E

Yüzbaşı
23 Eylül 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
54 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
4 yıl
Buzdolabı motor arızası hakkında
İyi akşamlar herkese, kısaca konuyu anlatayım

Buzdolabının fişini çekip birkaç saat sonra geri taktığımızda çalışmadı, kalkış yapıyor gibi olup durdu.Şuan fişi takınca yalnızca kompresör ısınıyor. Arada bir de kalkış yapmaya çalışıyor ama nafile. Gaz basıncını kontrol ettim, sorun yok gibiydi. Motorun resmini, fişi takınca çıkan sesleri kaydettim. Motor tamamen soğuduğunda ilk başta çalışır gibi oluyor biraz ısınmaya başlayınca sadece tık sesi çıkarıp duruyor belli aralıklarla.

Dolap Arçelik marka baya eski (95 yılında alındı galiba) ama şuana kadar 1 defa gaz dolumu yapıldı, onun dışında hiç problem yapmamıştı motor.
İşin kötü tarafı aynı motorun internette fotoğrafı bile yok, araştırdım bulamadım hiç bir şey.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

8. saniyede fişi takıyorum, ilk 30 saniyeyi dinleseniz yeterli. Sonrası 30. saniye gibi devam ediyor.

Motor sesi için:https://vocaroo.com/mpnE3dSX0kL
E
7 yıl
Asus R9 280 ekran kartı arızası
Merhaba

Kart arizasina dair hicbir kasma,isinma veya farkli bir problem yokken ilk hatayi aldigimda ekran kahverengi cizgilerle doldu. Bilgisayari kapatip acinca normale dönmüştü. Tekrar ayni arizayi verdi resimde gordugunuz sekilde :) masaustune gelince donuyor. Garanti bitmiştir muhtemelen 2014 sonlarinda almistim. Yapilabilecek birsey var mi?

https://i.hizliresim.com/OLmazn.jpg
https://i.hizliresim.com/7N5Q1L.jpg
E
8 yıl
Cevap: 8 Gb Ram\u0027in Yarısı Kullanımda Değil , Sebebi Nedir
yüklü ram 8gb görünüyor demek ki ram'in arızası söz konusu değil gibi. 64 bit işletim sistemi değilse 4gb'den fazlasını kullanmanıza izin verilmeyecektir.
E
8 yıl
Anakart veya ses kartı problemi
Asus M5a99x Evo r 2.0 Anakart

Sorunsuz çalışıyordu her şey, gürültülü diye stock fan değiştirdim. Ne olduysa ondan sonra oldu zaten. amd işlemci, soğutucuyu vidalamak için anakartın altına metal takıyorsunuz onu da bastırmanız gerekli. hasar vermiş olabilir diye düşünüyorum ama çözemedim bir türlü.

hoparlör ve mikrofon için takılı değil yazıyordu bilgisayarı açtığımda. ses çıkmıyordu. ön panel, arka panel hatta stereo mix bile öldü.

yazılım güncelledim, denemediğim ayar kalmadı bios dahilinde.

anakart üzerindeki ses kartı değiştirilebilir mi? sizce denemeye değer mi? monitör üzerinden ses alıyorum şuan. bazen stereo mix gerekiyor onu da kullanamıyorum canımı sıkıyor.

bilgisi olan yardımcı olabilir mi
E
9 yıl
Renklerle ilgili sorunum var galiba
< Resime gitmek için tıklayın >

Beyler şimdilik görebildiğim kadarı ile facebook'ta oluyor bu sadece. Ve chrome kullanırken, diğer tarayıcılarda problem göremedim. farklı sitelerde chrome ile denedim problem yok.

oyun program vs. bazılarını kontrol ettim, onlarda da sorun görünmüyor.

Resimde sol taraftaki facebookta herhangi bir resmi görüntülediğim zaman oluşan renk bozuklukları. aynı resmi hdd'ye kaydedince sağdaki gibi sorunsuz.
Resim örnek, belirgin olduğu için bunu seçtim ama sadece facebook'ta tüm resimler sol karedeki gibi.

Aynısı yaşayan var mı veya bilen gören duyan? : <

R9 280 kullanıyorum ekran kartı
E
10 yıl
Ses kartımda sorun mu var
Asus M5a99x Evo r 2.0

İşlemci fanı değiştirdim ve sorunsuz çalışan pc'den ses gelmiyor. Sonradan soundblaster taktım birtane, bu kart çalışıyor. ama onboard kart yalan oldu galiba.

< Resime gitmek için tıklayın >


ayarlardan cihazları takılı gösterebiliyorum ama yine de ses gelmiyor. Bad-directsound hatası da vermiyor. Servise mi göndereyim ne yapayım?
E
11 yıl
Ses problemi
Asus M5a99x Evo r 2.0, problemler yakamı bırakmıyor

İşlemci fanını değiştirdikten sonra ses kesildi. Az önce güncel sürücü indirip kurdum ve düzelen birşey yok. Sizce sorun nereden kaynaklanıyor? Mikrofon kulaklık ve hoparlör'ü hiçbir şekilde görmüyor makina. Ne ön ne de arka panel :<

< Resime gitmek için tıklayın >
E
11 yıl
FX 8150 için fan (tavsiye)
Asus M5a99x Evo r 2.0 anakart kullanıyorum ve üzerinde fx 8150 cpu var.(AM3+) Bildiğiniz gibi stock fan traktör motoru gibi çalışıyor. Özellikle geceleri rahatsız edici. Sessiz ve derinden çalışan bir soğutucu arıyorum. : ) Teklifi veya önerisi olan var mı? Forumda bikaç model gördüm ama pek içime sinmediler.
Soğutucudan önce G500S Logitech mouse alıcam, şimdilik gold bilgisayarda var yalnızca.Listenin başına da bu mereti koydum. Ayrı ayrı vakit harcamak istemiyorum ama bildiğiniz güvenilir başka biryer varsa iki parçayıda oradan alabilirim.

Bu arada kasa Xpredator full tower. Bütçe olarak fan için 100-150tl arası uygun olur. Mouse için bütçe hazır gold'da fiyatı 128 tl.

http://www.gold.com.tr/logitech-g500s-gaming-mouse-910-003604_u
E
11 yıl
nVidia \u0026 Ati hakkında
Benim anlayamadığım kimse kartından memnun değilmiş gibi görünüyor bu forumda. Sistem topluyorum ve hangi başlığa baksam kararsız kalıyorum.

nVidia kullanan arkadaşlar ati öneriyor, ati olan nvidia al diyor ne yapacağımı şaşırdım açıkçası.

Benim aklımda gtx 550 falan vardı ama pahalı ve fazla elektrik çekiyor. Forumda genelde ati alınıp satılıyor. Bende 7850'de karar kıldım. Fiyatlara bakıyorum takas yapmak isteyenlerin hemen hemen hepsi gtx 660 veya Ti istiyor ben çözemedim bu işi...

Biraz yardımcı olmanızı rica edicem

GIGABYTE GA-880GM-USB3 (Rev. 3.1)
AMD FX 6100 (GERÇEK 6 ÇEKİRDEK) O/C uygulanmış cpu
[ RipjawsX ] F3-12800CL7D-8GBXH ( 4*2 ) O/C uygulanmış ram
Nexus Max 513.5 W power supply
NOCTUA NH-U12P SE2 işlemci soğutucu


Bu sistemin üzerine hd 7850 almayı düşünüyordum ama söylediğim gibi bir türlü karar veremedim. Sebebi nVidia kartlara göre daha az elektrik çekiyor herhalde ve son kartları daha performanslı. Bende gtx 260 amp 2 var ve sorunsuz kullanıyorum neredeyse 3 yıldır bende. Çok fazla oyun oynamıyorum ama yüksek çözünürlükte de sorun yaşamak istemiyorum.

Prof arkadaşlardan ricam birkaç tane cevap

Öncelikle PSU yeterli mi? ( g33m-s2l anakart, e7500 işlemci ve gtx 260 kullanıyorum şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım.)

Bu sisteme yeni bir kart gerekli mi gtx 260 yeterli mi?

Hd6870 ve 7850 arasında gözle görülür bir fark oluyor mu?

Ati veya nVidia arasındaki bu can sıkıcı fark gerçekten var mı? (ati 3870 kullandım ve vpu recovery yüzünden satıp gtx 260 aldım, gayet memnunum. yeni nesil ati'lerde bu sorun var mı? )
E
11 yıl
Sistemimi yükseltmek istiyorum
Merhaba

Hazırda kullandığım sistem

Ekran kartı ZOTAC GTX 260 896MB 448-bit

Anakart G33M-S2L

Ram 2+1GB DDR 2 800Mhz

E7200 45nm CPU

530W PSU


(Bu sistemi de forumda birkaç arkadaştan toplamıştım 3 yıl önce belki daha eski :p )

Ati ekran kartından memnundum hızlı çalışıyordu fakat ısınma yapıyordu ve vpu recovery hatası veriyordu consol'u kapatınca ekran kapanıp açılıyordu vs.(hd 3870 iceq3) Bu yüzden ati'den nefret edip GTX'i almıştım. Mevcut anakartımı ve işlemcimi değiştirmek istiyorum.Haliyle RAM'de değişecek. PSU yeterli sanırım fakat ekran kartı sizce nasıl? Sorun yaşamayacağımı garanti edebilirseniz tekrar ati deneyebilirim. Aradabir FPS oyunları oynarım işlemci de sağlam olsun istiyorum. Bana önerebileceğiniz birşeyler var mı?

Edit:

HD7850 ile GTX 260 arasında hissedilir bir fark olur mu?

Veya GTX 480 mi denemeliyim? (1536 mb 384bit çekirdek hız 700)
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.