O

Yarbay
29 Ekim 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
498 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
O
5 yıl
Defacto internet sitesinden alışveriş yaparken DİKKATLİ OLUN.
Arkadaşlar, geçen ay defacto internet sitesinden 5 sweetheart, 2 tane şişme mont aldım. Ürünleri ilk önce 2 sweetheart küçük paket, yanında büyük pakette şişme mont parçalı olarak gönderdiler. Ertesi gün 3 sweetheart küçük pakette geldi ama büyük pakette gelmesi gereken şişme mont gelmedi.
Kargo elemanına bir paket daha olacak dedim. abi sadece bu geldi dedi, bende müşteri hizmetlerini arayarak montun gelmediğini belirttim.
Müşteri hizmetlerindeki kişi kayıt açtığını ve merak etmememi söyledi. Şu an 20 günü geçti hergün arıyorum ama hiçbir sonuç yok. Her aramamda kayıt açıyoruz size döneceğiz diyorlar. En son cuma günü bugün size garanti veriyoruz aksama kadar döneceğiz dediler ama 3 gündür dönüş yok.
Şikayet vara yazdım, oradan da araştırıp döneceğiz dediler (dönen yok)
Twitterdan yazdım, sipariş numaramı aldılar döneceğiz dediler (dönen yok)
Hergün aramaktan bıktım, kış günü montsuz kaldım. Şimdi thh ye başvurup 1-2 ay onunla uğraşacağım. Hayatımda gördüğüm en berbat müşteri hizmetlerine sahip firma bu herhalde. Buradan alışveriş yapacak olanlar dikkatli olsun. En azından mağazaya sipariş verin oradan alın.
Başka ne yapacağım konusunda fikir verirseniz sevinirim.
O
6 yıl
***HONOR 8X ANA KONU***
TASARIM
İşletim Sistemi: Android 8.1 (Oreo) – EMUI 8.2 Arayüzü
Uzunluk: 160.4 mm (6.31 inç)
Genişlik: 76.6 mm (3.02 inç)
Kalınlık: 7.8 mm (0.31 inç)
Ağırlık: 175 gram
Kasa: Ön/Arka cam, Alüminyum çerçeve
Tuşlar: Sanal
Renk Seçenekleri: Siyah, Mavi, Kırmızı, Pembe


EKRAN
Ekran ölçüleri: 6.5 inç, 103.7 cm2
Çözünürlük: 1080×2340 piksel (1080p+), 19.5:9 oranı
Piksel yoğunluğu: 396 ppi
Ekran/Kasa oranı: %84.4
Ekran tipi: IPS LCD
Ekran Koruması:


KAMERA
Çözünürlük (arka): 20MP+2MP çift kamera
Flaş: LED Flaş
Özellikleri: Faz algılamalı otofokus, 20MP(f/1.8 diyafram, RGB), 2MP(derinlik sensörü), panorama, HDR
Video Özellikler: 1080p@30fps, 720p@30fps
Ön Kamera: 16 Megapiksel, f/2.0 diyafram, HDR, 1080p@30fps


DONANIM
Yonga Seti: Huawei Hisilicon Kirin 710
İşlemci (CPU): 8-çekirdekli (4×2.2 GHz Cortex-A73 & 4×1.7 GHz Cortex-A53)
Grafik İşlemcisi (GPU): Mali-G51 MP4
Sistem Belleği (RAM): 4 GB / 6 GB RAM
Dahili Hafıza: 64 GB / 128 GB
Arttırılabilir Hafıza: mikroSD 256 GB


BATARYA
Kapasite: 3750 mAh ,Li-Po
Değiştirilebilir: Hayır


BAĞLANTI
Bluetooth: 4.2, A2DP, LE, aptX
Wi-Fi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, hotspot
Konumlandırma: GPS, A-GPS, GLONASS, BDS
USB: mikroUSB 2.0, USB OTG
Diğer: Parmak izi okuyucu, aktif gürültü engelleyici

Evet arkadaşlar telefonu yeni aldım Şu an için resmi satış yok. İsterseniz bu telefonu Facebook daki gruplardan satın alabilirsiniz.
Telefon ile ilgili bütün deneyimlerimi mümkün olduğunca objektif olarak sizlere yazmaya çalışacağım.

Telefon konusunda yorumlara başlayayım.
Arkadaşlar telefonda benim önem verdiğim en önemli şey batarya. Hiç kirin işlemci kullanmadigim, ekranı baya büyük olduğu ve ips ekran olduğu için batarya konusunda biraz cekincelerim vardı.
Lakin batarya performansı mükemmel. Gün boyu bekleme süresi, durmadan uygulama indirme ve telefonu kurmak ile işlemciyi boş yormama rağmen,otomatik parlaklıkda %20 kalan şarjım var 8 saat ekran süresi oldu bile. Redmi note 5 ile günlük kullanımda (batarya 250 mah büyük ve ekran %7 küçük) günlük 9 saat civarı ekran süresi alırdım.(kullanımlarım genelde hergün aynı olur) Bu telefon ile aynı kullanımda daha iyi süreler alacağım gibi duruyor.

Telefonun ön kamera biraz zayıf, arka kamera fiyatına göre güzel.

Telefonda ki eksikliklerden biri kişiselleştirme imkanı pek yok. Mesela ben xiaomide farklı uygulamalara farklı bildirim sesleri atayabiliyordum bunda o özellik yok maalesef.

Diğer bir eksi noktası kulaklık çıkışı diğer telefonuma göre bir tık kısık. Ses kalitesi güzel ama yükseklik olarak bangır bangır müzik dinlemeyi seven kişileri biraz üzer.

Bunun dışında birde ben bütün telefonlarima nova launcher yüklerim ama bu telefona maalesef yükleme mümkün değil. (Yurt dışından alınan cihazlar için geçerli) Kendi launcherini kullanmak zorunda alanda kişi. Güncelleme ile değişebilir (aslında çoğu kişi için pek önemli değil)

Parmak izi ve yüz tanıma gayet iyi ve kararlı çalışıyor.

Ekran konusunda şunu söyleyebilirim. Bundan önce ki telefonum Redmi note 5 aynı bu telefon gibi ips ekran kullanıyordu ama bunun ekranı ondan bariz şekilde kaliteli. Çok daha canlı renklere sahip. Redmi note 5 yanında bariz soluk kalıyor.

Tasarım konusunda söylenecek söz yok, harika . Çentikli telefonlar ilk çıktığında ön yargılıydim ama çentik kısmı küçük olduğu için çok hoş duruyor.

Performans ve hız konusunda hiç kullanmadığım kirin işlemci olduğu için baya tedirgindim ama gerçekten çok güzel performans gösteriyor telefon.
Takılma,ısınma gibi birşey ile hiç karşılaşmadim. Gayet akıcı telefon. 1 saat 50 dakikada tam şarj oluyor. Şarj olurken ısınma yok.

Batarya ile ilgili ekran görüntülerini paylaşacağım kullandıkça.


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
O
6 yıl
Maksimum kart ile yemeksepeti 30/15 TL indirim.
Katılmak için: “KATIL” butonuna tıklamanız yeterlidir.

Unutmayın, indirimden sadece Maximum Mobil’den alacağınız kod ile faydalanabilirsiniz.

Kampanyaya dâhil olan kartlar: İş Bankası Maximum özellikli kredi kartları (Maximum, MercedesCard, Maximiles, İş’te Üniversiteli) ve Bankamatik Kartları

Kampanyaya dâhil olmayan işlemler: Şirket Kredi Kartı, Vadematik Kart, Aidatsız Kartlar , İş’te Üniversiteli Aidatsız kredi kartı ile yapılan işlemler, iptal ,iade işlemleri ,K.K.T.C siparişleri ve yemeksepeti cüzdan hesabına yapılan ödemeler kampanyaya dahil değildir.


Ek Koşullar: Kampanya yemeksepeti.com’dan ve Yemeksepeti mobil uygulamasından , online ödeme seçeneği ile verilen siparişler için geçerlidir. Kampanya kapsamında alınan indirim kupon kodu ile www.yemeksepeti.com ‘dan ve Yemeksepeti mobil uygulamaları üzerinden , İş Bankası Maximum özellikli kredi kartları veya İş Bankası Bankamatik Kartlarıyla, yapılan 30 TL ve üzeri online ödemeler de 15 TL indirim uygulanacaktır. Kampanya kapsamında 2.500 adet indirim kodu dağıtılacaktır. İndirim kuponu kodu yemeksepeti.com’da satın alma aşamasında “Kuponum Var” alanına girilerek, Yemeksepeti mobil uygulamaları üzerinde ise Kupon/Fırsat alanına girilerek kullanılabilir. Kampanya kart bazında değil müşteri bazındadır. Bir müşterimiz kampanyadan bir defa yararlanabilir ve azami 15 TL indirim kazanabilir. Kampanya kapsamındaki indirim kupon kodları 27 Eylül 2018 tarihi saat 23:59’a kadar kullanılabilir. İndirim kuponu kodu Joker indirimi ile birlikte kullanılamaz; ancak Yemeksepeti’ndeki diğer indirimlerle birleştirilebilir. İş Bankası ve Yemeksepeti firması kampanya koşullarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
O
7 yıl
Aykut Kocaman Göreve.
Şenol hoca ülkemiz için büyük fedakarlık yapıp göreve gelecek inşaallah ama kendisi için sağlam bir ekip lazım. Sayin Aykut Kocaman bilgi birikimi ve vizyonu ile kesinlikle Şenol hocanın ekibinde olmalıdır.
O
7 yıl
Bu şarkıyı bilen var mı? Kafaya taktım.
Arkadaşlar Leon filminin müziği (Sting şarkısı shape of my heart) bu şarkının başı (gitar melodileri) birebir aynı olan bir Türkçe şarkı vardı hatırlayan bilen var mı?

Videoyu izlemek için tıklayınız
O
7 yıl
Futbolcular paragöz tamam da....
Fatih Terim ve ekibi prim almadı mı turnuvada? Herkes futbolcuların primini konuşuyor ama teknik direktör ve yardımcılarının (büyük ihtimalle futbolculardan daha fazla) aldığı primi konuşmuyor. Çok acayip şekilde bütün oklar kasıtlı olarak oyunculara çevriliyor.
O
7 yıl
ELEPHONE S7 İNCELEME.(Yazı ile)
Merhaba arkadaşlar.Bu telefon ile ilgili maalesef herhangi bir paylaşım yok Türkiye de ilk deneyimlerini paylaşan ben olacağım galiba.
Video çekmedim sevmediğimden yazı ile paylaşım yapacağım.Yurt dışından beğendiğim inceleme videolarını aşağıda paylaşacağım.
Hem telefon hem pc üzerinden kullandıkça deneyimlerimi paylaşacağım için yazım hataları için kusura bakmayın.
Bende ki telefon MAVİ RENK.

Her telefonun muhakkak eksi ve artıları vardır.Önemli olan eksi olan yerleri sizi olumsuz yönde çok etkiler mi.Çünkü her kullanıcının telefondan beklentisi farklıdır.
Mümkün olduğu kadar ne gördüysem onu yazmaya gayret edeceğim kimseyi yanıltmamak için.
Cihaz açılır açılmaz 1 gb dan fazla bir güncelleme geldi.Android 7 hazırlığı olduğu belli yıl içinde alacakmış.Gelir gelmez güncellediğime pişman oldum güncellemenin neleri değiştirdiğini göremedim maalesef.

EKSİ OLARAK GÖRDÜĞÜM YÖNLER İLE BAŞLAYALIM:

KAMERA:
Aslında eksi olarak sayılır mı bilmiyorum.Çünkü bu fiyat aralığında ki telefonlar ile hemen hemen aynı performansı veriyor.Kamera benim için çok çok önemli diyenleri pek memnun etmez.Benim gibi dışarıda arada çeker paylaşım yaparım,bazen de gün içinde lazım olursa kullanırım diyenler için iş görür kesinlikle.Orta seviye bir kamerası var.İDARE ETSİN YETER DENMİŞ.

SES:
Hem hoparlör hem avize hem kulaklık sesi işini görsün yeter diye konmuş.Telefon ile ilk birini arayınca dııt sesi biraz tiz geliyor ama karşı taraf açınca en ufak problem yok gayet net ses.Güncelleme ile dahada iyi olabilir.Mİ5S Plus ve K5 Note konularında göreceksiniz ki aynı sorunlar yaşanmış ve güncelleme ile düzeltilmişti.İşinizi görüyor ama gümbür gümbür son ses müzik dinlemeyi seven insanı pek tatmin etmez.
Eğer ki güncelleme ile ilgili bir sorun değilse ses olayı da İDARE ETSİN YETER DENMİŞ.

DÜZELTME:Kaliteli bir kulaklık ile tekrar denedim ve kulaklık sesi baya iyiymiş aslında.

Olumsuz olarak görülecekse bildirim çubuğunda ki kısayolları istediğiniz gibi değiştiremiyorsunuz.(Belki de vardır ayarlarda bulamadım)
Gerçi işe yarar her şeyi koymuşlar bildirim çubuğuna, gereksiz veya eksik pek bir şey yok.

EKSİ OLARAK GÖRDÜKLERİM BUNLAR ŞİMDİ ARTILARINA VE DİĞER ÖZELLİKLERİNE GEÇELİM.

TASARIM VE EKRAN:
Telefonun tasarımı için pek söylenecek bir şey yok.Gerçekten harika.Arka kapak mika benzeri bir malzeme ve çok şık.Ekran ve arka kapak arsında ki çerçeve dandik değil kaliteli bir plastik.Ergonomi olarak mükemmel, avuç içine inanılmaz güzel oturuyor
K5 NOTE,SAMSUNG J7,REDMİ PRO,Mİ5S kullandım son zamanlarda hiç biri bu kadar şık ve elde bu kadar güzel durmuyordu.
Mİ5S ve REDMİ PRO 2,5d ekrandı ama 2,5d ekranın hiçbir olumlu yanı yoktu.2,5d yüzünden tam kapatan ekran koruyucu bile bulunmuyor maalesef.Bu telefonda ise kavisler yan çerçevelerin tamamen kaplaması ile hem estetik hemde kullanım olarak çok güzel bir şey ortaya çıkmış.Ekran koruyucu olarak Çin den membran diye bir ekran koruyucu aldım ekranı kavisleri ile beraber mükemmel kapatıyor ama değişik bir maddeden yapıldığı için tam başarılı olamadım.Yeni alacaklarımda daha başarılı olurum artık.
Ekran ise standart full hd ips ekran diğer bu seviyedeki ekranlardan pek farkı yok.Yalnız parlaklık seviyesi çok yüksek %25-30 fazlasıyla yetiyor.Kavisli ve yanlardan çerçevesiz ekranıyla bir şeyler izlemek baya keyifli.

YAZILIM:
Çin telefonlarında herkesin dertlerinden biridir bu acaba yazılım nasıl diye.Arkadaşlar bu telefonda yazılım çok çok iyi.Aldığınız gibi hattı takıp kullanmaya başlayın.Rom,Root vs hiç bir şey yapmanıza gerek yok.Çok sade,kullanışlı ve tamamen Türkçe bir yazılım var(sadece ek özellik bölümünde bir kaç kelime ingilizce var.3 parmak aşağı çekince ekran görüntüsü al,2 parmak çekince ses aç,kapa bölümü)10 yaşında bir çocuk bile kullanabilecek basitlikle.Herhangi bir elektronik marketten bir telefon almış gibi rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Mtk işlemcili Xiomilerdeki kameradan galeriye gidememe problemi bu telefonda yok.

BATARYA:
Batarya olarak geceden şarja takıp sabah çıkaran için yeterli bir performans gösteriyor.Gün boyu bekleme süresiyle yarı mobil veri yarı wifi ile ortalama 5 saat ekran süresi alıyorum.Çok aşırı yoğun kullanmayan ve çok oyun oynamayan birini tatmin eder.

PARMAK İZİ OKUYUCU:
Tek kelime ile MÜKEMMEL.Bu kadar iyi çalışması beni çok şaşırttı.10 basışta 10 açıyor.
Bu arada yan kapasitif tuşlar yok.Onun yerine ekrana dilediğinizde kaybolan sanal tuşlar koyabiliyorsunuz ama ben koymadım.Zaten home tuşuna dokununca geriye,tek basışta ana ekrana, 1 saniye basılı tutunca uygulama menüsüne rahatlıkla gidebiliyorsunuz.Home tuşuna bir atama yapabiliyorsunuz.Mesela 2 kere dokunup ekran görüntüsü alabiliyorsunuz vs..

ÇEKİM:
Arkadaşlar bu konuda da söylenecek tek şey MÜKEMMEL.Türkcell kullanıyorum ve İstanbul içinde neredeyse her yerde 4G görüyorum.Muazzam bir çekim gücü var.

Kullandıkça paylaşıma devam edeceğim.

Videoyu izlemek için tıklayınız
O
7 yıl
Olacak Olacak..
Bu teknik adamla olacak arkadaş. Skoru hiç konuşmayalım yenilsek bile artılarimiz çok fazla.
Gelelim takımdaki gelişmelere.

Kalite eksiğimiz vardı bugün ama mücadele çok iyi..

O deli eden yan pas yan pasdan, topu aldığı zaman ileri oynama niyeti olan bir takım olacağız..

Bir pozisyon dışında duran topta rakibe vurdurmadik ayrıca duran toptan 2-3 tane pozisyona girdik..

Takim birbirine çok yakın oynuyor, ondekiler ile savunma arası mesafe baya azaldı..

Hala tam olarak herkes nerede duracağını bilmiyor.

Yönetim berbat ama arkadaşlar bu adama sahip çıkalım. Oyuncuların egemen olduğu ve onların yönettiği bir takımdan teknik direktörün yönettiği bir takıma döneceğiz inşaallah.

Sabır.. Sabır... Destek... Destek...
O
7 yıl
Lafta altyapı hocasıymış.
Türkiye kupasında 3 tane 3. ve 4. Lig takımıyla maç yaptık ve bir tane altyapıdan oyuncu oynatmadi. Tuzla maçında sniejder, bruma oynuyor. Adamlar bir sakatlansa lig bitecek bizim için ama bizim uber zeka hocamız anlamıyor.
O
7 yıl
Bir daha Riekerink Bey diyen olursa. . . .
Cok agir kufur ederim. 10 kisi kalan rakibe karsi 25 dakika tek sut cekemedik koskoca Galatasaray amator lig takimi gibi 90 dan sonra vakit gecirmek icin oyuncular degistiriyor aciz gibi. 10 kisi ile adamlar penalti ve goller kaciriyor bizim lafta teknik direktor izliyor. 25 dakika boyunca sinirden cildirdim. Biraz beyni olan yonetim olsa su dakika kovar sunu. Birde aylardir sunu savunmusum
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.