G

Çavuş
23 Şubat 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
1 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
G
16 yıl
laptop hdd desktop\u0027a takilir mi?
selam arkadaslar, laptopum bozuldu, guc gelmesine ve monitorun acilmasina ragmen harddiski bilgisayar hicbirsekilde gormuyor. dolayisiyla laptopun hdd sini baska bir bilgisayarda denemek ve sorun ondaysa yeni bir hdd alip sorunu cozmek istiyorum. tabi hdd calisiyorsa da bilgileri kurtarmak. mesele su ki ikinci bir laptopda bu hdd yi deneme imkanim bulunmuyor. hddyi soksem ve desktopa taksam acaba desktop bilgisayar bu hddyi ikinci bir hdd olarak tanir mi? desktop tecrubelerimden hddlerin ayrica guc kablosuda takilarak calistirildigini hatirliyorum ama laptopun hddsinda sadece ide girisi bulunmakta, bu sorun cikarir mi? cevaplar icin tesekkurler...
G
17 yıl
skystar2
merhabalar, ss2 tv kartı aldım ve çanak ve lnb kurulumunu da yaptım.

- kablo olarak, önceden kablolu tv yayınını paralel çekmek için kullandığım kabloyu kullansam, bu bir sorun oluşturur mu? çanak bağlantısı için kullanılan kablo farklı mı?
- ss2 tv kartına kablolu tv antenini taksam bilgisayardan bunu izleyebilir miyim yoksa ss2 ye sadece çanak bağlantısı mı yapılıyor?

teşekkürler.
G
17 yıl
powerpoint hakkında
Slm millet,

Powerpoint'e herhangi bir şekilde kaldırılamayacak nesne eklemenin bir yolu var mı?? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
G
18 yıl
offf offf
herkese selamlar...
benim sorunum iyice baydı artık. şu ana kadar umursamıyordum ama artık önce format atacağım gene devam ederse anakart ve işlemciyi değiştirecem. yine de sizlerden bunları yapmadan önce alternatif öneriler almak iyi olacak zannımca:)

öncelikle sistemimi yazayım. xp sp2 kullanıyorum. işlemci celeron 2400, anakart azza, ram 512 MB ekran kartı 128 MB 9550, çift harddisk var, biri 80 gb diğeri 40 gb. 40gb lik 1st masterda, 80 gb lik 2nd slavede. ayrıca lg 16 x dvd writer ve dvd var. bunlardan writer 2nd masterda, dvd 1st slavede takılı.

gelelim sorunuma:

şu anda arkada bitcomet veya ufak başka bir program çalışırken ikinci birşey çalıştırdığımda bazen tekbaşına bsplayerda film izlerken bile olabiliyor bu görev yöneticisinde yer alan performans kısmında cpu kullanımı tavana vuruyor. devamlı cpu nun %100'ü kullanılıyor. bir süre sonrada bu böyle devam ederse bilgisayar donuyor:) reset işe yaramıyor zira 80 gb lik harddiski görmüyor böyle yapınca. kapatıp yaklaşık 1-2 dk bekleyip tekrar açınca anca herşey normale dönüyor. benim ne yapmam gerekiyor ya? sürücü diziliminde harddiskleri master yaptığımda ve dvd de bişi yazmaya kalktığımda süre 30 dk yı geçtiydi. mecburen dvd writeri master yaptım. şimdide bir hd den diğerine birşey kopyalayacak olursam vay halime:) az önce 670 mb lık bir filmi 8 dakikada iki hd arasında kopyaladım:)

bu bilgisayarı at diyeceklerin dışında tavsiyelerinize muhtacım. şimdiden teşekkürler.

Bir de bitcometin üzerine azureus mudur nedir onu kurdum. baktım problem olacak ardından kaldırdım. ama şimdi comet kaç kere baştan kursamda zırt pırt hata veriyor. bunun çözümünü de bir yerlere sıkıştırabilirseniz sevinirim:)
G
19 yıl
çıldırmama az kaldı
merhabalar, öncelikle bilgisayar donanımlarımı yazmamda fayda var sanırım:
asus anakart, celeron 2,4 işlemci, 512 mb ram, palit 128 9550 ekran kartı, 40 GB 7200 SG(primary master) ve 80 GB 7200 Samsung(secondary slave) HDD, 5+1 ses kartı, ethernet, dvd okuyucu(primary slave), dvd writer(secondary master)... işletim sistemi windows xp(sp2 yüklü), antivirüs AVG, microsoft spyware yüklü.

Bilgisayarımın ilk problem ortada birşey yokken donup kalmasıydı. Bu durumu işlemcinin ısınmasına verdiğimden dolayı kabullendiydim, daha doğrusu harddiski ikiledikten sonra en azından bilgisayarın iş yükünün azalacağını düşündüğümden bu problemin ortadan kalkacağını sanmıştım. olmadı. hala kafasına göre donup kalabiliyor. Bsplayer çalışırkende olabiliyor bu dvd kopyalarkende oyun oynarkende. diğer problemimse ikinci harddiski aldıktan sonra ortaya çıktı. bu kapanmalar sonucunda ya da herhangi bir durumda bilgisayarımı reset yaptığımda, açılışta bilgisayar(windows da dolayısıyla görmüyor) ikinci harddiski görmüyor. normal ya da anormal kapatıldığında biraz beklemek kaydıyla açılınca her iki HDD de sorunsuz çalışıyor. Durum bundan ibaret.

Oturup format atmayı düşünüyorum belki çözüm olur ümidiyle ama boşuna da uğraşmak istemiyorum. Çünkü bu ikisi dışında hiç sorun yok. aynı şeyler gene olacaksa yok yere vakit kaybı. görüşlerinizi ve çözüm yollarını belirtirseniz sevinirim. Herkese sorunsuz günler...
G
19 yıl
yardım eden altın bulsun
Selam arkadaşlar, girdiğimiz sitede ki video görünülerini nasıl kaydedebiliriz? internet explorer sayfası içinde direk media player penceresinde veya quicktime,real player... da açılan dosyaları kaydetme imkanımız var mı? save as veya farklı kaydet olayı mümkün değil linkin üzerinde, başka önerilere ihtiyacım var.

ya bişey daha soracam ben size, rm dosyalara alyazı ekleyebilir miyiz ya da rm dosyaları divx yapabilir miyiz, böyle bir free converter programı var mıdır?

sağolun
G
19 yıl
Yardım!!!
Merhaba arkadaşlar, Laptop almayı düşünüyorum. Toshiba Qosmio g15av501 modeli nasıl sizce? Bu bilgisayar beni kaç yıl götürür. Ne kadar fiyata kadar almamı önerirsiniz. Teşekkür ederim. İyi geceler...
G
19 yıl
Yardım!!
Merhaba arkadaşlar, Laptop almayı düşünüyorum. Toshiba Qosmio g15av501 modeli nasıl sizce? Bu bilgisayar beni kaç yıl götürür. Ne kadar fiyata kadar almamı önerirsiniz. Teşekkür ederim. İyi geceler...
G
19 yıl
Excel hakkında yardım!!!
MS Word içerisinde "belgeleri karşılaştır" yoluyla iki ayrı belgeyi karşılaştırma ve değişiklikleri tesit etmek mümkün. MS Excel içerisinde aynı işlevi görecek bir bölüm var mı? Şimdiden teşekkürler...
G
19 yıl
download konusunda bir soru
Merhaba arkadaşlar, bit comet ile ilk defa dosya indiriyorum. Açıklamalar kısmında "indirilen verilerden 3 mblık kısmı hatalı" demekte. sonuçta rar dosyası indirdiğim düşünüldüğünde bu bi sorun mu? yoksa o 3 mb lık kısmı program kendisi bir daha indirecek ve düzeltecek mi? 1,5-2 GBlık dosyaları boşa indirmek istemiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.