Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
6
Cevap
308
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Programı en başa almak?
E
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Iki adet while dongum var ama ikinci dongu bitince program kapanıyor. Ikinci döngü bitince programi kapanması yerine ilk donguye dondurmem gerek nasıl yapabilirim?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
6 yıl
Teğmen

Yanlış anlamadıysam oyun senaryosu şöyle: Oyun başlar başlamaz sayı tahmin etmemi istiyor. Eğer doğru tahmin edersen ATM ekranına yönlendiriyor. ATM'den sonra herhangi işlem yapınca tekrar tahmin etme kısmına dönüyorum.

Eğer böyleyse şöyle yapmanı tavsiye ederim. Her iki kısmı da döngünden kurtarıp ayrı fonksiyon haline getir. Sonra bunları bir while döngüsü içine koy ve anahtar ekle. Anahtar = 0 olsun misal. Eğer kişi ATM ekranında oyundan çıkmak isterse ki bunun için dördüncü butonu eklemen lazım. Anahtar = 1 olur ve break olur. Diğer menü işlerimde ise Anahtar = 0 olduğundan break olmaz.

Ayrıca kod paylaşmak için https://paste.ubuntu.com kullanır mısın? DH'in kendi kod blogu kodları bozuyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daten -- 16 Ağustos 2019; 21:52:57 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.