B

Yüzbaşı
15 Şubat 2020
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
1002 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
B
3 ay
Görüntü Titreme Sorunu
Arkadaşlar 2 gündür bu sorunla uğraşıyorum monitörü çöpe atmama ramak kaldı. Birden bire görüntü de titremeler renklerin birbirine girip geri düzelmesi gibi bir sorun yaşıyorum. Bazen 4-5 saat kullanıyorum bir sorun olmuyor sonra birden bire görüntü alttan yukarıya doğru titremeye başlıyor. Sonra bu titremeler hızlanmaya başlıyor. En sonunda da renkler falan birbirine giriyor geri düzeliyor döngüye girdi resmen. Sistemi kapatıyorum 1-2 saat falan geri açıyorum düzelmiş oluyor. 2 farklı HDMI kablosu 2 adet ekran kartı ile denedim sıkıntı bunlarda değil. Monitör güç kablosunu farklı 2 prize taktım yine düzelmedi. Ne yapabilirim acaba bilen var mı?
B
7 ay
Emlakçı olmadığı halde komisyon isteyen ev sahipleri hakkında
Son günlerde bunların sayısı çok arttı. Hangi ilana girsem normal şahıs hesabı ile daire ilanı atıyorlar altta da bir kira bedeli kadar da emlakçı komisyonu var yazıyorlar. Şuana kadar hangisine emlak sicil numarasını ve emlak ofis adını sorduğum da hatta ofisin konumunu istediğim de anında engel yedim. Hiç cevap veren yok. Gerekli soruları sorduğum vakit engelliyorlar :) Bunları nereye şikayet edebiliriz acaba?
B
geçen yıl
Bios\u0027dan İşlemci Ayarı Değiştirdiğim Zaman Bios Sıfırlanıyor
Arkadaşlar normal de sistemimi hep overclocklu kullanıyordum. Dün ne olduysa sistem sapıtmaya başladı kendi kendine. 8 GB RAM olduğu halde kullanılabilir miktar 4 GB olarak göstermeye başladı Dual kit takılı olduğu halde RAM'leri Single olarak çalıştırıyordu Dual channel çalıştıramıyordum falan. Eski BIOS sürümleri ile o sorunları çözdüm. BIOS'da bile RAM slotları yanlış gözüküyordu. 2 ve 4. slotlar da RAM olmasına rağmen sanki 1 ve 2.slotlar da takılıymış gibi gösteriyordu. Bu sorunları düzelttim fakat şimdi de şu sorun başladı. İşlemci ile alakalı en ufak bir ayarı bile değiştirsem anında BIOS sıfırlanıyor kısır döngüye girdi resmen. İşlemci ayarları hariç ne yaparsam yapayım sorun yok save and exit diyorum olması gerektiği gibi açılıyor masaüstünü görüyorum ama işlemci ayarlarını kurcaladığım zaman hemen boot failure detected falan diye hata veriyor sistem. Load optimized default seçeneği falan çıkıyor mecburen ona basmak zorunda kalıyorum yoksa düzelmiyor. Bunu neden yapar sizce başına gelmiş var mı hiç?
B
geçen yıl
Oyunları Nasıl Akıcı Oynayabilirim?
Arkadaşlar yeterli bir sistemim var. Zaten hep steam'dan sistemime göre olan oyunları alırım. Mutlaka bakarım sistem gereksinimlerine. Şöyle bir sorunum var benim. Monitörüm 75Hz. Ben oyunda 100 FPS'de alsam görüntü akıcı olmuyor kasma hissiyatı var. Uzun süredir araştırıyorum ama net bir şeyler bulamadım. Mesela oyun içinden vsync ayarını aktif edin diyorlar. Bu sefer de FPS 75'den 74'e düştüğü an bir kasma takılma oluyor aşırı sinir bozucu bir durum. Ayrıca input lag dedikleri olay oluyor. Mouse falan geç hareket ediyor çok belli oluyor oynarken. RivaTuner Statics önerdiler bu program üzerinden FPS sabitle diye ama bu program ile sabitlediğimde de bir miktar input lag oluyor. Araştırırken D3DOverrider programını gördüm bu forumda paylaşmış bir arkadaş. Oyunu programın listesine ekleyip " Force triple buffering " ve "Force Vsync " ayarlarını da on konumuna getirip oyuna girin falan diyordu bu ilk başta sanırım sorunu çözmüştü benim FPS sabit iken düşse bile hissettirmiyordu fakat şuan bu da çalışmamaya başladı ne yaptıysam olmuyor. Akıcı oyun oynamak için ne yapmam gerekiyor acaba? Benim FPS'i sabitleyip oynamam lazım onu net olarak anladım. İnput lag ve anlık fps drop olmadan çalıştırmam lazım oyunları. Bu konu da önerileriniz var mı?
B
geçen yıl
Yüksek FPS\u0027ler de Bile Kasma Hissi - Oyunlar Akıcı Değil
Arkadaşlar böyle bir sorunum var ne yazık ki. Bir türlü çözemedim. Yüksek FPS bile alsam oyunlar akıcı değil ve kasma hissi var. Genel olarak BF4 ve BF1 MP oynuyorum. Sistemim bu iki oyuna da yetiyor aslında. BF4'de 140 FPS falan alıyorum ama o halde bile akıcı değil kasıyor gibi geliyor. Biraz araştırdım kimisi vsync aç diyor kimisi ekran kartından fps sabitle diyor ne yapacağımı şaşırdım. Bir de RTSS programı ile oyunu ekleyip oradan monitör hz oranını yazıp sabitleyin diyorlar bir nevi vsync gibi o da fps monitör hz oranının üstüne çıkmıyor. Şu da var ki bu yazdığım oyunlar online olduğu için rekabet sınıfına giriyor ve kimse de önermiyor fps sabitleme yada vsync açmayı. Lag oluyor diyorlar. Vsync açarak denedim bu arada cidden hareketler daha da ağırlaşıyor. Sağa sola dönerken geç dönüyor biraz daha. Benim ne yapmam lazım sizce öneriniz var mı? Benim istediğim kasma hissiyatı olmadan akıcı bir şekilde oyun oynamak. Monitörüm 75Hz. R9 270X ekran kartı kullanıyorum. Radeon ayarlarından yapabileceğim bir ayar falan var mı?
B
geçen yıl
Sigortasız Eleman Çalıştıran Mekan Hakkında
Merhabalar. Arkadaşlar benim bir arkadaşım iş aradığı için cafeleri falan gezmiş en son birisi numaranı bırak ararız çünkü eleman arıyoruz buraya şuan buranın sahibi yok geldiğin de seni arar demişler arkadaşım da evine gitmiş. Dün aramışlar gel görüşelim ayağına hemen işe başlatmışlar eleman yok diye. Yarım gün çalış yarım günlük yevmiye verelim demişler bu da çalışmış. Adamla konuştum dedi bana anlattı aylık haftalık değil günlük yevmiye veriyormuş sadece. Sigorta falan yokmuş adam yapmıyorum sigorta falan demiş. Sigortayı sadece yanımda uzun süre 1 sene falan çalışan kişilere yapıyorum demiş. Yemek falan da vermiyormuş ayrıca. Günlük 350₺ ücret veriyormuş kasadan yemek için 40₺ alın yemeğinizi yiyin ama yevmiyenizden kesiliyor haberiniz olsun falan demiş adam. Yani 40₺ alıp yemek yersen adam sana iş çıkışı 310₺ para veriyor. Böyle bir çalışma şekli var mı ya? Bu adamları nereye şikayet edebiliriz bilen var mı acaba? Sağlam bir ceza almalarını istiyoruz çünkü. Sigorta yapmamak sigortasız eleman çalıştırmak suç zaten.
B
geçen yıl
Navigasyonda Adres Çıkmama Sorunu - Sipariş Verememe Durumu
Arkadaşlar merhabalar. Yeni bir eve taşındım 2 ay oldu daha. Bu evde adres sorunu yaşıyorum. Öncelikle şunu diyeyim adresim doğru. E-devletten ikametgah üzerinden kontrol ettim doğru. Ayrıca faturalar da bu adrese geliyor. Adres yanlış olsa fatura çıkartan eleman saati okumaya gelemezdi. Bu eve yemek ve ürün siparişi verirken çok tereddütte kalıyorum. Çoğu zaman adresi bulamıyorlar beni arayıp abi konum atar mısın adresi bulamadık falan diyorlar ve ne zaman şuan neredesiniz diye sorsam hep aynı cevabı alıyorum. Kurye arkadaşlar hep evimin 3.4 sokak yukarısına gidiyorlar. Sorduğum zaman abi adres orası gözüküyor konum bizi oraya götürüyor diyorlar. Bu sorunu bir türlü çözemedim. Bazen de hiç sorun yaşamıyorum tek sefer de getiriyorlar kapıyı çalıyorlar kurye görünce şaşırıyorum :) Adresimi google maps ve yandex maps'e girdiğim zaman da göstermiyor bu arada. Bir sıkıntı var ama bulamıyorum. Hepsiburada yada trendyol üzerinden bu yüzden siparişte veremiyorum getirmezler adresi bulamazlar diye. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Bu tarz bir sorun yaşayan yada yaşamış olan var mı acaba ne yapabilirim?
B
geçen yıl
Oyun Oynamak İçin HDD Önerisi
Arkadaşlar elimde 5-6 senelik seagate barracuda 500GB disk var. Son zamanlar da oyunlar da takılma ve geç yüklenme sorunları yaşıyorum. Özellikle ETS 2 de daha çok yapıyor. Test falan yaptım hız konusunda çok kötü gelmedi bana ama eskidiğinden midir nedir bilmiyorum ETS 2 için araştırma yaparken aynı sorunları yaşayan kişilerin yeni harddisk alarak sorunu çözdüklerini öğrendim. Yeni disk alırsam büyük ihtimal sorunum düzelecek. Seagate alma diyen çok kişi var. Genelde herkes Toshiba P300 ve WD Blue al diyor. Bana 2TB disk lazım. Diski sadece oyun amaçlı kullanacağım bu arada arşiv falan değil. Yani disk sadece oyun oynamak için çalışacak kasada. Steam kütüphanemi doğrudan bu diske aktaracağım. Bu yüzden hızlı bir disk arıyorum. Önerileriniz var mı acaba? Bir kaç gündür araştırıyorum ama artık kafam karıştı. Bir de bu CMR ve SMR muhabbeti var onu da anlamadım. CMR daha iyi onu alın falan diyorlar hangi disk cmr hangi disk smr bilmiyorum. Ben işin içinden çıkamadım. Ayrıca aşağıya şuan ki kullandığım diskin hızını ve WD Blue 2TB diskin hızlarını atacağım. WD Blue için verdiğim ekran görüntüleri güncel bu arada hepsiburada sitesinden alınmadır. Alan kişiler memnun olduklarını yorum kısmına yazıp resim eklemişler. Bunun için de ayrıca sorayım. Bu diski önerir misiniz? Çünkü daha önce WD Blue'nin 1TB harici diskini almıştım 2.5" laptop diski 2 sene de çöp oldu şuan da çekmece de yatıyor pek emin olamadım o yüzden.

Şuan ki kullandığım seagate 500gb diskin testi;


< Resime gitmek için tıklayın >

Bunlar da wd blue 2tb diskin kullanıcılar tarafından yapılmış olan testleri;


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Görüldüğü üzere kullandığım disk ile bu disk arasında devasa bir hız farkı var ben bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum oyunlar da ki takılma sorununun. Önerilere açığım.

WD Blue 2TB Satış Linki
Wd Blue 3.5 Sata Iıı 6gb/s 256MB 2 Tb Hard Disk WD20EZBX Fiyatı (hepsiburada.com)
B
geçen yıl
Facebooktan Sürekli Uyarı - Engel Yiyorum!!
Bu sorunu yaşayan var mı benim gibi acaba? Herhangi bir paylaşım olsun diyelim fikrimi belirtmek için yorum yapıyorum için de küfür yok kötü söz yok zorbalık yok hiç bir şey yok iki dakika sonra bildirim geliyor 30 gün boyunca paylaşım yapman ve yorum yapman engellendi diye. Bu ne biçim bir iştir arkadaş. Ben yorum bile yapamıyacakmıyım ne saçma şeyler yaşıyorum ben böyle. Sıkıldım artık bunun çözümü yok mu? Daha 2 gün önce küfür eden birini şikayet ettim 50 kere bildirim geldi hiç bir şey yapmamışlar standartlarımızı ihlal etmiyor falan yazıyordu. Bu kadar da olmaz.
B
geçen yıl
Bunu Ev Sahibinin mi Karşılaması Gerekiyor Bilenler İçeri
Forumda beni bilenler bilir açtığım konulardan. Bir türlü rahat edemedim. Ya tuttuğum evlerden yada ev sahiplerinden çekiyorum. Bir şey oluyor yani. Mutlaka bir sıkıntı çıkıyor. Bahtsız bir insanım sanırım. Konuya gelecek olursak. 2 ay önce bir eve taşındım. Evi tutarken o kadar da soğuk değildi havalar normaldi yani. Evi beğendik tuttuk. Son zamanlarda havalar da iyice soğuduğu için bariz bir şekilde hissediyorum artık evin bütün odalarından ve salondan cayır cayır soğuk hava geliyor. Banyoyu demiyorum bile sanki kutuplardaymışım gibi hissediyorum banyoya girdiğim zaman ev ile bir bağlantısı yok sanki aşırı soğuk oluyor. Bilgisayar odama giriyorum alttan bir soğuk geliyor sürekli. Biraz kontrol ediyorum duvarın köşesinden parkelerin oradan geliyor soğuk. Aynısı yatak odası ve salon için de geçerli bu arada. Yatak odası daha soğuk oluyor hatta gece uyuyamıyorum. Kombi açık ama evi ısıtmıyor boşuna çalışıyor. Olan yine bana oluyor. Çünkü bu şekilde ev ısınmadığı için yüksek miktar da fatura geliyor. Böyle bir sorun olduğunu bilsem ilk baştan evi tutmaz başka bir ev bakardım. Bu kış çok sıkıntı çektirecek ev çok soğuk oluyor. Böyle bir sorun olduğun da bu sorunu ev sahibi mi çözecek yoksa kiracı mı bilen var mı acaba?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.