Z

Yüzbaşı
26 Kasım 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
80 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
Z
3 yıl
tek tıklamayla birkaç kombinasyonu çalıştırmak?
arkadaşlar android telefonumda tek tıklamayla örnek veriyorum whatsapp mesajlarını silme, bluetoothu kapatıp wifiyi açma ya da ne bileyim telefonun sesini azaltıp titreşimi kapatma gibi kombinasyonları gerçekleştirecek bir komut, program vs. bilen var mıdır?
Z
4 yıl
3400g ve b450m h ile sürekli kasma
arkadaşlar geçen aylarda bir sistem topladım, işlemci ryzen 5 3400g dahili grafik kartı olanlardan,
anakart gigabyte b450m h,
ram 8gbx2 3200 mhz
240 gb ssd.
sistemi ne yaptıysam verimli çalıştıramadım, ilk olarak Windows 7 kurmaya çalıştım, anakartın Windows 7 desteği yokmuş ama sürücü ekleyerek falan bi şekilde kurdum, sistem çok kastı, mouse takıla takıla gidiyodu,
daha sonra Windows 10 un son sürümünü yükledim, yine anlık kasılmalar var, Windows 10 ltsb sürümünü yükledim gene aynı kasılmalar,
linux mint ve daha sonra linux Ubuntu yükledim, yine verim alamadım, linuxın iki sürümü de olmadı.

Windows 10 yüklüyken donanım testi yaptım hiç hata çıkmadı, sizden ricam eğer bu işlemci ve anakartı kullanan biri varsa, hangi Windows 10 sürümü ise kullandığı söylesin de bende onu kurayım, günlük işlerimde kullanıyorum pcyi aman aman performans beklemiyorum ama maliyeti 4200 4300 lirayı bulan bilgisayarın Chromeda bile kasması canımı sıkıyo. bu sistemde hangi Windows 10 sürümü sorunsuz çalışır?
Z
4 yıl
sisteme ne dersiniz?
RYZEN 5 3400G

GİGABYTE B450M-H SOCKET AM4

KİNGSTON DDR4 8GB 3200MHZ HYPERX FURY

ADATA SU630 240 GB

WD 1 TB HDD

AEROCOOL CS 101 SLİM KASA

DARK RENGEMAX WDN153

8 CM KASA FANI


arkadaşlar genelde internette gezinmek, ufak tefek program çalıştırmak, resim ve video depolamak, arada bir de küçük oyunları oynamak için kullanılacak bir sistem. Monitör olmayacak direk tvye bağlayacağım. ihtiyacım olmayan şeye para vermek istemiyorum ama sistemi de uzun süreler kullanmak istiyorum. Bu şekilde ne derecek mantıklı bir sistem olmuş?

Birkaç sorum da olacak.
Anakartta a320m mi, b450m mi mantıklı olur? Sistem bileşenleri bu şekilde. b450m olursa bağlantısının h ya da s2h olması 100 liralık bir farka değer mi? s2h daha pahalı.
Ryzen 5 3400g işlemcide PRO ifadesi nedir, arada bir fark göremedim normaliyle?
Kasada 1 adet dahili fan var, 8 cmlik ikinci fanı doğru seçmiş miyim? Sessiz olması önemli.
Bir de kablosuz bağlantı aparatı 16 mbit internet için yeterli olur mu?

Zaman ayırıp değerlendiren her arkadaşımıza şimdiden teşekkürler.
Z
4 yıl
aynı bütçeyle hangisi mantıklı olur?
arkadaşlar 10 sene önce aldığım notebook (acer timeline x) miadını doldurdu, yenisini almak istiyorum ancak bayağı işin dışında kalmışız ki karar veremedim bir türlü. bilgisayarı sürekli tvye bağlayıp kullanıyorum. yani dizüstü olması şart değil ancak toplanacak masaüstü sisteme benzer donanım ve fiyatta 14" bi notebook olursa da güzel olur. normalde sadece film izlemek için kullanıyodum ancak ekran kartı vs. iyi olursa oyun da oynarım. karar veremememin sebebine gelirsek sadece kasaların fiyatına bakıyorum, aşağı yukarı aynı özellikteki notebooklar da o fiyatlara bulunabiliyor. aynı özellik ve yakın fiyatta olursa notebook mantıklı geliyo bana. özellikle ekran kartları konusunda kıyas yapamadığım için de karar veremiyorum. bu minvalde 5000 liraya kadar 14" ya da 15.6 da olacak şekilde bir dizüstü ya da bir masaüstü tavsiye edebilir misiniz? işlemci de amd ya da intel farketmez, tüm sistem f/p olsun yeter. link verebilirseniz bugün sipariş etsem güzel olur. umarım meramımı anlatabilmişimdir teşekkürler şimdiden.
Z
5 yıl
focuslardaki sıcak havada geç çalışma problemi
arkadaşlar focus aracımı sabah işyerine bırakıyorum, öğlen bindiğimde ilk çalıştırmada geç marş basıyo, kontağı açıp beklesem de direk çalıştırma butonuna bassam da hava sıcakken araç geç marş alıyo. ikinci üçüncü çalıştırmalar sorunsuz. havanın yağmurlu, sabah akşam serin olduğu zamanlarda da direk sorunsuz çalışıyo. aracım benzinli ve lpg yok. 2017 model. araştırdığım kadarı ile focus 2 lerde de bu problemin aracın hiç çalışmaması şeklinde olduğunu gördüm ancak herhangi net bir çözüme ulaşamadım. focus aracında bu dertten muzdarip olupta net şekilde çözümünü bulan bir arkadaşımız varsa burda paylaşalım. daha sonra aynı sıkıntıyı yaşayacak arkadaşlara da yardımı olmuş olur.
Z
5 yıl
vanayı kısınca basınç düşer mi?
arkadaşlar şebeke suyunun basıncı yüksek, herkes dış vanayı kısmış basınç düşer diyo, benim de aklım almıyo basıncın düşeceğini. şu işi bilimsel şekilde açıklayacak var mı düşer mi düşmez mi diye?
Z
10 yıl
en ucuzundan teyp hoparlor tavsiye
arkadaslar arabaya teyp hoparlor alacam da usb takilsa yeterli olacak bi teyple(cd falan olmasada olur) normal ses verecek bi cift hoparlor tavsiye etseniz. bimeks vatan gibi bi yerden alip sanayide taktiririm. ne kadar ucuz olsa o kadar ii oyle aman aman bi kalite beklemiyom. simdiden tesekkur ederim.
Z
10 yıl
2013 ford focus titanium almak istiyorum
arkadaslar babam icin 2005 2006 vectra passat gibi araclar bakiyodum ancak ford bayisinde focus sedani inceledim. 30 35 bin pesinat kalanida taksitle, 1,6 benzinli manuel vites dusunuyoruz. lpg de takmayacagiz cok km yapmayacagi icin.titanium donanima smart paket eklemeden satmiyolarmis, 54.750 lira oluyo toplamda. bayiden servis ucretini yakitini falan ogrendim ancak kullananlarin yorumlari cok daha iyi olacaktir. performansi yakit tuketimi kronik sorunu servis ucreti hakkinda yorum alabilirsem cok makbule gececek. kisaca bu paraya bu araba alinirmi??
Z
11 yıl
xperia ray eski sürüme dönme (istek)
arkadaşlar telefonumu pc suite kullanarak ics ye güncelledim ancak son zamanlarda iyice yavaşladı. eski sürümü yüklemek istiyorum ancak iki gündür araştırmama rağmen yalın anlatan bi kaynak bulamadım. iyice ögrenmeden de yapmak istemiyorum. bir de orjinal roomunu yüklemek istemiyorum, alternatif roomları nasıl bulabilirim. yardım edebilirmisiniz?
Z
11 yıl
notebook tavsiye
arkadaşlar 1400 1700 tl arasında, özellikle oyun oynamak için bir pc lazım. sony ya da toshiba marka düşünüyoruz. ekran kartını bit değeri varmış, 128 ya da 256 bit diye, bilgilendiren olursa makbule geçer. simdiden teşekkürler
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.