Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1118
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yüksek FPS'ler de Bile Kasma Hissi - Oyunlar Akıcı Değil
B
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar böyle bir sorunum var ne yazık ki. Bir türlü çözemedim. Yüksek FPS bile alsam oyunlar akıcı değil ve kasma hissi var. Genel olarak BF4 ve BF1 MP oynuyorum. Sistemim bu iki oyuna da yetiyor aslında. BF4'de 140 FPS falan alıyorum ama o halde bile akıcı değil kasıyor gibi geliyor. Biraz araştırdım kimisi vsync aç diyor kimisi ekran kartından fps sabitle diyor ne yapacağımı şaşırdım. Bir de RTSS programı ile oyunu ekleyip oradan monitör hz oranını yazıp sabitleyin diyorlar bir nevi vsync gibi o da fps monitör hz oranının üstüne çıkmıyor. Şu da var ki bu yazdığım oyunlar online olduğu için rekabet sınıfına giriyor ve kimse de önermiyor fps sabitleme yada vsync açmayı. Lag oluyor diyorlar. Vsync açarak denedim bu arada cidden hareketler daha da ağırlaşıyor. Sağa sola dönerken geç dönüyor biraz daha. Benim ne yapmam lazım sizce öneriniz var mı? Benim istediğim kasma hissiyatı olmadan akıcı bir şekilde oyun oynamak. Monitörüm 75Hz. R9 270X ekran kartı kullanıyorum. Radeon ayarlarından yapabileceğim bir ayar falan var mı?



D
geçen yıl
Yarbay

Freesync destekli monitör alın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
geçen yıl
Yüzbaşı

Önce MSI afterburner ile %1 Low değerine bakın



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

D
geçen yıl
Yarbay

7000/5000 okuma yazma hızlı ssd aldım sorunum çözüldü benim aynı dertten müzdariptim. monitör 2k 144hz



B
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

@DemirKipi @acelilctl @DjarumBlack-

Rivatuner programından scanline sync özelliğini kullanarak sorunu çözdüm arkadaşlar 75 FPS sabit input lag'ı da düşürüyormuş sanırım çok rahat oynatıyor şimdi gayet akıcı ve güzel. Bir de şunu merak ettim. Windows sürümünün de etkisi olur mu acaba? Bana sanki fazla ram kullanıyor gibi geldi sistem. Önceden böyle değildi. 22H2 Home Single Language kullanıyorum şuan.




Bu mesajda bahsedilenler: @DemirKipi , @acelilctl , @DjarumBlack-
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.