W

Yarbay
07 Mart 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
238 (Bu ay: 5)
Gönderiler Hakkında
W
2 yıl
Fibabanka alışveriş kredisi kandırmacası
15 aya kadar olan faizsiz-masrafsız kampanyalardaki "mağazalarından" seçeneği olan tüm markalarda, mağazayı arayınca fiyatlarda fark çıkarıyorlar. Söylenen ise fibabankanın yüzde8 küsürlük farkı onlardan aldıkları için, onlarda fiyata eklemek zorunda kalıyorlarmış. İyi de ben zaten tüketici çeksem 15 aylık, peşin alışverişte yaptırabileceğim indiridimi de sayarsak daha fazla kara geçiyorum. Tamamen saçmalık bir sistem oluşturmuşlar..


https://www.fibabanka.com.tr/bireysel/krediler/ihtiyac-kredisi/alisveris-kredileri
W
3 yıl
Ankara Belediyesi vs. Aydın Belediyesi (ikisi de CHP)
Annem Aydın Didim'de yaşıyor biz Ankara'da. Çıktık yola. Aydın'a girince maşallah yollar asfalt ama girintili çıkıntılı. Hani bir miktar bozuk olur ama bu öyle değil. Arazi gibi. Neyse çıktık geldik Didim' e. Didim merkezde pek sıkıntı yok yalan olmasın. Ama Akbüğe gelince yollar aynı Aydın gibi bozuk. İskanlı sitenin cadde yolu 2 yıldır kaya yığını, bırakın asflatı, düzeltmiyorlar bile. İnşaat sezonu bitmesine rağmen "tanıdıklar" vasıtası ile inşaata usulsüz devam etmeler. Ne ararsak var.

Ben Ankara'da mavi masaya bir bozukluğu yazınca, 1 hafta geçmeden tamir edilirken, Aydın'da 2 yıldır sallamıyorlar resmi başvurularınızı. Tabii ki Mansur başkan kadar bir belediyecilik beklemiyorum ama belediye başkanlarının panolardaki resimleri dışında bir varlığını sezemiyorsunuz.

Velhasıl kelam, arkadaşlar yerel seçimlerde sakın particilik yapmayın. CHP, AKP, İyi Parti, MHP vs. fark etmeksizin çalışana oy verin. Aynı parti olunca biraz ses yükseltince yalandan isim değişse bile muamele değişmiyor. Sadece 1001 bahane sunuyorlar. Ama değişim korkusu olan başkan o şehrin çehresini değiştiriyor.
W
3 yıl
Trye hızlı giren Realmede hala operatör desteği yok!(Güncellendi)
Realme supporta da yazdığım gibi hala operatör desteği yeterli değil. Malum artık VOLTE ve wowifi neredeyse standart oldu. Aldığımız telefonların da uluslararası sürümlerinden bu özelliklerinin olduğunu biliyoruz. Normalde operatörlere telefon tanımlanması şirketler arası iletişim iyi olduğu sürece 5-10 dklık bir işlem. Trde kalıcı olmayı düşünen bir firma ve f/p oranı yüksek stabil telefonları için bu istek sanırım doğal hakkımız olsa gerek.

Edit: Geçen hafta emailleşmeler sonucu olan:
"R"ealme
"B"en

B: realme 5 pro ya hala neden volte gelmedi?
R: Efendim, Trde operatör desteğimiz çıkmadı daha.
B: Peki kardeşimin realme 7 telefonunda nasıl var volte.
R: Nasıl olur, resim paylaşır mısınız?
B: Tabii, buyrun.
R: Yetkili birimlere bildirdik.

İşte bir firma böyle kendi ayağına sıkar. Daha kendilerinden haberleri yok..
W
5 yıl
Youtube app gelen linki açmıyor
Herhangi bir sosyal medyadan gelen youtube linkine tıklayınca youtube app açılıyor fakat anasayfada kalıp linki açmıyor. Whatsappden gelen video whatsapp içinde ya da linki kopyalayınca chrome da açılıyor. Neden ya da çözümünü bilen var mı?
W
8 yıl
(Cozuldu) Laptop acliliyor samsung yazisi gorundukten 3 sn sonra kapaniyor?
Baslikta oldugu gibi gibi oluyor ve laptop kendini kapatiyor direk. Ramleri tek tek takip denedim, ssd diskiminin sagligini falan da kontrol ettim saglamlar hepsi. Biosa girersem hic kapanmiyor ya da windows a girebilmisse(bazen ne hikmettir sorunsuz aciliyor) yine kapanmiyor. Isiyi vs kontrol ettim acildigi zamanlarda yine sorun yok. Neden olabilir bu?
W
9 yıl
Yurt disi S5 de vodafonda internet baglantisi duzensiz?
Yurtdisindan getirilmis olan tmobile s5 vodafonda kullanirken baglanti sorunlari yasaniyor mobil internetinde. Bunun nedeni ne olabilir ve cozulebilir mi?
W
9 yıl
Laptop acilista usbyi hemen algilamama ve gec ayar yukleme sorunu
Samsung laptopum var, win 8.1 yuklu. Harici mouse kullanmaktayim. Aleti her ac kapa yaptigimda fn tusu ile calisan ozellikler hemen aktive olmuyor. Ayrica mouse u da hemen algilamiyor. Sanki daha onceleri desktop geldigi anda bu ozellikler direk calisir halde oluyordu(diger acilistaki programlarin acilma sureci devam etse bile). Ne gibi bir ayari degistirmis olabilirim? Ek olarak restart attigimda boyle bir problem olmuyor.
W
9 yıl
Ortalama bir kullanici olarak Iphone 6ya yorumum...
Ilk defa 3 ay once Iphone a gecis yaptim ve su ana kadar ekstra bir artisini goremedim ortalama bir kullanici olarak.

Normalde android kullanirdim hep, daha oncesinde de nokia(symbian)). Hazir yurtdisindayken ve imkanim varken IPna geceyim dedim. 2012 civarlarinda ilk gelisimde buralara neredeyse herkeste IP vardi ve ben de tabii o zamanlar bol bol yasanan android ve marka facilarindan dolayi cani yanan biri olarak ios a ozenirdim hep; fakat maddi imkanlar el vermedigi icin alamamistim o zaman. Su an IP 6 64gb kullaniyorum ve 800 dolara geldi. Bir oncesinde ise Nexus 5im vardi yine buradan aldigim. Simdi biraz daha deneyimli bir IP kullanicisi olarak NX5 in su anki telimden daha akici ve sorunsuz oldugunu soyleyebilirim(Trdeki surumlerde sorunlar varmis ama ben yasamadim hic). Ama onun da cok buyuk bir handikapi vardi ki o da sarj suresi. Cok cok kisa gidiyordu. Su an IP6im ilac gibi geliyor o konuda. Ama sadece bununla sinirli. Onun disinda su an neden +300 dolarlara varan bir para odedigimi sorguluyorum. Ha telefondan cok sikayetim yok, genel olarak sorunsuz kullaniyorum fakat dedigim gibi gercekten arti olarak odedigim para sirf bir kez de ben deneyeyim diye verilmis oldu. Ha pisman degilim cunku allah kismet eder de telime iyi bakarsam Trde zarar etmeden satabilirim sanirim.

Buradaki hayal kirikligim cok ovulen iosun artik eskisi gibi olmamasi oldu. Ayrica bircok arkadasin sorunlarindan dolayi konular acmasi da dikkatimi cekmiyor degil. Bu durum genelde androidde normaldi(r). Androidde telefonu cok kurcalama hevesimi yeterince tatmin etmis biri olarak su an IPnumu dumduz kullaniyorum desem yeridir. Ama bir daha bu kadar fark verip alir miyim? Sanirim hayir, ozellikle de Tr sartlarinda(maddi olarak)...

Edit: Konuda duzeltme yaptim nexusum 32gbdi onu dusunurken yazim hatasi yapmisim. Yanlis yazilmisti ama geri kalan yorumlarim dogrudur kendimce. Keske arkadaslarin cogu yargisiz infaz yapmadan once biraz bekleserdi. Neyse, kanit isteyen varsa telefonumla iligili buradan resim vb paylasayim. Daha onceki yorumlarimda hic yalan soylemedim cok sukur, acilip bakilabilir. Oncesinde nexus konularinda sonrasinda ise IP konularinda duzenli mesajlarim vardir. Ne aldiysam ne gorduysem onu yazarim.

Son olarak, arkadaslar bu kadar fanatik savunmayin. Yaziyi duzgun okuyan her birey rahatca gorecektir ki androidi de elestirdim ve daha iyidir demedim. Sadece neden daha fazla vereyim bir dahaki sefere dedim. Bir yazim hatasi ile denmeyen kalmamis...
W
11 yıl
Airties 5343 modem güç adaptöründeki cızırtı?
Güç adaptöründen çok hafifte olsa bir cızırtı geliyor. Modem daha yeni ve ilk takıldığı anda başlıyor ve çıkarıp 3-4 sn geçinceye kadar sürüyor. Önceki modemimin adaptöründe böyle bir ses yoktu. Bu önemli bir şey midir?
W
11 yıl
Bazı kanalların gün içinde çekmemesi sorunu...
Arkadaşlar bizde vestelin bir uydu alıcısı ve onun kendi çanağı var. Yıllardır kullanırız ama bu aralar bir şey oldu. Bazı kanallar(hep aynıları ama: cnbc-e, ntv, number one vb) gün içinde çekmemeye başlıyor. Diğer kanallarda hiçbir sorun yok(kanal d, star vs). Nedenini bir türlü çözemedim. Var mı bir fikri olan?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.