T

Yarbay
07 Mart 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
20 üye
Görüntülenme (?)
124 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
13 yıl
Western Digital HDD garanti konusunda izlenecek yol
Merhaba arkadaşlar. Forumun epey eski üyelerindenim. Tanıyanlar çıkar eminim. Bu konuyu açma nedenim harddisk konusunda başıma gelenleri sizinle paylaşmak. Öncelikle Western Digital firmasının WD20EARS model 2TB Green serisi diskine sahibim. Diskimde adıktan 1,5 yıl kadar sonra bad sector'ler oluştu. İlk zamanlar farkına varamadım. Okuma hatalarını, arşivimdeki filmlerin bozuk olmasına ya da codec sorunlarına bağlıyordum.

Diskin garantisi 23.10.2013'te bitiyor diye ha bugün ha yarın bakarım diyip, iş yoğunluğu ve biraz da üşengeçlikten durumu sallayıp durdum. 25. ayda yani bu ay içerisinde sonunda dank etti ve diski yedekledim. Bad sector'ler nedeniyle sadece 2 filmim zarar gördü Allah'tan. Bad sector'ler çoğunlukla diskin sonunda oluşmuştu. Ardından elimdeki mevcut 5 adet WD diski, Western Digital Company'nin internet sitesinden register ettim yani sistemlerine kaydettim. WD20EARS ile ilgili case (konu diyelim) açtım. WD'ye HDD regenerator ve Hard Disk Low Level Formatter ekran çıktılarını yolladım. Çıktılar şu şekilde:

< Resime gitmek için tıklayın >

Tüm disk yüzeyinde HDD regenerator 2 kere Low Level Formatter 1 kere çalıştı. Hemen akabinde WD bana önce Türkiye'deki distribütörüme ulaşmam gerektiğini söyledi. Buraya kadar her şey normal. Bu diskleri Türkiye'ye getiren başlıca 3 firma var.

1. Index
2. Asbis
3. Logosoft

Üçüne de mail yoluyla ulaştım. Biraz gecikmeli de olsa cevap alabildim. İlk önce ASBİS bana geri dönüş yaptı. Index ve Logosoft'a ikinci mailleri atmam gerekti. Logosoft'tan aldığım cevap şaşırtıcıydı. Şimdi size bu firma ile aramda geçen mailleşmeleri aynen alıntılıyorum:

Giden Posta Tarihi: 12.10.2012

quote:

Kolay gelsin. Elimdeki WD20EARS model Western Digital diskin garantisinin sizde olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Seri No: WMxxxxxxxxx. Daha önce de mail attım geri dönüş olmadı. İlgilenebilirseniz sevinirim. zira 2013'ün 10. ayına kadar garantim sürüyor. Yedekleyecek verilerim var. durum biraz acil. İyi çalışmalar...


Gelen Posta Tarihi: 12.10.2012

quote:

Merhaba
Bizde garanti süreniz bitmiş gözükmektedir.
Alım faturanız var ise 2 yılı geçmemiş ise ibraz edebilirsiniz


Giden Posta Tarihi: 12.10.2012

< Resime gitmek için tıklayın >

quote:

Garanti konusunda WD bana öyle demiyor :) Bu konuda ben önce onlarla yazıştım. İlk olarak distribitörünüzle irtibat kurun dediler. O nedenle WD'nin üç distribitörüne de ulaştım. Garanti sizde çıktı. Yukarıdaki resimden de görebileceğiniz üzere garanti 23.10.2013'e kadar devam etmektedir. Faturasının elimde olması lazım. 24.09.2010'da almış olmalıyım ki yukarıya da o tarihi girmişim. Garanti süresi Türkiye'de çoğu üründe yasal olarak 2 yıl olabilir ama HDD'lerde bizler marka ve modele göre garanti sürelerini de göz önüne alarak seçim yapıyoruz. Uluslararası garanti süresi ve değişim şartları aynen geçerli olmalı. Sizden olumlu sonuç alamazsan tekrar WD ile yazışacağım. Önce sizinle irtibata geçmemi istedikleri için size ulaştım. Faturanın çok da önemli olduğunu sanmıyorum. Seri numarasından ürün takibi rahatlıkla yapılabiliyor. Lütfen mevcut sorunla ilgili prosedürü bana iletiniz.

İyi çalışmalar...


Gelen Posta Tarihi: 15.10.2012

quote:

Merhaba bu ürünler bize ait değil
İndex e sorabilirmisiniz


NOT: Burada hatlar mı karıştı benim dediklerimi adam gibi takip eden mi yok yorum sizin!

Giden Posta Tarihi: 15.10.2012

quote:

WD20EARS için önceki mailinize itafen aşağıdaki resmi göndermiştim. WMxxxxxxxxx seri no'lu ürün için garantinin bittiği söylendi bana. ben de devam ettiğini ilettim ilgili arkadaşa. Neyse ki WD global ile yazışmalarım sonucu RMA'mı onaylamış bulunuyorlar. Benim anlayamadığım garantisi 3 yıl olan bir ürüne sizin nasıl oluyor da "garantisi bitmiş efendim" dediğiniz. Bu tür bir servis ve garanti güvencesi pek "güvence" olarak algılanamıyor ne yazık ki. WD global'e sorunumu ilettim. Cuma akşam saat 17 gibi. Cumartesi öğlen RMA'yı onaylayarak sorunumu gidermişlerdi. Yurtdışı ile sorunumu bu kadar kısa sürede çözebiliyorum ama Türkiye'deki distribütör ile sorunumu çözemiyorum. Umarım servis politikanız her zaman bu şekilde işlemiyordur yoksa logosoft distrübütörlüğündeki ürünleri alırken artık daha dikkatli davranmam gerekecek.

Kolay gelsin...

< Resime gitmek için tıklayın >


Gelen Posta Tarihi: 15.10.2012

quote:

Merhaba
15/09/2012 de bitmiş gözükmektedir
Garanti süresi almış olduğunuz faturadan itibari ile 2 yıldır
Eğerki faturanız geömemiş ise fatura ile birlikte ibraz edebilirsiniz
Wd de görmüş olduğunuz tarih garanti süresi değildir
Dispritörlerin yurtdışına gönderebileceği tarihtir


NOT: Gelen cevaplarla oynamadan noktası virgülüne kadar aynen veriyorum sizlere yukarıdaki maile bir bakın! Ben bir şey demiyorum.

Giden Posta Tarihi: 15.10.2012

quote:

Size bana WD'nin attığı maili atayım. Yabancı dili olan bir arkadaş zaten ne yazdığını anlayacaktır. Sizin tutumunuzu anlatınca adamlar benden özür bile diledi :)

Gerçekten anlamak istiyorum, kendimi zorluyorum. Bir distribitör malın garantisi 2 yıl da olsa alıp zaten WD'ye yolluyor. Türkiye'de bu cihazların genel olarak tamirini yapabilecek mühendisimiz yok diye biliyorum. Olsa da WD'nin standartlarına uygun bir laboratuvarı olmalı zaten. Kaldı ki bu ürünün uluslararası garantisi daha bitmemiş. (Mailde kalın ve altı çizili yer) Siz bana garantisi bitti diyince ben de WD'ye aynen böyle diyorlar dedim. Verdikleri cevap ortada. Ben daha önce seagate hdd ile de sorun yaşamıştım. Aldığım yere yolladım (distribitör DEĞİL), onlar da bir şekilde Seagate'in Almanya merkezine yollamışlar. 20 gün sonra yenisi gelmişti.

Şimdi soruyorum: distribitöre güvenip de mal alamayacaksak ne yapacağız? Satarken iyi de sorun olunca mı kötü? Benim bilgilerimi alıp WD ile siz görüşseydiniz de bana cevap dönseydiniz fena mı olurdu? Sizin ilişkileriniz daha yoğundur kaldı ki bu sizin işinizin bir parçası zaten. Amaç kullanıcıya yardımcı olmaktır. Bana şunu diyorsunuz: faturanız varsa (seri no yeterli oluyor bu durumlarda faturası var ama ibrazı gerekli değil diye biliyorum. Seri no ile takip mümkün) ve 2 yıl geçmemişse bize yollayın. Garantisi devam ediyor 3 yıl diyorum bana hala 2 yıl diyorsunuz. O zaman bu hdd'lerdeki garanti süresini herkes işine geldiği gibi değiştiriyor demektir ve ortada bir sorun olduğu da aşikâr.

Bir daha logosoft'un getirdiği ürünleri almamaya gayret göstereceğim gibi çevremi de bu konuda bilgilendireceğim WD'ye cuma günü zaten benimle ilgilenmeyeceğinizi tahmin ettiğimi söylemiştim. Cumartesi cevap döndü adamlar. Yeni sürücünüzü en kısa sürede alacaksınız diyorlar. Adamlar işleminizi tamamladıktan sonra size bir anket yollayacağız. lütfen bunu doldurun ki biz de servis kalitemizi irdeleyelim diyor. İşte Fark bu! Ülke olarak bir boşvermişliktir gidiyor. Sizi de bu konuda duyarlı olduğunuz için kutluyorum. Tebrikler!!!

Neyse sizi daha fazla meşgul etmeyeyim. Malum işiniz çoktur. Ben Western Digital Service Center'a diski bugün kargoluyorum. Umuyorum ki 1-1.5 aya kadar diskim elime geçecektir. Allah'tan merkezleri ile yazışmışım. İyi günler dilerim.


Dear Mr./Mrs. SENOL,

Thank you for your Email. My name is Willem.

I apologize for any inconvenience this has caused. Yes, your drive is still in warranty
I have created an RMA for you : 84008793
This is the pre mailer :http://websupport.wdc.com/warranty/rmapremailersfdc.asp?cmd=premailer&fs=84008793&ss=001U000000PxRCa&retailer=
click on : Print RMA Label (must be attached to your shipment) and print your shipping details.
Please ship your device to us and you will receive an replacement drive from us as soon as possible.

After your case is closed and unless you opted out, you can receive an e-survey. Please fill this out for us, we would like to know what our customers think of our service to them.
If you have any further questions, Please reply to this email and we will be happy to assist you further.

Sincerely,
Willem
Western Digital Service and Support
Ref#: 101212-6085503
http://support.wdc.com

This e-mail may contain confidential and/or privileged information. If you are not the intended recipient (or have received this e-mail in error) please notify the sender immediately and destroy this e-mail. Any unauthorized posting, copying, disclosure or distribution of the material in this e-mail is strictly forbidden.


ref:_00DU0Jpn7._500U05H0y1:ref


NOT: Bu mailden sonra gelen cevaba bakınız. Sevgili arkadaşımın kafaya dank ediyor. Bakıyor ki bu adam ısrarlı ve numarayı yutacak gibi değil. Bu arada Türkçe’lerine de hayran kaldım!!!

Gelen Posta Tarihi: 15.10.2012

quote:

Ürün müdürüne maili attım gelicek olan cevabı tarafınıza bildireceğim


NOT: …ve ürün müdüründen son olarak aldığım mesaj…

Gelen Posta Tarihi: 15.10.2012
quote:

Merhaba ürünü benim dikkatime bize ulaştırabilirmisiniz
E… d… (arkadaşım adını yazmış. İsim vermek doğru değil o nedenle siliyorum ismi)


Evet şimdi bu noktadan sonra ben ne yaptım? Tabii ki bugün bana WD’nin verdiği adrese hdd’yi kargoladım. Bu arkadaşlara göndermedim. Ne gerek var ki zaten? Ben bu kadar uğraştıktan sonra zaten gerisini de hallederim. Kaldı ki bu arkadaşlara da artık güvenemem. Bilginiz olsun WD tarafından RMA’sı onaylanan diskleri, paketleme koşullarına sadık kalmak koşulu ile (ilgili bilgiler WD’nin sitesinde ve WD’nin bana yolladığı yukarıdaki mailde geçen linkte var) aşağıdaki adrese yolluyorsunuz.

quote:

Western Digital Service Center UTI (Istanbul)
Cihangir Mah. Sarı Zeybek Cad. No:8 C Blok l Avcılar
l 34310 Istanbul Turkey


Evet diski bu akşam kargoya verdim. Umarım bir sorun çıkmadan gidip gelir. Bu yazı kimseyi aşağılamak ya da gücendirmek için yazılmadı. Fakat işini doğru yapmayan ve karşısındakini enayi yerine koymaya çalışanlara tahammülüm yok. Ağızlarına almışlar bir 2 yıl lafı. Varsa yoksa 2 yıl. Uluslararası garanti hikaye olmuş onlar için. Size tavsiyem hakkınızı yedirmeyin. Israrcı olun. Olmadı yurt dışı ile temasa geçin.

Bu iş tabii ki daha bitmedi. Şikayetvar.com'a da yazacağım. Diskin akıbetini merak edenler için konu sonuca ulaştığında yine buradan paylaşacağım. Bu tip olayların başkalarının başına gelmemesi dileğiyle...


Güncelleme 1 >>
sikayetvar.com linki:http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1404200/wd-harddisk-garanti-problemi/f2xwa


Güncelleme 2 >>
sanırım bu arkadaşları WD'ye sağlam bir şekilde şikayet etmek lazım ki bir daha ürün satamasınlar bu ülkede. Baksanıza şikayetvar'da sürüsüne bereket şikayet varmış arkadaşlar hakkında...


Güncelleme 3 >>

Garanti konusunda PM kutuma üye arkadaşlardan baya bir soru gelmiş. Açıklama gereği duyuyorum. Eğer ki sorunlu HDD'niz ile ilgili size Türkiye distribitörü yardımcı olmuyor ve garantiniz de global olarak devam ediyorsa:

1. WD'nin sitesine gidip kayıt olun.
2. Elinizdeki HDD'leri register edin.
3. Sorunlu HDD ile ilgili case (konu - TR sayfasında nasıl çevirmişler bilmiyorum ben ingilizce kullanıyorum) açıp sorununuzu anlatın. Varsa PC ekran çıktılarını da ekleyin. Eğer ki TR distribitörü size, global garanti devam ettiği halde "garantiniz bitmiştir" veya garanti sürenizin bitimine daha çok olduğu halde "garantiniz bitmek üzeredir" şeklinde yorumlar yapıp işi yokuşa sürüyorsa açtığınız konuda TR distribitöründen aldığınız olumsuz yanıtları distribitör ismi ile birlikte çekinmeden belirtiniz. Bilemiyorum TR sayfasına kim bakıp cevap veriyor ama bence mutlaka ama mutlaka ingilizce sayfadan mesajınızı da ingilizce olarak yazın. Böylece karşınıza adam gibi birileri çıkacaktır.
4. Konu ile ilgili size 1-2 gün içerisinde geri dönüş yapıyorlar. Orada RMA'nın onaylandığı ya da onaylanmadığı konusunda bilgi olacaktır. Ona göre hareket ediniz. RMA onaylanırsa size paketleme işlemini nasıl yapacağınızı gösteren bir link atacaklar. Oradaki kurallara MUTLAKA uyun. Yoksa HDD'niz size geri dönebilir.


Paketleme ile ilgili de birkaç şey söyleyeyim:

1. HDD'yi paketlerken mutlaka antistatik poşet içerisine koymalısınız.
2. HDD'yi koymak için mümkün olduğu kadar ufak bir kutu seçin.
3. HDD'yi kutuya antistatik poşetle beraber yerleştirin. HDD'nin etrafına balonlu poşet koymalısınız. kutuda boşluk kalmamalı ve HDD içinde sallanmamalıdır.
4. Sizin için oluşturulan RMA numarasını (barkodlu çıktı olarak yazıcıdan aldığınız) kutunun içerisine ve kutunun dışına bolca yapıştırın. Gerekirse elle de yazın. Bundan sonra yapıştırdığınız ve yazdığınız yerlerin üstüne komple şeffaf koli bandı yapıştırın. Böylece ıslanma ve silinme gibi bir sıkıntı yaşamazsınız.
5. Ben ayrıca bana link olarak verilmiş sayfayı 2 yeri imzalayarak kutunun içerisine koydum. Gerekli mi bilmiyorum ama bilginiz olsun.

Bu noktalar önemli. Yoksa diskiniz reddedilip size geri dönebilir.


Bu arada uygun ve uygunsuz paketlemelere örnek olması adına:

http://support.wdc.com/...sp?custtype=end&lang=en


Güncelleme 4 >> İstanbul'daki WD toplama noktasının bilgileri

Firmanın web adresi:http://www.go2uti.com/
Telefon: 0212 422 80 80
E-mail: ist@go2uti.com

Güncelleme 5 >> Konu başlığı "Western Digital HDD garanti konusunda izlenecek yol" olarak değiştirildi. (22.10.2017)

Konuyu açalı baya oldu aslında. Foruma da artık hemen hemen hiç girmiyorum. Bir arkadaşın mesajını gördüm. Tavsiyesi üzerinde konu başlığını değiştirdim.
T
13 yıl
\u003e
Servisçi bir arkadaşım için ALINIK, okul taşıtı izni olan servis aracı aranıyor...

Tercih edilen araçlar:

Fiat Ducato: 2008 - 2009 veya 2010 model
Mercedes Sprinter: 2006 veya 2007 model

Yine de uygun teklifler olursa kendisine iletebilirsiniz.

Takas düşünülürse elindeki araç Renault Master 2007 model 195.000km'de klima ve okul taşıtı izni yok.
(TAKAS SEÇENEĞİ İPTAL)


İrtibat: Mustafa YILDIRIM - 0534.672.22.27
İl: İSTANBUL

NOT: Arkadaş arabasını satmış. Takas artık söz konusu değil. Ama araç hâlâ aranıyor...
T
16 yıl
WD1001FALS kullanan var mı?
Arkadaşlar Western Digital'in WD1001FALS model numaralı diskini stoklara girdiğinde almayı planlıyorum. Seagate 7200.11 serisindeki bazı problemler nedeniyle 12 yıllık seagate geçmişimi siliyorum. En azından Seagate aynı kategoride daha iyi ve sorunsuz diskler çıkarana kadar. Bu konuda acaba ilgili WD diski alıp kullanan arkadaşlar herhangi bir sorun yaşadılar mı diye merak ettim. Şöyle bir konuya rastlayana kadar benim bir şüphem yoktu:

http://datacent.com/datarecovery/hdd/western_digital/WD1001FALS

Değerli yorumlarınızı rica ediyorum. İyi forumlar.
T
16 yıl
C++ Builder COM Port?
Öncelikle iyi forumlar. Bir sorum olacaktı. Borland C++ Builder'da bilgisayarda mevcut COM port'ların listesini nasıl elde edebiliriz? Yazdığım programın çeşitli bilgisayarlarda sadece mevcut COM Portları listelemesini istiyorum. Bilen arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
T
16 yıl
Borland C++ Builder\u0027da derleme yapmak
Selamlar,

Borland C++ Builder 6'da yazılmış bir projeyi "exe" dosyası olarak derlemek istiyorum. Derlediğim dosya Builder kurulu olmasa da çalışmalı. Builder kendisi bir exe derliyor ama o exe içine, projede kullanılan tüm dosyaları gömmüyor. Sanıyorum derleme çabuk olsun diye exe içine sadece basit kodları gömüyor. Bitirdiğim bir projeyi tam anlamıyla bir exe dosyası yapmak için Builder'da nasıl bir derleme yapmam lazım. Netten baya bir baktım ama bana karışık geldi anlayamadım. Bilen arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

İyi forumlar.
T
17 yıl
Kablo TV İstanbul Yeni Frekanslar
Malum 27 Ekim 2008 tarihiyle beraber Turksat 3A uydusu aktif olarak kullanılmaya başlandı. Bununla birlikte çoğu uydu kanalının frekansı değişti. Bunu fırsat bilerek kablo TV bandları da değiştirilmiş. Ben de netten frekansları bulurum umuduyla aradım ama bulamadım. Mecburen elle tek tek baştan ayarladım. Bu nedenle ben uğraştım siz uğraşmayasınız diye frekansları veriyorum. Umarım konunun yeri doğrudur. Zira en mantıklı buraya açmak geldi.

05.01.2009 Saat 12:45 itibariyle İstanbul için frekanslar:

 
Band Kanal

S04 TRT 1
S05 TRT 2
S06 TRT 3
S07 ATV
S08 SHOW TV
S09 KANAL D
S10 STAR TV
S11 FOX TV
S12 SAMANYOLU TV
S13 KANAL 7
S14 KANAL 1
S15 FLASH TV
S16 CINE 5
S17 NTV
S18 TV 8
S19 KANAL 24
S20 TGRT HABER
S21 KANALTÜRK
S22 CNN TÜRK
S23 CNBC-e
S24 HABERTÜRK
S25 KANAL A
S26 SKYTÜRK
S27
S28 ÜLKE TV
S29 NTV SPORT
S30 KRAL TV
S31 NICOLODEON / TNT
S32 FB TV
S33 TRT 4
S34 TRT int
S35 KANAL B
S36 MTV TÜRKİYE
S37 NUMBER ONE TV
S38 MESAJ TV
S39 AZERİ TV
S40 SES TV
S41 OLAY TV
------ -------------------------
C05 NBA TV
C06 EUROSPORT
C07 CNN
C08 BBC WORLD
C09 BBC PRIME
C10 RTL
C11 DISCOVERY CHANNEL
C12 NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL

C21 IBB TV (Kameralı Yol Takibi)

C35 VIDEO PLEX
C36 TV5
C37 FUSHION TV
C38 SHOPPING TV
C39 DREAM TV
C40 TÜRK Ç
C41 POWERTÜRK

T
17 yıl
XP SP3 Sonrası Hata
Herkese iyi forumlar. "Microsoft İşletim Sistemleri" kısmına sordum ama cevap alamadım. Oraya giren pek yok sanırım. Bir sorunum var. Benim için önemli bir sorun. Zira elektrik faturasını düşürmek için günde belki 15 kere pc'yi uyku moduna alıyorum. Geçenlerde normalde hayatta yapmayacağım birşey yaptım ve düzgün çalışan XP SP2 sistemimin üstüne SP3 güncellemesini kurdum yani SP3'lü CD'yi değil sadece güncellemeyi. Ne olduysa da bundan sonra oldu zaten. Bilgisayarım, Uyku (Sleep) ve Hazırda Bekleme (Hibernate) moduna giriyor. Ama çıkması uzun sürüyor ve çıksa bile düzgün çalışmıyor. Bazen driver'ları düzgün tanımıyor. Logitech mouse ve klavye ile uydu kartı düzgün çalışmıyor, ethernet kablosu takılı olsa da takılı değil diyor. Bazen bunlarda sorun olmasa da programlar çok geç çalışıyor hatta hiç açılmıyorlar. Nette baya bir araştırdım. Microsoft'un çeşitli makaleleri var ama derdime çözüm bulamadım. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum...
T
17 yıl
XP SP3 Sonrası Hata
Herkese iyi forumlar. Normalde hayatta yapmayacağım birşey yaptım ve düzgün çalışan XP SP2 sistemimin üstüne SP3 güncellemesini kurdum yani SP3'lü CD'yi değil sadece güncellemeyi. Ne olduysa da bundan sonra oldu zaten. Bilgisayarım, Uyku (Sleep) ve Hazırda Bekleme (Hibernate) moduna giriyor. Ama çıkması uzun sürüyor ve çıksa bile düzgün çalışmıyor. Bazen driver'ları düzgün tanımıyor. Logitech mouse ve klavye ile uydu kartı düzgün çalışmıyor, ethernet kablosu takılı olsa da takılı değil diyor. Bazen bunlarda sorun olmasa da programlar çok geç çalışıyor hatta hiç açılmıyorlar. Nette baya bir araştırdım. Microsoft'un çeşitli makaleleri var ama derdime çözüm bulamadım. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum...
T
17 yıl
Flashget fazladan veri indiriyor (yoksa TT mi?)
Selam arkadaşlar. Bir süredir şüpheleniyordum ama artık eminim. Flashget fazladan veri indiriyor. Özellikle de sıralı indirmelerde. Kotalı internetim olduğu için bu çok büyük bir sorun. Son denememde toplam boyutu 4.9MB olan dosyaları toplamda 21MB'lık veri olarak indirdi. Firefox'un kendi indiricisinde sorun yok. Flashget'in 2 küsürlü sürümü vardı nette. Bir ara o kuruluydu. Ama çakma sürümmüş sanırım. sorunu fark edince kendi sitesindeki 1.96'lı sürümü indirip kurdum ama sorun devam ediyor. Şu an bilgisayarımda Karspersky 2009 kurulu. Bundan evvel de Avira AntiVir Premium vardı. Buna dayanarak PC'imde Virus ya da malware olduğunu sanmıyorum. Ama olabilir de tabii ki. Super Anti spyware de birşey bulamadı. Bu konuda bilgisi olan varsa yardım rica ediyorum.

İyi forumlar...
T
17 yıl
Eye-Fi Wireless Kart
Arkadaşlar, piyasadaki wi-fi kartlar sizin de bildiğniiz gibi sadece Windows Mobile için var. Fakat yeni çıkan bir teknoloji ile bu özellik fotoğraf makinlarına da girmeye başladı. Bence yakında telefonlara da girer. Siz ne dersiniz?

Kaynak:http://shiftdelete.net/site/content/view/2887/1/
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.