Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
5
Cevap
425
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Programlama için donanım önerisi
M
14 yıl
Er
Konu Sahibi

Selam herkese
Merak ettiğim bir şey var. Yazılım geliştirmek için iyi bir bilgisayarda neler olmalıdır.
Bu güne kadar ne denediysem beni tatmin edecek artışlar görmedim. bilgisayar ne kadar güçlü olursa olsun programı derlerken. localhost açılırken ağırlaşıyor her zaman.
dikkatimi çeken diğer nokta ise donanim çok farklı donanimlarda çalışma fırsatı buluyorum ve bunlar arasında %10 ila %30 luk bir performans artışı sağlıyor.

evimdeki bilgisayar:
amd 1090t 4ghz
asus crosshair iv
4 gb 1600 mhz ram
ocz fatality II 60 gb ssd

iş yerindeki bilgisayarım
mac pro 4.1
üzerinde
2x 2.3 ghz xeon nehalem
16 gb 1333 ram
60 gb ssd var

bide macbook 4.1 kullanıyorum evde
onda da
core 2 duo 2.4 ghz
4 gb ddr2 ram
ve 5400 rpm harddisk var

yorumlarınızı bekliyorum .

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



E
14 yıl
Yüzbaşı

bende p3 var aklınıza gelen tüm programları rahatlıkla çalıştırıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
14 yıl
Er
Konu Sahibi

bendekilerde çalışıyor hocam. bahsettiğim şey çalıştırması değil. performansı artıran unsur ne? derleme süresinin kısalması için ne yapmalıyız.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
14 yıl
Yarbay

Çok emin olmamakla birlikte hdd hızı ve çekirdek sayısı ( Elbette hızı ) önemlidir diye biliyorum. Söz gelimi ssd kullanan bir sistemde derleme süresi, mekanik disk kullanan bir sistemden çok daha kısa olacaktır.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
14 yıl
Yarbay

Ssd + Ram kapasitesi + İşlemcinin gücü .
Sizdeki sistem de fena değil neyden şikayet ediyorsunuz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
14 yıl
Yüzbaşı

Birçok unsur var....
Bunlardan en önemlisi derleyicinin sürümü desteklediği donanım türü
100 çekirdekli bilgisayarınız olsun tek çekirdek destekli bir derleyici programa sahipsiniz diyelim bu hiçbir işe yaramaz.
Burada program çok önemli....
Donanım olarak önemli olanlar ise bilgisayarın neredeyse hepsi şöyle sayılabilir aslında

1.unsur HDD (ssd olması performans arttırır)
2. unsur işlemci (işlemcinin GHZ değerinden çok mimarisi önde olmalı ) şöyle anlatayım diyelimki celeron tabanlı bir işlemciniz var 4 çekirdekli olsun çekirdek başına 2.2 ghz düşsün.Aynı zamanda sandy bridge tabanlı 4 çekirdekli bir işlemciniz olsun buda 1.6 ghz frekansta görev yapsın her türlü 2.2lik celeron işlemciyi alt eder. (bunu aynı dere yatağına ev yapmaya benzetebiliriz)
3.unsur anakart (tüm bileşenleri tek bir çatı altında toplayan anakartın veri hızı düşükse performans düşer)
4.unsur (ram hızı ram boyutu ne kadar yükselirse performansta etkisi görülür)

Ama siz ne derseniz ne yaparsanız yapın önce KULLANDIĞINIZ YAZILIM BİLGİSAYARINIZDAN TAM VERİM ALMASINI SAĞLAMALI....
yoksa paranız çöpe gider.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.