E

Haber Editörü
15 Ağustos 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
146 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
9 yıl
Çinliler hangi marka telefon kullanıyor, ne istiyor? DH Çin\u0027de özel video

Donanım Haber, sokak röportajlarına Çin'de devam ediyor. Bu özel röportajda Çinli akıllı telefon kullanıcılarına hangi model telefon kullandıklarını, paraları olsa ne almak istediklerini ve akıllı telefonlar konusundaki beklentilerini soruyor enteresan cevaplar alıyoruz.

 

Önemli not: Ne yazık ki olayın heyecanı ile bazı noktalarda kameranın odak kaydırdığını görememişiz. Bu yüzden bazı noktalarda görüntü kalitesi düşse de içerik değerini koruduğu için videodan çıkartmadık. İyi seyirler. 

 

 

E
10 yıl
Motorola Moto X+1 modelinin çıkış tarihi belli oldu
< Resime gitmek için tıklayın >

Motorola'nın Moto X+1 modeli ile ilgili daha önce çıkan haberlere göre bu yaz sonu çıkması beklenen cihazdan hala ses yoktu fakat bugün aldığımız bilgilere göre Motorola 25 eylülde Amerikan operatör Verizon tarafından çıkarılacak.

Cihazda önde 5 arkada 12 mp kamera, 2 gb bellek ve dahili 32 gb depolama alanı, Snapdragon 800 işlemcinin güç verdiği 1080p ekran, 2900 mAh batarya ile donatılmış olacak.

Ayrıca belirtildiği üzere motorola bu modelde arka kapakta farklılığa giderek farklı bir materyal kullanmayı planlıyor. Bambu ağacı kullanılması muhtemel olan cihaz motorolanın amiral gemisi olmasıylada göze çarpıyor. Fakat yakın zamanda cıkacak olan Samsung note 4 ve iphone 6 karşısında nasıl bir statü kazanacak hep beraber bekleyip göreceğiz.
E
10 yıl
LG\u0027den Yeni Tablet telefon LG G3 STYLUS !
< Resime gitmek için tıklayın >


LG merkezinde yayınlanan yeni videolarda firmanın yeni bir tablet telefon üzerince çalıştıklarını doğrular nitelikte. Yakın zamanda böyle bir ürünü piyasaya sürmeye hazırlanan firma tablet telefonlarında da Samsung Note serisinde ki gibi bir kalem kullanmayı planlıyor. Zaten ürünün ismide bu kalemden geliyor.

İlk etapta NOTE 4 karşısına konumlandırılması beklenen telefon orta seviye amiral gemisi olarak fiyat performans odaklı olucağına benziyor.

Cihaz da Stylus kaleminin haricinde 5.7 inç 720p ekran, arkada 8 önde ise 1.3 mp kamera, 1 GB bellek 8 GB dahili depolama alanı sunmakta. LTE 4G yüksek ağ hızı destekli telefon da dört çekirdekli 1.3ghz hızınca çalışan işlemci bulunmakta. Cihaz 4.4 kitkat sürümü ile birlikte geleceğide duyurulmuş durumda.

Çinli sitede "NOTE 4 katili" diye tanıtılan bu ürün açıkcası bana adeta sevimli bir akvaryum balığını anımsattı. Neden bu denli bir açıklamada bulundular acaba bir bidiklerimi var diye çok karıştırdık fakat bu özelliklerle note 4 karşısına çıkmak oldukça zor olacak. Daha çok orta giriş seviyesinde ki tablet telefonlara alternatif olarak sınıflandırılacağı bir gerçek. Tabi burda fiyat etkenide unutmamak lazım eğer gerçekten agresif bir fiyatla konumlandırılırsa neden bir Stylus kalemli LG G3 Stylus'umuz olmasın.
E
10 yıl
LG Korede yeni bir G3 modelini duyurdu !
< Resime gitmek için tıklayın >

LG G3 daha yeni piyasaya girmişken aynı kasaya sahip olan bir başka modelini duyurdu.
Yeni LG G3 A isimli model sanılınanın aksine yeni amiral gemisi olmayacak. SK Telecom pazarlamasıyla sadece G3'ün kırpılmış modeli olarak kore pazarında piyasaya sürmeye hazırlanıyor.
Cihaz Snapdragon 800 2.26 GHz platformuyla birlikte aynı kasada 1080p çözünürlükteki ekrana yer veriyor. 2 gb RAM ve 32 gb ROM depolama alanına sahip olan cihaz 2610mAh pil kapasitesi ile 13 mp arka 2.1 mp ön kameraya sahip. Siyah ve beyaz olmak üzere 2 renkle cıkacak olan telefonun fiyat aralığı şuanda bilinmiyor.
E
10 yıl
YENİ SONY XPERIA Z3 FOTOĞRAFLARI SIZDIRILDI !
Çinli bir sitede aldığımız bilgilere göre Sony'nin yeni amiral gemisi olan Z3 ün fotoğrafları sızdırıldı. Sony'nin klasik Z serisi tasarımının devam edildiği cihazın Z3 compact olabileceğine dair de süpriz bilgiler bulunmakta. Kapaklı su geçirmez tasarımın devam ettiği cihaz da microSIM ve microSD kart yuvalarını arkada ise 20.7 mp büyüklüğünde kameranın kullanıldığını görmekteyiz.

Ne yazık ki şuanda cihazın donanımsal özelliğiyle ilgili bir bilgi bulunmamakta. Yeni Sony Xperia Z3, 3 eylül Berlin IFA fuarında tanıtılması bekleniyor.


< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

Güncel fotoğraflar

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
E
10 yıl
Samsung Galaxy S5 LTE-A modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor
Alınan haberlere göre Samsung önce korede ve avrupada çıkartacağı iki farklı modelinde Snapdragon 805 platformunu kullanacak olması yabancı basında geniş çapta yankıya sebep oldu. Dünyanın ilk Snapdragon 805 platformu ve 2k ekrana sahip olucak olan telefon çok yakında avrupa piyasasında satışa sunulacağı belirtildi.

Çin basınında çıkan haberlere göre modele Galaxy S5 LTE-A , Avrupa versiyonu SM-G901 olarak adlandırılacak olması. Ayrıca cihazın GFXBench veritabanı da sızdırılmış durumda. Avrupaya sürülmesi planlanan dört çekirdekli Snapdragon 805 yongasından güç alan telefonda 2.5 ghz işlemci gücünün yanında hala 1080p ekranın olması ve ramin hala 2gb seviyesinde olması beklenenlerin tersinde yer alıyor. Ayrıca üründe 16 gb dahili rom yer almakta.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bunun yanında korede piyasaya sürülmesi beklenen cihaz ise çoğu android severlerin iştahını kabartıcak cinsten. 805 platformunda 5.2' büyüklüğünde 2k ekran, 3gb RAM , 32gb dahili rom, önde 2 arkada 16 mp kamera. Pil ile ilgiliyse herhangi bir açıklama bulunmamakta.

Bu iki modelde nedendir bu farklılıklar var bilinmez ama bunlarında şuanlık dedikodu oldugunu unutmamakta fayda var. Umarız korede çıkması beklenen modeli avrupada da görürüz. Cihazın fiyatıyla ilgili herhangi bir bilgi henüz yer almamakla birlikte daha sağlıklı bilgileri cihaz piyasaya sürüldükten sonra öğrenme şansı yakalayacağız gibi görünüyor.
E
10 yıl
Romoss Sense 9 ve Sofun 9 isimli yüksek kapasiteli taşınabilir akülerini satışa sundu
Geçtiğimiz senede adından sıkça bahsedilen bir marka olan romoss gördüğü ilgiyle beraber hızlı bir yükselişe geçti. Çinli firma sadece taşınabilen pil ve şarj adaptörleri üretmesiyle dikkatleri üzerine çekerken yaza yepyeni modelleriyle giriş yaptı. Tabi çinli firma dediğimizde hepimizin aklında soru işaretleri oluşabilir. Fakat Romoss çin de son yıllarda çok revaşta olan ve araştırmalara göre müşreti memnuniyeti %98 olan bir cihaz olarak karşımıza çıkmakta. Zaten cihazları elinize aldığınızda bizzat uzun süreler kullanmış birisi olarak kaba tabirle "çin malı işte ya" gibi düşünceleri kesinlikle aklınızdan geçirmiyorsunuz. Gerek malzeme kalitesi olsun gerek devasa pil kapasitesi olsun gerek kullanımdaki pratik ve fiyat/performansı olsun sizi hayrete düşürecek bir cihaz üreten firmayla karşı karşıya kalıyorsunuz.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

Bundan bir kaç ay önce sense 6 20000 mah taşınabilir akü modeliyle piyasada olan romoss bu ürünün üzerinde ufak değiştirmelerde bulunarak sense 9 20000 mah modelini piyasada sürmüştü. Bu modelde sense 6 dan farklı olarak üzerinde 3 adet usb çıkışının bulunmasıydı. Ayrıca Sense 9'un da sense 6 dan biraz daha uzun olduğunuda belirtmeliyiz. Sense 6 ve 9 serisinde laptopta şarj edilebildiğini hatırlatmakta fayda var fakat ürünü sipariş ettiğinizde içinden microusb şarj kablosundan hariç birşey gelmediği için harici laptop için şarj kablosu sipariş etmeniz gerekmekte. Ayrıca pillerin kullanım ömürleri ise firma tarafından 300 tam şarj döngüsü olarak belirtilmekte.

Romoss modellerinde firmanın kendi ürettiği ve ürünlerinde kullandığı "akıllı voltaj ayarlama" "voltaj koruma dengesi" "hızlı şarj etme" gibi şarj ettiğiniz cihazı korumaya yönelik güvenlik teknolojileri bulunmakta. Ürünlerin %85 geri dönüşüme uygun malzemeden yapılmasıda doğaya daha az zarar vererek bir çok kullanıcının dikkatini çekeceğini düşünmekteyim.


Sense 6 serisinde pil 20000 mah ve 2 adet usb bir adet micro usb portu yer almakta. Bu portların akım güçleri ise USB1: DC5V 2.1A , USB2: DC5V 1A , MICROUSB: DC5V 2.1A MAX.

Firma pillerine çok güvenmekte ve ortalama 2500 mah olan bir telefonunuzu 10 kere şarj edebileceklerini iddaa ediyorlar. Bizzat kullanıp tecrübe etmemle birlikte 8 kere iphone 5 şarj edebilip 2 kere de ipad mini şarj edebildim. Bu konuda ürünleri benden 9.5 puan aldı. Ürünün çinde orjinal site fiyatları ise: sense 6 90 RMB (30 TL) sofun 6 200 RMB (66TL)

SOFUN 6 20800 mah kapasite 3.7V / 76.9WH MAX. ile gelmekte ve 500 tam şarj döngüsüne sahip uzun ömürlü bir cihaz olmasıyla dikkat çekiyor. Yüksek akım değerlerini daha karaklılıkla ve sense 6 ya göre uzun süre verebilmekte. Üzerinde 2 adet usb port ve 1 adet miniusb port bulunmakta bunlar USB1: DC5V1A , USB2: DC5V 2.4A (MAX 2.4A) olarak sıralanmakta.Ürünün ağırlığı ise 445g ve %90 geri dönüştürülebilir malzemeden üretiliyor. Ayrıca ürünlerde FCC ve CE sertifikası bulunmakta. Firma ürünlerinde 100V-240V pirizden şarj olabilme özelliği sunuyor ki bu da dünyanın neresine giderseniz gidin bu pili direk pirizden şarj edebileceğiniz anlamına geliyor. Sofun 6 da ürünle beraber hızlı şarj adaptörü (iCharger isimli) geliyor ve 13 saatte tam şarj kapasitesine ulaşıp kullanıma uygun hale gelebilmekte.

Tabiki bu tarz bir ürünün boyut ve ağırlığını unutmamak gerek. Böylesine devasa boyutlardaki akülerin dez avantajı kapladıkları yer ve ağırlıkları. Bu tür cihazlar genellikle sırt çantanıza atıp il dışı ya da özellikle yurt dışı gezilerinizde kullanıcagınız uzun süre sizi prizlerden uzak tutacak türden cihazlardır.


Firma 2015 senesinde daha ince daha yüksek kapasite daha hafif ve akıllı cihazlarla tam uyumlu modeller çıkartmaya hazırlanıyor bizde heyecanla bekliyoruz.

Saygılar,
Mert Karamusaoğlu
E
10 yıl
\"OPPO R3\" Fotoğraf odaklı yeni modeliyle karşımızda
< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >
Oppo'nun yakın zamanda piyasaya sürdüğü bu telefonda firma daha çok fotoğraf ve çekim kalitesine önem vermiş durumda. Daha önceki oppo find 5 find 7 modellerinde bulunan bir çok fotoğraf çekme özelliğini ve modlarını barındırmakla birlikte yeni özelliklerde taşımakta. Özellikle gece çekimlerinde iddaalı olduğunu söyleyen oppo yetkilileri kendi kullandıkları yazılımlar ile gece çekimlerinde ışığın açısından kaynaklanan kararmalara yazılımsal olarak el attıklarını vurguluyorlar ve bu sayede ışığın az olduğu yerlerde daha yüksek kalitede daha net fotoğraf çekebildiğini söylüyorlar.

5' lik hd ekranda 294 ppi pixel aralığı ve 16 milyon renk destekleniyor. Mediatek Mali 400 gpu'sundan güç alan cihaz 4 çekirdekli olup 1.6 ghz hızında çalışmakta. 1 gb ram bulunan telefonda 8gb rom, 2420 mah kapasite pil ve 128 gb' kadar desteklenen micro sd kart yuvasına sahip. Cihazda önde 5mp, arkada flash destekli sony'nin arka aydınlatmalı 8mp Sony IMX179 f/2.0 destekli içinde 5P cam lens ve mavi filtre olan kamerasına yer verilmiş. Colos OS destekli bu kamera özel yazılımı sayesinde ( OPPO PI isimli özel yazılım ve görüntü işleme motoru) gece vakti ya da ışığın az olduğu yerlerde sizin sadece o moda alarak fotoğrafınızı çekmenizi ve geri kalanını ona bırakmasını istiyor. Bu yazılım sayesinde 24 megapixel seviyesinde çok net fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Ayrıca titreme engelleme ve kızılötesi ışık ile fokus ayarlama gibi özellikleride sunan Oppo R3 fotoğraf çekmeyi sevenler için heycanlandırıcı olacak gibi gözüküyor. Ayrıca iphone'a benzettiği tasarımıyla ve malzeme kalitesiylede R3 dikkatleri üzerine çekmekte.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu fiyatta türkiyede satılan telefonlara nazaran fotoğraf severler için tam bir fiyat performans ürünü olan cihazsa global pazarda satışa sulunup sunulmayacağı hakkında hala bir bilgi bulunmamakta.

Telefonun şuanki orjinal site fiyatı 2299 RMB ( 770TL ) olmakla birlikte kullanıcı dostu bir telefon olmayı başarıyor.

Saygılar,
Mert Karamusaoğlu
E
10 yıl
XIAOMI Mi4 SIZDIRILDI ! \"GERÇEK MAKİNE\"
Xiaomi'nin mi3 ile yakaladığı başarıya bir yenisi daha eklenecek gibi. Yakın zamanda edindiğimiz bilgilere göre firma zaten 22 temmuz da mi4 ile ilgili bir basın toplantısı yapacağını duyurmuştu. Ancak çinli bir sitede telefonun fotoğrafı ve özellikleri sızdırıldı. Daha önceden xiaomi 3s ile de dikkatleri üzerine çeken xiaomi Mi4 için gün sayıyor. Ayrıca firma Mi4 içinde oldukça iddaalı olan "Gerçek Makine" sloganı kullanıyor.

Fotoğrafta sade xiaomi tasarımını görüyoruz. Bu tasarım iphone 6 ya oldukça benzetildiği idda edilmekte hatta direk iphone 6 dan kopya olduğu en kuvvetli dedikodular arasında. Sol üstte xiaomi'nin simgesi, ahizenin solunda yakınlık ve ışık sensörleri ve sağında ise 5 megapixel çözünürlüğündeki kamerayı görmekteyiz. Bu arada telefonun oldukça da şık göründüğünü söylemeden geçemeyeceğim. Mi4 ile ekran çerçevelerinin küçülmesiyle birlikte kapasitif tuşlarında devam ettiğini görmekteyiz.

< Resime gitmek için tıklayın >

Xiaomi Mi4'un asıl sızan ve kullanıcıları cezbedicek söylentisi ise arka kapakta kullanılcak olan materyellerde plastiği terkedip paslanmaz çelikten imal edileceği bilgisi oldu. Bu da açıkcası üst düzey telefonlarda görmek istediğimiz türden atılımlar olduğu için firmayı tekrardan tebrik ediyoruz.

5" ekranında 1080p çözünürlükte olacağı belirtilen modelde ekran çözünürlüğü de aynı kalırken değişen özellikleri donanım üzerine yoğunlaştırmışlar. Xiaomi'nin Mi3'de bulunan Snapdragon 800'ün yerine Snapdragon 801'in 2.5GHz'de çalışan MSM8974AC versiyonunun yer aldığı Mi4de RAM miktarı da 2GB'dan 3GB'a yükseltilmiş. Önde 5MP, arkada 13MP kamera çözünürlüğüne sahip olduğu söylenen telefonda kullanıcıların çok sevdiği 4.4 kitkat uyumlu miui arayüz sürümüyle birlikte gelecek.

Çıkış fiyatı 64gb 2000 RMB (650-700 TL) olarak resmi weibo hesabından duyurulan ve fiyat performans canavarı olacak olan cihaz piyasada bulunan muadilleriyle karşılaştırıldığında discovery elite, htc one -one max, sony z2 gibi amiral gemilerine donanımsal özelliklede tasarım konusunda arka kapağının paslanmaz çelik olmasıyla birlikte kafa tutacağa benziyor. Telefonun diğer ülkelerde satışa sunulup sunulmayacağıysa hala merak konusu.

Xiaomi Yönetim kurulu başkanı resmi weibo hesabı:http://weibo.com/leijun

Saygılar,
Mert Karamusaoğlu
E
10 yıl
Kasa upgrade tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar abim bikaç sene önceki aldığı pc ye upgrade yapmak istiyor. Bende sizlere sormak istedim. Genelde internette gezinme film,youtube gibi günlük işlere kullanıyor. Bilgisayarın seri olmasını istiyor. Çok arada nadir de olsa oyun oynamak istiyor. Biz beraber nfs world oynuyoruz mesela. Benim kendi düşüncem bu sisteme 120 ya da 250 lik ssd ve ekran kartında ufak bir değişiklik olmasından yana. Psu sıkıntısı olur mu ?

ssd için samsung evo 120 veya 250
ekran kartı için sapphire r7 250

sizce bu iki seçeneği eklemek iyi midir? Bu arada max bütçe 500-550
< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.