A

Yarbay
19 Eylül 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
342 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
A
4 ay
Amazon.com.tr Rezaleti
Evet arkadaşlar Amazon'da havasından mıdır, suyundan mıdır bilinmez git gide bizim yerli pespaye platforların ucuzluklarını yapmaya başladı. Üç kuruşluk kulaklık için 15 gündür iade bekliyorum. Aşağıda kanıtlarla da görebileceğiniz gibi ayın 18'inde teslim aldığım ve rezil bas ve kötü dokunmatik performansı nedeniyle beğenmeyip aldıktan 1 gün sonra geri göderdiğim kulaklığın hala para iadesini bekliyorum. Artık Amazondan alışveriş yapmamaya çalışacağım. Olaki bir şey almak zorunda kaldım, daha dikkaktli olacağım. Size de tavsiye ederim.
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
04.01.2024 editi
Öncelikle olumlu deneyim yaşayan arkadaşlar için şunu söyliyeyeyim.
Yaşanılan olumlu deneyimler olumsuz deneyim yaşamayacağınız anlamına gelmiyor arkadaşlar. Bunu bilerek yapın alışverişinizi.

Bugün tekrar konuştum mh ile. Dediği şu depodan dönüş gelmemiş. Depoyu arayın dedim arayamıyormuş. 1 hafta geçmiş, 1 haftası daha varmış. 15 gün geçmiş daha ne kadar beklenilecek diye sordum ama cevap yok. Sonuç olarak, dedim seveyim yapacağınız işi. Hem thh'ye kayıt açtım, hemde bankaya harcama itirazında bulundum. Amazon'dan alışveriş şans işi. İşiniz Allah'a kalmış. Bizim yerli sitelerin yapmayacağı hıyarlıkları yapıyorlar. Bizim sitelerde mh ile kanlı canlı konuşup süreci bir şekilde çözebiliyorsun. Bunlarda oda yok. Yazılı konuşuyorsun, ulaşmak içinde yapay zekayla resmen köşe kapmaca oynuyorsun. Hadi yapay zekayı geçtin karşında yine robot kıvamında bir temsilci oluyor. Eğer senin bir işi çözecek yetki sorumluluk ve araçların yoksa senin orada bulunmanın mantığı ne? MH yazışmada da 15 gündür hiç bir şey çözülmedi... Çok rezalet bir deneyim yaşıyorum. Amazon deneyimleri tamamen şansa bağlı.

Ayrıca ben bunların iyi niyetli yapıldığını sanmıyorum. Hatta yapılan iş nitelikli dolandırıcılık bile olabilir.
A
5 yıl
Yeni Ford Focus Auto Bild Testi
Videoyu izlemek için tıklayınız

Auto Bild'den özet tercüme;

1.0EB 125 PS motor bu kasada sessiz, genelde trafiğe karışmak için yeterli ama biraz devirli kullanınca daha keyifli oluyor, 180-190 km/h civarında biraz zorlanabiliyor.

100 km yolda 6,5L/100km tüketimiş ki bu iyi bir değer.

Şanzıman kısa yollu, kolay geçiyor, kullanımı keyif veriyor.

En keyfili yanı ise süspansiyonu ve direksiyonu. Süspansiyon tatlı sert ayarlı (Benim eklemem: ST Line olduğunu unutmayalım), bu da sürüş dinamiklerini çok keyifli hale geitiryor. Aracın boyu 4,38 m ve bu haliyle Golf'ten 12 cm uzun olmasına rağmen adeta bir Fiesta kıvraklığı ile sürülebiliyor. Bu büyük bir başarı ve bu benim için "Sport Ford". Özellikle bağımsız arka süspansiyon ve standart sunulan sürüş ayarı tercihleri ile sürüş daha da keyifli hale geliyor (benim eklemem: Çok reklam koktu).

Panoramik tavan içerisini ışıklı ve ferah gösteriyor.

Boyum 1,80 ve bu halimle hem önde hem de arkada çok rahat ederek oturabiliyorum. Mesai arkadaşım 1,95 boyunda o bile sığmada sorun yaşamayacaktır.

Beş noktayı pek beğendim:
1) Küçük motora rağmen çift egzoz çıkışı,
2) Kapı koruyucu mekanizma,
3) Büyük ön panjur ile gösterişli ön tasarım,
4) Biniş biraz alçalan tavan nedeniyle zor olsa da arka koltuklardaki bacak mesafesi,
5) Derli toplu, düzenli, ergonomik ve kaliteli işçilik ile oluşturulmuş kokpit.

**(alıntıdır)
A
6 yıl
Erdoğan\u0027dan Bozkurt Selamı
Bugünkü Mersin mitinginde halka bozkurt selamı çakmış.

Erdoğan, konuşmasında terörle mücadele konusunda kararlı olduklarını belirtip, "Tek millet, tek bayrak , tek devlet, tek vatan" dediği sırada önce 'bozkurt' işareti yaptı. Ardından da 'rabia' işareti yaptı. Erdoğan, Afrin harekatıyla ilgili olarak, "İlerleyişimiz devam ediyor, sınırımızda terör koridoruna müsaade etmeyeceğiz, güvenlik güçlerimiz gereğini yapıyor" ifadelerini kullandı.

< Resime gitmek için tıklayın >

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/erdogandan-bozkurt-isareti-40767573
A
10 yıl
Ehliyet Yaşı 16 Olmalı mı?
Arkadaşlar, derdim aslında, 16 yaşındaki adamın ehliyet alıp almaması değil ki bencede 16 yaş Türkiyenin bu şartlarında erken. Benim hatam olaya biraz daha farklı bir açıdan bakmam ve size tam anlamıyla anlatamamam oldu.

Konuyu biraz daha açıp detaylandırmak gerekirse; arkadaşlar dikkat edin. Artık her evde bir araç var. 7-10 bini bulan yada krediyi çeken araç alıyor. Bu araçlar ya kaçırılıyor yada ailelerin göz yummasıyla kullanılıyor. Hergün sokakta ve medyada olan kazaları görüyoruz. Bir çok genç, bir çok insan suçlu yada suçsuz hatalı yada değil hayatlarının daha baharında sakat kalıyor, ölüyor. Sadece kendine değil çevresinede zarar veriyor. Maddi ve manevi yine biz kaybediyoruz.

Ben bütün bunları önlemek yada biraz olsun önüne geçmek için ehliyet yaşinın 16'ya çekilebileceğini düşünüyorum? Bu şekilde gençlerin daha eğitimli ve bilinçli bir şekilde araç kullanmasını sağlayabiliriz. Amerika bir çok eyaletinde bunu uyguluyor. Yine bazı ülkelerde ehliyet yasi 16. Bu adamlar bu yasta ehliyete izin veriyorsa bunu sadece sıkı disiplin yada yolların geniş olmasıyla açıklanabileceğini düşünmüyorum. Bir açıdan bakıncada otomobil özellikle büyük şehirlerde ciddi bir ihtiyaç. Özellikle 18i bekletmek ne kadar doğru.

Bu konuyu açmama asıl vesile olan forumda gördüğüm başka bir konuydu. 17 yasinda gencin biriyle kaza yapılıyor, araba pert. Resmi işlemlerde, sıkıntı. Adamla belkide mahkemelik olacaklar.

Siz ne diyorsunuz. Türkiyede böyle bir şey olabilirmi, toplum ve ülke olarak buna hazırmıyız, standartlarımız bunu karşılayabilirmi? Yapılırsa nasıl ve ne şartlarda olmalı? Konuşalım arkadaşlar.
A
10 yıl
lagunami, mondeomu?
Arkadaslar 2 arac arasinda kararsiz kaldik. Sizce 1.6 lpgli lagunami, yoksa 2.0 dizel mondeomu. Aralarinda 2500 fark var. Mondeo ghia, laguna ise expression donaniminda. Fiyatlarinida dikkate alarak sizin tercihiniz hangisi olurdu.
A
10 yıl
UEFA Açıkladı Maç 3-1 Bitecek
< Resime gitmek için tıklayın >

Galatasaray ile Chelsea arasında oynanacak ilk karşılaşmanın 1-1 biteceği tahmininde bulunan ve tutturan UEFA bu akşamki maç için '3-1' dedi.

Chelsea'nin Galatasaray'ı 3-1 yeneceği, sarı kırmızılıların golünü Drogba'nın atacağı öne sürüldü. UEFA'nın özel bir şirketin sponsorluğunda gerçekleştirdiği maç tahminlerinde Chelsea-Galatasaray maçına ilişkin görüşünü de paylaştı. Türk Telekom Arena'daki ilk maç öncesinde mücadelenin 1-1 berabere biteceği öngörüsünde bulunan ve bu tahmininde isabet sağlayan birliğin 'Tüyocu'su, bu gece Londra'da oynanacak karşılaşmanın ise 3-1 İngiliz ekibinin galibiyeti ile sonuçlanacağını öne sürdü. Resmi sitedeki değerlendirmede şu ifadeler kullanıldı: “Chelsea, Galatasaray'ın çeyrek finale çıkmasını engellemesine izin vermeyecektir. Drogba'nın Stamford Bridge'e dönüşünde, hayranları önünde gol atması kaçınılmaz. Ancak Jose Mourinho'nun öğrencileri gereken tecrübeve gol ayaklarına sahip.” (skorer)
A
10 yıl
Mourinho Eski Havasında mı?
Bana özellikle son bir yıldır eski havasından uzak gibi geliyor. Sizce nasıl? O eski havası liderliği bitiricilligi varmı?
A
10 yıl
RİERA
Bu adamı beğenen sadece benmiyim?
A
11 yıl
Kaza Yaptım
Merhaba arkadaşlar pazartesi günü İzmirde baska bir araçla çarpışarak çok ciddi bir kaza geçirdim. Polis asli kusuru bana vermiş. Araçta ergo genişletilmiş kasko ve sigorta var. Araç 2004 focus comfort ve daha önce herhangi bir kazasıda yoktu. Bazı sorularım var izlenecek yollar ve vereceginiz cevaplar için şimdiden teşekkur ediyorum.

1) Öncelikle ben sarıda geçmeme ve bunuda beyan etmeme ragmen polis tutanaklara kırmızı ışık ihlali olarak yazmış, buna nasıl itiraz edebiliriz.

2)Polis tutanaginda Tedaş aydınlatma direginde hasar var yazilmis, kaza şokuyla ve gece olduğu icin farkedememiş olabilirim, bir miktar hasar olabilir, kontrol edilecektir muhakkak varsa bu bana sorun olurmu.

3)Kaskodan arac talebim olacak. Etraftan en fazla iki hafta arac verilir deniliyor. Olası bir tamir durumunda bu sure aşacaktir, bu durumun aslı nedir. Ayrıca olurda araç perte çıkarsa ne kadar süre araç verilir.

4)Araç şu an yetkili serviste, perte çıkmasını istiyoruz, şu an tahmini en az 10-11 binlik hasar var gibi görünüyor perte çıkması için neler yapılabilir.

5)Olasi bir pert kararı çikarsa arac comfort olmasina rağmen arac üzerinde standart comfort araçlarda olmayan sis farları, philps xenon far, 15 inc jant, alarm, krom kapi cıtaları, ve krom kapı kolları vardı. Aracın bütün bakımları ve degişiklikeri yetkili serviste yapildi. Km orjinal 117 bindeydi. Hiç bir sorunu yoktu. Arac tamamen orjinaldi. Açıkcası piyasaya cıktıgında elini öpene satılacak türden bir aractı. 24000 den aşagi verilmezdi. Tsb'nde arac degeri olarak 19000 lira gözüküyor. Perte cikarilirsa nasil bir deger verilir. Ne yapmaliyiz.

(Daha iyi fikir vermesi açısından araç fotograflarıda yüklenecek. )

Bu soruların cevapları oldukça etkili olacaktır. Vereceginiz cevaplar için şimdiden teşekkürler.
A
11 yıl
Nedir bu kızlardaki göz hastalığı
Hakikaten nedir sizce biraz abartmıyorlarmı?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.