K

Teğmen
15 Ekim 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
75 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
geçen yıl
Fiat 500 C 1.4 Kalorifer Kazanı
Selamlar,
Aracımın kalorifer kazanında sorun olduğu için daha doğrusu hava akışını yönlendiren kol kırıldığı için yeni klima kazanı almam önerildi.
Parça kodu 77364883 , bunun çıkmasını bulamadım. Yardımcı olacak varsa çok sevinirim.
Ek olarak katalizörümün içini boşalttırdım, yeniden katalizör dolumu yaptırıp tüm egzoz sistemini elden geçirtebileceğim bir usta öneriniz varsa aracı götürmek isterim.


Saygılarımla
K
2 yıl
Superonline Bağlantı Problemi Ve kesintiler,
Merhaba;
Evde 100mbps Superonline fiber hizmetini yaklaşık 3 senedir kullanıyorum. 6-7 ay önce modem değişikliği talebim oldu, ZTE H3600 modem verildi.
Üzerinde v9 firmware var, son 3-4 aylık dönemde teams toplantılarında sık kesintiler yaşıyorum.
Speedtest üzerinde 65-70 mbps hız görüyorum ancak kablo ile bağlantı kurma şansım yok, sinirimden modemi kırıp atacağım.
Superonline müşteri hizmetlerinden de mantıklı bir çözüm alamıyorum, modem resetlemek ve biz ayarlarınızı güncelledik demekten başka önerileri yok.
Sürekli aynı sorunu yaşıyorum, bu durumda çarem nedir? Ciddi ciddi ADSL'e falan döneceğim bu gidişle,
K
3 yıl
Akıllı Ampul İçin Öneri;
Merhaba;
Evde farklı odalarda kullandığım 8 tane Yeelight RGB ampulüm var, bildiğiniz gibi duy bağlantıları E27.
Şimdi çalışma masam için bir arkadaşım masa lambası hediye etti ki çok şık olduğu için kullanmak istiyorum ancak duy E14 olduğu için buna uygun akıllı ampul bulamadım, sadece Philips var onun da fiyatı 400 TL civarında.
Bu noktada sorum şu Yeelight ampulu masa lambasında kullanabilmek için E27'yi E14'e çeviren bir duy converter'ı bulamadım, öneriniz olabilir mi? Ya da önereceğiniz E14 duya uygun akıllı ampul mevcut mu?
Şimdiden teşekkürler,
K
4 yıl
Netflix Problem tvq-pb-101 (5.2.5)
Merhaba;
Netflix aile paketini 4K olarak kullanmaktayız, hesabımı telefonda ve Mi Box S 4K cihazımda kullanıyorum.
Ses vs diğer konularda MiBox üzerinde herhangi bir problem yaşamıyorum, ancak bazı dizi ya da belgesellerde MiBox'tan izlerken 3 saniye izlediken sonra Problem tvq-pb-101 (5.2.5) hatasını alıyorum ve izleyemiyorum.
Hala bu şekilde mibox üzerinde izleyemediğim birkaç yapım var , ancak telefonda hiçbir sorun yaşamıyorum.
Yabancı forumları da okudum takip ettim, genellikle cihazı ve modemin elektriğini kesip 5 dakika bekledikten sonra yeniden deneyin veya Netflix'i yeniden kurun gibi mesajlar var ancak sorunu tüm bunları denememe rağmen yaşamaya devam ediyorum.
Bu da Netflix'in FAQ linki.
https://help.netflix.com/tr/node/59709

Yorumlarınızı talep ederim, Saygılarımla
K
9 yıl
Acil: İyi excel bilenlere uzman sorusu
Merhaba;
Excel'de bir sorunum var destek istiyorum, eğer hızlıca cevap verebilen olursa çok sevinirim, soru şu;
Örneğin B8 hücresinde 14 gibi bir sayı var, Excel'in B8'deki değeri alıp o satırın hemen alt satırına boş olarak 14(B8'deki kadar) satır yaratmasını istiyorum.
Bu şekilde yaklaşık 200 satırlık bir dosyada istediğim kurguyu çalıştırmam lazım.
Bunu nasıl yapabilirim?
Şimdiden teşekkürler...
K
11 yıl
Anfi ve hoparlörüme uygun subwoofer önerisi
Selam Arkadaşlar;
EVde kullandığım yaklaşık 30 metrekarelik salonumda şuanda Pioneer 921 anfi , Wharfedale Crystal set kullanıyorum. Önde wharfedale Crystal 30.5 tower, arkada wharfedale 30.2 ve center 30.c kullanıyorum. Bu setime uygun bir sobwoofer almak istiyorum.
Yeteri kadar deneyimim olmadığı için sizlerin fikirleri önemli. Eğer kesinlikle budur diyebileceğiniz bir ürün varsa inceleyip almak istiyorum.
Şimdiden teşekkürler, Saygılarımla
K
11 yıl
Bağlantı Sorusu
Selam Arkadaşlar;
Ciddi birkaç sorunum var, yardımcı olursanız sevinirim. Yaklaşık 2 senedir kullandığım 46c7000 Samsung Televizyonum var. Geçen ay yeni eve taşınmamla beraber Pioneer V921 anfi satın aldım ve benim çaresiz kurulum sürecim başladı...
Öncelikle TV ile anfi'yi HDMI üzerinden bağladım. Bağlantı kurduktan sonra TV'nin HDMI Arc girişini kullanarak Anfi üzerinden TV'nin sesini alabildim. Buraya kadar sorun yoktu ancak ne zaman PS3 ve Laptop'ı anfiye bağladım işte sorunlar o zaman başladı.(TV anfinin tekli HDMI çıkışına, diğer herşeyi anfinin girişine bağladım)
Bu aşamada ne PS3'ün ne de laptop'ın görüntüsünü TV'den alabildim. Sonra Pioneer distribtoru Digicom'u aradım, bazı modellerde ARC kullanımında bu şekilde sorun olabileceğini ilettiler. Bende önerileri doğrultusunda sesi optic bağlantı ile taşımaya karar verdim. Şimdi denediğimde usb üzerinden TV'de izlemeye çalıştığım DTS kayıtlı filmler stereo çalıyor. Ben hiçbir şekilde DTS veya çok kanal kayıtlı filmleri anfide sadece TV kullanarak alamayacak mıyım?
Yöntemi nedir? Acaba HDMI 1.4 kablo kullansam TV'nin sesi anfiye taşınır mı? Yani TV DTS sesleri direk anfiye iletebilir mi? Eğer cevap evetse ayarları nedir lütfen detaylı bilgi verin. Kısacası Optic'in yapamayıp HDMI'ın yapma ihtimali var mı?
Diğer sorum ise Teledünya TV yayını kullanıyorum, BBC HD gibi Dolby Digital yayın yapan kanallarda ses seçimini kumanda üzerinden Tools tuşuna basıp Dolby Digital olarak seçince ses alamıyorum ama TV'nin hoparlöründen sesi ver dediğim zaman ses geliyor.
Çok karışık mı sordum bilmiyorum ama cevap verirseniz sevinirim.
Görüşmek Üzere...
K
12 yıl
Kulaklık için yardım ricası...
Selam Arkadaşlar;
Kullandığım Galaxy S3 telefonumda ve seyahatlerde kullanabileceğim kulak üstü kaliteli bir kulaklık almak istiyorum. Şimdiye kadar kullandığım Sennheiser Cx300'ü artık emekli etme vaktim geldi, üstelik kulak içi modellerin sağlıksız olduğunu duyduğumdan beri pek sıcak bakmıyorum. Benim yeni almak istediğim ürün için yaklaşık bütçem 350-400'e kadar çıkabilir.
Yurdışından getirtme şansım da olacağı için bana beklentilerimi karşılayacak ses kalitesi beni memnun edecek bir ürün önerir misiniz?
Özellikle dinlediğim bir müzik türü yok, Jazz, Pop, Rock dinlediğim için kulaklığın karakterislik bir sesinin olması benim için çok anlam ifade etmeyecektir.
Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.
K
14 yıl
THX550 ile AVR kullanımı;
Selamlar;
Benzer konuyu uzun zaman takip ettim ama çözüm bulamayacağımı anlayınca başka şekilde çözmeyi düşünüyorum.
Elimde uzun zamandır çok memnun kullandığım Creative THX 550 5.1 ses sistemim var.
Bu sistemi yeni hoparlör, AVR vs.. donanımlar almadan önce yaklaşık 1 sene daha kullanmak istiyorum.
Şimdi uzun ömürlü bir AVR alıp THX 550 hoparlörleri bu AVR ye bağlayıp PS3 ve PC'den 5.1 ses almam mümkün mü?
Yani mevcut analog hoparlörlerimi hangi AVR ile en üst performansta kullanabilirim?
Yakın zamanda Samsung 46B650 almayı da düşünüyorum Hem PC hem PS3 hemde Samsung tv'yi bu önereceğiniz AVR ile kullanmayı planlıyorum. AVR için ne markal bir ürün veya nasıl alternatifler önerirsiniz?

Yardımınız için teşekkürler...
K
14 yıl
THX 550 ile PS3\u0027te 5.1 ses alabilmek??? Ama nasıl?
Selam;
Daha öncede panoda sormuştum ama şimdi daha bir aciliyet kazandığı için yeniden soruyorum.
Evde kullandığım Creative Megaworks THX-550 ses sistemi, Samsung T260 monitörüm var, bu donanımlarımı PS3 ile beraber kullanmak istiyorum. Monitör zaten HDMI ile PS3'e bağlı. Ama ses sistemini PS3'e bağlayıp nasıl 5.1 ses alırım hala emin değilim.
Megaworks'ten çok memnun olduğum için değiştirmek hiç istemiyorum, ses kartım Creative X-Fi Extreme Music. Ses kartının optic giriş çıkış hiçbirşeyi yok maalesef, sadece analog giriş..
DDTS 100 gibi harici bir ses çözümleme cihazı işimi görür ama piyasada bulamıyorum.
Şimdi aklıma şöyle birşey geldi, Optic giriş ve çıkışı olan bir ses kartı alsam, görüntüyü monitöre yine HDMI üzerinden verip, bilgisayar açıkken seside PS3'ün optic çıkışından alıp ses kartının optic girişine versem tatmin edici şekilde 5.1 ses alabilir miyim?
Ya da hem bilgisayar hem PS3 açıkken ses kartının analog veya optic girişleriyle ilgili seçim yapabilir miyim?
Bilgisi olanlara şimdiden teşekkürler, umarım problemi açık yazmışımdır :)
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.