D

Yarbay
06 Ağustos 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
124 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
5 ay
Gamepower GPRBP27C144 vesa uyumlu mu?
Merhaba, monitörümün pivot ayağı yerine North Bayou stand kullanmak istiyorum. Buna imkanım var mıdır?

< Resime gitmek için tıklayın >
D
geçen yıl
Corsair Lighting Node Core sisteme farklı marka fan takmak
Arkadaşlar merhaba,
Yeni aldığım kasaya 1 adet ARGB exhaust fanı eklemek ve stok CPU AMD fanını ARGB bir kule soğutucuyla değiştirmek istedim. Fanlara gücü bir şekilde verdim fakat her iki fanın da ARGB kablosunun ucu 3 pinli dişi. Fakat benim anakartım (ASUS Prime B450M-K II) ARGB desteklemiyor. Sistemde bu eksiklik Corsair lighting Node Core ile çözülmüş. Halihazırda 6 slotun 4'ünde fanlar takılı, kalan 2 slotu kullanmak istiyorum fakat bu slotların girişleri Corsair'in klipsli girişlerinden. 3 pinli dişi ARGB kablosunu takabilmem mümkün değil.
Günlerce araştırdıktan sonra şöyle bir kabloyla sorunumu çözebileceğimi öğrendim fakat bu kabloyu Türkiye'de bulabilmek imkansız.

https://www.ebay.com/itm/373424713804?hash=item56f1d8f04c:g:A90AAOSwzUdf-9PX&mkcid=1&mkrid=711-53200-19255-0&siteid=0&campid=5338649512&customid=4pincto3pin5050&toolid=20012&mkevt=1

Sorum ise buna muadil bir ürünü Türkiye'de nasıl/nereden bulabilirim, veya alternatif bir çözüm üretilebilir mi?
Şimdiden teşekkürler,
D
2 yıl
VodafoneNet Taahhüt İptali, Cayma Bedeli
Merhaba. Yaklaşık 5 yıldır VodafoneNet kullanıcısıyım 100/20 mbps fiber internet kullanıyorum. Yıllardır mutlu mesut kullanırken son 2 aydır ciddi kesintiler yaşıyorum ve bu sebeple taahhütümü iptal etmek istiyorum. Taahhütüm 1 yıl önce başlamış ve 1 yıl sonra sona erecek. Yani 24 aylık. İnternette araştırdım ve aşağıdaki 2 kanun maddesi karşıma çıktı:

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun 52. Madde 4. fıkra: Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir.
Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği 23. Madde 3. Fıkra: Satıcı veya sağlayıcı, abonelik sözleşmesinin feshi için sözleşmenin tesis edilmesini sağlayan yöntemden daha ağır koşullar içeren veya tüketicinin sözleşmeyi feshetmesini zorlaştıran bir yöntem belirleyemez.

Müşteri Hizmetlerindeki İptal Birimini aradığım zaman 750 TL cayma bedeli olacağını söylediler. Yukarıdaki maddeleri aktardığım zaman ise "Bize aktarılan bilgi bu kanunların durdurulduğu yönünde" şeklinde yanıtladılar. Kapatıp tekrar aradım, bu kez de bir başka görevli "O kanun 2022 sonunda yürürlüğe girecek" dedi. Halbuki 2013 Kasım'da yürürlüğe girmiş.

Bunu daha önce bizzat bu kurumla tecrübe eden oldu mu, yansıtılan cayma bedeli Tüketici Hakem Heyeti aracılığıyla iade edildi mi tarafınıza? Teşekkürler.
D
3 yıl
Laptop\u0027ım 2. RAM\u0027i Tanımıyor
Merhaba. Lenovo G5080 laptopuma yeni bir ram alarak upgrade yaptım. Sıfırdan format atarak sistemi kurdum. Var olan ram 4GB 1600Mhz 11CL Samsun marka idi. Buna ek olarak Longline marka 4GB 1600Mhz 11CL bir ram daha aldım. Aşağıdaki görsellerde de görebileceğiniz üzere ramler bazı yerlerde görünüyor fakat bazı yerlerde görünmüyor. Ramleri her iki slotta da değiştirerek denedim, buna rağmen bir fayda alamadım. Dikkatimi çektiği kadarıyla eski ram Single rank iken yenisi Dual rank, problem bundan olabilir mi?

Her türlü yardımınız için teşekkür ederim.


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
D
4 yıl
Uçuşum iptal olmasına rağmen THY paramı iade etmemek için direniyor.
Arkadaşlar merhaba,

19 Nisan - 25 Nisan Ankara - Lizbon - Ankara uçuşumu 1 Nisan tarihinde Covid-19 sebebiyle iptal ettim ve telefonda görüştüğüm yetkili bana bilet tutarımın tamamının 60 gün içerisinde iade edileceğini söyledi.

1 Haziran itibariyle 60 gün dolmasına rağmen ne param kartıma yattı ne de bir geri dönüş sağlandı. Müşteri hizmetleri ile görüştüğümde bana, "yanlış biliyorsunuz, iptal tarihinden itibaren 60 gün değil, yurt dışı yasaklarının kalkmasından itibaren 60 gün içerisinde paranız yatacak" dendi. Ki 1 Nisan tarihinde bana yapılan açıklama kesinlikle bu şekilde değildi.

TL;DR: THY paramı vadelerle ikiye katlayana kadar iade etmeyi reddediyor. Hükümeti bu kadar arkasına alan bir kurumdan tam olarak beklenecek hareket.
D
4 yıl
İntihal Kontrol (Yardım Talebi)
Arkadaşlar merhaba. Yüksek lisans kapsamında üzerinde çalıştığım bir ödevi teslim ettim ve hocam intihal oranının sınırın üstünde olduğunu, düzeltmemi ve aynı sonucun tekrarlanması halinde dersi veremeyeceğimi belirtti. Kasıtlı olarak hiç alıntı yapmadım ve Turnitin raporunu bir türlü alamadığım için nereleri düzeltmem gerektiğini de bilemiyorum. Bazı düzeltmeler yaptım fakat buna rağmen risk almamak için kontrol etmek istiyorum.

İnternette pek çok ücretsiz araç kullandım hatta bazı ücretli araçları kredi satın alarak da kullandım fakat verimli sonuç alamadım.

Sizlerden ricam intihal kontrolü sağlayabilecek iyi bir yönteminiz varsa veya Turnitin gibi intihal kontrol programlarına erişiminiz varsa benimle iletişime geçmeniz.

Teşekkürler.
D
5 yıl
Ustanın 7.500 TL masraf çıkarttığı araba 20 TL\u0027lik tamirat sonucu yeni gibi oldu.
Üst not: Konu 05.09.2019 Perşembe günü tarafımca açılmış olup, amacı aracımda yaşadığım bir sorun için fikir alışverişinde bulunmaktı. Sorunum için hem buradan pek çok arkadaş hem de oto sanayi sitesindeki pek çok usta şanzıman arızası teşhisi koydu ve ortalama 7.500 TL masraf çıkardı. Pek çok farklı ustadan fikir almam neticesinde sorunun çok daha farklı bir sistemden kaynaklandığını ve 20 TL gibi cüzi bir miktara tamir edilebileceğini öğrendim. Gelecekte benzer problemler yaşayanlar için referans olması açısından konuyu bu şekilde düzenlemeyi uygun gördüm. Problemin detayları için konunun devamını inceleyeilirsiniz.

Merhabalar, 2012 model otomatik 1.6 benzin + LPG Nissan Qashqai sahibiyim. Araç şu an 121.000 kilometrede ve 1 yıl / 99.000 kilometreden beri bende. Araç ilk aldığım günden beri çok atik değildi fakat geçtiğimiz Pazar gününden beri arabam resmen gitmiyor.

Olayı kısaca özetlemek gerekirse Pazar günü depoda yaklaşık 2-3 litre gaz varken her zaman aldığım yerden gaz aldım. Fakat olağanın aksine, her zaman 33 litre civarında pompa "tık" ederken bu kez ekranda 38 litre görür görmez pompacıya gazı kesmesini söylemek zorunda kaldım. Neden ve nasıl bu kadar dolduğunu sorunca "Abi sıcaktan gaz genleşir baınç düşer" gibi saçma birkaç açıklama duyarak oradan ayrıldım. Akabinde aynı günün akşamında arabamın yokuş çıkmakta zorlandığını fark ettim. Fakat problem şu ki araç LPG ile giderken de benzinle giderken de aynı şekilde zorlanıyor. Yani sorunun gazdan kaynaklı olmama ihtimali de söz konusu.

Pazar gününden bu yana arabam devir saati yükselmesine rağmen yokuşlarda yavaş yavaş hız kaybediyor. O günden beri her akşam iş çıkışı sanayiye gidip gece 11'e kadar usta usta dolaşıyorum. Egzoz dolmuş onun değişmesi ya da boşaltılması gerekir diyen çıktı, partikül bilmemnesinde sıkıntı var onun değişmesi gerekir diyen çıktı, katalizör bir şeyleri arızalanmış onu değiştirmek gerekir diyen bile çıktı. Ama tam olarak henüz ne olduğunu anlayabilen çıkmadı. Gerçekten çok sinirlerim bozuk ve çaresiz hissediyorum. Bu konuda yardım ve tecrübelerinize çok ihtiyacım var.

Hem saatleri görebilmeniz hem de arabanın sesini duyabilmeniz için tam gaz ile giderken olayı kayıt altına aldım, aşağıda bulabilirsiniz.

Videoyu izlemek için tıklayınız

İlk mesajdan 24 saat sonra güncelleme: Bu akşam ilk iş Şaşmaz Sanayi Sitesi'ndeki "tanıdık" şanzıman ustasına gittim. 2-3 kilometrelik bir test sürüşünün ardından usta; "abi şanzıman resmen kaçırıyor, acil değişmesi lazım bu şekilde kullanılmaz" gibi cümleler sarf ederek sorunun şanzıman sisteminde olduğunu tespit etti. Beyni değiştirerek tamirata başlamak gerektiğini ve yaklaşık 7.500 lira maliyeti olacağını söyledi. Eksik olmasın 7.000 liraya da bana olacağını ekledi.

İçim rahat etmedi ve birkaç telefon ederek eşimin dostumun Şaşmaz'daki tavsiye ettiği tüm ustaları bir liste haline getirip hepsini tek tek gezdim. En son gittiğim yer bir otomatik şanzıman dükkanıydı ve 60'lı yaşlarda bir ustaya aitti. Vural Usta bir önceki tanıdık ustanın attığı turun aynısını attı ve sonunda sorunun şanzımandan kaynaklanmadığına %100 emin olduğuna kanaat getirdi. Sorunun motor aksamında olduğunu ve hatta duyabildiği kadarıyla egzoz sisteminde bir problem olduğunu özellikle belirtti. Güvendiği bir egzoz ustasını tarif etti. Dikkatinizi çekerim; sanayi sitesi gibi bir kurtlar sofrasında şanzımanın sağlam diyen bir şanzıman ustasına denk geldim. Verilmiş sadakam var belli ki.

Yine aynı sanayi sitesindeki Gürbüz Egzoz'dan Zeki usta (inanılmaz iyi niyetli bir insan, umarım ne dileği varsa gerçek olsun) egzozu açıp kontrol edebileceğini ve sorun varsa ona göre yol haritası çizilebileceğini anlattı. Kabul ettim ve egzoz katalitik konvertörün üstünden kesilerek açıldı. Görünen manzara ise korkunçtu. Aşağıda fotoğrafla da göstereceğim fakat anlatmak gerekirse: Qashqai'de aynı egzoz hattı üzerinde iki adet katalitik konvertör bulunmakta. Bu konvertörlerin görevi motordan çıkan kirli gazı ytong benzeri bir materyalin içinden geçirerek süzmek ve dışarıya temiz atmakmış. Çıkışa yakın olan konvertör sağlam dururken, motora yakın olan konvertörün içindeki ytong benzeri madde tamamen kırılıp 3-5 cm çapında parçalar haline gelmiş ve hattın devamındaki konvertörü tamamen tıkamış. Dolayısıyla motor, içeride yanan yakıtın oluşturduğu kirli gazı sağlıklı bir biçimde dışarı atmakta zorlanmış.

Çıkışa yakın olan konvertörü kirleten, deliklerini tıkayan parçaları Zeki usta itinayla temizledi. Mesai sona ermek üzere olduğu için asıl problemli (kırık) konvertöre müdahale edilemedi fakat bu haliyle bile çekişte ciddi bir düzelme olduğunu objektif bir biçimde söyleyebilirim. Henüz araç tam anlamıyla randımana ulaşamasa da aracın teklemeleri vs tamamen kayboldu. Cumartesi tüm egzoz sistemi tamamen çıkartılıp temizlenecek, kırılan konvertör de yenisiyle değiştirilecek. Tüm bu işlem ortalama 800 - 1200 lira gibi bir rakama mal olacak.

Umuyorum ki problem egzoz sistemden kaynaklanıyordur ve şanzıman gibi daha masraflı bir kapıyı zorlamaz.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

İlk mesajdan 96 saat sonra güncelleme: Cumartesi sabah arabayı, yıllardır Kırıkkale Oto Sanayi Sitesinde hizmet veren ve işinin ehli olan Cevdet Usta'ya teslim ettim. Kendisini yoğun tavsiyeler üzerine keşfetmiştim. Yaklaşık 2 saat sonra arabayı teslim aldım ve minimum 10 kilometrelik bir test sürüşünün ardından arabanın eskisinden bile çok daha randımanlı çalıştığını görmekten büyük mutluluk duydum.

Zamanında beyin değiştirme muhabbetlerinin havalarda uçuştuğu, 10.000 liraya varan masrafların tartışıldığı sorun ise bana toplamda 20 lira + kısa bir Kırıkkale gezisine mal oldu.

Şu an bahsettiğim tamiratın üzerinden 48 saat geçti ve bu süre zarfında 400 kilometreye yakın yol yaptım. Araç ilk aldığım günden bile çok daha seri. İlk kez bu kadar keyif alarak kullanıyorum aracımı.

Çıkarılacak hisseler:
1-Birbirini tanımayan en az 5 ustadan fikir almadan arabanıza kimseyi dokundurtmayın.
2-'Tanıdık' veya tavsiye üzerine ziyaret edilen ustalar da sizi yanlış yöneltebilir ve hatta kötü niyetliyse kandırabilir.
3-Araç anlamsız bir şekilde devir alıyor ama gitmiyorsa durum egzozdan kaynaklanıyor olabilir, kontrol ettirmekte fayda var.

Not: Konuya açıklık getirmekte fayda var: 800-1200 lira fiyat öngören Zeki Usta, problem yaratan katalitik konvertörün yenisiyle değiştirilmesi için çıkan malzeme masrafından bahsediyordu. Cevdet Usta ise yalnızca konvertörün üzerinde küçük bir pencere açtı, o pencereden tıkanıklığı temizleyip içini boşalttı ve geri kapattı. Malzeme masrafı ortadan kalkınca 20 TL yalnızca işçilik parası oldu. Uzun vadede, aracı satmadan önce, egzoz gazını temizleyen o konvertörü almam gerekecek zira araç bu şekilde emisyon muayenesinden büyük ihtimalle geçemeyecek. Ancak şu an için bu şekilde bırakmak zorundayım.
Not2: Sorulduğu için bahsetme ihtiyacı duyuyorum, bu akşam iş çıkışı hem Zeki Usta'ya hem de Vural Usta'ya teşekkür etmek maksadıyla bir miktar tatlı yaptırarak Şaşmaz Sanayi Sitesine gideceğim. O sırada yaptığı işlem için Zeki Usta'ya ödeme yapmayı da ihmal etmeyeceğim.
D
5 yıl
Silinebilir.
Silinebilir.
D
6 yıl
Uçak biletimin iptal ve iadesini sağlayabilene 250₺ ödül veriyorum.
Edit: Tüm çabalara rağmen 409 liradan daha yukarı bir miktarın iadesini sağlayamadım. Onun da 220 lirası customer service ücreti olarak kesildi. Üzücü. Herkese uğraşı için teşekkür ederim.

Merhaba. Balayimiz için nişanlım ve bana uçak biletleri aldım. Fakat vize başvurumuz reddedildiği için balayı planımız da iptal oldu. Ekonomi sınıfı olan ve normal şartlarda iadesi mümkün olmayan biletlerimi herhangi bir şekilde iptal ettirebilen kişiye para hesabıma yattığı anda, emeklerinin karsigi olarak, tesekkur mahiyetinde 250₺ göndermeyi taahhüt ediyorum.

Iadenin nasil saglandigi hakkinda herhangi bir sorum olmaz. Parayi hesabimda gordugum anda eft talimatini veririm.

Biletler mytrip.com üzerinden kredi kartı ile alindi. Gidiş - dönüş iki kişi ücretler toplamı 1630₺.

Gidiş ve dönüş seferlerine ait bilgiler ekte resim olarak sunuldu. Detaylı bilgi için benimle iletişime geçebilirsiniz.

Yardim talebimin daha fazla insana ulaşması için ilgili yakınlarınızla paylaşabilir ve Öne Çıkar butonunu kullanabilirsiniz. Teşekkürler.

< Resime gitmek için tıklayın >
D
6 yıl
Guild Arıyorum.
Merhabalar, bu duruma uygun bir sabit göremediğim için yeni konu açıyorum:

TN realminde semi-hc/hc takılabileceğim bir guild arıyorum. Detayları görüşebilmek için lütfen pm atın. Berq#2411
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.