J

Yüzbaşı
21 Eylül 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
67 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
J
2 yıl
Yeni araca hasarsızlık indirimini aktarmak
Merhaba,

Yeni araç alırken eski araçtaki hasarsızlık indirimini aktarabiliomuşuz ama benim eski aracı satmak için yeterli zamanım yok, yani önce arabayı alıcam sonra eskisini satıcam. Bu durumda eski arabadaki hasarsızlığı yeniye aktarmamın bir yolu var mıdır ? Örneğin aklıma eski arabayı satmadan, kaskosunu sonlandırmak geliyor ama böyle birşey mümkün mü onu da bilmiyorum.
J
6 yıl
3. köprü yolu HGS problemi
Beyler bugün şile yolundan omerliye döneyim derken ucretli 3. köprü yoluna girmisim. Neyse oderiz dedik. Kurtköy civarı teme bağlanmadan önce gişelerden çıkış yaptım 5.5 lira fln kesti. Daha sonra teme girdim, girer girmez de sağdan Kurtköy gişelerinden çıktım. Şimdi burda bi saçmalık var, benim nereden geldiğimi anlamıyor mu bu gişe. Bana giriş yok diyerek 22.5 daha kesti. İki farklı gişe arasında iletişim var mı biliyor musunuz ? Yani bu seferlik bı durum mu oldu. Yoksa sürekli olan bir durum mu ? Yani orda hep 22.5 ceza gösteriyor ama bizim bunu onemsemememiz mi gerekiyor
J
8 yıl
PS4 harddiskteki oyunları 3. bir disk kullanmadan yeni harddisk\u0027e taşımak ?
Merhaba,

PS4'üm için harici 2TB harddisk aldım. Aletteki oyunları vs. kaybetmemek için içindekileri yeni harddisk'e aktarıcam. Birkaç saattir bununla ilgili konuları okuyorum ama merak ettiğim şeyi hiçbiryerde bulamadım. Dataları aktarmak için ekstra bir harici diskim yok ama PC'mdeki dahili harddiski kullanabilir miyim bunu merak ediyorum. Yani şu şekilde bir aktarım yapmak mümkün müdür, yapan oldu mu acaba ? :

- 2TB diski FAT32 olarak formatla
- Kutusundan çıkarmadan PS4'e bağla ve verileri onun içine yedekle
- Daha sonra PC'ye bağla ve harddisk içeriğini PC'ye aktar
- 2TB diski tekrar formatla, kutusundan çıkar ve PS4'teki 500GB'ın yerine tak
- 500GB'lığı boş kalan kutuya koy, formatla ve PC'deki dataları onun içine aktar
- Daha sonra onu PS'e bağla ve oyunları PS4 içindeki 2TB'a aktar

Bu şekilde kağıt üstünde olur görünüyor ama 3. bir harici disk olmadan bu işlem yapılamaz gibi bir bilgi var her yerde. Gerçekten de şart mıdır 3. harici disk ?
J
9 yıl
Kasko kimin adına olmalı ?
Arkadaşlar merhaba. Dün 2. el bir araba aldım eşime. Kaskoyu onun adına yapmak istiyorum ama yapabiliyor muyum emin olamadım. İnternette sadece aracın sahibi adına olur diyen de var, tersini diyen de var.

Bir de diyelim ki sadece benim adıma (araç sahibi) kasko yapabiliyoruz. Bu durumda yeni araçta oluşacak bir hasarda benim hasarsızlık indirimim etkilenecek ya, iki tane aracım olduğu için bu durum haksızlığa yol açmayacak mı, yani kaza ihtimalim 2 katına çıktığı için. Yani mantıken her iki hasarda bir indirim düşmesini beklerim. Birden fazla araçta bu durumlar oluyor acaba ?
J
9 yıl
Evimdeki metafizik olaylar. hepsi tesaduf mu ?
Selam beyler. Bu son bir ayda evde olan olayları yazıyorum. En ufak bir abartma yok.

1- Samsung led tvleri olanlar bilir (diğerlerinde de öyle olabilir gerçi bilmiyorum). Tvnin üzerindeki ses açma kanal değiştirme tuşları arka taraftadır ve bakmadan basmak zorunda olduğunuz için dokunur dokunmaz ekranda tuşların sırasını ve o an hangisinin üzerinde olduğunuzu görürsünüz. Daha sonra isterseniz basarsınız her neyse. 1 ay önce tv izlerken, bu tv başladı ekranda bu işaretleri göstermeye ve tuşlara basmadan aralarında gezmeye ileri geri vs. Bu olay 10 dk fln surdu ve bir daha hiç olmadı. Tvde bir sorun olsa neden daha önce olmadı ya da sonra bir daha olmadı ?

2- Yatak odasındaki aynanın üzerinde desen var ve ledli. Aynanın yanında bulunan tuş ile dokunarak 3 seviye olarak ledin ışığını artırabiliosunuz ve 1 kere daha basınca kapanıyor. Şimdiye kadar aylardır hiç bir şekilde böyle bir şey yapmayan alet, son bir haftadır sürekli kafasına göre ledi açıyor ve 3. seviyeye kadar çıkarabiliyor. Ben kapatıyorum, o açıyor. 10 defa fln oldu.

3- Dun laptopu tvye bağlayıp digiturkplay ile gs maçını izlerken, 2 dkda bir mouse oynatılmış gibi ekranın altındaki çubuk çıkıp durdu. Eşimle yemek masasındaydık o sırada ve mouse uzakta sehpa uzerindeydi. Bina sallantısı olmuştur dedik, böyle hissedilmeyecek derecede fln. Sehpanın yanına gittim, hayvan gibi zıpladım ama o çubuğu çıkaramadım :( laptopun kendi touchpadi bi şekilde kendisi basıyordur dedim. Laptopu salladım ama yine yok.

Her neyse dun bu olay da olunca bunların hepsini eşime anlattım. Tabi korktu ağladı vs. Hatta bir tane daha olay vardı ama onu hatırlayamadım şimdi. Neyse dedi ki mouseu kapat, kapattım kesildi neyse bu ekranın çıkması olayı. Sonra bu yatak odasındaki aynanın ledinin fişini çekelim dedi. 1 saat sonra fln yatak odasına gittiğimde, 2 kusur yıldır çalışan odanın kendi ampulunun patlamış olduğunu gördüm. Yani bir güç sanki led'in fişini çekmeyelim, ona mecbur kalalım istedi. Şu an fişini çekmedim hala.

Boyleyken böyle. Şimdi o aklınıza ilk gelen şeyi düşünmek istemiyorum ben. O yüzden şöyle bir hipotez kurdum ben. Eşimi de rahatlatmak açısından. İnterstellar filmini izlediyseniz bilirsiniz. SPOILER Acaba ben gelecekten kendime mesaj gönderiyor olabilir miyim ? Böyle düşününce korkunç olmuyor en azından :) hem de şu açıdan çok benziyor filmdekine. Bu olan bütün olaylar çok az itme gerektiren hareketlerle oluyor, yani bir nesnenin bariz ilerlemesi değil, dokunmatik gibi, mousein milim ilerlemesi gibi. SPOILER Ne dersiniz ? Kuruntu mu yapıyorum, bu kadar tesadüf olabilir mi ? Bir şey bozuksa (1. olay) sürekli öyle davranması gerekmez mi ?

Sizin başınıza buna benzer olaylar geldi mi acaba ? Bu arada hepsini mobilden yazdım, gitti parmaklar :)
J
9 yıl
PS4ü nasıl açıyorsunuz ?
Acaba benim gibi başka aptal var mı merak ettim :)

Ben aleti aldıktan sonra birkaç ay boyunca aletin üzerindeki ufacık tuşa tırnakla basmaya çalışıyordum ve küfrediyordum ne var bunu böyle ufacık ve içeride yapacak diye. Çoğu zaman da bastığımı algılamıyordu. Sonra yanlışlıkla farkettim ki oradaki tuş değil bi sensörmüş :)) sadece elimi götürdüğüm anda istisnasız algılıyordu.

Her neyse ertesi günü ise daha büyük bir aydınlanma yaşadım. Aleti ds4 ile açabiliyordum :)) Bu beni diğerinden daha mutlu etti çünkü çoğu zaman kalkıp aleti açmaya üşeniyordum, oynamaktan vazgeçiyordum :)

Daha önce PS3 um yoktu, o yüzden bilmiyorum belki onda da vardı bu ozellik ? Yani merak ettiğim bunun gibi başka özellikler var mı alette öğrenmek isterim. Hem belki benim gibiler vardır onlar da öğrenmiş olurlar ;)
J
11 yıl
TTnet\u0027ten gelen ibretlik mail
< Resime gitmek için tıklayın >

Bu tarz bir mail alan oldu mu acaba ttnet'ten ? Taaa bundan 4 önceki evime bağlattığım internetle ilgili gelmiş. Hiçbir zaman bir yerden çıkış yaparken borcumu tamamen yatırmamazlık yapmam, fazlasını da yatırırım. Nerden çıktı acaba bu şimdi ?
J
11 yıl
İkame araç sorunu
Arkadaşlar merhaba,

Bugün işe giderken aracın şanzımanında sorun çıktı. Servise bıraktım ve birkaç gün süreceğini söylediler. Bu arada aklıma ikame araç olayı geldi, kaskom (groupama) arıza durumunda da ikame aracı karşılıyor. Müşteri hizmetlerini aradım ve dedilerki : "aracı verdiğiniz servisin şu numaraya aracın hasar durumunu faks çekmesi lazım". Servisi aradığımda ise daha önce kesinlikle böyle birşey yapmadıklarını, kasko firmasının kendilerini arayıp bilgi almaları gerektiğini söyledi. Resmen adamı iki arada bir derede bırakıyorlar. Bu durumlarda olması gereken nedir, tecrübeli arkadaşlar yardım edebilir mi ?

İnsanlar ikame araçtan vazgeçsin diye kasko firmaları ile araç servisleri arasında böyle bir oyun oynandığını düşünüyorum artık
J
11 yıl
300-500 tl civari kamerası kaliteli
Selam,
bu fiyat aralığında kamera kalitesi olarak alınabilecek en iyi telefonlar hangileridir. Akıllı veya salak olması fark etmez telefonun :)
fotoğraf çekimi için bir tuşu olursa daha güzel olur. Gizli denetleme işleri için kullanılacak.
J
12 yıl
kasko yenileme
merhaba,
yarın kaskom'un son günü. bugün ya da yarın gidip yeniden kasko yaptırıcam. bu süreçte mesela başka bir firmadan yaptırmak istesem, eski firmamla yapmam gereken bir işlem var mıdır ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.