B

Yüzbaşı
29 Haziran 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
280 (Bu ay: 3)
Gönderiler Hakkında
B
2 ay
Sinemada rastladığınız bir araç modelini bulma yöntemi
Aşağıdaki site imdb'nin araçlara uyarlanmış hali. Bir filmde geçen bütün araçları bulabiliyorsunuz. Meşhur 2 Türk filminden efsane 2 örnek ekledim. Diğer örnekleri aşağıda paylaşabilirsiniz.

Selvi Boylum kırmızı kamyon:
https://www.imcdb.org/vehicle_958222-BMC-Austin-TM-140-4x2-1966.html
Mavi Boncuk külüstür otomobil:
https://www.imcdb.org/vehicle_1035620-Plymouth-1937.html
Gurbetçi Şaban filminde görünen tüm arabalar:
https://www.imcdb.org/movie_252485-Gurbet%C3%A7i-Saban.html
B
2 ay
Aynı oyuncuların oynadığı tüm filmleri bulma yöntemi.
Böyle bir ihtiyaç illa ki hissetmişsinizdir.



Peki nereden arama yapıyoruz? Şu adrese tıklayın ve aşağıdaki resimdeki gibi isimleri doldurun. Bu kadar.

https://www.imdb.com/search/common/

Aynı sayfada bir alttaki aramada 2 film ismi girerek beraber oynayan tüm kişileri bul da diyebiliyorsunuz. Misal Neşeli Günler ve Gülen Gözler filminin neredeyse tamamen aynı kadroyla çekildiğini görüyoruz.

Sırf merak amaçlı da kullanabiliriz. Misal Filiz Akın'la Kadir İnanır'ın ortak filmi var mı diye baktım, düşük puanlı 5 yapım varmış, Kemal Sunal ile Gülşen Bubikoğlu hiç beraber rol almamış, Cüneyt Arkın'la Şener Şen'in de ortak yapımları varmış vs... Tabi bunların bir kısmında rol almayıp sadece seslendirme yaptıkları da olabiliyor.


Adile Naşit - Münir Özkul ikilisinin tam 36 filmde beraber rol aldığını görüyoruz. Muhtemelen rekor bu ikilidedir.

Kemal Sunal - Şener Şen ikilisi ise sadece 11 filmde beraberlermiş. Tahmin et deseler 20'den aşağı söylemezdim.


< Resime gitmek için tıklayın >
B
4 ay
Araç yağmurda su alıyor. Kapı fitillerinden midir?
Merhaba, corolla aracım (özellikle arka koltuk ve bagaj kısmı) yağmur yağınca su alıyor, nereden aldığını bilmiyorum ama kapı ve bagaj fitillerinden şüpheleniyorum. Başka bir olasılık var mı?

Benzer bir durum yaşayan var mı? Yakın zamanda fitil değiştiren var mı? Maliyeti ne olur? Kaportacıya mı gitmeliyim?
B
4 ay
Pazarama 1000TL ilk alışverişe 500TL alt limitsiz kupon (24 Kasım)
https://www.pazarama.com/blog/ilk-alisveris-kuponu-web

Süper Cuma'da İlk Alışverişine Özel Anında 50 TL Kupon İndirimi ve 500 TL Alt Limitsiz Kupon Kazanma Fırsatı Seni Bekliyor!


Pazarama'dan yapılacak 150 TL ve üzeri ilk Pazarama online alışverişe özel 50 TL indirim kuponunu anında sepetinde bulabilirsin. Sepetine ürünleri ekledikten sonra "Uygula" butonu ile kuponunu uygulayabilirsin.

Ayrıca, 24 Kasım 2023 tarihinde Pazarama'daki ilk alışverişe özel Pazarama uygulamasından yapılacak 1000 TL ve üzeri Pazarama online alışverişlere, Pazarama uygulamasında geçerli alt limitsiz 500 TL kupon hediye edilecektir. Kazanılan 500 TL kupon, 11 Aralık 2023 tarihinde gün içerisinde size SMS ve uygulama bildirimi şeklinde iletilecektir. Kupon kodunu size iletebilmemiz için mutlaka SMS izninizin ve Pazarama uygulaması bildirimlerinizin açık olması gerekmektedir.

Kuponun son kullanım tarihi 17 Aralık 2023'tür.

Kazanılan kupon Pazarama uygulamasından yapılacak Pazarama online alışverişlerde geçerlidir.
Kuponu kazanabilmek için 24 Kasım 2023 arasında yapacağınız alışverişin başarılı ve tamamlanmış bir sipariş olması gerekmektedir.


Dijital servisler, külçe altın, ziynet altın, enerji içeceklerinden yapılan alışverişler kupon koduna hak kazanmak için geçerli değildir.
Kazanılan kuponun sepet sayfasında tanımlayıp anında kullanabilirsiniz.

Kupon, başka kampanyalar ve diğer kuponlar ile birleştirilemez.

Kuponun geçerli olmadığı kategoriler şu şekildedir: Dijital servisler, Külçe Altın, Ziynet Altın, Enerji İçecekleri

Kupon, Süper Çekiliş ve Pazarama Tatil alışverişlerinde geçerli değildir.

Aynı kullanıcı ile yeni hesaplar açılması durumunda üyelik iptali ve sipariş iptali gerçekleştirilecektir.

Kampanyadan her kart yalnızca 1 kez yararlanabilir.

Kampanyadan 1 kişi yalnızca 1 kez yararlanabilir.

Pazarama kampanyayı değiştirme ve iptal etme hakkını saklı tutar.
B
8 ay
Muayene işlemi gecikme cezası hakkında...
Ben bu ocak ayında muayene yaptırmadım. Her ay bu ücrete kanunen %5 gecikme cezası eklendiğini biliyorum, yani 2024 ocak ayında muayene yaptırmak için bu senenin 1000 lirası yerine cezalı 1600 tl ödemem gerekecek.
Peki yılbaşında muayene ücretine zam gelirse, misalen %100 zam geldi muayene 2000 tl oldu dersek, benim ödeyeceğim ücret değişir mi? Aşağıdaki şıklardan hangisi doğru olur?

A) 1600 öderim ( 2023 ücreti %60 cezalı)
B) 2000 öderim (2024 ücreti geçerli)
C) 3200 öderim (2024 ücreti %60 cezalı)
B
11 ay
Metaverse\u0027de satılık 260 m2 boğaz kıyısında yalı
24.000 tl'ye bırakıyorum, yeri anadolu hisarına yakın, son fiyat, ilgilenenler DM.


.
.
.


Diye bir ilanla hâla karşılaşmadım, sanal arsaya falan para yatıran geleceğin milyoneri arkadaşlar acaba ne yapıyor şimdi?
B
geçen yıl
4 TB WD HDD 1050 TL
B
geçen yıl
Hagi\u0027nin bir golünün videosunu arıyorum.
Hagininin Galatasaray'da iken attığı bir gol. İstanbulspor veya o ayarda bir takıma karşı olabilir.
Hagi sakatlanıp kulübeye beni değiştir işareti yapıyor, bir yandan da oyunun duraklamasını bekleyip yavaş yavaş yürüyor . Hagi'nin durumunu fark etmeyen birisi ona pas atıyor. Hagi top gelince bir anda etrafına bakıyor ve depar için önünün müsait olduğunu görüp koşuyor, kaleciyle karşı karşıya kalıp golü atıyor, gol sevincini toplayarak yaşıyor ve oyuncu değişikliği hemen golden sonra gerçekleşiyor.
B
geçen yıl
2023 motorlu taşıt muayene ücretleri zammı (?)
Zam ne kadar olur beyler? Şubatta muayene sürem doluyo, beklesem mi yoksa Aralık'ta mı yaptırsam, veya birkaç sene yaptırmadan mı acaba...
Vergiler için yeniden değerleme oranı %120, muayene için de aynı mı olur ki? Veya illa zam gelir mi? Duyumu olan var mı?
B
2 yıl
Türkiye\u0027ye komedyen bir CB seçsek nasıl olurdu?
Fikrin çıkış noktası zelenski'ye gelen küçümseyici yorumlar. 

Aşağıdaki anlattıklarım sadece varsayım, ütopya. kimseyi yerdiğim veya yücelttiğim yok, tatlı bir düş kuruyorum. Şu an vaziyetin tam tersi olduğu iddiam da yok. Cem Yılmazı tanımam. Başka isimlerle de düşünülebilir, Kemal Sunal dahil. 

--------

Komedyen deyince ülkemizde akla gelen ilk isim Cem Yılmaz. Varsayalım önümüzdeki seçim aday oldu ve seçildi. Nasıl bir yönetim sergilerdi? 

* Adam zaten zengin ve tırnaklarıyla kazıyarak kazandı. Bu sebeple sonradan görme kimi kasaba bel bşk'ları, rektörler gibi devlet bütçesinden lüks ve israf harcamaları yapmayacaktır. Ülkede beğenmeyeni olsa da düşmanlık besleyeni yoktur, bu bahaneyle koruma ordusuyla da dolaşmayacaktır. 

* Adam zaten kendisi vergi rekortmeni olduğundan milyarlar kazanan hiçbir zırlak patrona eyvallahı olmayacak, vergi affı yapmayacaktır. Daha adil bir vergi sistemi getirecektir.

* Siyasete atılmak ve orada tutunmak için seçim bütçesine ihtiyaç duymadığından, partiye yapacağı bağışların karşılığı menfaat bekleyecek ve şımarıklıklarının hoş görülmesini isteyecek zenginler ve patronlar etrafında kümelenemeyecektir. 

* Zaten siyasete mesafeli bir duruşu olduğundan kimseye eyvallahı olmayacaktır. Tekrar seçilip seçilmemesini diğer siyasetçiler kadar umursamayacağından popülist siyaset gütmeyecektir. Kitlelere şirin görünen lüzumsuz hatta zararlı işler yerine orta-uzun vadede ülkenin menfaatine olan icraatleri yapacaktır. 

* Hiçbir konuda uzmanlık iddiası olmadığından, övülmeye ihtiyacı olmadığından bakanları, danışmanları, rektörleri, b.elçileri vs uzmanlardan seçecektir. 

* Siyasi geçmişi olmadığından tarafsız duruşu hakkında hem halkta hem dış dünyada olumlu intiba uyandıracaktır. İcraatlarına sırf muhalif olmak için itiraz gelmeyecek, destek görecektir. 

* Komedyenliğin ayrılmaz parçası olan pratik zekası ve dili kullanabilme becerisiyle diplomatik ilişkileri sağlıklı kurabilecek, istediğini uluslararası alanda daha kolay kabul ettirebilecektir. 
--

Neyse listeye 20 madde daha ekleyebilirim fakat anafikir anlaşılmıştır. Dediğim gibi bu sadece bir ütopya. Eklemeler yapabileceğimiz gibi antitezlerinizi de sunabilirsiniz. Saygılar.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.