D

Binbaşı
11 Ocak 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
56 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
5 yıl
Qualcomm Snapdragon 855 Tanıtıldı.
D
5 yıl
Daha beter bir çentiğe ihtiyacımız yoktu.
D
7 yıl
Riders of Icarus - 50 lvl - Guardian
Server EU Velzeroth
50 Level Guardian
Full Karasha Armor Set (+15)
Full Karasha Necklace Set (Hp ve Def agırlıklı guzel statlı)
10 Heroic Familiar (2 adet tank icin uygun pet var)
60 Günlük Premium (52 günü daha var)
8K DPS - 22K DEF - 17K MAGIC DEF - 65K HP - %60 Crit - %50 Cooldown

Fiyat icin veya teklifler icin özel mesaj atabilirsiniz.
D
7 yıl
Skinlere takaslık teklif
Sezon 1'den beri (hatta betadan beri) oynanılan yüksek şampiyon ve skinli, yüksek elolu LoL hesabıyle, Overwatch hesabı verilir. CS GO skinleri düşünülür.
D
8 yıl
Rengar nerflenmeli
Bu kedi bana kafayı yedirtecek, lanede ezilmiş, jungle dönememiş bir rengar bile rahatlıkla yüksek hasar vererek kill alıyor tek itemi çıkınca da anormal op oluyor durdurulamıyor. Dün soloda volibeardım, büyü dirençli ayakkabım ve donmuş yüreğim vardı, karşımdaki rengarda doranın kılıcı + A.M.K. kılıcı mevcuttu. Ulti basıp sinsice arkamdan girdi, ben de refleksle direk ulti bastım, karşılıklı vuruştuk, çeyrek canını alamadan adam bitirdi beni. Üstelik pasifimde devreye girmişti. Ardından çalıdan gelen ADC'mizi tekledi. Cidden çok saçma bir şekilde hasarı var. Acilen nerflenmesi gerekmiyor mu ?
D
8 yıl
Son zamanlarda patlak veren Fullscreen problemi
Merhaba arkadaşlar burada bir hususu belirtmek istedim. Son zamanlarda çıkan oyunlarda ciddi bir problem var ve hala tam anlamıyla çözüm bulunabilmiş değil. Yabancı forumlarda, Steam Community'de ve birçok portalda "Fullscreen" problemi dağ olmuş durumda. Açıkcası bu problem Batman Arkham Knight ile patlak verdi. Oyun Fullscreen modda açılmıyordu, siyah ekranda kalıyordu; ancak Windowed Borderless modda oynayabiliyorduk. Herhangi bir patch veya fix gelmedi. Bu sorunlarla boğuşurken Fallout 4 çıktı ve yine aynı sorun... Tüm driverları güncelledim, sistemi formatladım, denenebilecek her yolu denedim ancak Fullscreen modunda açamadım. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi Windowed Borderless modunda oynayabiliyorum. Her neyse bir olur, iki olur, üçüncüye düzelir derken dün gece Starwars Battlefront çıkış yaptı. Ve yine aynı sorun... Fullscreen modunda açılmıyor, Windowed Borderless modunda oynamak zorunda kalıyorum. Tüm bu sorunların benden kaynaklandığını düşünüyordum ancak öyle değil.

Google'a

"Batman Arkham Knight Fullscreen problem"
"Fallout 4 Fullscreen problem"
"Starwars Battlefront Fullscreen problem"


yazarsanız bu sorunu ne kadar çok kişinin yaşadığını ve hala bir çözüm bulunamadığını göreceksiniz.
D
9 yıl
353.30 tamamıyla sorunlu bir driver !
Arkadaşlar iki farklı platform, iki farklı GPU için 353.30 driverını bu akşam güncelledim. Masaüstünde GTX 760, Notebook'da ise GTX 970M var. İşletim sistemleri Windows 8.1 64 Bit. İki sistemi de DDU ile sıfırlayıp, temiz kurulum yaptım. Güncelleme sonrası her iki platformda da performans düşüklüğüne ve çeşitli sorunlara rastladım.

Güncelleme sonrası GTX 760'ın durumu
- 3 saatlik Google Chrome kullanımı sonucunda 2 kez sürücü yanıt vermeyi kesti hatası aldım.
- 2 kere Valley Benchmark yaptım, 1 kere TDR crash aldım. Tüm hızları stok değerlere aldım, 1 kere daha deneme şansım oldu, çökme gerçekleşmedi.
- Bir buçuk saatlik GTA 5 sırasında ciddi stuttering problemi yaşadım. Şehir içinde ve şehir dışında 4-5 kez FPS çakılması gerçekleşti (Son kullandığım 350.12'de bu sorun yoktu)
- Witcher 3 başlangıcında sistem restart attı. Tekrar denediğimde bu sorunu yaşamadım. Performans olarak biraz olsun iyileştirme hissettim
- Masaüstündeyken rastgele crash aldım. (BSOD değil).
- Nvidia control panelde "Access Denied" hatası aldım. Yeniden başatınca bu hatayı vermedi. Eskiden bu sorunu yaşadığımda driver'ı temizleyip tekrar kurardım. Fakat bugün yeniden başlatmak sorunu çözdü, ilginç.

Güncelleme sonrası GTX 970M'in durumu
- Son kullandığım 352.86'da, GTA 5'de, MSAA açıkken şehir dışında FPS düşüşleri yaşıyordum. Akabinde bu akşam 353.30 kurdum. En başlarda daha akıcı geldi gözüme. FPS değerine baktım 57-58 dolaylarında geziyordu, Birkaç FPS artış olduğu kanaatini getirmiştim. Tam oyundan çıkıyordum ki ardı arkası kesilmeyen stuttering sorunu başladı. (CPU ve GPU sıcaklıkları gayet normaldi) Oyuna gireli 3-4 dakika ya geçti ya geçmedi, başlangıç o başlangıç yarım saat stuttering sorunu yaşadım, hem online hem story mod. 352.86'da FPS değeri biraz daha düşüktü ancak en azından stuttering yoktu. Sinirlendim kapattım oyunu.
- Notebook'u 1-2 saat sonra yeninden açtığımda Windows ekranına ulaşamadan siyah ekranda kaldı. Power tuşuna basılı tutarak kapatmaya zorladım ve yeniden açtım. Herhangi bir hata vermedi.
- 10 dakika sonra yine denedim aynı sorunu tekrar yaşadım. Güç tuşundan kapata kapata iflas edecek notebook. 3.'ye denedim sorunsuz açıldı, açılmasaydı camdan sallayacaktım heralde cihazı.
- Witcher 3'ü test ettim, performans artışı veya düşüşü farketmedim.
- Far Cry 4'ü test ettim, performans artışı veya düşüşü farketmedim, oyundan çıkarken görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti hatası aldım.

Şuan sorunlardan kafayı yemiş durumdayım. Saat gecenin 3'ü. Sahur yapacak iştah kalmadı... Son bir saattir yabancı forumlarda geziyorum. Anladığım kadarıyla bu tip sorunları yaşayan bir tek ben değilim. Kullanıcıların sorunları dağ olmuş son birkaç hafta içerisinde.
Az evvel notebook'a 350.12'ye temiz kurulum yaptım. GTA 5'i test ediyorum şu sıralar. Stuttering sorunu yaşamadım, gayet akıcı gidiyor. Cihazı kapatıp açtım siyah ekranda kalmadı. 353.30'da kafayı yemeden kurtuldum. Yarın masaüstündeki GTX 760 için de temiz 350.12 kurulumu yapacağım sonucu paylaşacağım. Alacağın olsun ah 353.30 ah !
D
9 yıl
CPU kendi bildiğini okuyor [Sorun yok-Çözüldü]
Arkadaşlar CPU ile ilgili son günlerde kafama takılan bir husus var.

Oyundayken CPU kendi kendine frekans düşürüp throttling yapıyor. Throttling sonucunda anlık olarak birkaç FPS düşüyor ve stuttering oluyor. GTA 5, Witcher 3, Far Cry 4 bu üç oyunda da bu olay gerçekleşiyor. Fakat sadece GTA 5'de stuttering gerçekleşiyor, diğer oyunlarda stuttering tarzı bir etki yapmıyor.

İşin garibi bu throttling olayını sadece oyundayken yapıyor. Üstelik sıcaklıklar da 70-75 derece arası, yani normal düzeylerde.

Ayrıca: 20-30 Dakika boyunca sırasıyla Intel XTU stress testine ve Aida64 stress testine maruz bırakıyorum sıcaklıklar 85'i görmesine rağmen frekans düşürmüyor ve throttling yapmıyor.

Yani anlayacağınız işlemci normal sıcaklıklarda olmasına rağmen oyunun ortasında kafasına göre frekans düşürüp throttling yapıyor. Driverlar güncel, ve tüm ayarlar performans modunda. Bu durum normal mi ya da normal değilse neden kaynaklanıyor ?


Oyundayken
< Resime gitmek için tıklayın >

Stress testindeyken
< Resime gitmek için tıklayın >


Edit: Intel canli destek ile gorustum. Birkac test yaptik, daha sonra kaydettigim grafikleri paylastim. Inceleme yapildi ve herhangi bir sorun yok. Cpunun kendince throttling yapip frekans dusurmesi tamamen ihtiyaca gore belirleniyor. Zaten daha agir programlar ve stress testlerinde bu durum olmuyordu, nitekim oyunlarda da herhangi bir sorun yaratmiyordu lakin yine de danisayim dedim. GTA 5`deki stuttering sorunu da genel bir sorun zaten, suan saymaya kalksak belki yuzlerce kisi yasiyodur diye tahmin ediyorum.



< Resime gitmek için tıklayın >
D
9 yıl
Birkaç ay içerisinde tüm parçaların fiyatları artacak !
Bugün gelen haberlere göre bilgisayar parçalarının fiyatları artabilir.

1 AY SONRA ZAM VAR
Ekonomi Bakanı, "Önümüzdeki 1 ay içinde ilave gümrük vergilerinde özel tedbirler alınacak. Elektrik, elektronik, cep telefonu ve tablet bilgisayar gibi ürünlerde ek vergi geliyor" açıklamasını yaptı.

ZAM GELECEK ÜRÜNLER
Zeybekci, "Özel ürün gruplarında elektrik, elektronik, tablet ve cep telefonları da var; kimya grubu üzerinde de çalışıyoruz" diye devam etti.

AMAÇ
Bakan, "Bu vergi değil koruma diyelim. İçerideki ürünleri koruma amacıyla geliştirilen bir şey. İçerideki üretime teşvik eden bir sistem planladık." diye ekledi.


Bu durumda bilgisayar parçalarının fiyatlarında da artış gerçekleşmesi bekleniyor. Ekran kartından işlemciye; güç kaynağından SSD'ye kadar tüm parçaların ve hatta monitörlerin de etkilenmesi muhtemel.


Ayrıca
KANAL D'nin akşam bültenindeki haberde, muhabir ile satış danışmanının hesabına göre 2299 TL'lik bir ürünün 2499 TL olacağı konuşuldu.

Kaynaklar:
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/29439646.asp?noMobile=true#mobil
http://www.ntv.com.tr/ekonomi/elektronik-urunlere-zam-yolda,WqdfAM_Mlk-IZftJWr367A




D
9 yıl
İşlemci - Undervolt hakkında
Merhaba arkadaşlar. i7-4710HQ işlemcim var. Intel XTU kullanarak undervolt ve stress test uyguluyorum. Sorum şu:

Dynamic Cpu voltage offset'i 50 mv azalttım. 10 dakika Stress test yaptım, birkaç derece sıcaklık düştü ve Thermal Throtrling olmadı. Sırasıyla -60, -70 denedim; XTU stress test yaptım ve bir sorun gözlemlemedim.

Bu değeri nereye kadar düşürebilirim ? Bir zararı var mı ? Ayrıca; çarpanlar sabit (x33) şeklinde bu dinamik voltaj ayarını düşürünce oyunlarda FPS kaybeder miyim ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.