Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
990
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Proje Zamanlama Sorunu
Q
18 yıl (2490 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar ben başkalarının istediği şekilde bir script kodlayabiliyorum fakat zamanlamayı hiçbir zaman doğruı dürüst ayarlayamıyorum. eğer kendi kendime veya başka birisi tarafından script için bir zamanlama konulursa o scripti bitiremiyorum, eğer koymazsam hızlı ve seri biçimde bitiyor. ama bu çok kötü çünkü iş alamıyorum. iş almak istediğimde bana kaç haftada bitirebileceğim soruluyor. bende çok fazla süre koyuyorum buda kötü çünkü böyle olucna uzun deyip işi bana yaptırmıyorlar. mesela 1 haftada bir script kodlayabilecek iken bana sorulduğunda aklımdan ona 1 hafta demek geçiyor ama diyemiyorum belkide söyleyince 3-4 hafta tutabilir diye.

bu cidden berbat bir durum anca kendi bağımsıoz yaptığım scriptleri bitirebiliyroum. bir mantık verin bana ne yapmalıyım?



A
18 yıl (520 mesaj)
Yüzbaşı

sorduklarinda flexible bir cevap ver? mesela 1 ile 2 hafta arasi tutar gibi? Benim eski kiz arkadasim serbest calisiyordu, ve cogu zaman zamaninda bitiremiyordu, o yuzden kesin bir tarih vermektense 5-10 gun fark edebilir derdi.

yani 1 haftada bitecegini dusundugun bir is icin kendine de 4-5 gunluk bir tampon zaman iste?

baski altinda calismayi ben de sevmiyorum. Kucukken yapabiliyordum, ama yaslandikca baski fazla gelmeye basladi maalesef. Cozumunu tam olarak bilmiyorum. Sanirim sistematik olmaktan baska bir cozum yok. Her sabah duzenli olarak 8de bilgisayarin basina oturup, aksam 5-6 gibi de herseyi kapatmak gerekiyor. Ve her sabah calismaya gercekci hedeflerle baslamak lazim. Birden cok is yapmayi denersen kaybolursun.

Ve bu sabah 8 aksam 5 araliginda meslegin haricinde baska bir is ile ilgilenme. TV'yi kapat, cay icmeye cikma, arayan olursa uzun uzun muhabet etme, vs. Yani 8-5 arasi dissiplinli ol.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
18 yıl (2599 mesaj)
Yarbay

Kendine YAZILI Olarak Bi Liste Hazirla I$le Ilgili Bunu Gunlere Bol

Mesela
Pazartesi:
-Grafikler Tasarlanacak
-Db tasarimi Yapilacak
-Formlar Tasarlanacak(*) // Ben * i Bi Soraki Gune Sarkabilir Diye I$aretlemek Icin Kullanirim Genelde

Sali:
-Formlar Bitirilecek
-Class Lar Yazilacak
-cAudit
-cCondition
-cConditionCollection
-cDevice
-cDevice Collection
..................

Ve Her Bitirdigin I$in Uzerine Bi Cizik At, Kalemle, Kagit Uzerine,
Mukemmel Bi Motivasyon Sagliyacaksin Emin Ol. Ve Kagidinin Tamamini Cizdiginde I$ Erken Bitmi$ Olacak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
18 yıl (3888 mesaj)
Yarbay

10 gün fazlasını söylemek hatta bununda 5 gün opsiyonlu olduğunu söylemek ile işini garantiye alırsın.
işi erken verdinmi lafı olmuyor ama geç verince ......


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
18 yıl (5579 mesaj)
Yarbay

Programlı çalış. Ben öyle yapıyorum zaman problemi olmuyor.Mesela işi kağıda döküyorum ilk önce(zaman vermeden önce).
Programımı çıkartıyorum.5 günde biter diyorum kendime.Ama müşteriye 7 gün diyorum.Programıma bağlı kalıp asılıyorum sonunda 2 gün tatil çıkıyor.Ondada testleri filan gerçekleştiriyorum arkadaşlarıma denettiriyorum.Sonrada müşteriye teslim ediyorum.Hatta lamer arkadaşların varsa senin için daha iyi, ver siteyi hacklemeye çalışsınlar 1 gün boyunca



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.