M

Er
24 Aralık 2020
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
14 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
2 yıl
Yaz stajının AKTS\u0027si, alttan ders almaya engel mi?
Selamlar, mühendislik ikinci sınıf öğrecisiyim. İlk senenin ikinci döneminden alttan derslerim var ve ikinci sınıfın ikinci döneminde yaz stajı var. Bu staj olmadan alttan derslerimi alabilirim ama staj olduğu için 45 AKTS sınırını aşıyor. Bunun çözümü var mıdır?
M
2 yıl
Lisans mı daha önemli yoksa lisansüstü mü?
Biraz saçma bir kıyas gibi görünebilir, detay vereyim. Başta mühendislik olmak üzere, kötü bir üniversitede lisans okuyup prestijli bir üniversitede yüksek lisans veya doktora yapan bir insan; sizce dışarıya nasıl bir izlenim verir?

Çok iyi bir üniversitedeki bir lisans programından yeni mezun olan adam, bu kişinin önüne geçebilir mi? Yoksa insanları gözü direkt bu adamın lisansüstü eğitime devam ettiği üniversitenin adına mı takılır?
M
2 yıl
Modemi başka bir odaya bağlamak?
Arkadaşlar modemi başka bir odaya bağlamak istiyorum. Şuanda bağlı olduğu odada modeme bağlı olan kablo sökülmüyor. Diğer odada o kabloya uygun soket var ama bu konular hakkında pek bilgim yok. Cat 8 ethernet kablosu alıp diğer odadaki sokete ve modeme takarsam modem o odada çalışabilir mi? Yoksa nunun yerine daha fazla para verip menzil arttırıcı cihaz almamı mı önerirsiniz? Modemde 5 Ghz ağda bulunuyor, bunda dolayı modemi taşımak istiyorum.
M
3 yıl
Mühendislikte vakıf üniversitesinden devlet üniversitesine yatay geçiş
Arkadaşlar vakıf üniversitesinde burslu mühendislik okuyorum. 100 binlik sıralama ile girdim. Ortalamam yüksek olursa 50 binlik devlet üniversitesine yatay geçiş yapma ihtimalim nedir? Boşa ümitlenme mi dersiniz?
Mühendislik okuyup yatay geçişle daha iyi bölüme geçen tanıdıklarınız varsa sıralamasını yazar mısınız?
M
3 yıl
Hipertansiyon, vücut geliştirmeye engel mi?
Arkadaşlar vücut geliştirme için spor salonuna kaydolacağım. Sağ böbreğimde küçülme var. Tansiyonumu düzenli olarak ölçüyorum ve normal çıkıyor, şuana kadar ciddi bir rahatsızlığım da olmadı. Ama spor yapabilir raporunu maalesef tansiyon sıkıntı diyerek vermiyor ve doktordan doktora yönlendiriyorlar. Normalde aile hekiminin 5 dakikada vereceği rapor için kardiyolojiye yönlendiriyorlar. Özelde 400 lira test ücreti isteniyor. Bu hafta eğitim araştırma hastanesinde randevum var ve doktor rapor vermeyecek diye korkuyorum. Ne önerirsiniz? Sırf böbreğim küçük diye spor yapamayacak miyim ben?
M
3 yıl
AMD ekran kartı arızası
AMD Radeon HD8730M ekran kartı var bilgisayarda. 6 ay kadar önce bilgisayar açıldıktan hemen sonra donuyor ve asla düzelmiyordu. Güvenli moda alıp ekran kartını devre dışı bırakınca düzeliyordu. Ekran kartı tamir olabilir mi, ne kadara mal olur?
M
3 yıl
Hard disk bilgisayarda görünüyor ama açılmıyor
Hard disk babamın bilgisayarında görünüyor ancak isminin altında kapasitesi görünmüyor ve açamıyoruz. Ancak benim bilgisayarımda sorunsuz çalışıyor. İçinde babamın mesleği ile ilgili bilgiler olduğu için biçimlendiremiyoruz. Nasıl çözebiliriz bu sorunu?
M
3 yıl
Yurt dışında yüksek lisans
Yurt dışında mühendislik yüksek lisans programlarına başvururken mezun olduğumuz üniversiteye ya da üniversitenin dünya sıralamasına dikkat edilir mi? Ayrıca bölümle ilgili proje geliştirilirse bunun da katkısı olur mu? Bilgisi olanlar cevap verirse çok sevinirim.
M
3 yıl
Elektronik mühendisliğinde yazılım öğrenmek
İyi akşamlar. Bu sene iyi olamayan bir vakıf üniversitesinde İngilizce Elektrik- Elektronik Mühendisliğine burslu yerleştim ve şuan hazırlık sınıfındayım. İş ilanlarına bakınca yüzüm düşüyor. Şimdiden yazılım öğrenmeye başlamak istiyorum. Hangi dille nasıl başlamalıyım, tavsiyeleriniz nelerdir?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.