B

Yarbay
05 Şubat 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
12 üye
Görüntülenme (?)
1083 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
B
3 yıl
Logitech Shifter\u0027ı PC\u0027ye tanıtma / Thrustmaster ile Logitech Vites kullanma
Arkadaşlar biliyorsunuz thrustmasterın vitesi oldukça pahalı. Eğer daha uygun bir vites çözümü arıyorsanız logitech shifter'ı pcye usb ile bağlayıp ayrı bir vites olarak tanıtabiliriz. Thrustmaster şart değil herhangi bir direksiyon setine ek olarak bu vitesi kullanabilirsiniz.
T300 RS GT+logitech shifter kullanımına kendi yapmış olduğum örnek

Videoyu izlemek için tıklayınız

Bunun için bazı ekipmanlar lazım.
robotistanda var bu aletler. jumper kablo oldugu için lehime gerek yok. dolayısıyla videoda anlatılan lehim kısmını düşünmenize gerek yok. kablonun bi ucunu shifterin vga girişine öteki ucunu ise arduinoya bağlıyorsun.
https://www.robotistan.com/30cm-40-pin-ayrilabilen-erkek-erkek-m-m-jumper-kablo-300-mm
https://www.robotistan.com/arduino-leonardo-r3-klon VEYA https://www.robotistan.com/orjinal-arduino-leonardo-with-headers-1
Aldıgımız jumper kabloları vitesten çıkan vga kısmından bu şekilde arduinoya takıyoruz.
< Resime gitmek için tıklayın >

Gerekli ekipmanlar:
< Resime gitmek için tıklayın >

Buradan arduino programını indiriyoruz: https://www.arduino.cc/en/software

Arduino indirdikten sonra kurulu olduğu library klasörüne bunu atıyoruz: https://github.com/MHeironimus/ArduinoJoystickLibrary

Bu sitede bulunan (en altta Download the Code for the DIY Adapter here yazan yerden) https://amstudioprojects.com/shifter indirdikten sonra rar dosyasından çıkan dosyayı boş bi yere atıp çıkartıyoruz ve logitech shifter_usb dosyasını çift tıklıyoruz.

kod satırından # define HS_XAXIS_56 yazan yerin yanını 500 değil 600 yapıyoruz ve verify and upload diyoruz.

Yazılar karışık geldiyse KAYNAK video bu ANCAK JUMPER KABLONUZ VARSA LEHİM KISMINA BAKMAYIN DİREKT JUMPERLERİ SABİTLEYİN;

Videoyu izlemek için tıklayınız

Kendi sistemimden örnek:
< Resime gitmek için tıklayın >

Dikkat ettiyseniz vga ucundan numara 3 ve 7 arduino 5v kanalına birlikte girmesi lazım. bunun için de şöyle basit bir bağlama yapabilirsiniz.
< Resime gitmek için tıklayın >
B
3 yıl
Steam Sayfam
B
4 yıl
85.000 TL Araç Önerisi (Fark Etmez)
Arkadaşlar düşük km olsa iyi olur, hatchback öncelik ama fark etmez. Araç 2011 sonrası olsun mumkunse. f/p tavsiye bekliyorum sizden. Dizel önceliğim ama benzinli de olabilir yeni modellerden. Max fiyat 90.000 TL.
gence gidecek aile arabası değil.
B
4 yıl
RX 5700XT- RYZEN 5 3600 SİSTEM TAVSİYESİ
Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir konsol kullanıyordum. Konsol oyunlarının fiyatları ortada, artık al-sat ve kardeşlikle bile kurtarmıyor.
Bunun için artık sistem toplama zamanı geldi diye düşündüm.
Aldıklarım ve almayı düşündüklerim belli. Sizler ekle-çıkar dediğiniz bir şey varsa alınmayanlar üstünden yardımcı olursanız fikir beyan ederseniz sevinirim.
Tahminimce kasa (indirimlerle birlikte) 6.300 TL civarına toplanacak.
Mesela 8x2 GB ramleri toplamda 388 TLye aldım. PSU'yu 329 TLye aldım vsvs.
Bütçemi aşırı aşamam, x570 almayı düşünmüyorum 1.000 TL bandına düşmediği sürece.
Özellikle kasa olarak önü mesh yapı olsun istiyorum havalandırması daha iyi olduğu için. Sizin benim seçtiklerim dışında önerdiğiniz bir kasa var mı?
ALINANLAR:
*Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz C16 Siyah Ram

*SAPPHIRE Radeon RX 5700 XT PULSE 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı

*Corsair VS650 CP-9020172-EU 650W 80+ Power Supply (PSU eski serilerinde ses sorunluymuş ama 2018 sonrası serilerde hatalar düzeltilmiş, ben özellikle bunu almaya gayret ettim.)

*480 GB KINGSTON SATA SSD


HENÜZ ALINMAYANLAR:

*AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci MPK

*PHANTEKS Eclipse P400A RGB veya COOLER MASTER MASTERBOX MB511 RGB

*MSI B450 TOMAHAWK MAX 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 DVI HDMI ATX Anakart

Sadece anakart kasa ve işlemci eksik anlayacağınız.
Bu arada kasayı 2K 75 veya 144'e dönük olarak tasarladım. Bi kaç ay 1080le devam edeceğim.
B
5 yıl
CLONE HERO ANA KONU - Yeni Gitar Oyunu
Merhaba arkadaşlar. Biliyorsunuz artık Guitar Hero oyunları çıkmıyor.
Benim de Guitar Hero Live'ın serverlarının kapanmasından sonra bu oyunun varlığından haberim oldu. Ve yapımcı ekibe mesaj attım, oyunun Resmi Türkçe çevirmeniyim, oyun şu anda full olarak resmi olarak Türkçe, oyunu indirirseniz Türkçe seçeneğiyle oynayabilirsiniz.
Gelelim oyuna;
Clone Hero tıpkı Guitar Hero gibi müzikler çalabildiğimiz, 5 tuşlu gitarları, yeni nesilde çıkan 6 tuşlu gitarları, gamepad ve klavye destekli yeni nesil Gitar oyunu. Oyun çok yüksek bir bilgisayar sistemi istemiyor. Kolayca indirip girebiliyorsunuz oyuna.
Oyunun en güzel yanı modlanabilir olması yani istediğiniz hemen hemen her müziği (yapılmış olan) oyunun klasörüne atıp oynayabiliyorsunuz direkt.
Rock band serisi, Tüm guitar hero oyunlarının müzikleri fan yapımı müzikler vs bir çok müzik çalınabilir durumda. Bildiğim kadarıyla windows 10 şartı var. gitarların uyumlu olması için.
Düzenleme: Oyunun android versiyonu çıktı. İnternet sitesine girip apk sını indirip androidte oynayabilirsiniz. gitar uyumlu diyorlar otg kablosu ama bilemiyorum denemedim iphone kullandığım için.
Kapatılan guitar hero live serverlarındaki tüm müzikler bile indirilip kurulabilir.

Yükleme-indirme
öncelikle https://clonehero.net/ bu siteye girip güncel clone heroyu indiriyorsunuz. (Oyun tamamen ücretsizdir, korsan vs değildir bu yapımcının kendi linkidir)

Ardından inen dosyayı herhangi bir yere çıkartıyorsunuz ve clonehero.exe dosyasından oyuna giriyorsunuz oyununuz hazır.

Müzik ekleme:

Oyunu çalabilmek için müzik eklemek gerek. Müzikleri bu siteden aratarak indirebilirsiniz. kullanıcıların yaptığı setlistler:https://chorus.fightthe.pw/
Yada direkt olarak toplu listeleri şu sitelerden indirip oyuna kopyalayabilirsiniz. https://docs.google.com/spreadsheets/d/13B823ukxdVMocowo1s5XnT3tzciOfruhUVePENKc01o/htmlview?usp=drive_web&sle=true

6 tuşlu yeni nesil gitarlarına özel yapılan müzik listeleri: (5 tuşlu eski gitarlar desteklemez)https://docs.google.com/spreadsheets/d/1_Ooo9hgpxl4SOb8H5EL1D1wWu8NVUSB5NT-YHIZeFws/edit#gid=0

Not:6 Tuşlu gitarınız varsa (PS4-XBOX one için) bilgisayarda tam uyumlu olması için xbox360 dongle almanız gerek. Ben aldım oynuyorum. PS3 gitarları oyuna direkt uyumlu diye biliyorum.
Türkçe bizim discord grubumuz:https://discord.gg/8cf4c9S
Yapımcının ve onbinlerce kişinin yer aldığı discord grubu: (girmenizi öneririm)https://discordapp.com/invite/Hsn4Cgu

Anlamayan varsa örnek Kurulum videosu:

Videoyu izlemek için tıklayınız

Şimdi gelelim örnek oynanış videolarına:

Videoyu izlemek için tıklayınız

Videoyu izlemek için tıklayınız


6 tuşlu yeni nesil gitar oyun videosu

Videoyu izlemek için tıklayınız

Aklınızda sorular varsa bana veya discord grubundakilere sorabilirsiniz.
Oyunun Türk kullanıcıları tarafından bilinmesi için hazırlamış olduğum konudur. Oyun zaten tamamen ücretsizdir.
B
5 yıl
RED DEAD REDEMPTION 2 - REHBER- YARDIMLAŞMA KONUSU
< Resime gitmek için tıklayın >
Dostlar RDR2 biliyorsunuz ki bir çok konuda tutorial yoksunu bir oyun.
Çoğu şeyi size anlatmıyor, sizin keşfetmenizi istiyor.
Ben bildiğim ve öğrendiğim kadarıyla konuyu doldurmaya çalışacağım. Yabancı kaynaklardan bulduklarımı da Türkçeye çevirerek yazmaya çalışıyorum. Bu konuda bildiğimiz ipuçlarını-trickleri paylaşalım.
Zamanla sizin yazdıklarınızı ben düzenleyip ana başlığa eklemeye çalışacağım.

Oyunun interaktif ve detaylı bir haritası:https://rdr2map.com

Kontroller Nişan alırken D-Pad’deki sol tuşu, omuz değiştiriyor
Nişan alırken D-Pad’deki sol tuşa bastığınızda omuz değişiyor. Bu da, daha iyi görüş açısı sağlayabiliyor.
Yumruk atma-bloklama-yakadan tutma
Oyunda basic dövüş esnasında yumruk atmak için yuvarlak tuşuna, bloklamak için kare tuşuna ve rakibi tutmak için üçgen tuşuna basabilirsiniz.
Kamera değiştirme Oyunda birinci kamera şahısına geçmek için touchpade bir kaç kere basmanız gerekmektedir. Rockstarın özel olarak hazırlamış olduğu sinematik kameraya ise touchpad'e (koldaki siyah alana) basılı tutarak geçebilirsiniz.

Saçımız sakalımız nasıl olduğundan hızlı uzayabilir? Oyunda saçımızın sakalımızın hızlı uzaması için bir ilaç yapılmış. Buna Hair Tonic deniyor. General Storelardan satın alabilirsiniz. Bunu içerseniz saçınızın daha etkili uzayacağını görebilirsiniz.

Silahlarımızı nereden ve nasıl modifiye edebiliriz?
Oyunda atımızı olduğu gibi silahlarımızı da modifiye edebiliriz. Bunun için haritadan gunsmith denilen silahçılara gitmemiz gerek. Haritada bu şekilde görünür. Ayrıyeten sıklıkla silahımızın tutukluk yapmayıp özelliklerinin kısılmaması için temizlememiz gerekiyor.
< Resime gitmek için tıklayın >

Yaptığım görevleri nasıl yeniden oynayabilirim? Önceki Rockstar oyunlarında olduğu gibi bu oyunda da eski görevleri yeniden oynayabilirsiniz. Menüden Story-Progress bölümüne girerseniz önceki görevi yeniden oynayabilirsiniz. Özellikle platin kupa kasanlar için bu bölümler önemli. Çünkü her bölümü tamamladığınız zaman size altın-bronz gibi ödüller veriyor.

Nasıl banyo yapılır? Valentine'deki otele giderek bir kaç cent karşılığı banyo yapıp temizlenebilirsiniz. Çok kirli olunca çevredeki insanlardan olumsuz tepkiler alınabiliyor. Otelde banyo yapmak için; otel görevlisiyle konuşun.
(25 cent olması lazım) ödeme çıkana basın. Sonra otel görevlisinin arkasında solda bi kapı var o kapıdan içeri girin koridorun sonunda solda banyo var ücreti ödeyince oradan banyo yapabilirsiniz. Hatta kadın sırt keselemeye bile gelir isterseniz. Ekstra 50 cente kadına sırtınızı keseletebilirsiniz.

Nasıl hızlı para kazanabiliriz? Oyunda hızlı para kazanmanın bir çok yolu var.
1)Mesela doğadan at yakalayarak, birilerinin atlarını çalıp- horse stable denilen yerlere götürebilirsek (valentine'de mevcut) atları satabilirsiniz. Her atın türüne göre değeri değişecektir.
2) Şerifin ofisinden bounty ilanlarını kontrol edin. Kelle avcısı olduğunuz zaman şerif sizlere iyi ücretler ödeyecektir.
3) Geceleri evlere hırsızlığa girip değerli eşyalar satabilirsiniz. Bu değerli eşyaları daha sonra Fence denilen değerli eşya tüccarlarına satabilirsiniz.
4) Trenleri-marketleri-insanları soyabilirsiniz.
İnsanları soymak için etkileşim tuşundan rob seçeneğine (üçgen tuşuna basarsanız) değerli eşyalarını vereceklerdir.

Başıma ödül koydular. Bundan nasıl kurtulabilirim? Post officelere gidip başınıza koyulan miktarı öderseniz cezanız bitiyor.

At beslemek-sevmek neye yarar?
< Resime gitmek için tıklayın >
Her atın belli potansiyel güçleri vardır. Siz yeni bir ata sahip olduğunuz zaman atınızla olan seviyeniz başlangıç seviyesinde olacaktır. Atınızla olan ilişkilerinizi ilerletmek için atınızın yanına gidip etkileşim tuşundan yiyecek vermeniz, sevmeniz (pat), tımar yapmanız gerekmektedir. Her atın türüne göre potansiyelleri değişecektir. Eğer atınız çatışma esnasında ölürse yeni bir at bulmanız gerekir.
AVLANMA (CheKD hocamın yardımlarıyla)

Öncelikle oyunda 200'den fazla hayvan bulunduğunu söylemelim. 178 tane havada ve karada yaşayan, 30 tanede suda yaşayan hayvan bulunmakta. Suda bulunanları oltayla yakalıyorsunuz bunun için kamp üyelerinden Abigail Marston'ın görevini yapmalısınız, bu görev sonrası olta kullanabileceksiniz. Balık yakalamayla pek ilgilenmediğim için o konudaki detayları sonraya bırakıyorum. Şimdi gelelim asıl avlanmaya yani avı gözlemleyip, takip edip sonrasında indirmeye. Oyunda bir hayvanı %100'de bilebilmeniz için 4 tane şey yapmanız lazım.
GENEL AVLANMA

Hayvanı gözlemlemek, bunu hayvana sizi görmeyecek bir şekilde yaklaşarak yapmalısınız zira hayvan kaçabilir. Hayvana yaklaştığınız vakit resimdeki gibi Study seçeneği gelecek, R1'e basarak hayvanı gözlemleyebilir ve onun hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Hayvanı gözlemledikten sonra onu takip etmeye başlamalısınız. Bunu hayvana nişan alarak ve sonrasında Track seçeneği kullanarak yapabilirsiniz.
Hayvan takibini daha etkili yapabilmek için R3 ve L3'e aynı anda basarak içgüdü özelliğinizi kullanmalısınız. Bu özellik size hayvanların ilerlediği rotayı göstermekte, bu rotayı takip ederek avlamak istediğiniz hayvana ulaşabilirsiniz.
Hayvanı iyice takip ettikten sonra vurma mesafesine ulaştınız. Bu noktada hayvanı istediğiniz silahla öldürebilirsiniz fakat Perfect kondisyonunda bir post istiyorsanız, hayvanın Clean Kill silahını kullanmalısınız. Bunun içinde hayvana nişan alarak R1'e basmalı ve bilgi penceresini açmalısınız.
Resimde bilgi penceresi açık ve gördüğünüz gibi bu av için bana Rifle kullanmam gerektiğini söylüyor. Ama yine de dediğim gibi derdiniz Perfect kondisyonda post değilse herhangi bir silah işinizi görür.
< Resime gitmek için tıklayın >

Hayvanı öldürdükten ve postunu yüzdükten sonra alıp atınızın arkasına atabilirsiniz. Atınıza timsah, bizon, ayı gibi büyük hayvanların sadece bir postunu koyabiliyorken kuzu, keçi, ceylan gibi hayvanların postu için herhangi bir sayı sınır bulunmuyor.
< Resime gitmek için tıklayın >

Postları atınıza koyduktan sonra atınızın üzerinde ne bulunduğuna yanına yaklaşıp Horse Cargo seçeneği kullanarak görüntüleyebilirsiniz.
< Resime gitmek için tıklayın >

Avınızı başarıyla gözlemlediniz, takip ettiniz, avladınız ve sonrasında postunu yüzdünüz. Bu adımları gerçekleştirerek avladığınız hayvanın menüdeki Progress kısmından girdiğimiz Compendium sayfasını tamamlamış oldunuz. Bu sayfayı tamamladığınız vakit, bu sayfaya girerek avladığınız hayvan hakkında genel bilgiler, nerede yaşadığını, Clean Kill için en uygun silahın hangisi olduğu bilgisine erişebilirsiniz.
Peki avı tamamladık, hayvanın Compendium sayfasını açtık postları ne yapacağız? Bunları direk Trapper'a götürün eğer post Perfect kondisyondaysa bu postları ona satın, bu postlarla size özel kıyafetler satabilir. Post perfect kondisyon değilse de yine bu arkadaşa satmanız lazım, kasaplar her postu almıyor.
PERFECT KONDİSYONDA POSTA ULAŞMA
Oyunda mutlaka dikkatinizi çekmiştir, bir hayvanın postunu yüzdüğünüzde "Poor", "Good", "Perfect" gibi postun kondisyonunu belirten sıfatlar beliriyor başında. Bir hayvanın 3 farklı konsiyonu olabiliyor, bunlarda bu saydıklarım oluyor.
< Resime gitmek için tıklayın >
Oyunda bulunan her hayvanın kendince bir kondisyonu var, bu kondisyonu görüntüleyebilmeniz için ilk önce hayvanı gözlemlemelisiniz sonrasında ise hayvana nişan almalısınız. Nişan aldığınızda ekranın sağ alt köşesinde hayvanın isminde önce belli sayıda yıldız beliriyor. Eğer 1 yıldız varsa Poor, 2'yde Good ve 3'se Perfect olduğu anlamına geliyor. Peki Perfect hayvanı buldunuz sonrasında ne yapmanız lazım yukarıda yazdığım gibi hayvana nişan aldığınızda R1'e basmalı ve Clean Kill için belirtilen silahı kullanmalısınız. Yalnız şöyle bir durum var, hayvanı tek seferde indirmelisiniz yoksa postun telef olma durumu söz konusu bu yüzden Dead Eye kullanıp direk kafasına sıkarak işini bitirmeye bakın.

EFSANEVİ HAYVAN AVI
< Resime gitmek için tıklayın >

Oyunda 14 farklı tipte efsanevi hayvan bulunuyor, bu hayvanlardan haritada sadece bir tane bulunuyor ve bunlar diğer hayvanlardan daha güçlüler. Bu hayvan postlarıyla kendinize özel kıyafetler ve kıyafet setleri yapabiliyorsunuz. Tabii bunu yapabilmeniz için ilk önce efsanevi hayvanların yerini belirlemeniz gerekiyor. Bir efsanevi hayvanın yerini belirleyebilmeniz için onun yakınlarında bulunmanız lazım eğer yakınlarınızda bir efsanevi hayvan varsa oyun direk haritaya onu işliyor resimde olduğu gibi.

Efsanevi hayvanın yerini buldunuz peki sonrasında ne yapmanız lazım? Bu hayvanın bulunduğu alan gidip soru işaretini bulmanız lazım. Bu soru işaretleri efsanevi hayvanın takibi için başlangıç noktaları oluyor. Bu noktalarda içgüdü özelliğinizi kullanırsanız başlangıç noktasını sarı tozlar halinde göreceksiniz. Başlangıç noktasına geldiğinizde Inspect seçeneğini kullanarak avın izini takip etmeye başlayabilirsiniz.
Hayvanın izine düştünüz, izlerini takip ettiniz sonrasında yine ilk başta gördüğünüz gibi sarı tozlar göreceksiniz, bu avın bir sonraki iz bıraktığı nokta oluyor. Bu noktayı da inceleyerek avın bir sonraki rotasını çıkarmanız lazım.
< Resime gitmek için tıklayın >

Bu iz takip etme olayı yaklaşık 3-4 kere devam ediyor, bu olay bittiğinde efsanevi hayvana ulaşıyorsunuz.
KÜÇÜK HAYVANLARIN POSTUNU ÇIKARMA
< Resime gitmek için tıklayın >

Biliyorsunuz oyunda 200'den fazla hayvan bulunuyor, tabii ki bunların hepsi ayı, timsah gibi büyük hayvanlar değiller. Bunların arasında sıçan, sincap gibi küçük hayvanlarda bulunuyor. Bu hayvanları öldürdüğünüzde herhangi bir deri yüzme seçeneği size sunulmuyor. Bu hayvanların postuna ulaşabilmek için Satchel'ı açmalı ve cesetlerini Break Down seçeneğini kullanarak parçalamalısınız. Bu işlem sayesinde bu tip küçük hayvanların postlarına ulaşabilirsiniz.
KUŞ AVI


Kuş avının da diğer hayvanlardan farkı yok fakat şöyle bir detay var. Eğer kuşu Perfect kondisyonda öldüremediyseniz bu pek sorun olmuyor zira bir kuşu Perfect kondisyonda öldürseniz de Poor kondisyonda öldürseniz de o kuştan her türlü tüyünü alıyorsunuz. Eğer Perfect kondisyonda öldürdüyseniz 3 tüy, Poor kondisyonda öldürdüyseniz 1 tüy geliyor. Bu tüyleri yine Trapper'a veriyorsunuz. Bu tüyleri Flight Feather ile karıştırmayın, bu tüyler kuşların özel tüyleri, envantere girdiğinizde kuşun ismi yazıyor. Flight Feather ile Small Game, Improved Arrow gibi özel ok tiplerini yapıyorsunuz.

Oyundaki en hızlı at olan Arap atını nereden ve nasıl yakalayabilirim? En güzel cevap videoda.

Videoyu izlemek için tıklayınız


Hazineleri nerede bulabiliriz? Dostlar bunu görsellerle anlatmak isterdim ama bir çok arkadaşa spoiler gibi geleceği için video olarak bırakıyorum, isteyen arkadaş videoyu izleyerek hazineleri direkt bulabilir.

Videoyu izlemek için tıklayınız


Avlanırken deri-postlarda 3 yıldız için uğraşın
Hayvanların derilerinin güzellik seviyeleri var. Bu seviyelere göre sattığımız zaman aldığımız para değişiyor.
Perfect deri için Her hayvanın kendine has Clean Kill yöntemi var. Bunu öğrenmek için hayvana yaklaşıp onu gözlemlemeniz lazım. R1 tuşundaki Study seçeneği ile hayvanı gözlemliyor sonrasında yine R1'e basarak hayvanı temiz öldürmek için hangi silahın, hangi mermi tipinin gerektiğini görüyorsunuz. Ayrıca şöyle bir durum var her hayvan Perfect kondisyonunda değil, ilk önce dediğim gibi hayvanı gözlemliyorsunuz sonrasında Arthur hayvanı tanıyınca hayvana nişan aldığında sol alt köşede hayvanın kondisyonunu gösteriyor. Eğer hayvanın kondisyonu 3 yıldızsa Clean Kill ile bu hayvandan Perfect kondisyonda post çıkarabilirsiniz tabii bunu yapabilmeniz için R1'e bastığınızda çıkan bilgi penceresindeki silahı kullanmanız gerekiyor. Mesela tavşanlar için Vermint Rifle kullanmalısınız, bu silah ile Clean Kill yapabiliyorsunuz. Sincaplar için yay kullanmalı ve Small Game ok tipini kullanmanız lazım. Hayvanları avlamadan önce gözlemleyin sonrasında eğer 3 yıldızsa gereken silahı kullanarak öldürün tabii bazen hayvan yine de telef olabiliyor ama çok sık yaşanmıyor bu durum. (CheKD arkadaşımızın açıklaması)

Öneriler
En az 1 tane at tekrar canlandırma kiti bulundurun
Eğer atınızın ölmesini istemiyorsanız, yanınızda bir at canlandırma kiti bulundurun. General Store’larda bulunabilir. Eğer atınız hasar alırsa, tekrar iyileşmesi için kısıtlı bir zaman oluyor. Kanamadan ölüp gitmeden önce, bu kit sayesinde atınızı kurtarırsınız.
Dutch’s Lodgings geliştirmesini mutlaka yapın
Bu geliştirme sadece 220 dolar tutuyor. Bunu yapmak, çetenin diğer üyelerinin daha fazla katkı sağlamasını sağlıyor. Bu da, diğer aktivitelere daha fazla zaman ayırabilmenizi sağlıyor.Dutch’s Lodgings geliştirmesini yaptıktan sonra haritanızı da 325 dolara açabilirsiniz. Kampınızdan hızlı seyahat edebilmenizi sağlıyor.
Nişan aldığınız esnada D-Pad’inizin yukarı tuşuna basarsan karakter yukarı doğru nişan alıyor. Yukarı doğru ateş ettiğinde ise, diğer insanlar geri adım atabiliyor hayvanlar korkabiliyor.

Maske takıp market soyarsak etraftakiler bizi tanır mı? Evet tanıyorlar. Örneğin ben Valentine'de ilaç satılan dükkanı soydum. 30 Dolar aldım. 10 Dolar bounty çıktı. Ödedim. 20 dolar kar kaldı.
Oyunda fast travel nasıl yapılır? 3 Yöntem bi arada Videoyu izlemek için tıklayınız
Kamp yardımı nasıl yapılır?
Kampınızda birçok şey yapabiliyor, ekleyebiliyor ve kampınızı düzenleyebiliyorsunuz. Kamp içerisinde sizin ekibinize yardım edebileceğiniz 4 yol mevcut. Örnek verecek olursak; Yaptığınız işlerden kazandığınız paranın bir kısmını ekibinizle paylaşabilirsiniz. Avlandığınız eşyaları kampa getirerek yardım edebilirsiniz. Kampınıza mermi bağışında ve ilaç stoklarında yardımda bulunabilirsiniz.
Gunslinger görevlerine nasıl başlarım?
Bu bahsi geçen Gunslinger görevlerine başlayabilmeniz için öncelikle Valentina'daki 2. meyhaneyi ziyaret etmeniz gerekmektedir. Bahsi geçen meyhane ise büyük olan değil, diğer meyhane. Buraya girip yazar ile görüşmeniz gerekiyor. Yazar ile görüştüğünüzde, sizden bir grup silahlı olan soyguncuyu bulmanızı isteyecektir. Bu soyguncuların çoğunluğu yani neredeyse hepsi rahatsız edilmekten hiç ama hiç hoşlanmıyor. Bu kişiler ile konuşmaya çalıştığınızda siz isteseniz de, istemesiniz de bu kişilerle silahlı çatışmaya giriyorsunuz. Öncelikle yapmanız gereken fotoğrafı çıkarıp inceleyin. Haritanızda otomatik olarak işaretleniyor. Ayrıca aynı anda 4 farklı soyguncuyu alabiliyor ve istediğiniz sırayla gidip bulabiliyorsunuz. Benim size tavsiyem, verilen sıraya göre yapmanız olacaktır. Bunun avantajları, silah geliştirmeleri ve hazine haritaları gibi şeyler elde edebiliyorsunuz.
Görevlerden biri Emmet Granger'i bulmak olacak. Emmet Granger'i "Flat Iron Lake" yakınlarında bulabilmeniz mümkün. Bu kişi ile konuştuğunuzda sizden 4 domuz pisliği temizlemeniz istenecek. Ardından ise karşılaşmaya çekebiliyorsunuz. Ancak unutmamanız gereken, size bıçağı fırlatmadan ateş edin ve gidip fotoğrafını çekin. Böylece görevi tamamlamış olacaksınız. Billy Midnights ise "Rhodes Train Station" yakınlarında saklanıyor. Bunun için yapmanız gereken istasyon yetkilisi ile görüşmek ve sizi bir sonraki trene bindirmesini sağlamak olacak. Billy Midnight ile burada karşılaşabilirsiniz. Peşinden giderseniz, vagonun üstünde bir düelloya çıkıyorsunuz. Oldukça hızlı bir rakip ancak başarılı olursanız yani Billy Midnight'ı öldürürseniz şayet Midnight's Pistol'u elde edebilirsiniz.

Black Belle isimli soyguncu da "Bluewater Marsh" yakınlarında saklanıyor. Rhodes bölgesine yakın olduğu için Billy Midnight görevinden sonra Black Belle'nin yanına gitmenizi tavsiye ederim. Black Belle'nin mekanına göz gezdirirseniz şayet "Cigarette Card" bulabilirsiniz.

Son olarak Flaco Hernandez, bu kişi de bir grup katil ile birlikte dolaşıyor. "The Grizzlies" bölgesinde olduğu için de kışlık kıyafetlerinizi giymenizi tavsiye ediyorum. Flaco Hernandez'i donmuş bir gölün yakınlarında kampını bulabilirsiniz. Benim tavsiyem sessizce yaklaşmanız olacaktır. Flaco Hernandez'i öldürdüğünüzde de kabinini aramanızda fayda olacaktır. İçeride, "Cigarette Card", "Flaco's Revolver" ve "The Poisonous Trail Treasure Map" bulabilmeniz mümkün. Red Dead Redemption 2 Gunslinger görevleri bu şekilde işliyor.

Trapper nerede?
< Resime gitmek için tıklayın >
Trapper'i "Saint Denis" de bulabilmeniz mümkün. Saint Denis demişken... Saint Denis, Red Dead Redemption 2 oyununda çok büyük şehirlerden biri. Hal böyle olunca Trapper'i bulmamız zorlaşıyor. Trapper'i bulmanın en kolay yolu ise, haritanızı çıkarıp index kısmından Trapper için ayarlamak olacaktır. Ardından konum işaretinizi Trapper'ın üzerine koyabilir ve yolu bulabilirsiniz. Trapper'a ulaştığınızda ise oyundaki özel kıyafetleri açabileceğiniz hayvan postlarını satmaya başlayabilirsiniz.
Ancak unutmamanız gereken bir şey var... Red Dead Redemption 2'de eşsiz ve özel avcı kostümlerini açabilmeniz için Trapper'a efsanevi hayvan postlarını satmak tek başına yeterli olmuyor. Yani yine de kostümleri sattıkça, bu kostümler zamanla açılıyor tabii ki. Ancak, bir de gerekli malzemeler ile bu kostümleri satın almanız gerekiyor. Açıkça söylemek gerekirse, bu efsanevi hayvan postlarınızı başka yere satmak istemezsiniz çünkü sattığınız takdirde çöpe atmış gibi olursunuz postunuzu.
Trapperin yeri (eleman 2 farklı yerde bulunabiliyor)
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Oyunun Türkçe altyazıya çevirilmiş senaryosu ( Youtubedan Altyazıyı açın, stun arkadaşımız çeviriyi yapıp videoları ekliyor)
Videoyu izlemek için tıklayınız
B
6 yıl
Size Bir Haberim Var
silinebilir
B
6 yıl
SKYRIM PS4-XBOX TÜRKÇE YAMA ÇIKTI!!
Xbox ve Ps4 Skyrim'e Türkçe yama mod olarak eklendi. PS4 ve Xbox orijinal olduğu sürece modu indirebilirsiniz. %90-100 Arasında bir Türkçe çeviri oranı var.
Modlamak tamamıyla legaldir, bethesda kendi oyunlarını modlamaya izin veriyor arkadaşlar. (mod xbox a da çıktı)

Ps4 için Mod linki : https://bethesda.net/en/mods/skyrim/mod-detail/4073961

Xbox için mod linki : https://bethesda.net/en/mods/skyrim/mod-detail/4073849



Yama açıklaması ve kurulumu

Kurulum:
Skyrim Special Edition'a giris yapin.
Ana menuden Mods kismina girip, Search tikladiktan sonra Turkish yazip arayin ve modu indirin.
Mod indikten sonra Load order yeniden siralanacak. Bundan sonra ise oyundan cikip tekrar giriniz.

This is Skyrim Special Edition Turkish Localization Patch. Skyrim and Hearthfire translated by "CREWALS", Dawnguard and Dragonborn translated by "ELDER SCROLLS TURKIYE".

Merhaba,
Cok uzun bir surenin ardindan Skyrim Special Edition'un Turkce Yamasi guncellendi ve tamamen yeni surumile uyumlu hale getirildi. Bununla birlikte ayni yamayi Xbox One ve Play Station 4 icinde sorunsuz bir sekilde yayinladik. Xbox One, PC surumu ile birebir ayni iken, Sony firmasinin aldigi kararlar nedeniyle, Play Station surumu kisitli bir yama. Aciklamak gerekirse, Sony modlarda ek paketlere ve arsivlere isin vermiyor. Yani saf ESP dosyasi kabul ediyor, hal boyle olunca PC ve Xbox One'da kullandigimiz kaplamar, turkce karakterler, arayuz duzenlemeri ve cevirileri maalesef eklenmiyor. PC ve Xbox One Surumu %99.9 civarinda cevrilmisken, PS4 %90 civarlarinda kaliyor. PS4'de gorevler, diyaloglar, mekanlar, karakter isimleri, esyalar, kitaplar, notlar vb. seylerin cevirisi var. Kisaca esp dosyasina gomebildigimiz cevirileri yayinlayabiliyoruz. Sunu belirtmek isterim ki, PS4 icinde yayinlayabilecegimiz bir yol olsaydi emin olun yapardim, ancak Sony'in aldigi karar nedeniyle Bethesda buna izin vermiyor ve engellemis. Bu konudan dolayi ben kendi adima ozur dilerim.


Kaynak:http://www.elderscrollsturk.com/konu-skyrim-special-edition-turkce-yama.html

Fotoğraflar:
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
B
6 yıl
Turkcell superonline Sahur Paketi Kampanyası!
Arkadaşlar böyle kampanya mı varmış ya?
Ben bunu nasıl bilmiyordum aa!
Zaten olması gereken bir şeyi, kanunla getirilmiş bir şeyi nasıl kampanya diye önümüze sürebiliyorlar. Hayret doğrusu
< Resime gitmek için tıklayın >
B
6 yıl
Xbox One S 590 TL. Ps4 890TL Bim
Konya Bosna Hersek mahallesi bim.

< Resime gitmek için tıklayın >

Edit: sanırım şubeye özel bir indirim mevcuttu. Konya'nın bir başka mahallesindeki bime sorduğum zaman orda olmadığını öğrendim. Stoklar hakkında bilgim yok, şimdiye tükenmiş olabilir.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.