey var. Hacı bir insan piyasayı, zorluk derecelerini bilir bu kaynaklarda ama bana sorsan hız ve renk yayınlarına bile kolay diyemeyecek adamım. Birden fazla -yaklaşık 3 gündür- kaynakların bilgilerini, zorluk derecelerini, derece öğrencilerin yaptığı sıralamaları inceliyorum ancak bazı kaynaklardan emin olamadım. Neden mi? Şimdi ben yukarıda gördüğün üzere kapkaççı olmaya daha da yakın saygın bir evladım. O yüzden saf gibi gidip orta-zor kaynak alıp temelim olmayan alanda altıma etmek istemiyorum. Sonrasında çekinirim o dersten ve temel atmadan direkt gider en zorunu çözerim. O yüzden beyler, bayanlar -kadın pardon- yardımınıza ihtiyacım var. Aşağıdaki listede kendime göre -emin değilim çok fazla, çünkü zorlukları ve temelimi hangi kaynakla atacağım bilmiyorum- bir liste hazırladım. Bana yol göster sayın nezih, hırsız, sınıfın yaramaz çocuğu "heyp mi".


TURKCE: KAYNAK LISTEM
- Paragraf: 3D YAYINLARI SB -sb yazınca havalı oluyormuş öyle dediler-
- Dil Bilgisi Soru Bankası: LIMIT YAYINLARI -emin değilim, zor gibi geliyor-
- Türkçe Branş Denemesi: BILGI SARMAL

- Konu Özet Kitabı: LIMIT YAYINLARI

MATEMATIK: KAYNAK LISTEM
- Soru Bankası: AKTIF MATEMATIK
- Problemler Soru Bankası: BILGI SARMAL PROBLEM YADA HIZ VE RENK PROBLEMLER

SOSYAL BILIMLER: KAYNAK LISTEM
Dört (4) adet farklı alt ders için tek tek ayrı soru bankası almadım, gerek duymadım. Konu anlatımı, konu özeti + sosyal bilimler denemesi ile ilerleyeceğim.

- Sosyal Bilimler Konu Özeti: APOTEMI OZET
- Sosyal Bilimler SB: -tavsiye istiyorum, yukarıda sosyal netimi yazdım-
- Sosyal Bilimler Branş Denemesi: BILGI SARMAL

FEN BILIMLER: KAYNAK LISTEM

Fizik: OKYANUS YAYINLARI -temelim olmadığı için bundan başlamak istedim ama bilmiyorum, öneride bulunmuşlardı-
Kimya: sb tavsiyesi arıyorum -temelim yine yok ek olarak limit yayınlarının el kitabını almak istiyorum-
Biyoloji: BIYOTIK -dedim hacı bana bir öneri ver adam tak diyerek biyotik dedi, vardır bir bildiği dedim-


YDT KAYNAK LISTEM
- Dershanenin verdikleri mevcut, ekstra olarak more to read alabilirim yada grammer test book bakacağız....


Yukarıda gördüğün gibi bilader, aman yanlış anlaşılma olmasın hiçbirini satın almadım sepetimde bekletiyorum. Ne zaman "ha, tamam oldu bu iş" dersem o zaman tak diye basarım parasını. PDF veyahut diğer internetten çözülecek kaynakları sevmiyorum bana adam akıllı nesne lazım ahbap. Varsa bir bildiğin göster, yoksa bir fikrin sus ve izle. Haydi bismillahirahmenirrahim. Tavsiyeleriniz benim için birer birer bir baş tacıdır. Saygılarımla shitposter.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.