Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
458
Tıklama
0
Öne Çıkarma
AMD ekran kartı arızası
M
3 yıl
Er
Konu Sahibi

AMD Radeon HD8730M ekran kartı var bilgisayarda. 6 ay kadar önce bilgisayar açıldıktan hemen sonra donuyor ve asla düzelmiyordu. Güvenli moda alıp ekran kartını devre dışı bırakınca düzeliyordu. Ekran kartı tamir olabilir mi, ne kadara mal olur?



G
3 yıl
Binbaşı

muhtemelen ekran kartının besleme üniteleri Yüksek Sıcaklıktan zarar gördü. Ya fazla voltaj gönderiyor yada eksik o yüzden pc donuyor.
Tamir edilemez anca ona uygun Besleme ünitesi vs tedarik edeiblirseniz parça değişimiyle düzelebilir. Ama zarar görmüş parca tamir edilemez.



K
3 yıl
Yüzbaşı

Grafik çip ölmüş olabilir belki ama genelde yaşandığı üzere lehimlerinin yenilenmesi yani "reballing" yapılması gerek gibi. Bir çok elektronik tamir servisi bu işi yapabilir, ancak bazen reballing yapmak yerine yaptık diyerek lehim pastası sürüp çipi ısıtarak bir süre idare eder hale getirdikleri de oluyor, haliyle bir kaç ay sonra aynı sorun geri dönebiliyor.

İnternetten laptop tamir eden servislere göz atıp fiyat bilgisi alabilirsiniz. AMD grafik çipli laptoplar bir ara çok sık bozulduğundan bu işi gayet makul ücrete 6 ay garantili yapan çok sayıda servis vardı yıllar yıllar önce. Şimdi durum nedir, ne değildir siz tecrübe edeceksiniz.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.