S

Emekli Yönetici
18 Aralık 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
205 üye
Görüntülenme (?)
3595 (Bu ay: 34)
Gönderiler Hakkında
S
6 ay
Tüketici Dayanışma Platformu
Merhaba Arkadaşlar,

Hepinizin bildiği üzere forum üzerinden elimden geldiğince hepinize destek olmaya, yaşadığınız özellikle hukuki konularda yardımcı olmaya gayret ediyorum. Bunu gerek açtığım konulardan, gerek ana konular üzerinden ve gerekse özel mesaj yoluyla bana ulaşan arkadaşlarımızla gerçekleştiriyorum. Ancak bunun oldukça yetersiz kaldığını ve bir çok kullanıcının, benzer konulardan mağduriyet yaşadıklarını ve süreçlerinin aynı çıkmaza girdiğini üzülerek görüyorum.

Bu doğrultuda çok sevdiğim bir dostum Adem Helvacı hocam ile ortak bir platform başlatmak üzere mutabık kaldık:


Tüketici Dayanışma Platformu
 
Tüketicilerin yaşadıkları problemler sonrasında, özellikle haklarını nasıl arayacaklarını bilememeleri kaynaklı hak kayıpları, kendi başlarına hak aradıkları durumda da tüketici hakem heyetlerinde davaların olumsuz sonuçlanma ihtimalleri bulunuyor. Diğer yandan da ne yapacağını bilmesine karşılık avukat tutacak maddi gücü olmayan tüketiciler söz konusu. Bu durumları ortadan kaldırmak amacıyla, hem tüketicilerin haklarını nasıl arayacaklarını onlara göstermek, hem de dava durumu doğuran bir sorunla karşılaşmaları halinde onlara yol göstermek amacıyla kurulan bir platformdur. Bu platformun amacı, aynı problemden muzdarip olan tüketicilerin bir araya getirilerek, problemlerinin tek bir dosyada birleştirilmesi ve toplu dava haline getirilerek, sürecin daha masrafsız (vekalet ve dava harçları), hızlı ve problemsiz olarak çözümlenebilmesini sağlamaktır. Böylece firmaların da tüketicilerle tek tek ve caydırıcı bir şekilde uğraşmalarının da önüne geçilmesi amaçlanmaktadır.

Tüketici Dayanışma Platformu, Tüketicilerin yaşadıkları problemler sonrasında taleplerinin olumsuz sonuçlanma ihtimallerini önleme ve en aza indirme amacı ile kurulmuştur. Günümüz koşullarında, Tüzel bir kişiliğe sahip olmamız yani bir Dernek olmamız dahi birçok konuda çözüm üretebilmemize katkı sağlamıyorken, son yıllarda örneklerini onlarca ve yüzlerce kere gördüğümüz üzere sosyal medya baskısı ile firmalara karşı daha etkili mücadele edebiliyoruz yani bu bir koz meselesi, herkes elindeki kozu kullanıyor.
 
Firmalar genel anlamda ellerindeki maddi olanaklar ve Hukuk departmanları avantajlarını kullanıyor ve buna karşı vatandaş olarak ne sizin, ne de bizim karşı koyabilme veya onlardan daha güçlü olabilme imkânımız olmadığı da gerçek. Bu nedenle onların daha çok çekindiği konu olan İFŞA mekanizmasını defalarca devreye sokmuş ve karşılığını pozitif yönde almış olsak da, bu sadece tek bir deniz yıldızı kurtarabildiğimiz, kalanlarına bir fayda sağlayamamış olduğumuz gerçeğini de gözler önüne seriyor. 
 
İşte bizim de amacımız, kıymetli Avukat dostlarımızın desteği ile bu konuları SERİ DAVA haline getirip tüketiciler adına ortak hareket edilmesini sağlamak. 
 
 
Seri Dava Nedir?
 
Türk yargı sistemine göre seri dava, aynı veya benzer nitelikte olan, aynı davacı veya davalılar tarafından açılan, aynı mahkemede veya farklı mahkemelerde görülen birden fazla davadır. Seri davalar, özellikle tazminat davalarında yaygın olarak görülmektedir.
 
Seri davaların başlıca nedenleri şunlardır:
 
  • Aynı olaydan kaynaklanan birden fazla kişinin dava açması
  • Aynı kişi veya kuruma karşı birden fazla kişinin dava açması
  • Aynı kişi veya kurum tarafından birden fazla kişiye karşı dava açılması
Konunun Hukuki kısmını elbette ki konunun uzmanı olan arkadaşlarımız bilir fakat biz ana hedefimize odaklanalım.

 
Bizim Görevimiz Ne?
 
Tabi burada bize düşen görev de bu işi filtrelemek oluyor. Mesela Ölü pixel konuları bir başlık olsa da, marka marka bunları ayırmamız gerekecek mi onu Avukat dostlara danışmamız gerekecek.
Vakumsuz yapılan klima montajları için ayrı başlık, seçimlik hakları kazanılmış olmasına rağmen, firmanın işi yokuşa sürdüğü konular ayrı başlık şeklinde konu ilerletilecek ve bizim bir filtreleme yapıp Avukat arkadaşları işlerini kolaylaştıracak şekilde bir organizasyon şeması oluşturmamız gerekecek.

 
Sizin Göreviniz Ne?
 
Siz kıymetli dostların en öncelikli görevi, bu hareketten çevrenizdeki en az iki kişiye bahsetmek ve katılmalarını sağlamak. Bugün belki ihtiyaçları yoktur fakat yarın bu topluluğun gücü onların da başını bir dertten kurtaracak, buna emin olsunlar. Sizler bu platformdaysanız biz biliyoruz ki zaten bilinçli tüketicilersiniz, fakat bir elin beş parmağı kadar dahi değiliz, bunu kabul edelim. O nedenle bu minik ateşi çok büyük bir kitle hareketine çevirebilmemiz için bizim elimizde sizlerin çevre katkısı dışında hiç bir avantajımız olmadığını bilmenizi isterim. Yani biz bu işi başarabileceksek, sizlerin kendi çevrenizdeki en az iki kişiye bu hareketi anlatmanız, topluluğa katılmalarını sağlamanız tek ana hedefiniz olmalı. Zira bizim çıkış yolumuzun anahtarı bu.
 
  
Para Ödeyecek misiniz?

Zaten normalde ödemeniz gereken hukuki bedeller dışında bir bedel ödemeyeceksiniz. Yani diyelim ki konu mahkeme ile ilgili bir duruma döndü ve bir harç bedeli yatırılması gerek, bu durumda, elbette ki bu zaten normalde de ödemeniz gereken bir bedel olduğu için, bunu ödemeniz gerekecek, fakat bizlere bu hareket içerisinde hiçbir bedel ödemeyeceksiniz (Aşağıdaki madenin son satırını iyi okuyunuz).
 

Süreç Nasıl İlerleyecek?
 
Elbette ki bu öyle sizin Tüketici Hakem Heyetine gidip, bir A4 kağıdına ''Onu istiyom, Bunu istiyom'' şeklinde yazıp rahatça ilerletebildiğiniz bir süreç değil. Zira Avukat dostlarımızın sizin adınıza işlem yürütebilmesi için tabi ki vekalet vermeniz gerekecek. Bu konu ile ilgili de sizlere gerekli detaylı açıklamaları yapacağız. Fakat sizin konunuz, bu hareketin çözmesini istediğiniz bir şekle gelmişse, zaten belli ki kendi başınıza bu işin altından kalkmanızın olanağı kalmamıştır. Zaten Avukat dostları uğraştırmamak ve lütfen kimse darılmasın ama boşa vakitlerini harcamamak adına, bizler konuları elimine edeceğiz. THH de rahatlıkla çözülür konular ile karşı tarafın yokuş yaptığı ve eşdeğer konuları mutlaka iyi bir filtreleme sürecinden geçireceğiz (Tabi ki bu sürecin faydalarını anlayıp, bu konuda uzman olan Avukat dostlar ile bireysel olarak yol yürümek isteyen dostlar Avukat arkadaşlarımızla kendi yapacakları görüşmeler ile belirlenmiş ücret karşılığı dosyalarını işleme aldırabilirler).
 
Süreç ile ilgili daha kat etmemiz gereken çok yol var ve bu yolu birlikte yürüyebileceğimiz siz kıymetli dostların da fikirlerine, önerilerine ve en en en en en önemlisi de desteklerine ihtiyacımız var. 
 
Sosyal mecra baskısı ile bu seri dava sürecini eş zamanlı ilerlettiğimizde, BİRLİK olmaktan doğan gücümüzün ne kadar etkili olduğunu bir kere daha anlayacaksınız. Bu nedenle sizlere, bugüne kadar hiç yapmadığım bir şey yapıp aşağıya sosyal medya hesaplarımızı bırakıyorum. Hepsini, mutlaka, BU ANLAMDA takibe almanızı ve etrafınızdaki en az iki kişiye takibe aldırmanızı rica ediyorum. Madem ki firmalar sosyal medya hesaplarının takipçi sayısına göre bizleri dikkate alıyorlar, o halde lütfen çevrenizdeki en az iki kişiyi bu hesapları takip etmeye davet edin. Daha 80 90 bin takipçi ile bizler bunları başarabilmişsek, 200 300 binlere ulaştığımızda olacakları bir düşünün. Bakın göreceksiniz, ne çözümler üretmişiz , ne katkılar sağlamışız, ne kadar büyük bir hareketin ÖNCÜLERİ olmuşuz açık ve net şekilde aradaki farkı anlayacaksınız.
 
Aradan birkaç yıl geçtiğinde kendinizle gurur duyarak şu ifadeyi net şekilde söyleyebilirsiniz.

Instagram: ademhelvaci_
Twitter: ademhelvaci_
Youtube: https://www.youtube.com/@AdemHelvaci
Linkedin: www.linkedin.com/in/ademhelvaci
​Mail: s.savas.parlak@gmail.com


https://www.youtube.com/watch?si=dIzOATYdWpVBeSUU&v=QBtIQpsh7xo&feature=youtu.be
S
geçen yıl
LG Türkiye\u0027nin Yasa Tanımaz Tavrı ve Haklarınız
Merhaba Arkadaşlar,

Birçoğunuzun bildiği üzere uzun bir süredir LG 77CX OLED model televizyonumun işlem süreci hakkında ciddi anlamda sıkıntılı bir süreç yaşıyorum. Hem bu süreci sizlerle paylaşmak, hem de benzer bir süreçle karşılaşırsanız ne gibi haklarınızın olduğunu bilmeniz adına bu konuyu açmak istedim.

Televizyonumda neredeyse "tenis topu" büyüklüğünde panel problemleri yaşanması nedeniyle 20.09.2022’de, cihazımı MTV Elektronik firmasına teslim ettim. Daha sonra yaptığım araştırmalarda panelimde meydana gelen bu problemlerin, "white dot (beyaz leke)", "banding (ekranda dikey çizgiler)" ve "uniformity (ekran homojenliğinde bozukluk)" şeklinde toplu olarak panelimde mevcut olduğunu, yurtdışında da sıklıkla meydana geldiğini ve bu sorunlardan herhangi birini yaşayan kullanıcıların dahi TV’lerinin ayıplı kabul edilerek yenisi ve muadili ile değiştirildiğini gördüm. Bunun üzerine ertesi gün yetkili servise dönüş yaparak durumu anlattım ve konu hakkındaki talebimin ürünün tamiri değil, ürünün ayıplı olmasını fark etmem nedeniyle, "6502/11 madde 3 gereğince seçimlik hakkım olan ürünün misli ile değişimi" olduğunu ilettim. Servis konuyu derhal LG merkeze bildirdi, ancak LG merkezden böyle bir işlem kesinlikle yapmayacaklarını, ancak panel değişimi ile sürece devam edebileceklerini bildirdiler. Kanunen bu yaptıklarının benim seçimlik hakkıma müdahale etmek olduğunu ve yaptıkları bu eylemin Türkiye Cumhuriyeti yasalarına karşı geldiğini belirtmeme karşın, “tercih sizin dilerseniz panel talebinizi iptal edebiliriz” cevabıyla karşılaştım (ilgili yazışmalar da mevcut). Dahası LG merkez panelin yurtdışından geleceğini ve ne zaman ellerinde olacağını bilmediklerini de iletti. Bunun üzerine beklemeye başladık. 12.10.2022 itibarı ile garanti mevzuatı gereğince tanınmış olan "ürünün gerekli onarım işlemlerinin 20 iş günü içerisinde tamamlanması" süreci sona erdi. LG yetkili servisine 13.10.2022'de geri dönüş yaparak, durumu belirttim ve "6502/11 madde 3 gereğince seçimlik hakkım olan ürünün misli ile değişimi" talebimi kendilerine ilettim. Kendileri konu ile ilgili talepte bulunacaklarını ve bana geri dönüş sağlayacaklarını belirttikten 5dk sonra beni tekrar aradılar ve LG'den sadece 5dk içerisinde "red" yanıtının geldiğini bildirdi.

Bunun üzerine tekrar LG Merkez ile iletişim kurarak bu yaptıklarının "tekrar" Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına karşı geldiğini, LG büyüklüğünde bir firmanın 2. kez kanunlara karşı sergilediği bu tavrının doğru olmadığını müşteri temsilcisi arkadaşımız ile konuştum. Kendisi konu ile mutlaka ilgileneceğini, yaşanan bu süreç hakkında üzgün olduğunu belirtmesi üzerine görüşmemizi sonlandırdık. Aynı gün ilgili müşteri temsilcisi geri dönüş sağlayarak, 20 iş günlük servis sürecinin dolduğunun farkında olduklarını, yaşanan bu süreç için kendi adına çok üzgün olduğunu, ancak LG tarafından ona sağlanan bilgiye göre bunun için yapabileceklerini herhangi bir işlem olmadığını, ilgili seçimlik hakkı talebimin red edildiğini, ürünümün panelini "yurtdışından gelene kadar" beklemem gerektiğini iletti. Ben de kendisinin destekleri için müteşekkir olduğumu, Ancak LG gibi marka değeri oldukça yüksek bir markanın, kanun ve yasa tanımaz bu tavrının doğru olmadığını, kendileri ile yasal yollardan sürece devam edeceğimi belirterek görüşmemi sonlandırdım.

Bu konunun özellikle 30.001TL üzerinde bir meblağ ödeyerek, LG markalı OLED bir televizyon tercih edecek arkadaşlar için çok büyük önemi bulunmakta. Çünkü görülen ve anlaşılan o ki, LG markası, doğrudan tüketici hakem heyetine intikal edemeyecek durumda olan tüm ürünleri için yaşadığım süreci tüketicilerine yaşatacaktır. Özellikle OLED ürünlerde, iyi bir panele denk gelme ihtimalinizin, yüksek ölçüde şansa bağlı olduğu göz önüne alınırsa, bu tutumla karşılaşacak olmanız, yapacağınız tercih için, televizyonun teknolojik özelliklerinden çok daha büyük önem taşımaktadır. Yaşadığım bu sorunları, tüketici dostlarımızın bilgi sahibi olabilmesi için sizlerle paylaşmak istedim.

Dilerim Türkiye Cumhuriyeti üzerinde faaliyet gösteren tüm firmalar, O'nun vatandaşlarından maddi kazanç elde ederken, aynı şekilde O'nun kanun ve yasalarına uymak zorunda olduklarını da kabul ve idrak edebilir, eylemlerine bu çerçevede düzen verebilir.

İlgili konu hakkında yaşanan süreci Adem Helvacı hocamız çok net ve detaylı bir şekilde analiz ederek benim gibi bu sorunlardan muzdarip tüketiciler için oldukça faydalı olduğunu düşündüğüm bir video yayınladı. Kendisine buradan, mağdur bir tüketici olarak aynı mağduriyete sahip tüm tüketiciler adına, şükranlarımı sunuyorum.

İyi forumlar dilerim,

Savaş


https://www.youtube.com/watch?v=wgf-r1nWvuw&feature=youtu.be
Son durum aşağıdaki gibidir arkadaşlar:





< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
S
2 yıl
Bir Efsane Yeniden Doğuyor Lian Li Dynamic EVO
Daha önce pek çoğumuzun kullandığı veya kullanmayı planladığı Lian Li'nin en gözde serilerinden Dynamic serisi, serinin eleştirilen ve eksik görülen tüm yanlarını ortadan kaldırarak yeniden geliyor. Kasanın tamamiyle kişiye göre özelleştirilebilir olması, customdan hava soğutmaya, sade siyah/beyaz bir donanımdan, tamamiyle özelleştirilebilir ARGB donanım desteğine ve hatta çift PSU desteğine kadar çok farklı sayıda varyasyona sahip.

Kasa genel görünümü oldukça sade. Ön panelde sadece güç açma butonu göze çarparken, hemen yan altına gizlenmiş olan reset ve mod tuşları kasa önünde USB ve kablo karmaşası istemeyen kullanıcılar için düşünülmüş ve USB/Type-C/Audio-Mic bağlantıları hemen kasa altına yerleştirilerek, 3 farklı noktaya konumlandırılabilir bir hub üzerinde toplanmış.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


Kasanın siyah, beyaz ve liman grisi (harbor grey) olmak üzere 3 farklı rengi bulunuyor ve hepsinde ön tarafta daha önce ROG ve Razer versiyonlarında gördüğümüz özelleştirilebilir RGB şerit standart olarak bulunuyor.

< Resime gitmek için tıklayın >


Kasanın en büyük avantajlarından biri sizin komponent yapılandırmanıza göre tamamen özelleştirilebiliyor olması. Öyle ki kasayı tamamen tersine çevirerek bir setup oluşturmanız dahi mümkün kılınmış. Üstelik bunu sadece bir kaç vidayı sökerek kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Özellikle 3 adete kadar radyatör desteğine sahip olması kasanın en büyük avantajlarından.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Kasa aynı zamanda oldukça geniş bir opsiyonel aksesuar grubuna sahip. Özellikle günümüzde PC oyunculuğunun da ön plana çıkmasıyla beraber önem kazanmaya başlamış olan GPU larımızın daha iyi soğutulabilmesini amaçlayan ve GPU'nın hemen anakart yanında dikey olarak takılıp, arka tarafa yerleştirilebilecek egzoz fanlarla daha iyi soğutulmasını amaçlayan braket oldukça öne çıkıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >



Ayrıca görsellikten ziyade performansa odaklanmak isteyen kullanıcılar için ön cam yerine takılabilen, kasa rengine göre seçilebilir ızgara ön panel opsiyonu da mevcut.

< Resime gitmek için tıklayın >


Şu ana kadar yapılmış olan hemen hemen tüm incelemelerde gerek görselliği, gerek malzeme kalitesi ve gerek kişiselleştirilebilir yapısıyla ön plana çıkan Lian Li Evo için geri sayım başlamış durumda. Muhtemelen Mayıs ayı gibi ülkemizde satışa sunulacak olan kasayı temin eder etmez yine performansı ve birebir testleriyle bu konu altından sizlerle paylaşıyor olacağım. Sizler de bu kasayla ilgili sormak istedikleriniz ve merak ettiklerinizi konu üzerinden iletebilirsiniz.

Herkese iyi forumlar diliyorum,

Savaş

Kasa için yapılmış olan başlıca incelemeleri aşağıda iletiyorum. Özellikle kasa kişiselleştirilebilirliği ile ilgili olarak Christopher Flannigan kanalını takip etmenizi öneririm.


https://www.youtube.com/watch?v=o0wecnSTdy4&t=1228s
https://www.youtube.com/watch?v=gHrVVzNOKSI&t=726s
https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DxgnsoNlU2dc&q=EgQuLZpEGPfjxo8GIhCj8pct1FESc54VT86_ntuAMgFy
S
6 yıl
Marshall Major 2 Bluetooth İncelemesi
Merhaba arkadaşlar uzun süren bir hasretin sonunda nihayet kavuştuğum Marshall Major 2 BT hakkında çok teknik olmayan ancak son kullanıcı için önemli birkaç detayı paylaşmak istiyorum. Öncelikle bir Sennheiser ve Sony meraklısı olarak Marshall' dan özellikle ilk Major hakkındaki yorumlardan sonra uzak durdum. Ancak Sony 65BT ve 4.40 denedikten sonra özellikle kullanım rahatlığı ve ses berraklığı olarak kendimi bir anda Marshall standında arka arkaya parça dinlerken buldum. Öncelikle ne tür müzikten hoşlandığınız çok çok önemli. Eğer bir rock/metal, blues/jazz meraklısıysanız bu konyu hiç görmemiş gibi diğer konulara yönelebilirsiniz (Fiyat farkına çok değdiğini düşünmesem de Marshall Monitor' ü bir inceleyin derim) çünkü bu kulaklık sizin kulaklığınız değil. Ancak R&B, house, club vb. parçalarda kendinizi ritim tutarkan buluyorsanız çekin sandalyenizi konuşacak çok şey var!

İncelemeleri okuduğumda hiç denemediğim 650BT ve 950BT alacağım diye odaklandığımı söyleyebilirim. Kullanım rahatlığına göre tercihimi yapacaktım. Ancak 650BT' nin beklentilerimi yerle bir etmesinin üstüne derin bir nefes çekip bir yerlerde bir hata olduğunu düşünmeye başladım. Hemen yanımda duran Marshall standına gözüm kaydı ve ne zamandır takip ettiğim Marshall Major 2 karşımda duruyordu. Önceki seri incelemelerinde yerden yere vurulan, tizleri berbat, midleri vasat bu kulaklığa bir şans vermek istedim.

Övgüler:

Aynı playlist ile bir giriş yapayım dedim ancak daha kulağıma taktığım anda, henüz hiçbir parça açmamışken kulaklığa hayran kaldım. Padleri o kadar yumuşak ki eğer stand yandan sıkmasa kulağınızda olduğunu anlamanız imkansız! Ses yalıtımı çok başarılı. Hani kulakiçi kulaklığı taktığınızda bir basınç oluşur ya bu kulaklıkta da aynı basıncı hissediyorsunuz. Bu bile sizi heyecanlandırıyor! Playliste geçtiğimde keyfim kat ve kat arttı, zira midler ben burdayım derken, tizler arkadan arkadan göz kırpıyordu. Hiçbir eko ayarına gerek kalmadan bas odaklı, mid/tiz dengeli bir şekilde o parçadan o parçaya koştum. Sonuç çok başarılıydı. Hani 650BT' de keşke bit tık fazla olsa, 950BT' de ise bu ne yahu şunu biraz kısalım hissini yaşadıysanız bu kulaklıkta aynen devam ediyorsunuz. Kaynaklar arasında geçiş hızı muazzam. Hatta extreme bir örnek vereyim size. Kablo ile Nintendo Switch' e bağlıyken, BT telefonuma bağlı ve telefonumdan bir video izlemek istediğimde sanki hiç kaynak değiştirmemişim gibi aynen diğerine geçiş yapıyor. Bu konuda çok çeken biri olarak sevinçten gözlerim yaşardı desem yeridir.

Cık cık cık:

Kulaklık tam müzik sizi sarmışken, hadi paşam sen bir ara ver dedirtiyor zira stand biraz sıkıyor. Bu nedenle 30dk üzeri dinlemelerde 15-20sn ara vermek gerekebiliyor. Mikrofon koy dediniz koyduk amacıyla var. Görüşmelerde siz karşı tarafı çok net duyuyorsunuz ancak karşı taraf sizi karşıki köyden duyuyor! Bu nedenle önemli görüşmelerde dahili mikrofonu çok tercih etme şansınız yok.

Kahvemizi içip kalkalım:

Kutu içeriği oldukça başarılı. İçerisinden çıkan ara kablo sizi bataryanın bittiği anlarda çaresizlikten kurtarıyor. Kablo çok kaliteli ve sarmal yapıda olması nedeniyle oldukça ergonomik. Kutudan bir adet de şarj kablosu çıkıyor ve bu canavar maalesef tam 4 saatte şarj oluyor. Pilini bitirmek sanırım imkansız. Kulağımdan düşmemesine karşın 2. günün sonunda aynen devam ediyor. Her akşam düzenli şarj eden biriyseniz zaten bunu düşünmeyin bile. Ben kulaklığın genel performansından çok memnun kaldım ve yukarıda belirttiğim dinleyici grafiğine uyan her arkadaşa tavsiye ediyorum.

Kulaklık hakkındaki tüm sorularını yanıtlamaktan memnuniyet duyarım. Zira incelemelere bakarak ürün almaya kalkarsak Sony' den başka alacak kulaklık yok sanırım.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
S
8 yıl
Clio 4 Joy 2016 mı Kia Rio Concept 2015 mi?
Merhaba arkadaşlar. Bu iki araç arasında kaldım. Benim için önemli olan yoğun trafikte yormayan, komforlu bir araç olması. İkisi arasından hangisini tavsiye edersiniz?
S
8 yıl
Silinebilir. Mükerrer konu.
Silinebilir. Mükerrer konu.
S
10 yıl
Clio 4 1.5 DCI vs 1.2 TCE ?
Merhaba arkadaşlar. İki araçtan birini almayı düşünüyorum. Aşağıda aradığım özellikleri yazıyorum, kullanan arkadaşların bu doğrultuda önerilerini rica ediyorum.

1) Konfor
2) Yakıt tasarrufu
3) Çekiş gücü
4) Sessizlik

Herkese iyi forumlar.
S
10 yıl
Clio 4 1.5 DCI vs 1.2 TCE ?
Merhaba arkadaşlar. İki araçtan birini almayı düşünüyorum. Aşağıda aradığım özellikleri yazıyorum, kullanan arkadaşların bu doğrultuda önerilerini rica ediyorum.

1) Konfor
2) Yakıt tasarrufu
3) Çekiş gücü
4) Sessizlik

Herkese iyi forumlar.
S
10 yıl
AVEA Tablet Kampanyası Hakkında
Merhaba arkadaşlar. Web sitelerinde kampanya başlamış olarak gözüküyor ancak bayiilerin neredeyse hiçbirinde ürün bulunmuyor. Kampanyadan yararlanan arkadaşlar varsa hangi bayiiden ürün bulabildiklerini belirtebilirlerse sevinirim.
S
10 yıl
Kullandığınız/Kullanmayı Düşündüğünüz Kombiler
Merhaba arkadaşlar.

Çalışanı olduğum büyük bir firma için kombi-termostat kullanımı için bir piyasa araştırması yapıyorum. Bu nedenle kullandığınız ve memnun olduğunuz veya kullanmayı düşündüğünüz kombileri benimle paylaşabilirseniz sevinirim. Ben de, ileride kullanabileceğiniz termostatlar konusunda, yine bu sayfa üzerinden, sizlere yardımcı olacağım.

Katılan tüm arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.