S

Binbaşı
16 Eylül 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
59 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
3 yıl
i5 10400F ve Rx 570 Sistem Kendini Resetliyor
İyi forumlar herkese.
Arkadaşlar aşağıda belirttiğim sistemi 2 gün önce topladım ve Steam Pubg oyununda maç sonunda lobiye dönerken veya Alt+Tab ile masaüstüne geçişlerde herhangi bir mavi ekran yada hata kodu vermeden bilgisayar reset atıyor. Normal kullanımda herhangi bir reset sorunu yaşamadım sadece oyun esnasında ve oyunla masaüstü arası geçişlerde reset atıyor. Sistemi topladıktan sonra biosu beta versiyon olan son sürüme güncelleyip ram frekansını da xmp profile 1 ile 2400 den 2600MHz e çektim ve windowsu kurup oyunu yükledikten sonra resetleme sorunu ortaya çıktı. Dün bios sürümünü beta olmayan son sürüme geri çekip ve ram frekansını da 2400MHz de bırakarak 5-6 saat oyunu oynadım ne lobiye dönerken nede masaüstüne geçişlerde bir reset sorunu yaşamadım fakat sorun belki biosun beta versiyonundadır diyerek bu biosta yine xmp profil 1 den ram frekansını 2600MHz alarak denemek istedim ve yine reset atma durumu oldu. Sonra ram frekansını tekrar 2400 e çektim ve yine reset sorunu oldu. Son olarak bios ayarlarını resetledim yaklaşık 1 saattir oyundayım ve kapanma olmadı. Bu reset sorunu neyden kaynaklı değerli fikirlerinizi bekliyorum.

Sistem özellikleri:
-MSI B460M-A PRO 2933MHz anakart.
-i5 10400F 2.90GHz işlemci.
-Kingston HyperX (2x8) 16 GB 3000MHz RAM.
-Sapphire RX 570 Nitro 4 GB ekran kartı.
-Kingston 240 GB SSD.
-Xigmatek tauro serisi 80 Plus Bronze 500W PSU.
S
6 yıl
FIFA 18 Kariyer Modu \u0027\u0027Teknik Direktörlük Teklifleri\u0027\u0027
Herkese hayırlı ramazanlar, iyi forumlar arkadaşlar.
FIFA 18 ile bir kaç kariyer oynadım Valencia, Everton gibi fakat bu kulüplerde en fazla 2 sezon oynayıp kariyeri silmiştim.
Şu anda Hamburg ile oynuyorum 3. sezona geçtim ve diğer takımlardan teknik direktörlük teklifi hiç gelmedi daha doğrusu hiç bir kariyer modu ilerlememde böyle bir teklif gelmedi. Hamburg'u ilk sezon lig şampiyonu ve yerel kupa şampiyonu yaptım ikinci sezonda lig şampiyonu ve şampiyonlar liginde gruptan çıktıktan sonra Barcelona'ya elendim. Yönetim beklentilerini hemen hemen tam yaptım ve reytingim de 85-95 arası değişiyor. Kısacası Almanya liginde kupalarım var ama avrupada gruptan çıkmaktan başka başarım yok. Hamburg ile başladığımda hedefler ligde tutunmaktı. İtalya, İspanya, Türkiye, Belçika gibi milli takımlardan ve diğer bir çok milli takımdan teklif gelmesine rağmen kulüplerden bir hocalık teklifi gelmedi. Uzun soluklu kariyer oynayan ve ligde avrupada başarılar yakalamış tecrübeli arkadaşlara sormak istedim sizce başka bir kulüpten teklif alır mıyım? Alırsam hangi başarıya neye göre? Tahminimce sadece 1 şampiyonlar ligi şampiyonluğu alsamda diğer büyük takımlardan bir teklif gelmez herhalde?
S
9 yıl
USB Wireless Adaptör Kopma Sorunu
Herkese merhaba.
Sorunumu şu şekilde özetleyeyim, bende Everest Zc-Fg714 Wireless Adaptör var. Masaüstü PC internet bağlantımı bu şekilde sağlıyorum. Eski DDR2 sistemimde sorunsuz kullanıyordum ama anakartım yandı yeni DDR3 sistem topladım. Bu adaptör ile sorunum bundan sonra başladı.
Anakartım Asus H81M-D 2.0 adaptörü uzatma kablo ile kullanıyordum ama sistemi topladıktan sonra driveri de kurdum fakat wifi sürekli gidip geliyor ve Windows USB çıkarıp takma sesini veriyor, gittim uzatma olmayan direk kendi kablosunun uzununu aldım oldu, kullanıyordum fakat şu aralar yine sürekli USB'de takıp çıkarma şeklinde kopmalar mevcut. Anakart USB'yi engelliyor mu nedir anlamıyorum baya bir araştırdım sonuç elde edemedim. Sorun USB voltajında mı dersiniz? Anakartta 5K güvenlik sistemi falan diyor bununla mı alakalı acaba neden USB sürekli tak çıkar şeklinde kopma yapsın ki? Kablo sağlam ama 3 metre. USB tak çıkar algıla algılama derken 4-5 kere mavi ekran verip reset çekti makine. Eski sistemimde bir kere bile böyle USB kopması yaşamamıştım 5 metre uzatma kablo ile kullandım hem de ama yeni sistemde bu USB sorununu yaşadım. BIOS güncelledim, driver güncelledim nafile. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
S
9 yıl
Sistem Topluyorum (Yardım)
Herkese merhaba dün temizleme amacı ile işlemci söktüm ve bugün emektar DDR2 sistemim artık sos verdi çalışmıyor galiba anakart yandı 

DDR3 geçiyorum artık biraz araştırdım uyum ve performans bakımından fikirlerinize başvurmak istedim.

Düşündüğüm anakart:
GIGABYTE H81M-S2PV Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz DVI&VGA Anakart
İşlemci:
Intel Core i5 4460 Soket 1150 3.2GHz 6MB Önbellek 22nm İşlemci
Ram:
Kingston 8GB Hyperx Savage RED DDR3 1600MHz CL9 PC Ram
Tek aklıma takılan ram açıklama kısmında uyumluluk listesi şöyle alacağım anakarta uyumsuz mu?:
Özellikleri;
• Çift kanal seçeneği
• Dört kanal seçeneği
• 4 GB – 8 GB (tekli), 4 GB – 32 GB (kit) kapasite seçenekleri
• Frekans hızı 1600 MHz, 1866 MHz, 2133 MHz ve 2400 MHz
• CAS gecikme süresi CL9-CL11
• Voltaj 1.5V, 1.6V, 1.65V
• Uyumluluk: H67, H97, P67, Z68, Z77, Z87, Z97 ve H61 Intel yonga kümelerinin yanı sıra A75, A87, A88, A89, A78 ve E35 AMD yonga kümeleri

Bu 3 parçayı alacağım şu an sistemimde elimde olanlar bugün aldığım
XIGMATEK TAURO SERİSİ 80PLUS 500W GÜÇ KAYNAĞI (gerçekten hoşuma gitti kaliteli birşeye benziyo), XIGMATEK LOKI II 775/1156/1155/1150/1366&AM2/AM2+/AM3 İŞLEMCİ SOĞUTUCU ve bir süredir kullandığım MSI Nvidia GeForce GTX 750 ti Twin Frozr 2 Gb 128 bit directx 11.2 ekran kartı.

Bu sistem iş görür mü?
S
10 yıl
FIFA 15 Anlık Titremeler
Herkese selamlar beyler.

Sistem kısaca şöyle:
Anakart: Asus P5KPL AM-SE DDR2
İşlemci: İntel Core 2 Quad Q8400 2.66 GHz (Şuan biosten overclocklu kullanıyorum 3.10 GHz)
Ram: 4 Gb Kingston DDR2 800 MHz (Şuan biostan overclocklu kullanıyorum 910 MHz) (2+2 Gb)
Ekran Kartı: MSI GTX750 Ti TwinFrozrGaming GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11.2 Ekran Kartı
Monitör: AOC 23.6" i2476Vw Geniş Ekran Led Ips Monitör (yenileme hızı 60-tepki süresi 5 ms)
Hdd Western Digital 750 Gb
Psu: 550W

Ekran kartı ve monitörü fifa için yeni aldım. Crysis 3 bitirdim bu sistemde. Cod Ghost için bazı ayarlar high bazıları normal olarak yine akıcı oynayabiliyorum. Fakat FIFA 15 te çok rahatsız etmeyen titreme sorunum var. Oyunun ayarları 1920x1080p-High-Msaa Off-Fps limiti 60. Yukarıda yazdığım gibi işlemci ve ram hızlarını arttırdım ekran kartınıda msigaming programı ile OC modunda çalıştırıyorum fakat oyun esnasında bazen topu pas attığımda titreyerek gidiyor. Fps limitini kaldırıp denedim o zaman daha çok titreme oluyor Fps limit 60 yaptığımda daha iyi. Limiti kaldırıp Fps ölçtüm Fps 700 lere hatta 800 lere çıkıyor fakat acayip titreme oldu oyunda. Fps düşüşü sadece maça başlarken stat gösteriminde ve ara videolarda 30 lara düşüyor. Monitörün yenileme hızı fps hızına yetişemiyor herhalde En yoğun titreme kornerlerde ve aut atışında sağa sola çevirirken var.
2 gündür araştırıyorum bir çok şey denedim fakat olmadı. Nvidia denetim masasından tüm ayarları kapattım kıstım olmadı tüm ayarları açtım daha iyi oldu ama yinede pas atarken bazen titreme yaşıyorum. Çözünürlük düşürdüm yine olmadı herşeyi denedim. Ekran kartı oyun için gayet yeterli youtubeden videolarına baktım herkes memnun. Bu oyunun genel bir sıkıntısımı yoksa bendemi sorun? Ne yaptıysam tamamen akıcı yapamadım. Varmıdır önerileriniz?

Ek olarak: Oyunu pencere moduna alıp görev yöneticisinden baktığımda oyun cpudan %50-60 civarı kullanıyor.
S
10 yıl
FIFA 15 Kariyer Modu Taktikleri
Herkese selamlar.
Sadece online ve fut değilde benim gibi kariyer modu oynayan arkadaşlara bir sorum olacak. FIFA 14 dahil şimdide FIFA 15 de olan bu sorunu çözdünüz mü veya nasıl yapıyorsunuz fikirleriniz düşünceleriniz nedir.

Olay şu herhangi bir takım ile başlıyorum kariyere iyi veya kötü her neyse yönetimin beklentisi ne ise mesela ligi ortalarda bitir veya avrupa kupalarına katıl, takım iyi başlıyor daha sonra takıma birşeyler oluyor uyuz uyuz top gitmez adam gitmez birbirine çarpar pas atamaz rakibin önünü açar vs vs takım insanı çileden çıkarır hale geliyor. Oyun bu şekilde puan kaybettirerek ileri gitmemizi engelliyor. O hafta kazansam lider olacam mesela kötü bir takımla oynuyorum ama benim takım o kadar berbatki sanki nerden geldik buraya bitsede gitsek gibi top oynayan yok sahada yürümekten aciz oyuncular Bunda premier ligin 2 güne 3 güne bir maç trafiğinin katkısı büyüktür ama tek etken bu değil bana göre. Defans oynasan olmuyor ofansif oynasan olmuyor takım garip garip ucuz goller yiyerek puan kayıplarını yaşıyor. Önüne geçemiyorum. Premier lig oynuyorum ben world class zorluğu 8 dakika vs. Takımı dinlendirme amaçlı maçlara dinlenmiş oyuncularla başlasam da birşey değişmiyor. Sizde bu sorunları yaşıyor musunuz ve önerileriniz nelerdir? Sİnirden kendimi kaybedecem neredeyse takım o derece berbatlaşıyor Tottenham ile kariyer açmıştım herşeye rağmen yönetimin isteklerini yerine getirdim fakat takımın böyle oynaması sistemin beni kısıtlaması sinirimi bozdu ve sildim kariyeri. İtalya ligi deneyecem İngiltere de çok fazla maç var birde orayı deneyim baktım Genoa fena değil genç takım ileriye dönük.

Neyse görüşlerinizi bekliyorum teşekkürler.
S
10 yıl
Fifa 15 için ekran kartı tavsiyesi
Herkese merhaba.
Başlıktan anlaşılacağı üzere fifa 15 için ekran kartı almayı düşünüyorum ve yardımlarınızı bekliyorum. Şu an ki kartım palit nvidia geforce gts 250 1 gb 256 bit ve directx desteği 10 haliyle fifada directx 11 istediği için oyunu ne indirdim nede kurup denedim :) aslında kartımdan memnundum 3-4 senedir her oyunu oynadım fakat herşey önce crysis 3 sonra fifa 15 in directx 11 istemesiyle değişti. Kısacası benim ihtiyar artık niyadını doldurdu :)

Şimdi arkadaşlar kısaca benim sistem şöyle:
Asus p5pkl am-se (ddr2) anakart üzerinde intel quad core (4 çekirdek) 2.66 ghz işlemci ve 2+1 toplam 3 gb kongston ram.
550w psu var şu anki ekran kartımda psudan ayrıca güç alıyor. 750 gb hdd var.

Şimdi siz diyeceksiniz ki bu sistem yetmez komple değiştir aslında evet öyle ama şimdilik alamam. Bir ekran kartına normal bir şekilde oynayabileceğimi biliyorum. Aslında birde monitör almayı düşünüyorum ama baktım piyasa baya pahalı ekran kartı ortalama 400 monitör yine aynı iki parça için 800-900 lira veresim gelmedi. Çok uzattım kusura bakmayın fifa 15 için ekran kartı tavsiyelerinizi bekliyorum genellikle nvidia kartlara baktım 350-450 arasıydı atilere hiç bakmadım ortalama 250 liraya yokmu güzel bir kart?
S
11 yıl
FIFA 14 Parlaklık Ayarı Yapmak Mümkün mü?
Evet mümkün mü arkadaşlar? Oyun içinde bulamadım çok mat duruyor ben parlaklık ve renk ayarını biraz açarak oynuyordum.
S
12 yıl
8 Haneli Pepsi Kapak Şifresi (istek)
Herkese merhaba.
Bana pepsi kapaklarının altında olan ve kutu kolalarda açma halkalarının arkasında olan 8 haneli şifrelerden lazım arkadaşlar. Markete gittim baktım mavi kapaklı pepsi bulamadım. Kodu facebookta 101 okey plusta kullanacağım eğer elinizde varsa ve paylaşırsanız sevinirim.
Teşekkürler.

Edit: Aldığım 2 adet kutu kolanın açma halkalarının altında varmış. Yinede siz kullanmıyorsanız ve paylaşmak isterseniz bize bi katkısı olmuş olur ve boşa gitmez teşekkürler.
S
12 yıl
FIFA 13 Türkçe Yama v2.2 (son sürüm)
Herkese Merhaba!

An itibariyle son sürüm linklerini eklemiş ve çeviriyi bırakmış bulunmaktayım. Çevirinin yeteri kadar ilgi görmemesinden dolayı artık devam etmeyeceğim. Son haliyle kullanmak isteyenler için tatminkar bir çeviridir bana göre. Herkese iyi günler dilerim.

Konuyu resimlerle uzatmamak için bazı resimleri koyuyorum. 100 e yakın resim için blogumu ziyaret edin:
http://fifa13turkceyama.blogspot.com/

Bilgi

Çevrilen kısımlar:
1-) Ana Menüler
2-) Maç Esnasında Gelen Uyarılar ve Duraklatma Menüsü Menüleri
3-) Bir Kısım Ultimate Team Menüleri
4-) Bir Kısım Online Sezon Menüleri
5-) Bir Kısım Virtual Pro Menüsü
6-) Oyuncu Oluşturma Menüsü
7-) Oyun Ayarları Menüsü
8-) Kontrol Menüsü ve Temel Kontrol Menüsü Tuş Açıklamaları
9-) Menajer Modu (en çok ağırlık verilen mod)
10-) Oyuncu Olma Modu Menüleri
11-) Menajer Modunda: Menüler, Tüm Oyuncu İletişim Cümleleri, Sürekli Karşımıza Çıkar Bazı Önemli Emailler, Oyuncu Alıp Satma Ekranında CEO 'nun bize verdiği yorumlar ve daha fazlası..
12-) Oyuncu Olma Modunda: Menüler, Beklenti Açıklamaları ve bir iki Tane Maç Öncesi Menajer popupu.
13-) Çeviri ONLINE uyumludur.
14-) Hepsi ve Daha Fazlası için Kullanıp Görün.

Son sürümde çevrilmeyen maç esnasında gelen uyarılar çevrildi, menajer modunda hatalı emailler düzeltildi, bir kaç email daha çevrildi, transferde CEO yorumlarının bazıları tekrar düzenlendi.

Kurulum için yapılması gereken:
Öncelikle oyunu kurduğunuz dizinden (FIFA 13/Game/data/loc) klasörünün yedeğini alınız (memnun kalmassanız eski haline dönmek için) daha sonra indirdiğiniz rar'ı açıp içindekileri 'loc' klasörü içine atıp oyuna giriniz. İşlem bu kadar.

Linkler:
MediaFire:http://www.mediafire.com/?96fgz9uu90izfgi
Turbobit:http://turbobit.net/k5zr2keu2ztj.html

Resimler (Daha Fazlası Blogda):
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.