Herkesin farklı bir düşünce sistemi vardır.Kimisi teknolojiden hoşlanır,el becerilerine yatkınlığı vardır;kimisi hesaplamalarda hoşlanır analitik düşünmek onun vazgeçilmezidir.Bu farklılıklar karşısında kişilerin başarılı olduğu ve olmadığı dersler veya konular olabilmektedir.Bu durum normaldir ve herkesin yaşadığı bir gerçektir. Önemli olan bu durumlarda eksiklerini belirlemek ve bu yönlerin içindeki boşlukları doldurmaktır.Tıpkı biyolojideki fıçı kuralı gibi.Minimum mineral düzeyi nasıl diğerlerinin kullanım miktarını belirliyorsa eksik olan konular da diğer konuların tamamlanmasına yol açabilir.Bu durumda kişi kendi zaaflarını bilmeli ve ona göre tedbir alarak bu seviyeyi ileriye çekmelidir. Sizinle bu yazımda bunu başarmanın ipuçlarını paylaşacağım.
1.İpucu Öncelikle kendi eksik olduğunuz konuları belirleyin.
2.İpucu Ardından bu konuları derslere ayrılmış şekilde bir kağıda yazın.
3.İpucu Bu konuların ÖSYM tarafindan yıllara göre sorulma yüzdesini araştırın ve eksik olduğunuz konular içinde bu iki durumu kesiştirin.
4.İpucu Bu iki kesişimi Venn şeması şeklinde de yapabilirsiniz ama eğer konularınız fazla ise bunlar arasından çıkma ihtimali yüksek olan ve uzun süreli konulara ağırlık vermelisiniz.
5.İpucu Bu konuları uygun kaynaklardan nasıl öğreneceğizi araştırın.(Konu anlatımlı kaynak ya da fasiküller olabilir.)
7.İpucu Şimdi sırada konu işleme planı hazırlamada.Örnek olarak ben kendi eksiklerime göre konu çalışma planımı atacağım.Bu plan ders şeklinde satır ve konu şeklinde sütun olarak hazırlanmalıdır .Üst kısmında bitirileceği optimum tarih yazılmalıdır.Örek olarak bir tyt programı:
8.İpucu Bu, büyük resimdi.Şimdi biraz daha ayrıntılı inceleyelim.Kendinize haftalik bir çalışma planı çıkartın. Örnek şablon olarak paylaştığıma benzer kullanabilirsiniz.
9.İpucu Ders planınız doğrultusunda eksik olduğunuzu hissettiğiniz konuların adlarını ve hangi sayfa aralıklarında ise o sayfaları da karşısına yazın. Günlük olarak bu işlemi tekrarlayın. Ulaştığınız hedeflerin yanına tik işareti koymayı unutmayın.
10.İpucu Her hafta konular ilerlerken programınızın ilerisinde mi yoksa gerisinde mi olduğunuzu takip edin ve buna göre çalışma sıklığınızı arttırın.
Sıkça Sorulan Tahmini Sorular 1-Tyt/Aytkaç ayda bitmeli? Cevap:Tyt/Ayt icin ben kendimce 3 ay müddet verdim ve farklı kaynaklardan ders bazında konu konu ilerleyerek gidiyorum.
2- Eksik olduğum konuları biliyorum fakat nasıl tamamlayacağımı bilemiyorum. Cevap:Eksik olduğunu hissettigin konuların konu anlatımlı çözümlü örnekli kitaplarını alabilirsin.Ben bunun için çap yayınlarını kullandım.Herhangibir ders fark etmez
3-Program kaç ayda bitmeli? Cevap:Kendi kanaatimce sınava en geç 2 ay kala bitmeli.Sonra denemelere başlanmalı.
Tüm bilgi içeriği tarafımca hazırlanmış olup herhangi bir alıntı için kaynak belirtilmesi rica olunur.İyi forumlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gurtdereli -- 25 Eylül 2018; 0:3:26 >
Hocam PDF olarak değil de direk kendisi var bende fotoğrafı da çıkartmak isteyen arkadaşlar olur diye düzenli çekmeye çalıştım.Yoksa Excel den ders konu gün şeklinde kendiniz de oluşturabilirsiniz bir tablo
1.İpucu
Öncelikle kendi eksik olduğunuz konuları belirleyin.
2.İpucu
Ardından bu konuları derslere ayrılmış şekilde bir kağıda yazın.
3.İpucu
Bu konuların ÖSYM tarafindan yıllara göre sorulma yüzdesini araştırın ve eksik olduğunuz konular içinde bu iki durumu kesiştirin.
4.İpucu
Bu iki kesişimi Venn şeması şeklinde de yapabilirsiniz ama eğer konularınız fazla ise bunlar arasından çıkma ihtimali yüksek olan ve uzun süreli konulara ağırlık vermelisiniz.
5.İpucu
Bu konuları uygun kaynaklardan nasıl öğreneceğizi araştırın.(Konu anlatımlı kaynak ya da fasiküller olabilir.)
6.İpucu
Edindiginiz kaynakların içindekiler kısmından eksik olduğunuz konuları işaretleyin.
7.İpucu
Şimdi sırada konu işleme planı hazırlamada.Örnek olarak ben kendi eksiklerime göre konu çalışma planımı atacağım.Bu plan ders şeklinde satır ve konu şeklinde sütun olarak hazırlanmalıdır .Üst kısmında bitirileceği optimum tarih yazılmalıdır.Örek olarak bir tyt programı:
< Resime gitmek için tıklayın >
Şeklinde olabilir.
8.İpucu
Bu, büyük resimdi.Şimdi biraz daha ayrıntılı inceleyelim.Kendinize haftalik bir çalışma planı çıkartın. Örnek şablon olarak paylaştığıma benzer kullanabilirsiniz.
< Resime gitmek için tıklayın >
9.İpucu
Ders planınız doğrultusunda eksik olduğunuzu hissettiğiniz konuların adlarını ve hangi sayfa aralıklarında ise o sayfaları da karşısına yazın. Günlük olarak bu işlemi tekrarlayın. Ulaştığınız hedeflerin yanına tik işareti koymayı unutmayın.
10.İpucu
Her hafta konular ilerlerken programınızın ilerisinde mi yoksa gerisinde mi olduğunuzu takip edin ve buna göre çalışma sıklığınızı arttırın.
Sıkça Sorulan Tahmini Sorular
1-Tyt/Aytkaç ayda bitmeli?
Cevap:Tyt/Ayt icin ben kendimce 3 ay müddet verdim ve farklı kaynaklardan ders bazında konu konu ilerleyerek gidiyorum.
2- Eksik olduğum konuları biliyorum fakat nasıl tamamlayacağımı bilemiyorum.
Cevap:Eksik olduğunu hissettigin konuların konu anlatımlı çözümlü örnekli kitaplarını alabilirsin.Ben bunun için çap yayınlarını kullandım.Herhangibir ders fark etmez
3-Program kaç ayda bitmeli?
Cevap:Kendi kanaatimce sınava en geç 2 ay kala bitmeli.Sonra denemelere başlanmalı.
Tüm bilgi içeriği tarafımca hazırlanmış olup herhangi bir alıntı için kaynak belirtilmesi rica olunur.İyi forumlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gurtdereli -- 25 Eylül 2018; 0:3:26 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >