A

Çavuş
24 Eylül 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
49 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
7 yıl
Messi\u0027den 7 Güzel Frikik
A
7 yıl
Geçmişten Günümüze Galatasaray Formaları
A
7 yıl
20 ilginç bilgi
Merhaba arkadaşlar, sıkılmadan izleyeceğiniz 20 ilginç bilgi... belki hepsini belki de çoğunu daha önce gördünüz, yine de paylaşmak istedim. iyi seyirler



Videoyu izlemek için tıklayınız
A
9 yıl
Cevap: **A-T-İ-K-E-R** OTOGAZ SİSTEMLERİ DESTEK PLATFORMU-CANDAN MÜHENDİSLİK
Merhaba, Kocaeli de atiker bayisinde 1.5 yıl önce sıralı sistem takıldı. bu süre içerisinde ufka tefek problemler oldu, gittik geldik hep bilgisayara bağladılar, suçu rolanti valfine, bujilere, buji kablolarına ve sayamadığım, ismini hatırlayamadığım bir sürü parçaya bak dediler. ev-iş-lpgci-motorcu-ev-iş-lpgci-motorcu gitgellerin epey oldu. en son aracımda olan problem ise diğerlerine göre daha ciddi bir problem. herhangi bir vitesteyken araç silkeleniyor, sarsılıyor ve gaz yemiyor. ilk yaptığında pek önemsemedim. 2. yaptığında noluyor diye kendi kendime sordum. çalışan araba bir anda bozuldu. gaz aldığım yeri değiştirdim, problem aynı. aracı 2-3 gün sadece benzinle kullandım hiç ama hiç sıkıntı yok. araba saat gibi çalışıyor. daha sonra taktırdığım yere gittim. uhabbet aynı muhabbet. bujidendir, şundandır bundandır....tabi o anda içimde sinirler koptu fırtınalar esti. pcye bağladı, kalibrasyon yaptı tamamdır dedi. zaten lpgeyle bir alakası yok dedi. çıktım dükkandan daha 50 mt gitmedim araba daha da beter oldu. hemen benzine aldım ve düzeldi. bir daha dükkana gitmek istemedim çünkü aşırı derece de sinirlendim.

BURADAN TÜM İŞ YAPMAYI BİLMEYEN LPGCİLERE SESLENİYORUM:
1--satarken, "abi senin arabanda sıkıntı yaratmaz, bunun gibi kaç arabaya taktık, hiç sorun çıkmadı" derler
problem çıkınca: " abi bu arabalarda hassasiyet oluyor zaten" derler

2--taktırmadan önce arabanda hiç problem yoktur saat gibi çalışır ve bayi derki " abi arabanda sıkıntı yaratmaz araban aynı benzin gibi çalışır" derler
problem çıkınca, "abi bujiye baktır, rolanti valfine baktır, o sensöre baktır, bu sensöre baktır, buji kablolarına baktır, aküdendir aküden vs vs vs derler. ki araban düne kadar zaten saat gibiydi, arabana .ok atarlar...

3--onlara baktırırsın yine de ve dünya paralar harcarsın, sonra gidersin bayiye derki " abi iyi bir ustaya baktırman lazım, bizlik birşey yok" der.
arkadaşım!!! baktın mı ki problem yok diyorsun, enjektörlere baktın mı, elektrik tesisatına baktın mı, regülatöre, beyine baktın mı da bişi yok diyorsun!!!
E
4--DAHA DÜNE KADAR LPG TAKILMADAN ÖNCE SAAT GİBİ ÇALIŞAN ARABADA NOLDUDA LPGDEN SONRA DİОR AKSAMLAR BU KADAR ETKİLENDİ. hepsi laf salatası yapıyor. evet biliyoruz lpg verimi hiçbir zaman benzin gibi olamaz ama bu kadar insanı da mağdur etmenin bir anlamı yok. internette bakın bakalım kaç bin tane araba var "lpg takılalı 6 ay oldu, 1 yıl oldu" diye ilan verenlere. neden? çünkü işin ehli olmayan ustalara araçlarını teslim ettiler ve araçlarından tiksinip sattılar. sonrada o markayı lanetlediler.

uzun lafın kısası, hepimiz buraya yazıp çiziyoruz, Candan Mühendislikte yardımcı olmaya çalışıyor, burada bu kadar insanın bir birine yardım etmesi tamamen dışardaki işi bilmeyen mal ustalardan kaynaklanmaktadır. insanlar burada problemlerini çözebiliyor ama bizim dışardaki profesyonel ustalarımız çözemiyor.

Bir aksilik olmaz ise Cumartesi Candan Mühendislik Ümraniye deyim. İzmitten geleceğim ve randevu alınması gerekiyorsa randevu istiyorum. buradaki (izmitteki) cahil insanlarla uğraşmak istemiyorum.


sevgiler, problemsiz iyi sürüşler...
A
9 yıl
symbol kumanda problemi
Merhaba arkadaslar, babamda clio symbol 2011 model 1.5 dizel expression var. Aracin uzaktan kukumandasi kapilari kilitleyip acmiyor. Once pilini degistirmisler. Kumandadaki tusa basinca isik yaniyomus ancak kapilari kilitlemiyor veya acmiyor. Oto kilitciye gitmis. Beyin arizali falan demis ve 600 tl fiyat cekmis. Sizde neden olabilir?
Not:arac icindeki kapi kilitleme tusuna basinca kapilar icerden kilitlenebiliyor. Anahtari sofor kapisina takip kilitlediginde sadece o kapi kilitleniyir, diger kapilat kilitlenmiyo. Bende fiesta var ben aynisini yapinca tum kapilarim kilitlenir veya acilir. Ama babamin aracinda sadece o kapi kilitleniyr veya aciliyor. Belkide symboller oyle.

Isin en garip tarafi ilk problem oldugunda tusa basinca isik yanmiyordu ve kilitlemiyodu. Pil degisti, isik yanmaya basladi ancak yine kilitlemiyor.
A
9 yıl
Enjeksiyon süreleri
Merhaba arkadaşlar, benzin enjeksiyon süresi ve gaz enjeksiyon süreleri ile ilgili çok konu var. Herkez gaz enj. süresinin benzinden çok fazla olmaması gerektiğini, uygun nozzle hesaplanması vs gerektiğini söylüyor. Peki gaz enjeksiyon süresi benzinden 2-3 kat fazla ise araçta ne gibi olumsuzluklar oluyor? mesela gaz yememes,i fazla yakıt, rolantide problem, yığılma vs gibi?
A
10 yıl
LPG li Araçta Fazla Benzin Tüketimi Hakkında
Merhaba arkadaşlar

tam 2 ay önce 2004 model Ford Fiesta 1.4 otomatik aracıma atiker nanofast lpg kiti taktırdım.

Benzinde şehir içi-dışı karışık benzin tüketimi 7lt idi.

LPG de ise şehir içi 9,5lt, şehirler arası 6,9 lt tüketimim var.

Lpg taktırmadan önce benzin deposunu fulletmiştim ve sadece 100km yol yapmıştım.Ardından lpg takılmıştı.

Günde 2 defa kontak açıyorum ve ortalama 1km gittikten sonra benzinden lpg ye geçiyor. (termostat 35Cye ayarlı).

60günx2= 120 defa kontak açma yani; 120 km ile benzinde gitmiş oluyorum, düz hesap 150km diyelim.

Dün akşam benzin ışığım yandı. Lpg taktırmadan önce 8lt benzin harcamış olsam ve dün ışık yandığında da depoda 9 lt benzin kalmış olsa (yaklaşık o kadar kalıyordu) 8+9lt = 17lt benzin tüketim+depoda kalan olur. Depom 45lt benzin alıyor. 45-17=28lt benzin tüketimim olmuş oluyor.

2 ay gibi bir sürede 150km benzin ile yol yaparak 28lt benzin harcamak bana çok garip geldi, çok fazla değil mi? Sizin tüketim verileriniz nasıl?

Not: lpg tankımı hiç bir zaman bitirene kadar kullanmadım, lpg tankım 33lt ve ortalama 27-28lt gibi tüketimden sonra depom fullenmiştir. Ve hiç bir zaman lpg bitip benzine geçince lpg sisteminden bir uyarı gelmemiştir. Öyle bir uyarı hiç almadım, dediğim gibi lpg tankım tam boşaldığında depo fullettiğim hiç olmamıştır. Her fullettiğimde tankta minimum 5-6 lt lpg olmuştur.

Not: lpg taktırdıktan sonra 3.279 km yol yaptım. 600+600km şeklinde 1 kere şehirler arası kullanımım oldu. Diğer şehirler arası kullanımım 80+80km şeklinde ve yaklaşık 5-6 defa olmuştur. Diğer tüm kullanımlar şehir içidir.
A
10 yıl
MPEG4 ve MKV ne fark var?
Arkadaşlar mkv uzantılı film ile mpeg4 uzantılı filmler arasında bir fark var mı?

Sıkıştırma formatları: DivX Ultra, MPEG1, MPEG2, MPEG4 olan bir ev sinema sistemi almak istiyorum. Bu cihazda MKV uzantılı filmleri sorunsuz izleyebilir miyim?
A
10 yıl
HDMI to RCA kablo yapmak
Arkadaşlar HDMI kablonun bir ucunu söküp kabloları ayırıp nasıl RCA ya çevirebiliriz? Ekli resimdeki gibi. Bu kablodan netten satın aldım ancak mantığını çok merak ediyorum. Saygılar....

< Resime gitmek için tıklayın >
A
11 yıl
Preamp devresi?
Başlığı doğrumu attım bilmiyorum ama bana şöyle bir devre lazım:

Tv ses çıkışını çevirici ile (optikten-analoga) ses sistemime bağladığımda ses sisteminin sesi sondayekn sanki ses %30 açıkmış gibi az ses geliyor.

TVde sadece dijital ses çıkışı olduğu için analog ses sistemimi sadece çevirici ile bağlayabiliyorum. Analog çıkışa bağayabileceğim bir amplifikatör varmıdır? Sesi çok az yükseltsin yeter, daha sonra amp. çıkışını analog ses sistemine bağlayacağım. (not ses sistemini stereo olarak kullanacağım, 5.1 ve 2.1 değil)
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.