E

Yüzbaşı
12 Nisan 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
480 (Bu ay: 4)
Gönderiler Hakkında
E
2 yıl
EVGA, Nvidia ile Partnerliğini Sonlandırdı
Taze bomba haber, EVGA Nvidia ile olan anlaşmasını Nvidianın saygısız tutumu nedeniyle feshettiğini duyurdu. Ayrıca ekran kartı işinden tamamen çekileceklerini, AMD ile anlaşmayı düşünmediklerini de eklemişler. 20 adet RTX 4090 örneği üretmişler ancak seri üretime geçmeyecek. Acaba board özelleştirmesine mi fazla izin vermedi Nvidia? Anlaşmayı düşünmüyoruz demiş ama AMD ve İntel çoktan EVGA'nın kapısını aşındırmıştır. XFX gibi Nvidia'dan AMD'ye geçme durumu olur mu göreceğiz.


https://videocardz.com/newz/evga-ceases-video-card-production-no-more-evga-geforce-gpus


https://www.youtube.com/watch?v=cV9QES-FUAM
E
4 yıl
Mini ITX Kasa Önerisi
Merhabalar, kurmayı düşündüğüm mini ITX kasa için kaliteli bir kasa tavsitesi istiyorum. Ayrıca sistem önerilerine de açığım LoL dışında need for speed civilization gibi oyunlar oynarım öyle pek takılmam. Taşıması kolay kasa olsun 1 sene sonra kaldığım yerden taşınacağım için.

B450I Gaming plus ITX AC anakart
AMD Ryzen 5 3600
AMD RX5500 ya da GTX1650 Super
Corsair TX550M/SF450 PSU
8x2 DDR4 3200 Mhz RAM
500GB Samsung 970 EVO Plus

Kasa olarak Cougar QBX düşünüyordum ancak n11 stokları bitti tam kuponları da almıştım 11.11 için. QBX e alternatif kasa önerilerinize açığım
E
5 yıl
135mm M42 Prime Lens Tavsiye
Merhabalar, Sony A6000'de adaptörle kullanılacak 135mm M42 lens tavsiyesi verebilir misiniz 200 lira civarına? Babamın eski zenit makinesinin üstündekini Helios 44M/4 58 mm f2 lensi değerlendirmek için adaptör sipariş ettim aliexpressten. Adaptörü alınca 135mm f2.8 modellere de bakalım dedik ama onlarca model var, her kafadan ses var bu yüzden kafam karıştı. Ayrıca sahibinden dışında İstanbul'da bu tarz vintage lensleri nerede bulabilirim Sirkeci'de, önereceğiniz dükkanlar var mı?
Sahibindende Pentacon ve Cosina gözüme çarptı biri 175 diğeri 200 liraya ama pentaconun da farklı modelleri varmış.
E
5 yıl
Solo Fırın Tavsiye
Sizce 8 programlı fırınlardan hangisi uygun? Marka takıntımız yok açıkçası şu anki arçelik fırınımız 20 seneyi geçti sorunsuz çalışıyor. Ayrıca siemens buzdolabı ve profilo çamaşır makinesi de 10 küsür senedir sorunsuz.

Arçelik 8541 DG 2050 lira
https://www.arcelik.com.tr/ocakli-firin/8541-dg-firin

Siemens HX9C30H29T 2198 lira
https://www.siemens-home.bsh-group.com/tr/urun-listesi/pisirme-grubu/solo-firinlar/solo-kombi-pisiriciler/HX9C30H29T#/Tabs=section-technicalspecs/

Bosch HGD79W220T 2050 lira
https://www.bosch-home.com.tr/online-satis/pisirme-grubu/solo-firinlar/solo-cift-yakitli-firinlar/HGD79W220T


2000-2200 bandında önerebileceğiniz modeller var mıdır rengi rengi beyaz olacak şekilde.
E
7 yıl
SSD donma/yeniden baslatmama sorunu
Merhabalar,
Crucial MX300 525gb aldim ve acronis true image ile laptopumdaki harddiski klonladim. Acronis'in tum adimlarini teker teker takip ettim ve ssd ile boot etmeyi basardim. Ancak windows 10 ile boot ettikten bir sure sonra bilgisayar usb cihazlari algilamiyor, donuyor (ama trackpad donmuyor), herhangi bir klasoru acmiyor ve yeniden baslatmak istedigimde baslatmiyor, yeniden baslatiliyor ekraninda takilip kaliyor. Ayrica kapatmak istedigimde de kapatmiyor ayni durum ile. Sorun nedir? Cozumu var midir? Eski HDD'yi geri takinca herhangi bir sorun olmuyor.
E
8 yıl
EUW pre
Merhabalar, smurf hesabimi euw silvera gecirmistim mainim disindaki lanelere agirlik vermek icin (mainim sup tr plat 5, sezon 1 silver 1 sezon 4 5 plat 3). Ancak her el 4 retardi tasiyamiyorum iyi oynasam da kotu oynasam da. euw silver eloda olanlar, tercihen tr plat seviyesi eklesin duolayip yukselelim.
nick: focus pocus
E
10 yıl
HP G62 Ekran Kartı Sorunu
Merhaba arkadaşlar, HP G62-B53STV kullanıyorum ancak oynadığım oyundaki (league of legends) performansı oldukça düşük, very low olan ayarlarda bile kasma yapabiliyor ve fps dalgalnması yaşıyorum, bir bakıyorum 60 bir bakıyorum 7-8 lere düşüyor, bir gün gpu-z ye bakayım dedim ve ekran kartımın PCI-E x16@2.0 da çalışması gerekirken PCI-E x8@1.1 de çalıştığını gördüm. bunun nedeni ne olabilir? performasn testine sokmama ve oyun açık açmam rağmen bu değişmedi ve bu durum bir hayli canımı sıktı. yarın bilgisayarı açıp temizleyeceğim çünkü uçak gibi ses çıkarmaya başladı, önceden de açıp temizlemiştim bununla ilgili sorun olabilir mi? cevaplarınız için teşekkürler
< Resime gitmek için tıklayın >
E
14 yıl
x1950GT AGP için Win7 Driver(Yardım!!)
arkadaşlar x1950GT AGP için Win7 driver bulan ya da driver sorununu çözebilen var mı
bir çok forumu gezdim ancak bir türlü çözümü bulamadım
lütfen yardımcı olun..
E
15 yıl
bobiler.örg yeni üyelik
arkadaşlar bobiler e üye oldum ve normal bobi olmak için yardımınıza ihtiyacım var :)

http://www.bobiler.org/fotosap

beğendiyseniz k verin.

< Resime gitmek için tıklayın >

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Resime gitmek için tıklayın >
E
16 yıl
x1950GT AGP Sorun
Önncelikler herkese selamlar

Sapphire x1950GT AGP ekran kartım var fakat kart PCI hızında çalışıyor
bu sorunu nasıl düzeltebilirim?bios update ile düzeltilebilir mi?
sistemim imzamda,yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.